11.07.04, 11:46
Oczywiscie w drugiej fazie.
Jaki jecie? ja nie mogę znaleźć żadnego, w którym nie ma cukru,karmelu, miodu
albo wszystkiego naraz.
Dziś po raz pierwszy zjadłam chlebek, Wasa 3 ziarna. Nie ma cukru.
Obserwuj wątek
    • dsb Re: chleb 13.07.04, 11:18
      Ja kupiłam dwa rodzaje chrupkiego pieczywa: Wasa żytnie i Finn Crisp żytnie z
      kminkiem. To tak na wszelki wypadek wink
      I wczoraj kupiłam kawałek chleba, który nazywa się "chleb razowy z metra".
      Fajnie, bo można kupować go na kromki smile
      Dzisiaj rano zjadłam jedną kromkę. Pamiętam, że kiedyś już próbowałam ten chleb
      i tak średnio mi smakował... Ale dziś był mniam smile))
      • niunia3 Re: chleb 13.07.04, 17:22
        I nie ma w nich cukru? W Wasach, tych nie chrupkich tylko takich jaśniejszych
        jest.
    • emi1228 Re: chleb 13.07.04, 21:17
      Zjadam raz na dwa dni kromke zwyklego wieloziarnistego pieczywa tostowego lub
      chlebka razowego. Ksiazka nie podaje, ze tam nie ma byc cukru. Podaje
      natomiast by jesc w malych ilosciach. A wiec jesli zjesz chleb rano, nie jesz
      go juz na kolacje. Jedynie przy muffinkach w ksiazce jest zastrzezenie by byly
      one bez cukru. Tutaj pieka je ze slodzikiem. No i nie wolno by pieczywo bvylo
      z rodzynkami. Najwazniejszy jest tu blonnik. Jak najmniej rafinowanej maki.
      Taka z otrebami jest najlepsza.
      • yvonka1 Re: chleb 19.07.04, 23:06
        niunias
        w dsb nie ma chyba takiego wymogu jak w MM
        chleb może mieć cukier dlatego dziewczyny siegają właśnie do MM
        ja nie mam czasu na szukanie chleba z pp ani pieczenia sobie samej chlebka.
        Kupuje taki , który wydaje mi sie najbardziej wartościowy i zblizony do MM.
        Teraz kupiłam pumpernikiel i tam niby nie ma nic takiego.Zalezy jakiej firmy
        tez sie kupuje. Zreszta ja o tak narazie jestem jakby w fazie 1 na dsb
        połączonej z MM
    • janakami Re: chleb 19.07.04, 15:01
      A ja sobie piekę chlebek sama czasami! Według przepisów ze stronki z dietą
      Montignaca. Jest z pełnego przemiału, bez cukru i polepszaczy. A czasami kupuję
      razowy "z metra" i nie przejmuję się ewentualnym cukrem.
      • mamamona Re: chleb 20.07.04, 00:50
        w starej Papierni w Konstancinie jest piekarnia, gdzie kupuję chleb podpłomyk z
        radzymina.
        czy ma cukier - nie wiem. ale jest w pełni wartościowy, aż ciężko go pogryźć.
        no i syci ekstramocno
        pzdr
        Mona
        • niunia3 Re: chleb 20.07.04, 11:24
          Ale z jakiej mąki? Ja kupowałam kiedyś podpłomyki, to były orkiszowe, a tego
          chyba nie wolno. Ale pyszne były 8)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka