lvova 07.01.13, 17:35 ...do domu Zostawiam wam do posłuchania,bardzo fajna piosenka Bat For Lashes - What's a Girl To Do Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wirujacypunkt Re: Czas... 07.01.13, 18:39 Piosenka istotnie sympatyczna, ale mnie przyszło do głowy, żeby przeczytać kilka zdań o czasie. Inaczej o czasie myśli fizyk, inaczej filozof pojmuje czas, a jeszcze inaczej geolog, Ciekawe, jak Wy myślicie o czasie, jak rozumiecie czas ? Czas to strzałka czasu (przeszłość, teraźniejszość, przyszłość).t Wiecznośc (wieczność to przerażająca myśl. No bo: jak to się skończy ? (T.S.) Zegar z godzinami, minutami i sekundami. Czy kalendarz z miesiącami i dniami ? Odpowiedz Link
zetka50 Re: Czas... 07.01.13, 18:41 czas kojarzy mi sie z zegarem, czas który mknie do przodu Odpowiedz Link
lidka449 Re: Czas... 07.01.13, 18:44 i czas tak róznie biegnie gdy są szczęsliwie chwile to prędko,a w smutku i troskach wlecze się jak żółw - takie odczucia mam Odpowiedz Link
zetka50 Re: Czas... 07.01.13, 18:48 ja też, no i jak sie na coś czeka to się nie mozna doczekać :] a jak się człowiek obawia co będzie i trudny dzień przed nami, to lepiej niech powoli czas biegnie :] Odpowiedz Link
lidka449 Re: Czas... 07.01.13, 18:51 tak każdy z nas odczuwa inaczej choć w pewnych sytuacjach podobnie gdy spotka nas wielkie nieszczęście,często słyszymy czas leczy rany ... Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Czas... 07.01.13, 18:56 lidka449 napisała: > tak każdy z nas odczuwa inaczej choć w pewnych sytuacjach podobnie > gdy spotka nas wielkie nieszczęście,często słyszymy czas leczy rany ... > A moze czas nie leczy ran, może czas pozwala nam przyzwyczaić się do bólu ? Odpowiedz Link
lidka449 Re: Czas... 07.01.13, 19:01 tak też można to określić,czas jest potrzebny do zaakceptowania nowych sytuacji i oswojenia z bólem również. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Czas... 07.01.13, 19:55 Czas mi się kojarzy z uzależnieniem od zegara Zauważcie ,ze stale spoglądamy na zegarek ,stale się spieszymy... Odpowiedz Link
lvova Re: Czas... 07.01.13, 20:01 A mnie sie bardzo spodobała interpretacja mojego tematu Odpowiedz Link
lidka449 Re: Czas... 07.01.13, 20:09 takie czasy pokręcone,spieszymy się,gonimy a tu warto by się zatrzymać ... Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Czas... 07.01.13, 20:14 lvova napisał: > oj tam goni,sami go napedzami Sami go napędzamy, czasami niepotrzebnie i bez sensu, a czasami, jak słusznie zauważyła Lidka, warto przystanąć, zatrzymać się, popatrzeć na otaczający na świat, pomyśleć. Odpowiedz Link
lidka449 Re: Czas... 07.01.13, 20:22 wiem ,bo tak gonimy czasem tracąc wszystkiego sens jak już wpadniemy w te trybiki to pędzimy bez opamiętania. ładniej to słowami powinnam określić ale tak szybko to umyka Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Czas... 07.01.13, 20:35 Warto zatrzymywać się, bo nasz czas jest ograniczony i nie wiemy jak długo z tego prezentu, danego nam od natury czy Boga, będziemy mogli korzystać. Najlepiej chyba czują to ludzie, którzy otarli się kiedyś o właną śmierć. Odpowiedz Link