Dodaj do ulubionych

załamana:(

23.07.05, 17:19
Hej przegladam juz to forum od jakiegos czasu i jestem pelna podziwu dla
wszystkich osob ktore stosuja ta dietesmile Ja bardzo chcialabym zaczac ale
totalnie nia mam pojecia jak to zrobic te potrawy wydaja mi sie takie
skomplikowane i wogole skad brac te produkty wszystkie bo w sklepach u mnie
to trudno kupicsadsadprzyznam ze dieta 1000kcal mnie juz meczy a chcialabym
jeszcze zrzucic jakies 6kg....moze ktos cos poradzismile???czytalam troche
jadlospisy w ksiazce ale tam to juz totalnie wymyslne te potrawysadPozdrawiam
wszystkich dietujacychsmile
Obserwuj wątek
    • millefiori Re: załamana:( - przyklady 23.07.05, 19:33
      Z doswiadczen wlasnych - patrz- posty w watku rezultaty, 1 etap wcale nie jest
      trudnysmile Przepisy dostosowalam do czasu i osiagalnych produktow.
      Zamiast ricotty - bialy poltlusty ser lub twarog. Duzo warzyw w formie np.
      wegetarianskiego leczo - papryka, ogorki, pomidory, cukinia, cebula, czosnek,
      uduszone z odrobina oliwy, pod przykryciem - szybciej i aromatycznie - mozna
      zrobic go wiecej, zeby starczylo na 2 dni. Jajka ugorowane na twardo - mozesz
      ugotowac 4 - i przechowac je w lodowce przez 2- 3 dni, pojadajac w miare
      potrzeb. Torebka z orzechowa lub migdalowa przekaska - przy sobie. Mozzarella z
      pomidorami, oliwa, sokiem z cytryny, bazylia (swieza, hoduje na parapecie) lub
      suszona. Salata - myje lisc po lisciu cala glowke, pakuje do plastikowego worka,
      ktorego nie zamykam szczelnie - i do lodowki. Filety z kurczaka - marynuje w
      soku z cytryny z sola i pieprzem - moga poczekac pojemniku w lodowce 24 godz na
      rzucenie na patelnie i usmazenie. Plastry wolowiny wykrojonej z antrykotu czy
      rostbefu - dziele na porcje i rozmrazam w miare potrzeb. To samo z rybami.

Schowalam przed soba dzemy, miod, muesli, herbate, zostawilam herbatki ziolowe i
      owocowe, z kawa - hm, 1 poranna. Szerokim lukiem przez dwa dni bede jeszcze
      omijac stragany z orgia owocow, stoiska z kaszami i platkami, no i ze slodyczami..
    • anka_200 Re: załamana:( 23.07.05, 22:30
      Wielkie dzieki bardzo mi pomoglas bo nie wiedzialam wlasnie czym moge zamienic
      ricotteuncertain Pozdrawiam i zycze powodzeniasmile
    • aneczka114 Re: załamana:( 23.07.05, 23:19
      Ja na przyklad na sniadania jadam jajecznice z 2 jajek, usmazona na oliwie z
      oliwek z dodatkiem poledwicy,pieczarek, pomidorow lub papryki. Na obiad lubie
      piers z kurczaka z surowka, moze byc tunczyk w sosie wlasnym...jak juz zaczniesz
      powoli sie nauczysz komponowac posilki. Ta dieta jest "smaczniejsza" niz te
      jedyne 1000 cal.... Powodzenia!
    • anka_200 Re: załamana:( 25.07.05, 09:48
      a czy jadanie jajek jest konieczne w tej diecie??bo ja nienawidze jajek:
      (Pozdrawiam
      • loriaan Re: załamana:( 25.07.05, 10:23
        wiesz cosmile ja tez nienawidziłamsmile w kazdą sobote gdy robiłam facetowi
        jajecznice to mnie mdliłosmile ale na tej diecie( amoze tylko u mnie tak jest)
        masz TAKĄ OCHOTE NA JAJKA ,że szok!! praktycznie jak mysle coby tu dzisaij
        zjesc na sniadanko to od razu mam ochote na jajeczniczke albo omleta albo
        gotowanesmile) mój facet jest w szokusmile a dziecko szczesliwe bo jej zaczełam tez
        omlety smazyc na rózne sposoby kiedy ma tylko ochote. do tej pory były tylko
        nieszczesne kanapkismile
        • millefiori Jajecznie:) 25.07.05, 10:36
          Naleze do tych osob, ktore po zjedzeniu jajecznicy czy omletu na sniadanie
          padlyby spac, jak niedzwiedz w listopadzie. Jednak okolo 10 - bardzo chetnie,
          jajko na twardo z pomidorem, a omlet na obiad to naprawde, rzecz zupelnie do
          przyjeciasmile
          Nie mowiac o quiche, wprawdzie bez spodu z francuskiego ciasta i z jogurtem
          zamiast wmieszanej w jajeczna tresc smietany, pyszne!
          • anka_200 Re: Jajecznie:) 25.07.05, 15:17
            mozna ser mozarella zastapic jakims innym??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka