Dodaj do ulubionych

dziewczyny-kolejne pytanko

10.03.05, 17:22
Witam was kochane moje bardzo serdecznie. Dziś jest drugi dzień mojej diety i mam już taki malutki grzeszek na kącie, a mianowicie sok fit z tymbarku, który zawiera buraki i marchewkę, mam jednak nadzieję że mogę kontynuuować dietę bez większych wyrzutów-jak myślicie?
Mam do was jedno pytanie. Na diecie jak narazie wytrzymuję nie jestem głodna, nie ciągnie mnie do słodyczy, czuję się dobrze. Jednak jestem pełna obaw co do przyszłości, bo przecież ta dieta trwa już do końca życia. Co będzie w lecie gdy zacznie się sezon na mojego ukochanego arbuza, gdy pojawią się młode ziemniaczki (które uwielbiam jeść z maślanką mniam mniam) i w końcu moja ukochana kukurydza w kolbie-co będzie wtedy???? Nie przeraża mnie kwestia nie jedzenia lodów i innych słodyczy bo do tego jakoś mnie nie ciągnie wiem że dam radę obejść się bez nich-ale co z moimi kochanymi warzywkami i owockami??????? Jak wy kochane plażowiczki zapatrujecię się na tą kwestię, co o tym myślicie? Pozdrawiam was serdecznie i miłego plażowania życzę, buziaki pappapapa
Obserwuj wątek
    • sikra Re: dziewczyny-kolejne pytanko 10.03.05, 19:32
      Hej feliccity!!
      Nie przejmuj się tym sokiem, ja też na niego się skusiłam w pierwszym tygodniu
      nieswiadomie a w drugim już "na trzeźwo" Specjalnie diety nie zakłócił ale
      więcej go nie kupiłam.
      Co do przyszłości to też mi troche zal tych młodych ziemniaczków i arbuza i
      winogron i wogóle. Ale tak naprawdę to tkwię jeszcze w I fazie a doprzepisów
      II i III nie zagladałam.Zaraz bym to zrobiła, żeby zobaczyć jak to jest ale
      pozyczyłam ksiązkę. Po prostu narazie nie myślę o tym a aura mi w tym pomaga,
      sypie śnieg jak powinien w grudniu,więc jest jeszcze trochę czasuwink
      Pozdrowionka i powodzeniasmile))Aaaaa grzeszki sie zdarzają, nie przejmuj się.
    • pannamaga Re: dziewczyny-kolejne pytanko 11.03.05, 09:33
      Witaj Feliccity,
      To takze juz trzeci dzien mojej diety i mam nadzieje, ze tak jak ja, trzymasz
      sie dzielnie.
      Mam pewien pomysl: nie skupiajmy sie na rzeczach, ktorych nie wolno jesc, ale
      na tych dozwolonych. Jest ich przeciez tak wiele!
      A za kazdy sukces nagradzajmy sie nie czyms do jedzenia, ale jakims
      drobiazgiem: fajna ksiazka, nowym kosmetykiem lub ciuszkiem w ciut mniejszym
      rozmiarze!
      Troche proznosci tez nam sie nalezy!
      Mam do Ciebie pytanko: czy takze po tych dwoch dniach czujesz sie juz lekko?
      Nie mam jeszcze zadnych wymiernych efektow, ale moje samopoczucie zancznie sie
      poprawilo.

Pozdrawiam
      • feliccity Re: dziewczyny-kolejne pytanko 11.03.05, 14:16
        Witam dzięki za odpowiedź. Chyba faktycznie macie rację-grunt to nie dać się zwariować i nie myśleć o tym co będzie o tym co jest. Pannamago ja podobnie jak Ty fantastycznie się czuję na diecie, choć od czasu do czasu miewam lekkie zawroty głowy ale prędzej czy później to mija i znowu jest ok. Nie chodzę głodna, dużo ćwiczę i piję wodę mineralną-poprostu wracam do życia!!! Oczywiście zdarzają się małe grzeszki świadome lub nie, ale nie przejmuję się nimi tak bardzo bo są naprawdę malutkiesmile!!!
        Życzę sukcesów dalszym odchudzaniu, pozdrawiam paapappapa
    • agator13 Re: dziewczyny-kolejne pytanko 11.03.05, 10:14
      Witaj,
      grunt to nie dać się zwariować.Latem jeśli raz na czas zjesz arbuza, czy
      pieczone ziemniaczki to na pewno nic się nie stanie- pod warunkiem, że nie
      bęzie to codziennie i że zwrócisz uwagę na inne produkty które będziesz jadła.
      • lianeczka Re: dziewczyny-kolejne pytanko 11.03.05, 15:33
        Dokladnie, agator ma racje. Przeciez do lata bedziesz juz w 2 fazie gdzie owoce
        sa dozwolone a moze nawet w 3. Jesli ziemniaczki nie beda codziennie a
        powiedzmy raz na 2 tygodnie oraz nie do pelnego na maxa brzucha i tego dnia nic
        wiecej niedobrych weglowodanow to mysle, ze czemu nie. Podobnie z kukurydza i
        arbuzem. Jestem teraz w mamy wiec nie moge sprawdzic ale wydaje mi sie ze
        pozniej jest dozowlone od2 do 3 duzych owocow typu jablko, brzoskwinia lub ok2
        szklanek drobnych typu truskawki. Nie bedzie zle. Ja planuje np. 1 szklaneczke
        koktajlu z truskawek i chudego mleczka na deser albo zamiast sniadania smile
    • mostena Re: dziewczyny-kolejne pytanko 11.03.05, 22:50
      Akurat mlode ziemniaki nie sa taki straszne, maja duzo wody a nie tak wiele
      skrobii. Jak zjesz rozsadna porcje a do tego jakiez zielonki o niskim indeksie
      glikemicznym (salata, ogorki, brokuly, kalafior) to sie nic nie stanie.
      • mostena Re: dziewczyny-kolejne pytanko 11.03.05, 22:51
        Arbuz tez grozny tylko o tyle, ze szybko podnosi poziom cukru we krwi, ale jest
        b.niskokaloryczny. Najgorzej z ta kukurydzasmile A raczej sad bo tez uwielbiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka