Dodaj do ulubionych

Moja DSB - Taosiek

13.09.05, 19:54
Zaczęłam dziś i postanowiłam sobie, że wzorem niektórych dziewczyn będę sobie w swoim wątku spisywała cały jadłospis smile Jakby ktoś miał jakieś uwagi, to bardzo proszę wink

W planach mam (matkoświeta!) zrzucenie 25kg, oczywiście nie w tydzień i nie w miesiąc, ale jednak smile No to jedziemy... wink
Obserwuj wątek
    • taosiek Faza I, Dzień 1 13.09.05, 20:00
      śniadanko: jajecznica z dwóch jajek, małej cebulki i kawałka papryki (na teflonowej patelni bez drobiny tłuszczu smile)
      lunch: twaróg chudy piątnica z łyżeczką śmietany 10% i średni zielony ogórek
      obiad: pierś kurczacza po indyjsku (mój przepis tutaj)
      przekąska: 20 orzechów nerkowca (ciężko było, ale udało mi się zjeść tylko odliczoną porcję smile)
      kolacja (za chwilę): dwa plasterki serka topionego hochland light

plus oczywiście jakieś dwa litry wody mineralnej.
      najgorzej, że nie znoszę pomidorów, a widziałam mnóstwo przepisów właśnie z pomidorami smile ale znalazłam rozwiązanie - zastępuję je kolorową papryką. jest pyszne i w dodatku ładnie wygląda smile
      • reniuszka Re: Faza I, Dzień 1 14.09.05, 00:41

Witaj Taośku, ile ??? No trzymam kciuki !!!
        Wybacz za te wykrzykniki ale myślałam, że tylko ja chcę schudnąć
        około 15 (może być nawet 7). Ja też zaczęłam, od wczoraj jak wcześniej pisałam.
        Mogę sie tu dopisywać ?
        Pozdrawiam serdecznie.

Renia
        • taosiek hehe 14.09.05, 22:04
          no dobra, może przesadziłam - aż tyle pewnie nie potrzebuję, ale jestem mała bardzo i powinnam ważyć podobno 48kg (hehehe, jasssne), a do tego trochę mi jeszcze brakuje tongue_out

a wątek z jadłospisem przeniesiony na inne forum tongue_out
      • kunivaa Re: Faza I, Dzień 1 21.09.05, 13:22
        jezeli chodzi o ta jajecznice "bez odrobiny tluszczu" to nie masz racji.
        Tluszcz jest bardzo potrzebny, naprawde. Tylko nie jakies maslo tylko oliwa z
        oliwek. Koniecznie!! Oczywiscie nie w wielkich ilosciach, ale musi byc.
      • taosiek co tam u mnie 26.09.05, 00:14
        jutro 14. dzień I fazy. właściwie powinnam skończyć z nią i jakoś łagodnie przejść na fazę II, ale jakoś nie bardzo widzę się STOPNIOWO wprowadzającą węglowodany, przynajmniej na razie. także pociągniemy jeszcze trochę, pewnie następne dwa tygodnie.

wynik? w ciągu dwóch tygodni równe 2kg mniej. czyli właściwie dość optymalnie, bo więcej się raczej nie powinno chudnąć w tak krótkim czasie (chociaż nie powiem, że nie zazdroszczę tym szczęściarom, które przez pierwsze dwa tygodnie pozbyły się 6kg lub jeszcze więcej). 2kg to niby niedużo, ALEEE! wczoraj ubrałam spodnie, w które ostatni raz mieściłam się ROK TEMU. i wyraźnie po sobie widzę, że jest mnie mniej, a to motywuje. co mnie tam waga obchodzi, jak jestem mniejsza big_grin

a jak wam idzie? reniuuu?
        • reniuszka Re: a u mnie:) 26.09.05, 23:49

Witajcie.
          Trochę chciałam "okłamać" dietę i mój żołądek, udało się to połowicznie.
          Nie było mnie 9 dni: wczasowałam sobie w Langenfeld w Tyrolu
          i tam schudłam 3 kg ! Sama nie wiem, ile w tym zasługi DSB, ile
          wędrówek po górach i zmiany klimatu. Chyba wszystkiego po trochu.
          Muszę ten tydzień jeszcze walczyć z I fazą. Gratuluję Taosku wytrwałości smile))
          Pozdrawiam.

Renia
    • marzenalep Re: Moja DSB - Taosiek 14.09.05, 09:51
      Cześć, jeśli mogę będę dopisywać sie do Twojego wątku ja jestem już co prawda w
      9 dniu DSB ale do zrzucenia mam jeszcze 14 kg. Życzę powodzenia
      • agniecha351 jestem z Wami 14.09.05, 10:50
        przyłączam sie do Was. Co prawda miało być od wczoraj, ale dziś na 100%
        pierwszy dzień. W marzeniach mam ok 10 kg, ale może być na poczatek, dla
        zachęty chociaż niewielkie drgnięcie wagismile.
        Zobaczymy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka