Dodaj do ulubionych

PIT zza granicy

10.02.10, 13:32
Witam,
pracowałem przez 6 miesięcy w Anglii na całkiem dobrym stanowisku. Niestety wcześniej przepracowałem też 4 miesiące w Polsce i jak wiadomo wraz z rozpoczęciem nowego roku przychodzi każdemu rozliczyć się z pie.... PIT'u. Musiałem specjalnie jechać do Polski, a co się z tym wiązało, że nie dostałem urlopu i musiałem zrezygnować z pracy. Dlaczego tak wcześnie? Chce zrobić to jak najszybciej, żeby zdążyć przed napływem polaków wraz z początkiem maja.

Jak wiadomo wyjazd, to i koszty... bilet w dwie strony, formalności i
urzędnicy. Nie rozpisuję się już na ten temat bo to studnia bez dna.
Bynajmniej po przy jeździe znalazłem w ulotkach info na temat rozliczenia przez internet. (Szkoda, że gość nie reklamuję się w ukej bo myślę że zarobiłby znacznie więcej) Nie jest to wypełnienie formularzu przez internet, ponieważ żeby zrobić to bezbłędnie to też jest sztuka, tylko zlecenie usługi doradcy podatkowemu. Może nic nowego ale ja o tym nie słyszałem.

Dlaczego uważam, że jest to bardzo dobra alternatywa? Tworze konto, przesyłam gościowi papiery, a oni robią wszystko za mnie. Nawet dokument dostarczają do urzędu. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności, a za ewentualne błędy płaci doradca. Szybko i co najważniejsze tanio, bo samolot w dwie strony , autobus i brak wypłaty z uk to są koszty konkret, 500 zł przy dobrym wietrze nie licząc wypłat itd….

Polecam zeznania roczne, 15 minut i po sprawie, a urlop zostawić sobie na przyjemności, a nie polską biurokracje…

Jakby ktoś chciał się dowiedzieć coś więcej to piszcie na mojego maila.
Obserwuj wątek
    • tow.ortalion Re: PIT zza granicy 10.02.10, 18:32
      Dzięki Ci Panie, że te nieudaczniki opuściły nasz piękny kraj.

BYNAJMNIEJ :)
    • rach.ell Re: PIT zza granicy 10.02.10, 19:30
      Ta 'praca na dobrym stanowisku' to chyba nie byla praca umyclowa, co?
      • rat_canals Re: PIT zza granicy 10.02.10, 20:29
        rach.ell napisała:

> Ta 'praca na dobrym stanowisku' to chyba nie byla praca umyclowa, co?
        rozliczanie pitow to fizyczna wg ciebie?
        • rach.ell Re: PIT zza granicy 10.02.10, 20:44
          :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka