28.02.06, 21:28
Wiem, ze z deserow sa dozwolone wariacje na temat serka ricotta oraz
galaretki owocowe bez cukru. A co na przyklad z budyniem (tez bez cukru na
odtluszczonym mleku)? Czekam na porade.
Obserwuj wątek
    • g.paula Re: desery 28.02.06, 23:13
      Budyń na pewno nie nawet na odtłuszczonym mleku (przecież składa się z mąki a ona jest beee). Możesz kupić sobie cukierki alpenlibe bez cukru. Możesz pożuć sobie gumy bez cukru, pocmoktać dropsy bez cukru. Możesz nawet do jogurtu naturalnego dodać słodzik, cynamon i szczypte kawy, lub w wersji drugiej - słodzik, kakao wink da się przeżyć big_grin po 1 fazie już nie będzesz miała ochote na słodycze wink
      • rathloriel Re: desery 01.03.06, 10:39
        No to jestem zgubiona! O ja nieszczesliwa! Poleglamsad( To teraz ze zdwojona
        energia wracam na pole bitwy!
        • bebee3 Re: desery 01.03.06, 13:35
          wybaczcie za tak tendencyjne pytanie, ale co to jest serek ricotta? Jak to
          wyglada? To taki bialy/zolty ser, czy jakis serek typu np. danone tylko, ze
          dozowlony na diecie?
          • imre2 Re: desery 01.03.06, 14:34
            ricotta to jeden z tych wloskich serkow bez smaku, podobnie jak mascarpone czy
            mozzarella smile malo wiem o dsb i szczerze mowiac nie rozumiem czemu wszyscy tak o
            tej ricotcie, przeciez ona tlusta jest, a w instrukcjach pisza zeby serki light
            • martula100 Re: desery 01.03.06, 17:44
              jadlam kiedys dlugo riccote i z tego co pamietam miala ona ok 30 % tl. ale moze
              cos myle. nie jest to ser ogolnie dostepny wiec przezucilam sie na ,,bielucha"
              efect i smak taki sam i 8,5%tl.
              jem go na desery i chudne smile
              • bebee3 Re: desery 01.03.06, 21:26
                O wlasnie, dzisiaj mi Bieluch przemknal przed oczmi w sklepie i tak sie wlasnie
                zastanawialm czy bylby dobry do DSB...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka