08.07.04, 11:26
Ile wody pijecie dziennie?
Ja piję ok. 1,5l wody niegazowanej na dzień. W dni kiedy chodzę na aerobik
albo siłownię ta ilośc wzrasta do 2,5 - 3l dziennie smile
Obserwuj wątek
    • niunia3 Re: woda 08.07.04, 13:34
      raczej się zmuszam. Odkąd jem owoce nie chce mi się tak pić.
    • lola80 Re: woda 08.07.04, 14:05
      No ja muszę przyznać, że rownież za wodą nie przepadam. Wolę herbatki typu pu
      erh i rooibos oraz witaminy rozpuszczalne (razem myśle, że wychodzi tego ok.
      1.5 l).
      Jak ćwicze to ilość zwiększa się o ok. 1.5 - 2 litrów.
      Pozdr.
    • wiewior1 Re: woda 08.07.04, 14:33
      Ja wodę lubię.
      W pracy zazwyczaj wypijam całą butelkę. Śmieją się ze mnie, bo nie przynoszę
      codziennie po jednej tylko całymi zgrzewkami. W pierwszej fazie (z bólem serca)
      odstawiłam mój ukochany Arctic cytrynowy, bo jest słodzony sacharyną i czymś
      tam jeszcze. Teraz piję pół na pół ze zwykłym. W związku z tym mam dwie
      zgrzewki wody. Dobrze, że jest gdzie je schować.
      W domu to już mniej. Tak około pół butelki. W sumie wychodzi ok. 2l. Za to
      herbaty nie pijam wcale.
    • dorota.c Re: woda 08.07.04, 14:38
      Ja od zawsze nienawidzę pić - NICZEGO - piję ok 2 szklanek napojów dziennie.
      Więcej nie jestem w stanie.
      A to i tak dużo dla mnie. A czy jak pijecie wieczorem to nie musicie wstawać w
      nocy do toalety smile ?
      • o_l_a Re: woda 08.07.04, 16:52
        aaa to "C" to od CAMEL ; )
        śmieję sie bo ja też jestem "małolitrażowa" - rano piję herbatę po obiedzie
        drugą no i czasem wieczorem i to mi generalnie wystarcza, ale zmuszam sie do
        tej wody, bo herbata (i kawa też) podobno sie nie wlicza do tych zalecanych
        litrów (odwadniają organizm zamiast nawadniać, czy jakos tak?) No i potem co 5
        minut latam do kibelka : (

Jedyne co to w trakcie ćwiczeń na siłowni rzeczywiście jestem w stanie przyjąć
        więcej wody... ale dawno już nie ćwiczę na siłce - wolę Pilates w domu...
        • misiatorka25 Re: woda 10.07.04, 07:23
          Rany, to mnie pocieszylyscie! Ja tez prawie w ogole nie pije. Wode tylko przy
          wysilku fizycznym. Tak to caly dzien moze ze dwie kawy i pare herbat(jak mi sie
          przypomni). Poza tym nigdy nie chce mi sie pic. Nie wiem od czego to zalezy.
    • agra_edziecko Re: woda 10.07.04, 13:02
      Ja ostanio polubilam wode z cytryna,taka bardzo zimna taka moge wypic i 1
      litr,plus herbaty w duuuuzych kubkach jumbo 2-3,najczesciej Puerh Earl Grey.
      Takze widze,ze wychodzi calkiem sporowink
    • dsb Re: woda 13.07.04, 11:37
      Przeglądając forum, do którego link podała Niunias, natrafiłam na informację,
      że powinno się pić 8-10 szklanek wody dziennie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka