rathloriel 28.02.06, 21:28 Wiem, ze z deserow sa dozwolone wariacje na temat serka ricotta oraz galaretki owocowe bez cukru. A co na przyklad z budyniem (tez bez cukru na odtluszczonym mleku)? Czekam na porade. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
g.paula Re: desery 28.02.06, 23:13 Budyń na pewno nie nawet na odtłuszczonym mleku (przecież składa się z mąki a ona jest beee). Możesz kupić sobie cukierki alpenlibe bez cukru. Możesz pożuć sobie gumy bez cukru, pocmoktać dropsy bez cukru. Możesz nawet do jogurtu naturalnego dodać słodzik, cynamon i szczypte kawy, lub w wersji drugiej - słodzik, kakao da się przeżyć po 1 fazie już nie będzesz miała ochote na słodycze Odpowiedz Link
rathloriel Re: desery 01.03.06, 10:39 No to jestem zgubiona! O ja nieszczesliwa! Poleglam( To teraz ze zdwojona energia wracam na pole bitwy! Odpowiedz Link
bebee3 Re: desery 01.03.06, 13:35 wybaczcie za tak tendencyjne pytanie, ale co to jest serek ricotta? Jak to wyglada? To taki bialy/zolty ser, czy jakis serek typu np. danone tylko, ze dozowlony na diecie? Odpowiedz Link
imre2 Re: desery 01.03.06, 14:34 ricotta to jeden z tych wloskich serkow bez smaku, podobnie jak mascarpone czy mozzarella malo wiem o dsb i szczerze mowiac nie rozumiem czemu wszyscy tak o tej ricotcie, przeciez ona tlusta jest, a w instrukcjach pisza zeby serki light Odpowiedz Link
martula100 Re: desery 01.03.06, 17:44 jadlam kiedys dlugo riccote i z tego co pamietam miala ona ok 30 % tl. ale moze cos myle. nie jest to ser ogolnie dostepny wiec przezucilam sie na ,,bielucha" efect i smak taki sam i 8,5%tl. jem go na desery i chudne Odpowiedz Link
bebee3 Re: desery 01.03.06, 21:26 O wlasnie, dzisiaj mi Bieluch przemknal przed oczmi w sklepie i tak sie wlasnie zastanawialm czy bylby dobry do DSB... Odpowiedz Link