beta562 01.10.09, 12:26 Od ilu lat dzieci nie potrzebują zgody drugiego rodzica na wyjazd turystyczny do USA? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jerseygirl67 Re: Wizy USA dla dzieci 02.10.09, 01:02 Wydaje mi sie ze do wyrobienia paszportu dla osoby maloletniej potrzebna jest zgoda oboja rodzicow, a jak dziecko ma juz paszport to dalsza zgoda na wyjazd nie jest potrzebna, tak przynajmniej bylo kilka lat temu, kiedy moje dzieci wyjezdzaly ze mna do Stanow. Odpowiedz Link Zgłoś
beta562 Re: Wizy USA dla dzieci 02.10.09, 11:55 Ktoś mi mówił, że należy mieć skończone 17 lat by móc starć sie o wizę bez zgody drugiego rodzica. Stąd moje pytanie:)Chciałam to potwierdzić lub zdementować. Odpowiedz Link Zgłoś
jerseygirl67 Re: Wizy USA dla dzieci 02.10.09, 14:14 Nie wydaje mi sie, moje dzieci jezdzily ze mna do Stanow od 10-go roku zycia i nigdy nie mialam zgody ich ojca starajac sie o wize. Ale chyba najlepiej zadzwonic do konsulatu albo poszperac na ich stronie, moze cos sie zmienilo? Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
beta562 Re: Wizy USA dla dzieci 03.10.09, 15:27 Na stronie ambasady nic nie ma, ale na stronie wizy usa jest, że potrzebna jest zgoda notarialna drugiego rodzica. W biurze pośredniczącym w załatwianiu wiz powiedzieli mi że od 17 roku życia nie trzeba zgody (dziecko kończy 17 lat w listopadzie!) ale ponoć do tego czasu wymagana jest zgoda. Nie chcę dzwonić, by niepotrzebnie cos sugerować:( Myślałam, że może na forum ktoś cos wie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś