niunia3 11.07.04, 11:46 Oczywiscie w drugiej fazie. Jaki jecie? ja nie mogę znaleźć żadnego, w którym nie ma cukru,karmelu, miodu albo wszystkiego naraz. Dziś po raz pierwszy zjadłam chlebek, Wasa 3 ziarna. Nie ma cukru. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dsb Re: chleb 13.07.04, 11:18 Ja kupiłam dwa rodzaje chrupkiego pieczywa: Wasa żytnie i Finn Crisp żytnie z kminkiem. To tak na wszelki wypadek I wczoraj kupiłam kawałek chleba, który nazywa się "chleb razowy z metra". Fajnie, bo można kupować go na kromki Dzisiaj rano zjadłam jedną kromkę. Pamiętam, że kiedyś już próbowałam ten chleb i tak średnio mi smakował... Ale dziś był mniam )) Odpowiedz Link
niunia3 Re: chleb 13.07.04, 17:22 I nie ma w nich cukru? W Wasach, tych nie chrupkich tylko takich jaśniejszych jest. Odpowiedz Link
emi1228 Re: chleb 13.07.04, 21:17 Zjadam raz na dwa dni kromke zwyklego wieloziarnistego pieczywa tostowego lub chlebka razowego. Ksiazka nie podaje, ze tam nie ma byc cukru. Podaje natomiast by jesc w malych ilosciach. A wiec jesli zjesz chleb rano, nie jesz go juz na kolacje. Jedynie przy muffinkach w ksiazce jest zastrzezenie by byly one bez cukru. Tutaj pieka je ze slodzikiem. No i nie wolno by pieczywo bvylo z rodzynkami. Najwazniejszy jest tu blonnik. Jak najmniej rafinowanej maki. Taka z otrebami jest najlepsza. Odpowiedz Link
yvonka1 Re: chleb 19.07.04, 23:06 niunias w dsb nie ma chyba takiego wymogu jak w MM chleb może mieć cukier dlatego dziewczyny siegają właśnie do MM ja nie mam czasu na szukanie chleba z pp ani pieczenia sobie samej chlebka. Kupuje taki , który wydaje mi sie najbardziej wartościowy i zblizony do MM. Teraz kupiłam pumpernikiel i tam niby nie ma nic takiego.Zalezy jakiej firmy tez sie kupuje. Zreszta ja o tak narazie jestem jakby w fazie 1 na dsb połączonej z MM Odpowiedz Link
janakami Re: chleb 19.07.04, 15:01 A ja sobie piekę chlebek sama czasami! Według przepisów ze stronki z dietą Montignaca. Jest z pełnego przemiału, bez cukru i polepszaczy. A czasami kupuję razowy "z metra" i nie przejmuję się ewentualnym cukrem. Odpowiedz Link
mamamona Re: chleb 20.07.04, 00:50 w starej Papierni w Konstancinie jest piekarnia, gdzie kupuję chleb podpłomyk z radzymina. czy ma cukier - nie wiem. ale jest w pełni wartościowy, aż ciężko go pogryźć. no i syci ekstramocno pzdr Mona Odpowiedz Link
niunia3 Re: chleb 20.07.04, 11:24 Ale z jakiej mąki? Ja kupowałam kiedyś podpłomyki, to były orkiszowe, a tego chyba nie wolno. Ale pyszne były 8) Odpowiedz Link