aja84 czwartek 12.10 12.10.06, 08:33 Cześć. dziś postanowiłam bardziej się za siebie wziąć. tzn. nie jeść w kfc sałatek, jeść mniej orzeszków. bądź co bądź to mam jeszcze 4kg zo zgubienia. Aniu, to piwko na meczu piłaś? ) wczoraj zjadłam: rano owsianka jak zwylke z kawą. potem dwa serki wiejskie z ogórkiem i jogurt. jabłko i gruszkę. potem na obiadokolację zjadłam pierś z kurczaka podsmażoną z fasolką szparagową i surówką. (dużo tej fasolki było, ale chyba można). no i już nic nie jadłam wczoraj. dziś kupiłam tylko jeden serek wiejski. zobaczymy jak to będzie. Odpowiedz Link
ania838 Re: czwartek 12.10 12.10.06, 11:41 Aja nistety to piwko nie piłam podczas meczu bo nie oglądałam go tylko przy komputerzez siedziała tak mi sie wczoraj zachciało, ze sobie kupiłam 2 i sama wypiłam .Dzisiaj jest mi siezko jak piwron. Dobrze że przy tym piwku nic nie zjadłam a to już sukces, bo zwykle przy piwkioe coś przekąszam. A wczoraj od obiadku od 16 nic nie jadłam a Dzisiaj: 6- 3 kromki Wasy cięko posmarowane serkiem Tartare z łososien, na to 1,5 plasterka polędwicy z indyka oraz pomidorek i ogóreczek 11 - serek wiejski 14 - jabłko 16 - serek wiejski 17.30 - mandarynka i kilka winogronek (kawałek kiści) Idę po pracy na angielski toteż nie będę miała obiadku, więc w przerwie najwygodniej owocki zjeść. Ja nie wiem czemu ja tak ciagle grzesze!!!!I waga ciagle w miejscu Choć spadł ten weekendowy kg Odpowiedz Link
aja84 Re: czwartek 12.10 12.10.06, 11:59 może trzeba urozmaicić dietkę, żeby waga ruszyła. ja mam coraz większą ochotę wprowadzić pieczywo pełnoziarniste. do pracy bym sobie brała ze dwie kromki. nie wiem. boję się, że jak zacznę jeść, to nie schudnę, albo przytyję. Aniu, ty jak wprowadziłaś, to chudłaś dalej? Odpowiedz Link
ania838 Re: czwartek 12.10 12.10.06, 12:20 Aja u mnie waga to w zasadzie stanęła w miejscu. Napewno nie przytyłam, ale może właśnie rzeczywiście powinnam przeprowadzić eksperyment i zrezygnować z pieczywa np. na tydzień i zobaczyć co sie stanie. Nie jadam pieczywa codzienni i jeśli jadam to tylko na śniadanie. Gdzieś kiedyś wyczytałam, ze pieczywo powinno się jeść tylko rano żeby nie tuczyło. Jeśli jem pieczywo to tylko chleb graham (2 cienkie kromki - kwadratowuy chlebek) albo 2-3 kromki Wasy. Chyba spróbuję tak właśnie zrobić żeby zrezygnować na tydzień dwa z piwczywa i zobaczymy. Z owocków narazie nie chce rezygnować ponieważ bardzo je lubię i do pracy są najlepsze oczywiście oprócz serków wiejskih Odpowiedz Link
tripcafe Re: czwartek 12.10 12.10.06, 21:42 hej laski kolejny dzien bez slodyczy wytrzymalam a dzis zjadla: puszke tunczyka i 2 tosty z miodem na sniadanie, potem kawalek jakiegos miesa z sosem( z serka topionego, smietanki, papryki i cebulki z przyprawami), 2 plasterki salami i przed chwila znow 2 tosty z maslem orzechowym i miodkiem ( baaardzo cienkiutko posmarowane, pyyyyszne, mam ochote na jeszcze!) praktycznie nie jem warzyw , wcale nie mam ochoty pozdrawiam Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 13.10.06, 08:05 Dzień dobry! Ehhh no i znowu piątek i kończy się kolejny tydzień na sb. Reasumując, to dla mnie to już żadna dietka to poprostu nowy styl życia. I pomimo, że ostatnio coś nie chudnę i dość często popełniam jakieś grzeszki to tak mi sie na sb podoba, ze nie zamierzam z niej rezygnować. Ostatnio zastanawiałam się czy nie jest to już III faza? Ale w sumie bez znaczenia. Czuję się dobrze i nie zamierzam tego zmieniać. Zastanawiają mnie tylko ostatnio te włosy, bo mnie równiez jakby więcej wypada Od dzisiaj odstawiam pieczywo, ale jeszcze nie wiem czy na tydzień czy na dwa. Zobaczym czy coś to da. Niestety znowu zaczełam sie codziennie wazyć. Musze to zmienić żeby sie tak nie przejmować. Dzisiaj czeka mnie ciężki dzień, bo w pracy do 15 a o 16 zajęcia na uczelni, aż do 21 . Trudno było wymyśleć coś do zjedzenia, co byłoby syte i na cały dzień. Ale coś tam ułożyłam 6 - szklanka mleka z musli 10 - serek wiejski 13 - jabłko 15.30 - serek wiejski 18 - banan Będę miała jeszcze w razie czego batonika CORNY linea, gdyby mi slabo było, albo gdybym usypiała na wykładach. Znalazłam ostetnio takiego batonika w supermarkecie. Są bez cukru. Widziałam 3 smaki: wiśniowy, orzechowy i czekoladowy. Jeżeli chodzi o węglowodany to taki batonik ma 17,4 g, a 82 kcal. Tak sobie myślę, że ze słodyczy to on chyba jest najbardziej esbecki. Oczywiście w miedzy czasie będę piła moją ulubioną herbatkę zieloną z miodkiem i cytrynka (już 2 wypiłam a 3 się parzy). Pewnie jakaś kawka z mleczkiem koło 12 jak zwykle też sie trafi Tripcafe na której Ty fazie jesteś, bo już się pogubiłam Wydaje mi sie, ze sos (jakiby nie był) to nie jest dobry pomysł zwłaszcza ze śmietaną .A te tosty to robisz z pszennego chlebka? O losie, ale mi dzisiaj esej wyszedł Mam nadzieję że 13 piątek nie będzie pechowy i nie nagrzeszymy Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link
aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 13.10.06, 10:18 cześć dziwczyny. Aniu, Ty odstawiasz chleb, a ja kupiłam dziś sobie chlebek schulstad niskokaloryczny pełnoziarnisty i zamierzam zjeść sobie kromeczkę dziś. mam nadzieję, że to nie zaszkodzi. no ale bez przesady, na II można, a ja jem praktycznie jak na I, tylko z dodatkiem owsianki. może jak urozmaicę sobie dietkę,to schudnę jeszcze. mam do tego chleba twarożek tartare figura i ogórek. mam nadzieję, że można. mi też coś te włosy wypadają. może to z braku węglowodanów. Aniu, wydaje mi się, że jak odstawisz pieczywo, to jeszcze bardziej ci się posypią. sama nie wiem. wczoraj zjadłam: rano owsianka z kawą. potem serek wiejski z ogórkiem, jabłko, gruszkę, jogurt mały. potem ogórek posmarowany serkiem tartare. Później była impreza w pracy i dużo ciast, ale się nie skusiłam. Zjadłam tylko kilka winogron i mandarynkę. Potem w domu zjadłam 1,5 gołąbka i dwa zawijaski z sałaty, wędliny i odrobiną majonezu. to tyle. w sumie jak jestem głodna, to jem. Nie będę się aż tak ograniczać. ) pozdrawiam też się rozpisałam Odpowiedz Link
tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 13.10.06, 22:58 Ania, ty ostatnio piwko, a ja dzis wodke z tonikiem i cytrynka popijam Wasze zdrowie! Wiecej jutro, bo obawiam sie, ze dzis nic skladnego i madrego nie napisze Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 14.10.06, 22:09 Ehhhh i nie obyło się dzisiaj bez grzechów Zaczęło sie rano - 3 czekonadki nadziewane 7 - 2 parówki drobiowe z musztardą 11 - serek wiejski light Na uczelni czekolada na gorąco i kilkanaście orzeszków w czekoladzie 15.30 - 2 parówki drobiowe z musztardą (jakoś mnie dzisiaj na parówki naszło) 20 - lampka (200 ml) grzanego wina 21 - 2 kawałki dużej pizzy i lampka wina wytrawnego Przesadziłam dzisiaj. Musze sie poprawić. Martwi mnie ostatnio ilość spożywanego alkoholu Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 15.10.06, 16:05 Widzę ze nistety w weekend jestem sama Dzisiaj czuje się jak słoń , nie dość że jest mi ciężko to czuję się ogólnie źle. Chyba mnie jakaś depresja dopadła Dzisiaj zjadłam 6 - szklanka mleka z musli 11.30 - serek wiejski 14 - udko z kurczaka (niestety pieczone) Dzisiaj już nie będę chyba nic jadła A u mnie dzisiaj znowu kg w górę . Załamac sie można .Wiem że to efekt wczorajszej pizzy, no ale żeby odrazu kg w górę. Muszę coś od jutra zmienić, bo z takim postępowaniem nigdy nie schudnę, co najwyżej utrzymam wagę. Ale mnie przecież nie o to chodzi bo mam do zrzucenie około 3-5 kg. Obiecuję od jutra wziąść się za siebie i być w lepszym nastroju. Odpowiedz Link
tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 15.10.06, 16:57 hej You're not alone A propos wczesniejszych pytan o to, na ktorej fazie jestem- generalnie na 2 ( jem pieczywo razowe i czasem owocki i miod). Natomiast w weekendy, to raczej 3, a nawet jakas 10 . Ilez ja okropnych rzeczy zjadlam od piatku! Nawet sie przyznawac nie bede. A propos tostow- ja tostami nazywam kromeczki razowca zytniego podgrzane w takim malym piecyku. Nie jdam chleba tostowego takiego jak w sklepach sprzedaja. Ostatnio uwielbiam smarowac chlebek maslem orzechowym i miodem, przypiekac i zjadac. Pyszne. A jak jeszcze na to polozyc kilka plasterkw banana... Ale musze z tym skonczyc! Bo mam wrazenie, ze tyc zaczynam, czuje sie jak beczka. O jutra rzucam na jakis czas chlebek, czyli praktycznie wracam na 1. Wiem, ze ciezko bedzie, ale musze sprobowac. Tez od jutra biore sie ostro za siebie! Trzymajcie sie, pozdrawiam Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.10.06, 08:44 Witam po weekendzie Alez mi dzisiaj ciężko. Jak ja nie lubię weekendów . Wczoraj po obiedzie zjadłam już tylko 2 plasterki serka Hochland light. Dzisiaj postanowiłam, ze od dzisiaj przechodze na taką faze I-II, tzn. I ale z owockami, ale bez pieczywka, czyli faza 1,5 .Aja Ty chyba rówenież jesteś na fazie "półtora"? Menu: 6 - kostka sera białego z odrobiną cukru waniliowego, cynamonu i mleka, zielona herbatka i kawa z mlekiem (jakoś mi się tak zachciało) 10 - brzoskwinia 13 - serek wiejski light 15.30 - gruszka 18 - udko kurczaka (wolałabym pierś, bo chudsza, ale niestety mama upiekła same udka) - a zresztą jeszcze nie wiem czy je zjem Oczywiście w międzyczasie jakąś herbatkę zieloną wypiję i kaweczka sie pewnie trafi ;P Buziaczki ;* Odpowiedz Link
aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.10.06, 09:37 Witam w poniedziałek. Ja rzeczywiście jestem na fanie "półtora" , ale w piątek zjadłam kromkę chleba pełnoziarnistego, dzisiaj też mam taki zamiar, może nawet dwie. W weekend trzymałam się chyba nieźle. w sobotę na śniadanie była owsianka i kawa, potem zjadłam jabłko, serek wiejski na studiach. później zjadłam zupę pomidorową (kubek) bez makaronu, pestki z dyni, jeszcze jeden serek wiejski wieczorem. i jeszcze w dzień zjadłam batonik z płatków owsianych i z jogurtem (nie było napisane nic o zawartości cukru) w niedzielę na śniadanie owsianka (kurcze, jakaś dziwna była, takie drobne płatki, a zwykłe kupiłam na pewno) i kawa. Potem zjadłam na studiach gruszkę i wypiłam dużą kawę. Potem w domu zjadłam kotlet z kurczaka w płatkach owsianych (nawet fajna panierka) z surówką. Potem jakaś nienajedzona byłam i zjadłam orzeszki, kilka pestek dyni, serek wiejski z warzywami. i kilka herbat wypiłam, bo jakoś strasznie zimno mi było. i to tyle. chyba tak xle nie było, a wydaje mi się, że przytyłam. na razie się nie ważę. poczekam jeszcze parę dni. to miłego dnia. dziś wzięłam sobie do pracy dwa serki wiejskie i chlebek pełnoziarnisty z serkiem hohland light. Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.10.06, 18:10 Aja Ty to jesteś wzór cnót na sb Ja wkońcu nie zjadłam tego udka, bo dopiero wróciłam i stwierdziłam, że za bardzo bym sie najadła. Toteż właśnie przed chwilką zjadłam 4 plasterki polędwicy sopockiej posmarowane cieniutko majonezem z połową pomidorka i połową ogórka. Chyba można jeść takie ale kanapeczki . Czyli ogólnie dzisiaj zjadłam kostkę sera białego, serek wiejski, gruszkę, brzoskwinię i kanapeczki. Chyba dzisiaj całkiem nieźle, prawda? Czyżby porządny esbecki dzień? Odpowiedz Link
tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.10.06, 18:48 gratulacje mi sie dzis po esbecku nie udalo, heeeh Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 17.10.06, 07:34 Witam we wtorek Znowu szykuje mi sie długi, pracowity dzień . Wczoraj wypiłam wieczorem 2 lampki wina czerwonego wytrawnego, co chyba wpłynęło pozytywnie na moją przemianę materii A dzisiaj zaplanowałam sobie tak: 5.30 - szklanka mleka z musli 7.30 - trójkącik serka topionego 10 - serek wiejski light 13 - grejpfrut 16 - serek wiejski i jabłko I to chyba tyle. I tak mi dzisiaj dużo tego wyszło Odpowiedz Link
aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 17.10.06, 08:09 Aniu, bardzo ładnie jesz ) bardzo esbecko. ja nie mogłabym już teraz chyba wrócić zupełnie na jedynkę. wczoraj znowu sporo zjadłam: rano owsianka (nie do końca zjadłam) i kawa, potem w pracy serek wiejski, kromkę chleba pełnoziarnistego z serkiem hohland i ogórkiem, serek wiejski z ogórkiem. potem w domu kotlet schabowy w płatkach owsianych z surówką. no i po tym straszną miałam ochotę na rozpuszczony ser i zjadłam kromkę chleba z serem żółtym Hit Ryki i z odrobiną keczupu. potem orzeszki ziemne i na sam wieczór kakao. jak widać żaden ze mnie wzór, bo po prostu dużo jem. No ale cóż, jakoś ostatnio bardziej głodna jestem, chyba przez te chłodne dni ) Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 18.10.06, 08:02 Witam. Jabłka wkońcu wczoraj nie było, ale za to zjadłamtroszkę winogron (około 20-30 dag) i zawijaski z 3 plastrów serka Hochland light, z pomidorkiem i majonezem. Dzisiaj będzie ciężko zaplanować co będę jadła, bo mamy impreze w firmie a potem bankiet. Ale póki co zjadłam: 5.30 - budyń waniliowy (salaterka), niestety z cukrem bo innego nie lubie , ależ był pyszny. Chyba z rok nie jadłam budyniu. Już wczoraj zaplanowałam że dzisiaj go zjem na sniadanie. Niestety mam ostatnio straszne ciągotki do słodyczy, to chyba przed okresem i właśnie przed chwilką skusiłam sie na 2 ciasteczka i DUmla . A tak wogóle to chyba muszę sobie jakieś badania porobić, bo od kilku dni jestem strasznie zmęczona a nie mam tak naprawde po czym. Nie mam ciężkiej pracy. W niedziele jak przyszłam z wykładów to od 12 cały dzień prawie spałam. Wczoraj nie dość że w pracy dostałam bólu brzucha to jak wróciłam do domku to znowu spałam do wieczora wstałam ytylko żeby sie umyć i przebrać. Nie wiecie co mi jest? Może jakieś leki powinnam zacząć brać? Odpowiedz Link
aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 18.10.06, 11:31 cześć Aniu. mnie też ostatnio ciągnie do słodyczny, chyba też przed okresem co do tych badań to może to przez dietę organizm jest osłabiony? Już nie raz Ci pisałam, że mało jesz. może dlatego nie masz siły.? Może faktycznie zrób sobie te badania. Może za mało witamin masz. nie wiem. u mnie nic nowego. Wczoraj wieczorem miałam nic nie jeść, ale zrobiłam sobie jednak leczo i zjadłam miseczkę. Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 02.11.06, 19:41 witam! moje dzisiejsze menu czas zamknac: 7:30 - omlet na slodko 11- jablko, jogurt naturalny 14:30 - boczniaki smazone z cebula i trojkatem serka light z pesto sok pomidorowy 18:30 - baklazan z piekarnika zapiekany z feta i jajkiem (bylo to chyba kaloryczne...ale co tam) planuje jeszcze zrobic cafe late Jutro wielkie wazenie...jestem bardzo ciekawa co to bedzie....mam nadzieje ze troszke spadlo...czuje sie lzejsza.... Pozdrowionka Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 19.10.06, 09:34 Witam we czwartek. Najpierw spowiedź z dnia wczorajszego . Rano jak pisałam był tylko budyń i te 2 ciasteczka i potem długa przerwa aż do 13, czyli do bankietu. Na bankiecie zjadłam ładnie: troszkę sałatki greckiej, troszke jakiejs z wedzonego kurczaka, 2 plastry pieczonego indyka (ależ był pyszny)- to były takie plastry troszke grubsze niż na kanapkę, 2 lampki czerwonego wina i 1 babeczkę. I wszytko byłoby pieknie gdyby nie to co sie działo później.....poszłyśmy z koleżanką z pracy świętować dalej. Wypiłyśmy po 4 grzane wina (4*200 ml)!!!! Wróciłam do domu i patrze a tu na patelni udko kurczaka, no to sobie zjadła . Później przypomniałam sobie o tym że w domu jest jakas wódeczka i zrobiłam sobie drinka a przegryzłam to Princessa kokosową!!!! No poprostu załamka. Znowu dzisiaj czuje sie jak słoń!!! Rano o 6 tradycyjnie zjadłam sniadanko - kostka sera białego z cukrem i cynamonem, a teraz właśnie wypiłam pół puszki coli - musiałąm bo mam kaca jak pieron. Do pracy mam serek wiejski, jabłko, pomidorka i 3 plastry polędwicy z indyka.Mam nadzieje że na cały dzień wystarczy, bo po pracy mam jeszcze angielski. Ja chyba już wiem w czym tkwi mój problem, ze nie mogę schudnąć.Piję za dużo alkoholu. Musze to wkońcu zmienić, bo nigdy nie schudnę. Zaczynam od dzisiaj abstynencje, zobaczym ile wytrzymam Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 20.10.06, 08:47 Witam w piątek Czyżbym została sama w tym wątku???!!!Gdzie sie podziewacie dziewczynki????? AJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TRIPCAFE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wczoraj było grzecznie!!!Jak wróciłam do domku po angielskim to zjadłam jeszcze dodatkowo 2 plasterki polędwicy z indyka. A dzisiaj moje menu wygląda tak: 6 - jajecznica z 2 jajek, połówki pomidorka i bazylii 10 - serek Danio waniliowy (nie było wiejskiego w sklepie rano i wzięłam co było) 12 - winogron (jeszcze nie wiem ile bo dużo przyniosłam do pracy, bo to taki swojski winogronek i pewnie ktoś sie podłączy) 14 - serek waniliowy HYmmmmmmm i to chyba tyle. Od razu po pracy jade do babci i nie będe miała jak jeszce coś zjeść . Dopiero o 19 może sie coś uda. Chyba po drodze kupie soczek pomidorowy, bo jego można wszedzie wypic i jest pożywny BUZIACZKI Odpowiedz Link
aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 20.10.06, 09:31 siemanko. Aniu, to u babci na pewno coś zjesz ) jak to u babci. Ja dziś niestety zjadłam owsiankę z mlekiem 3,2%, bo innego nie było. Kawę też wypilam z tym mlekiem. Ale się cieszę, że już weekend. Zaczęłam jeść chlebek pełnoziarnisty. codziennie ok. 1 kromka. dobry jest. w ogóle już nie czuję się jak na diecie. Wydaje mi się nawet czasami, że powinnam bardziej się przyłożyć. To chyba oznacza, że przywyczaiłam się do takiego jedzenia. pa pa Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 22.10.06, 09:07 Cześć Qrcze ale w weekend zastój na forum! napewno wszyscy grzesą ;P Ja musze się z wczorajszych grzeszków wyspowiadać 7- budyń 10 - 3 kawałki czekolady 11 - serek homogenizowany 15.30 - pierś z kurczaka upieczona z gyros i 2 kwiatki kalafiora I byłoby pięknie gdyby nie wieczór. Poszłam na dyskotekę i wypiłam 2 piwka i jak wróciłam o 2 w nocy to zjadłam 3 kromki wasy z serem żółtym i pomidorkiem. Mam troszkę wyrzuty ale cóż stało się. I tak zadowolona jestem że tylko 2 piwa wypiłam A dzisiaj..... 8.30 - 3 kromki Wasy z żółtym serem i pomidorkiem (zastanawiam się czy w 2 fazie tak wędzony, zwykły ser jest dozwolony) O 14 będe miała obiad - pierś z kurczaka z kalafiorkiem A wieczorkiem pewnie serek wiejski bo ide na zakupy.... Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 23.10.06, 07:44 Witam w nowym tygodniu. Wczoraj zjadłam dokładnie to co napisałam + 2 gałki lodów (wodnych)- ależ pyszne były A dzisiaj: 6 - szklanka mleka z musli + 2 herbatki zielone 10 - serek wiejski light , mniam, mniam..... 13 - jabłuszko 16 - krokiet, wiem że nie dozwolony, ale jak jednego na pół roku czy rok zjem to mi się chyba nic nie stanie, zwłaszcza że planuje zjeść tylko jednego. Mam pytanko.... czy jak zjem zupkę - gorący kubek to będzie wielkie przestępstwo??? Kupiłam sobie wczoraj takie 3 z Knorra : pomidorowa z bazylią, warzywna i brokułowoa z pietruszka (nowości). W sumie to mają mało kcal (30-40 w 100 ml) a węglowodany 5-7 g, tłuszcz <1 g. Jutro jak wyjdę o 7 z domu to wróce około 22, więc pomyślałam sobie, że jakbym taką zupkę sobie zjadła w pracy to może byłaby pożywniejsza niż chociażby serek wiejski. Z pracy wyjdę o 16, potem angielski, więc co najwyżej w przerwie moge jakiś owoc zjeść a potem o 19 idę zrobić sobie paznokcie wiec też nie będzie jak jeść . Dlatego pomyślałam o takiej zupce. Aja co Ty na to? Odpowiedz Link
aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 23.10.06, 11:41 Cześć wzystkim. Wiesz Aniu, ja jadłam kilka razy tą zupkę pomidorową. Dobrze, że nie ma makaronu. Ogólnie uważam, że one nie są zdrowe, chociaż w sumie te nowe zupki zaiwerają w ok. 80% same warzywa. Myslę, że jak sobie raz czy drugi zjesz, to nic się nie stanie. Ja jednak nie jadłabym tych brokułowej i warzywnej, bo mają w składzie ziemniaki i mąkę zdaje się. U mnie w porządku w weekend. Większych grzeszków nie było. pozdrawiam Odpowiedz Link
tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 23.10.06, 20:57 cze baby licho mi dietowanie idzie. jest ok przez 2-3 dni, ale potem... i z powrotem na wlasciwa droge czekam zawsze do poniedzialku. dzis poniedzialek wlasnie i poki co jest ok faza 2, bo do jedynki juz nie mam sily buziaki Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 23.10.06, 21:13 no nareście Tripcafe jesteś!!! ;* A myślałam, ze zniknęłaś od tego odchudzania. U mnie tez ciągle grzeszki. Dzisiaj np. zjadłam sobie 2 krokiety, a co!Były pyszne i nie żałuję. Zjadłam je o 15.30 i wogóle nie jestem głodna. Więc może tak bardzo źle mi to nie wyjdzie. Buziaczki!!! Witaj z powrotem!!! Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 24.10.06, 12:01 hej dziewczynki. Jakoś tak od rana nie mogłamj się zebrać do napisania jakiegoś posta. A teraz mnie naszła ochota. Oczywiście teraz schematycznie będzie moja codzienna spowiedź. 6- 2 jajka na twardo z majonezem + 2 kromki Wasy z plasterkiem sera żółtego wędzonego (po połówce na kromeczkę) 10 - serek wiejski 14 - zupka w proszku ale jaeszcze nie wiem która 17- banan I to chyba będzie tyle Już zjadłam jednak 2 toffiki . Odpowiedz Link
aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 24.10.06, 15:17 Cześć. Ja też nie miałam dziś czasu, żeby napisać. Może napiszę, co zjadłam wczoraj: rano owsianka i kawa. dwa serki wiejskie, kromeczkę chleba pełnoziarnistego z twarożkiem - w pracy. Kawałeczek piersi kurczaka z płatkami owsianymi (coś dużo tych płatków jem). pod wieczór niestety naszła mnie ochota i zjadłam jeszcze kromkę chleba z serem i rozpuściłam w mikrofali i dodałam odrobinę keczupu to by było na tyle z wczoraj. buziaki Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 24.10.06, 16:33 witam! chetnie sie do waszego watku przylacze jesli oczywiscie mnie zechcecie! Pozostal mi jeszcze tydzien pierwszej fazy i pozniej tzw poltora wlacze jakies owocki i owsianke Diete mozna powiedziec ze znam na wylot gdyz zaczelam ja stosowac jak weszla do Polski - i udalo sie schudlam 15 kg w ciagu roku - byl to bezgrzeszny rok...pozniej problemy i wszystko wrocilo Probowalam kilka razy zaczac ale nie udawalo sie...teraz mam duzo zapalu i calkiem dobrze mi idzie...moze poza wczoraj i dzis...gdyz mam dosyc stresujace problemy i troszke ciagnie do jedzenia no i okres sie zbliza. Jem troszke wiecej niz wy - ale wiem juz co na mnie dziala Dzis nie jest za dobrze. Ale za kare sie "wyspowiadam" 7:30 - 1/2 kostki chudego twarogu z warzywami i oliwa 11: serek homogenizowany Rolmlecz z cynamonem 12:30 - kapusta z grzybami (ciezko mi po tym a brzuch tak wzdety jak przed dieta ) pozniej niestety podjadalam sobie sery podczas robienia kanapek dla mojego meza 16:00 omlet z dwoch jajek z bialym twarogiem i kostka czekolady ...mniam mniam Na razie tyle i postaram sie byc grzeczna - chociaz wlasnie czekam na gosci Pozdrawiam Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 24.10.06, 19:26 Witaj Justynko!!! Pewnie że Cię przyjmiemy ;* WITAJ WŚRÓD NAS!!! Bardzo dużo schudłaś. Gratuluje!!! A czy Ty również jak ja z Ają jesteś fanką "SERKA WIEJSKIEGO"? Ja dzisiaj oprócz tego co napisałam to jeszcze czekoladę wypiłam. Ostatnio prawie codziennie mi sie to zdarza, chyba muszę z tego zrezygnować, ale dzisiaj musiała sie jakoś pobudzić. A dużo masz do zrzucenia? POzdrawiam Buźka ;* Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 24.10.06, 20:11 tak lubie serek wiejski i ogolnie jestem fanka nabialu..chetnie bym jadla same serki homogenizowane lub wiejskie ewentualnie twarogi no i oczywiscie zolte sery Chociaz ja najbardziej lubie omleta na slodko Do mojego dzisiejszego menu musze dolaczyc jeszcze troszke sera plesniowego ktory zajadalam podczas wizyty gosci...oczywiscie ciasta (ktore sama upieklam) i kanapek nie ruszylam... Jutro mam zamiar sie poprawic!! Pozdrawiam i dziekuje za przyjecie mnie moze bedzie latwiej Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 25.10.06, 07:16 witajcie! ja juz dawno na nogach...niestety wczoraj z tymi serami rzeczywiscie przesadzilam i waga tez skacze - dzis bedzie idealnie! Juz mam za soba sniadanie: omleta z pomidorem, trojkotem serka light i szklanke soku pomidorowego. Nie wiem jak bedzie u mnie z wlaczeniem sie w druga faze - ale przez dwa tygodnie nie bede sie wazyc bo okres sie zbliza wiec wole sie nie dolowac skokiem wagi, aby sie nie zniechecic! Plan jest taki: 7: omlet 10: serek homogenizowany 13: panga i szpinak 16: moze jakas salatka 19: nie wiem.... Do tego duzo herbatek i wody!!! Milego dnia! Odpowiedz Link
aja84 witam 25.10.06, 09:42 justynam24, fajnie, że do nas dołączasz )) Od razu poproszę Cię, żebyś mi napisała jak robisz ten omlet z twarogiem na słodko. Może i ja spróbuję. To co zjadłam wczoraj: rano owsianka i kawa jak zwykle potem w pracy dwa serki wiejskie z ogórkiem 1,5 kromki chleba pełnoziarnistego z twarożkiem, batonik corny linea bez cukru (ale dobry był) potem w domu kalafior i surówkę. no i wieczorem wypiłam kakao Sporo tego było wczoraj. Już dosyć długo się nie ważyłam. troszkę się boję, jak ten chlebek wpłynął na spadek wagi. pozdrawiam Odpowiedz Link
justynam24 Re: witam 25.10.06, 09:56 aja84: moj omlecik to cudo a wiec dwa jajka rozbeltac dodac troszke wody, w drugim kubeczku troszke twarogu z kostki (1/3) ze slodzikiem i mlekiem aby mialo inna konsystencje...rozgrzewamy patelnie, wylewamy jaja, na jednej stronie najpierw 2 kostki czekolady rozdrobnionej potem twarog, zwijamy na pol i gotowe Mozna w innych konfiguracjach wymieszac twarog z jakimis owocami...etc...polecam ale ostrzegam ze mozna sie uzaleznic Odpowiedz Link
ania838 Re: witam 25.10.06, 11:21 Cześć. Ale mam dzisiaj dużo pracy, latam od rana 5.30 - 3 kromki wasy z połową kostki sera białego + 3 łyżeczki dżemu 10.30 - serek wiejski 13 - kiwi albo 2 kiwi, bo bardzo małe 16 - pierś z kurczaka z kalafiorkiem A wieczorkiem jeszcze nie wiem co Juz niestety się skusilam na cukierka A omlecik to i ja sobie chyba zrobię ale dpiero w weekwnd Odpowiedz Link
aja84 Re: witam 25.10.06, 12:31 Justyna, dzięki. Myślałam, że ten ser się miesza razem z jajkami, a to jest jako nadzienie. Fajne. Ja jajek nie lubię, ale mam nadzieję, że będzie mi smakować. Zrobię sobie w weekend chyba. Ja za to uzależniłam się od owsianki. Śmieszne jest to, że zaczęłam ją jeść dopiero na diecie, wcześniej w ogóle jej nie jadłam. buziaki Odpowiedz Link
justynam24 Re: witam 25.10.06, 15:03 skad ja znam uzaleznienie od owsianki...teraz mam I faze to nie ma problemu- nie wolno i koniec!! ale jak zaczne druga to lepiej abym sie jej w ogole nie dotyka bo sie zacznie Co wiecej ja rowniez na diecie nauczylam sie jesc owsianki, poniewaz wczesniej mi sie wydawalo ze nie lubie mleka Ja na razie ide dzis zgodnie z planem - jedynie pije teraz kakao - ale na wodzie...bo kawa mi sie skonczyla! Pozdr Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 25.10.06, 14:36 Ehhhhhhhhhhhhhhhh ja to jestem zdyscyplinowana!!!!! Nie zjadłam wkońcu tego kiwi bo mi sie nie chce. Zapchałam sie kawą z mleczkiem. Qrde znowu zjadłam 3 czekoladki nadziewane, takie z bombonierki ; (.Za dużo sobie ostatnio pozwalam. Musze sie bardziej pilnować . Na obiad jednak nie będzie piersi a krokiecik albo 2. Ostatnio mi po nich nie przybyło, więc dzisiaj sobie tez pozwolę skoro są . Obiecuję poprwę od jutra!!! Odpowiedz Link
tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 25.10.06, 14:57 cze Wam w pon bylo ok, ale wczoraj... chalwa malutka i czekolada marcepanowa! i prawie nic oprocz tego ( kurde, moglabym sie zywic wylacznie slodyczami), wiec Twoje grzeszki Aniu w porownaniu z moimi to nic . dzis sie trzymam 2 razowe grzanki i parowki rano, potem w szkole troche papryki i poledwicy sopockiej i teraz puszka rybek. zjem jeszcze czerwona fasolke pozniej i orzechow wloskich garstke ( albo i wiecej, bo ostatnio cala miseczke z lupinek uwolnilam) buziaki Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 26.10.06, 07:38 Witam! Wczorajszy dzien przebiegl zgodnie z planem - a nawet lepiej otoz o 17 zjadlam cala kostke twarogu na slodko - po ktorej sie niezbyt dobrze czulam, po czym wybralam sie z mezem na spacer i jak juz wrocilismy to wypilam tylko szklanke soku pomidorowego. Na dzisiejszy dzien nie mam za bardzo wizji, bo w poludnie wybieram sie do Centrum i do lekarza a wieczorkiem na jakis kabaret (nie lubie tego...ufff) Dzien zaczynam od salatki greckiej (postanowilam zrobic jej wiecej - bo jem za malo salatek - tak wiec nie bedzie juz wymowki 10-11 - serek homogenizowany 14: obiad - moze omlet a'la pizza 17: salatka... Zobaczymy co z tego wyjdzie, na razie sie nie waze - widze ze brzuch troszke bardziej plaski ale mezus twierdzi ze jeszcze nic nie widzi...ale gwarantuje mu to ze jeszcze zobaczy.... Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 26.10.06, 07:57 Hej a ja wczoraj zjadłam wkońcu 2 krokiety i wieczorkiem piłam wino czerwone półwytrawne. A dzisiaj stanęłam na wage i kilo mniej, czyli 48 kg. Niestety moja waga zaniża więc jest około 50 kg, ale ważne żeby zawsze na tej samej wadze sie ważyć. A dzisiaj: 6 - 3 kromki Wasy z 2 plasterkami szynki, z pomidorkiem i ogóreczkiem 10 - serek wiejski 13 - kiwi z wczoraj, bo mi w pracy zostały 16 - kisielek I nie wiem co jeszcze. Odezwe sie później póki co zycze miłego dnia ;* Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 26.10.06, 09:24 Ania838: ile Ty masz wzrostu??bardzo niska Twoja waga...chociaz ja jak pierwszy raz bylam na SB wazylam najmniej 47 - mam 169 cm - ale wygladalam nieciekawie...teraz waze 60 kg i tez nie jest z tym dobrze! cel - 53 kg Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 26.10.06, 09:41 O matko ale szczupła byłaś. Ja mam 161 cm i dobrze wyglądam ja myślę żeby schudąć jeszcze jakieś 3 kg, czyli tak do 45-46 kg. Moja waga mnie troszke mnie zmyla bo nie wiem ile zaniża Odpowiedz Link
aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 26.10.06, 09:45 Cześć dziewczynki Ja wczoraj po południu zjadłam półtora gołąbka (mięsko bez bułki ani ryżu), dwa małe pomidorki. No i potem zjadłam budyń ze słodzikiem i chudym mlekiem. Ale był dobry Tyle że nie jestem pewna, czy aby można, ale trudno już. Justyna, Ty ten serek homogenizowany to jesz taki słodki waniliowy? Ja też taki uwielbiam, ale obawiam się, że na SB nie można niestety. A może jakiś esbecki jesz? ) Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 26.10.06, 10:08 niestety waniliowy niedozwolony!! ja jem naturalny ale doprawiam slodzikiem i olejkiem waniliowym, cytrynowym, rumowym etc. albo cynamonem, albo kakao albo starta kostka czekolady...co komu przyjdzie do glowy Odpowiedz Link
aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 26.10.06, 14:18 No widzisz jakie masz fajne pomysły. Ja widziałam takie serki w sklepie naturalne, ale myślałam, że są niedobre. Nie wpadłam jakoś na to, żeby sobie je "doprawić". Odpowiedz Link
kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 26.10.06, 19:04 Czy ja tez moglabym sie przylaczyc?? Moja przygoda z sb trwa okolo 6 miesiecy, nie wazylam sie bo nie mam gdzie ale wszsycy twierdza ze mi sie zeszczuplalo, po grzesznych wakacjach probowalam worcic na 1 faze, ale zawsze wytrzymuje 5 dni i pozniej staje mi na drodze albo jakies jablko wciskane przez Mame, albo Mama mojego chlopca zaprasza na obiad itd. W zwiazku z powyzszym stwierdzialam ze chyba lepiej bedzie mi z sama soba jak przejde na 2. Dzisiaj moj dzien wygladal nastepujaco, sniadanie: serek piatnica 0% i salatka pomidor ogorek papryka, pozniej serek homogenizowany naturalny i latte, na obiad zupa pomidorowa z mieskiem mielonym i w trakcie 3 jablka. Jak myslicie uda mi sie cos schudnac przy takim odzywaniu. I mam jeszcze prosbe; czy moglbyscie powiedziec jakie platki owsiane/musli jecie i jak robicie owsianke i te nalesniki z platkow owsianych, dziekuje bardzo i oczywiscie mowie dobry wieczor Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 26.10.06, 20:20 Witaj Kasiu. Strasznie sie ciesze że jest nas coraz więcej, bo bywało juz tak że byłyśmy z aja same. Ja za wzór nie uchodzę ale generelnie jakoś od maja sie trzymam i nawet troszke zrzuciłam mimo moich grzeszków Myślę że jesz tak jak należy. Ja jem musli a aja owsiankę ale nie wiem dokładnie jaką. Jutro Ci pewnie napisze. Ja sie musze wyspowiadać od nowa bo znowu jadłam co innego. Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 26.10.06, 20:26 Cos mi sie pochrzaniło i musze 2 wiadomość napisać to to co zjadłam dzisiaj 6- 3 kromki wasy z 2 plasterkami szynki 8- puszka Pepsi (strasznie za mną chodziła) 11 - serek wiejski 13 - 2 amlutkie kiwi 16 - 25 dag sałatek warzywnych (1 brokułowa, a 2 jakaś warzywna - w barze jadłam) A teraz lampeczka winka, oj coś za czesto ostatnio Buziaczki Odpowiedz Link
tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 26.10.06, 21:33 hej dzis mi sie udalo przezyc bez slodyczy fasola czerwona, parowki cienkie, papryki troche, 2 plasterki poledwicy sopockiej i 3 salami, troche orzechow wloskich, 0,2l coli light, 2 grzanki razowe, kubeczek zupy pomidorowej, jogurt malinowy( niestety z cukrem), zielona herbatka pozdrawiam Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 27.10.06, 07:50 Witaj! Kasiu Ja kupuje zwykle platki owsiane w takim opakowaniu jak maka ;- ) gotuje je z mlekiem - czesto rozrzadzone z woda (ale to moja fanaberia) dodaje do smaku albo lyzke kakao albo scieram jablko...roznie...ja lubie gesta owsianke....taka papke Prawda jest tez to ze jak sie robi platki wg moje sposobu to zwieksza sie ich IG - lepiej zalac wrzacym mlekiem Moje wczorajsze menu bylo planowe a nawet mniejsze bo wrocilismy pozno z tych kabaretow i nie zjadlam juz nic tylko wypilam kakao. Tak wiec wygladalo to tak: 7- salatka grecka szkl soku pomidorowego 10- serek homogenizowany z kostka czekolady troszke salatki greckiej 15 - omlet a'la Pizza, salatka 18 - troszke szpinaku z serem 22 - kakao wczoraj bardzo duzo wypilam - wody, herbatek - w efekcie bardzo urusl brzuszek i kul ale kwestia przyzwyczajeniaa - bo ostatnio opuszczalam sie z piciem plynow... Odpowiedz Link
kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 27.10.06, 10:09 Ja juz po sniadaniu, standardowo serek piatnica i saltka z pomidora, ogorka i papryki. Dzieki za info o platkach, musze sprobowac ) Tez mam problem z duzym brzuchem, wyglada tak jakby ktos mi w niego pilke wsadzil, od czego to moze byc od jablek, za duzo pije?? Jak mysliscie dziewczynki? Odpowiedz Link
aja84 :) 27.10.06, 10:36 Witam drogie koleżanki w piątek ) Kasiu, fajnie, że dołączasz do nas. Co do owsianki, to ja jem codziennie na śniadanie, na słodko. Robię tak: do garnuszka wlewam trochę wody, dodaję szczyptę soli, wsypuję płątki owisiane zwykłe. Chwilę to namięka na małym ogniu i dolewam mleka chudego (zależy jak się lubi, ja wolę dosyć gęste). Dodaję dwie tabletki słodzika i to sobie dochodzi na małym ogniu. Czasami dodaję np. wiśnie. Strasznie to lubię. Czasami też mam wrażenie napompowanego brzucha. Nie wiem dlaczego. Może od jabłek ? Wczoraj zjadłam: Rano owsianka i kawa, potem w pracy półtorej ktomki chleba pełnoziarnistego z serkiem hohland light i ogórkiem. Na wieczór racuchy z otrąb owsianych. (chyba nie za bardzo można, bo to takie z pudełka, do których się dodaje kefir, ale już trudno, bardzo dobre były). Zjadłam też na wieczór pestki słonecznika. Wczoraj był jeden z niewielu dni, kiedy nie zjadłam serka wiejskiego. Święto normalnie Miałam tyle pracy, że jakoś nie zjadłam. buziaki Odpowiedz Link
ania838 Re: :) 27.10.06, 13:52 Hej. ;* nie miałam czasu nic wcześniej napisać Dzisiejszy mój jadłospis 6 - 2 kromki wasy z połową kostki serka białego z cynamonem 10.30 - kisielek słodki kubek 15.30 - serek wiejski A później to nie wiem, bo mam zajęcia na uczelni, więc napisze wieczorkiem co zjadłam. Wogóle nie mam ostatnio apetytu i zastanawiam sie czy to dobrze czy nie ;/ Odpowiedz Link
aja84 Re: :) 27.10.06, 15:29 Cześć Aniu. Ja za to mam spory apetyt. Właśnie zjadłam wielkie jabłko i aż się przejadłam. Taka się pełna czuję. No ale cóż. POtem zrobię sobie wieczorkiem może jakieś leczo czy coś. Odpowiedz Link
kasia70g Re: :) 27.10.06, 19:21 To ja sie teraz wyspowiadam z calego dnia. O sniadaniu pisalam, pozniej bylo jablko i kilka plasterkow sera zoltego, na obiad pseudo zupa pomidorowa - a tak naprawde sok pomidorowy z miesem pozniej pistacje bo bylam w kinie, i na kolacje roladki z kapusty pekinskiej sera zoltego i pasztetu drobiowego. Moj brzuch nadal wyglada jak balon, szkoda ze nie moge go przekluc, mam wrazenie ze robie sie coraz grubsza Odpowiedz Link
justynam24 Re: :) 28.10.06, 09:39 witam! Moje wczorajsze menu: sniadanie: omlet na slodko serek homogenizowany, jablko obiad: kalafior zapiekany z serem i pesto Piatnica z kostka czekolady 90 % Salatka grecka x 2 Ja tez mam brzuch jak balon, ktory wydaje sie coraz wiekszy...ale podjerzewam ze bedzie tak przez nablizszy tydzien...tak wiec sie nie waze...trzymam sie dzielnie i nie poddaje sie...przeciez mam dopiero za soba 2 tygodnie - a bedzie to trwalo miesiacami...dzis mam znow domowa imprezke...upieklam pyszne (podobno) napoleonki, bede robic jeszcze ciasteszka i zapiekanki ale ja trzymam sie od tego z daleka! Milego weekendu! Pozdr Odpowiedz Link
kasia70g Re: :) 28.10.06, 21:57 Dzien dobry dziewczynki a raczej dobry wieczor. Wlasnie zakonczylam moj jedzeniowy dzien wiec skrobne co dzisiaj wchlonelam. Zaczelo sie od pseudokanapeczek lisc salaty plasterek sera zoltego pomidor, pozniej panga i pol kalafiora, pistacje, serek wiejski ze szczypiorkiem x2, i stala sie rzecz straszna zjadlam kawalek bagietki moj mezczyzna kupil, byla goraca pachnaca, ja bylam glodna i podczas robienia zakupow pogryzalam razem z nim Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 29.10.06, 05:02 Witam w niedziele! Kochane ale wczoraj nawalilam i teraz mam skutki...juz mowie... sniadanie: omlet z kalafiorem i trojkatem serka, szklanka soku pomidorowego II sniadanie: serek Turek Light obiad: kielki z patelni i pasta z fasoli awokado no i zaczela sie impreza tzn. nie mialam zamiaru jesc ciasta i tego nie robilam - bo nie wolno ...no ale wypilam kilka drinkow - wprawdzie z cola light i duuuuzzzo sera....Skutek tego taki ze mam kaca, czuje sie okropnie, nie moge juz spac. Dobrze ze bede sie wazyc dopiero za tydzien. Dzis tez dzien pelen pokus...ale DAM RADE...jedziemy do Kazimierza Dolnego... (nigdy tam nie bylam ), pewnie bedziemy chodzic po jakis knajpkach - ale poprzestane na jakiejs salatce lub piersi z kurczaka czy rybce...zobaczymy...zreszta mam nadzieje ze do tego czasu sie wykuruje i poprawi mi sie humor...bo jestem bardzo z siebie niezadowolona...ale przynajmniej wiem jak okropnie sie czuje jak pije alkohol i sie zajadam serami Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 29.10.06, 06:04 Cześć. Widze Justynko, że Ty taki ranny ptaszek jak i ja .Chciałam wstać o 6 ale zapomniałam o zmianie czasu i wstałam o 5 ;P. Najpierw wyspowiadam się co wczoraj zjadłam . Niestety też nagrzeszyłam Wogóle jakiś taki dziwny dzień cył wczoraj. "ZERO" zdyscyplinowania !!!!!!! 6 - 2 kromki chleba graham z serem i pomidorkiem około 10 (na uczelni) pół paczki orzeszków w czekoladzie A potem aż do wieczora nic, ale w między czasie..... 2 piwa i 2 kieliszki koniaku I jak wróciłam do domu, lekko wstawiona to mi było wszystko jedno co jem i zjadłam 2 grube plastry jakiejś pieczeni!!! A dzisiaj oczywiście wyrzuty...... A dzisiaj się dobrze też nie zapowiada ;P Narazie zjadłam 2 kromeczki Wasy z serem wędzonym i pomidorkiem, ale..... O 10 jade na imprezkę rodzinną, 18-stka brata, no i pewnie bez grzeszków się nie obejdzie..............Oby tylko bardzo nie przegiąć Justynko mam nadzieje, że nam się uda. Ja trzymam kciuki za Ciebie a Ty trzymaj za mnie.ok? Wiesz co mnie będzie mobilizowało?....... To że potem musze napisać co zjadłam. Udanej niedzieli życzę Odezwę sie wieczorkiem Buziaczki Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 29.10.06, 06:22 o kurcze to Ty tez nagrzeszylas...brrr nieladnie....to jest wlasnie to...ze jak sie napilam to bylo mi obojetne ile tego sera jem... Trzymaj sie na imprezce...ja odwolalam moj wyjazd...bo nie czuje sie dobrze... Odpowiedz Link
tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 29.10.06, 15:12 Okej, okej, a ja wczoraj zjadlam cala paczke ciastek Pieguskow Maxi, 2 kromeczki chalki z syropem klonowym i pare zimnych pierogow z lodowki podkradlam. Dzis poki co tylko pozne sniadanie. Teraz poje sie zielona herbatka. Dzis specjalnie nie zgrzesze, bo nie mam z czym , a do sklepu za nic nie wyjde, bo wygladam jak zombie z nieumytymi wlosami. Za to napewno sobie pocwicze Buziaki w ten deszczowy, dluzacy sie dzien Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 29.10.06, 16:43 witam! ja sie dzis dobrze trzymam sniadanie 1/2 kostki twarogu chudego z lyzeczka kakao II sniadanie: omlet - dzis zjadlam nowosc pokroilam jabluszko, i wlozylam do srodka z pokruszona kostka czekolady - moze lepsze niz z twarozkiem - tyle ze wczesniej wlozylam jablko do mikrofalowki obiad: salatka z piersia z kurczaka i podsmazonymi kielkami podwieczorek: serek homog Rolmlecz zrobiony na smak migdalowy pozostala jeszcze kolacja, ale nie mam jakos koncepcji... Pozdr Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 29.10.06, 17:48 Ojojojjojojojoojjojojoojojojo Właśnie wróciłam z imprezki.....MASAKRA!!!!!!!!!!!!!!Juz nie pamiętam kiedy tyle zjadłam!!!!!!!!!Ale i tak sie starałam ograniczyć i ciągle odmawiałam, ale wiecie jak to jest....babcia, ciocia, wujek...... No to pisze, tylko się nie przestraszcie..... Godzin nie pisze, bo trudno by było,ale zaczęło sie od 12 - nalewka rosołu z kluskami - 4 małe ziemniaczki (pierwsze od maja, nie potrafiłam rodzinie powiedzieć, ze nie jem ziemniaków bo by mnie zlinczowali), kotlet schabowy i surówka - kawałek tortu - lampka szampana - troszkę sałatki z gyrosa - 2 kawałki placka (kawałki 2cm x 3 cm) No to tyle!!!!!!!!!! Od jutra ostra dietka!!!!!! Napewno mi kg przybyło A najgorsze, ze w środę wszystkich świętych i znowu jade do babci i pewnie znowu będą ziemniaki. Będzie jednak mniej ludzi wiec powiem że nie jadam ziemniaków, bo dzisiaj było za dużo obcych osób i troszkę przyznam szczerze że sie wstydziłam. A torta nie wypadało w urodziny odmówić..... Wiem, ze to głupie wymówki, ale nie potrafie inaczej wytłumaczyć dlaczego aż tyle zjadłam Odpowiedz Link
kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 29.10.06, 21:14 Aniu to wcale nie sa glupie wymowki, dobrze wiem ze nie da rady wytlumaczyc babci ze czegos nie jesz. Ja od jutra w ogole bede przezywac batalie bo jade na tydzien do domu, wracam do siebie w niedziele i sadze ze bedzie wiele do nadrobienia;/ A dzisiaj standardowo serek piatnicy na sniadanie, pozniej serek wiejski z pomidorem, bigos na obiad, serek wiejski na kolacje Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 29.10.06, 21:44 witam! u mnie niedziela konczy sie sukcesem dietowym - zero grzeszkow...na kolacje zjadlam jeszcze 1/2 kostki twarogu z warzywami i oliwa...troszke duzo dzis bylo tego nabialu ale jakos nie mialam pomyslow... Co do tych pokus i imprez rodzinnych to mam tu swoje doswiadczenie i zdanie. Otoz kiedy bylam pierwszym razem na diecie - rowny rok, nie zgrzeszylam ani razu...ani jednym kawalkiem ciasta, byly Swieta Bozego Narodzenia, Wielkanoc, urodziny, Komunia...etc...bylo nie i koniec i nikt na sile mi nie wkladal nic do ust...w gronie znajomych (bo tu sie bardziej wstydzilam) - mowilam ze nie moge ze wzgledow zdrowotnych i tyle (troszke klamalam) ale odczepiali sie...nie mowie ze bylam wowczas szczesliwa... ale wiem ze nie jest to niemozliwe... Przy kolejnych probach, podejsciach do diety bylo gorzej...kazde malo znaczace spotkanie towarzyskie konczylo sie kleska zywieniowa....po prostu nie mialam sobie dokladnie poukladane tego czego chce.... Teraz sie trzymam i poddaje sie... na razie mam za soba kilka imprez ze znajomymi...ale czekaja mnie jeszcze bardziej oficjalne Dobranoc Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 30.10.06, 07:35 Witam wszystkich w nowym tygodniu o(",)o JUstynko podziwiam Cię. Przesadziłam wczoraj i niestety moja waga wróciła do 50 kg, a juz było tak ładnie 48 kg. No cóż sama sobie zaszkodziłam...... nikt mi jedzenia na sile do ust nie wpychał. Kara musi być!!!! Najpierw pizza w piątek wieczorej, potem piwko w sobotę a na koniec wczorajsza impreza i +2kg. I muszę walczyć od nowa Moje menu dzisiejsze: 6 - 2 kromki Wasy posmarowane cieniutko serkiem tartare z łososia, na to 2 cieniutkie plasterki sera wędzonego (muszę chyba z niego jednak zrezygnować) oraz 2 plasterki pomidorka 10 - serek wiejski 13 - jabłko 16 - kalafior Postaram się, aby na tym się skończyło Udanego dnia życzę Pozdrowionka Ania Odpowiedz Link
tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 30.10.06, 09:27 jezu, jak Ty malutko jesz w tygodniu! Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 30.10.06, 09:37 Tripcafe nadrabia w weekend .Niestety mam taki organizm, że cieżko jest mi zrzucić ale przybywa mi w momencie. i nie moge na to nic poradzić..... Odpowiedz Link
kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 30.10.06, 10:51 Zjadlam chalwe bylo zimno i chcialo mi sie slodkiego. Sadze ze jest to zapowiedz moich wyczynow w tym tygodniu, od jutra bede musiala wlaczyc ze soba (wizyta u mamy), ciekawe z jakim wynikiem? Odpowiedz Link
aja84 poniedziałek 30.10 30.10.06, 10:52 Witam w poniedziałek. Widzę, że kilka nowych osób przybyło. fajnie. U mnie w weekend w sumie bez większych grzeszków, ale i tak mam wrażenie, że sobie troszkę odpuściłam. Aż tak bardzo się nie pilnuję jak kiedyś. Co prawda dalej nie jem wielu niedozwolonych rzeczy, ale wydaje mi się, że jakoś wcześniej bardziej się pilnowałam. Coś trzeba z tym zrobić. Wczoraj np. zjadłam 4 kostki gorzkiej czekolady, za dużo winogron, orzeszków słonych. Na szczęście nie mam takich grzeszków na koncie, jak np. piwo, czy ziemniaki, słodycze. Dobra, już się nie żalę. buziaki Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 30.10.06, 19:34 witajcie! zdaje relacje z mojego dzisiejszego menu...bylam troszke zabiegana wiec bylo tego mniej niz normalnie 7 - 1/2 kostki twarogu z warzywami i oliwa sok pomidorowy 12 - serek homogenizowany z kostka czekolady jablko 18: 30 omleto pizza...mniam mniam....wyglada jak prawdziwa pizza i jak smakuje... na razie tyle...moze jeszcze wypije kawe...z duza iloscia ubitego mleka Pozdr Odpowiedz Link
tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 30.10.06, 21:17 A ja dzis zjadlam tak: jajko na twardo z majonezem, 2/3 puszki tunczyka, serek wiejski ze szczypiorkiem, garstke orzechow wloskich (dzis bez syropu klonowego), kotlecika mielonego, kubek zupy pomidorowej (oczywiscie bez smietany i makaronu/ryzu)i 4 kromki razowego chlebka. Jutro bedzie mniej pewnie, bo caly dzien poza domem Pozdr Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 31.10.06, 07:55 Witam we wtorek. ;* No i wczoraj znowu grzeszki!!! Nie zjadłam już wczoraj kalafiorka jak wrciłam do domku wkońcu, bo spotkałam się z przyjaciółką, kupiłyśmy po drodze winko i przyjechałyśmy do mnie. A przy winku zjadłam 2 ciastka holenderskie i 2 wafelki .Ale dzisiaj jak stanęłam na wagę to kg w dół. Ja już nic nie rozumiem alefajnie. A tak wogóle to chyba można winko w II fazie? A dzisiaj: 6 - 2 jajka na twardo z majonezem i 2 kromkami Wasy 10 - serek wiejski 13 - jabłko 16 - serek wiejski Pewnie po drodze jeszcze sie coś trafi. Teraz np. mi sie chce strasznie Pepsi i chyba sobie kupię.... To pewnie przez tego kaca Ehhhhh kiedy ja wkońcu zmądrzeję ;P Odpowiedz Link
aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 31.10.06, 08:42 Cześć. Można winko wytrawne czerwone w II fazie. Ja kurcze kg w górę. Już mi się nie chce na I przechodzić, to trudno. Wczoraj wieczorem naszło mnie strasznie na kanapkę i zjadłam kromkę chleba pełnoziarnistego z serem żółtym, majonezem, pomidorem i ogórkiem kiszonym. I tak sukcesem jest to, że przestałam jeść słodycze, ziemniaki, makarony i fast foody. To może jak czasami troszkę zjem więcej, to i tak nie będzie taka tragedia. co myślicie? Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 31.10.06, 18:47 Witam Ja juz moge podsumowac moje dzisiejsze menu bo jestem po kolacji i raczej przejedzona wiec juz nic nie powinnam dojadac sniadanie 7: omlet z twarozkiem i czekolada II sniadanie: kawka i Piatnica jablko obiad: kalafior i paluszki krabowe w sosie jogurtowym kolacja: 1/2 kostki twarogu z warzywami, oliwa Pozdrowionka Odpowiedz Link
tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 31.10.06, 21:05 Znow dalam czadu ze slodyczami. Pol batona marcepanowo- nugatowego, 1/3 puszki orzeszkow solonych, kilka migdalow w czekoladzie z przyprawami,orzeszki wloskie no i do tego puszka cherry coke z wódka na lawce w parku hehe Odpowiedz Link
kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 31.10.06, 21:49 Ja nie bede pisala co dzisiaj zjadlam. Po prostu mozna to okreslic jakos turbomasakre weglowodanowa:/.Bede miala co zrzucac w przyszlym tygodniu Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 01.11.06, 19:17 Witam! Ale cichutko dzisiaj...no ale nie dziwne...ja nie pojechalam do rodzinnego miasta tylko siedze w Warszawie no i raczej nie mam gdzie tutaj odwiedzac bliskich... Wczorajsze menu zostalo uzupelnione jeszcze jablkiem - bo zglodnialam wieczorem A dzis: 7- omlet z twarogiem z kakao 11- kawa ze spora iloscia mleka i Serek Bieluch 15 - obiad: fasolka zielona z patelni z cebula i koncentratem pomidorowym jablko 18:30 - salatka grecka - dosyc duzo Na razie tyle Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 02.11.06, 07:37 Oj troszkę zaniedbałam forum, ale to dlatego, że mam zapalenie spojówek i staram się jak najmniej siedzieć przy komputerze. Przedwczoraj nie zjadłam wkońcu 2 serka wiejskiego tylko pierś smażoną z gyros i surówką z kiszonej kapustki. A wczoraj tak jak sie spodziewałam nie było esbecko..... 6- 2 kromki wasy z plasterkiem szynki, plasterkiem serka wędzonego, 2 plastry pomidorka, połowka jajka 13 - rosół z makaronem - na szczescie malutko później 2 łyżki stołowe sałatki warzywnej, 2 wafelki - znowu mnie ciągnie do słodyczy..... 18 - 2 grube plastry szynki A dzisiaj tak sobie zaplanowałam... 6 - 2 kromki Wasy+ plaster szynki + plaster sera wędzonego + 2 plastry pomidorka + jajko 10 - serek wiejski 13 - jabłko 16 - kilka kwiatków gotowanego kalafiorka Mam pytanko,,,co myślicie o moich kanapeczkach porannych?Czy nie za dużo tego wszystkiego? Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 02.11.06, 08:34 witam! Ania 838 - nie bylo przeciez wczoraj tak zle jakby to przeliczyc na kalorie to bylo bardzo malo ...co do Twoich sniadan to jest ok...chociaz dziwie sie ze najadasz sie dwoma kawalkami Wasy (jaka kupujesz? ta pelnoziarnista? bo ja ta uwielbiam...ale nie potrafie sie najesc tak malutka iloscia wiec zrezygnowalam z niej w ogole) Ja jak zwykle nie mam konkretnego planu na caly dzien...poki co zjadlam duzego omleta na slodko...a pozniej sie okaze W weekend nie mialam czasu aby przygotowywac sobie jakies super rarytasy, poniewaz musialam za kazdym razem przygotowywac 2 posilki na raz...dla mnie dietowe i dla meza tuczace...!!! Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 02.11.06, 10:49 Hej Justynko. Najadam się tymi kromeczkami a jem najczęściej żytnie bo pełnoziarnistego nie moge pogryść bo mam aparat No fakt nie zjadłam wczoraj dużo ale troszke to było nieesbecki A dzisiaj zjadłam 2 cukierki czekoladowe i wypiłam czekolade na goraco. Coś mi ostatnio chyba brak cukru, ale musze sie wziąść wkońcu za siebie Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 03.11.06, 06:46 witam! Ja juz po porannym wazeniu....i nic nie schudlam juz ani grama...od rozpoczecia diety (3 tygodnie 2,5 kg)...czyli jest 59.9 kg....w sumie nie jestem zalamana chociaz szkoda...przynajmniej czuje sie lepiej. W takim tempie to do swiat moze zdaze te wymarzone 5 kg...chyba ze waga zatrzymala sie na dobre Nie wiem czy jesc tak jak jem czy cos zmienic...na razie zostaje przy tym...jedynie wprowadze wiecej warzyw i wody bede wiecej pila...i bede obserwowac jeszcze jakis czas...i powinno być dobrze!!! a jesli nie to coś wymyślę. Przykro mi tylko ze nie zjem w nagrode na sniadanie platkow owsianych, bo mialy byc za 58 kg!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 03.11.06, 07:42 Witam. A ja wczoraj znowu nagrzeszyłam Popołudniu jak przyszłam z pracy zjadłam troszkę kopytek i wypiłam z przyjaciółką 2 butelki winka grzanego, czyli po butelce na głowe. Na szczeście waga nie skoczyła w górę. Musze coś zmienić w swojej diecie, bo nigdy nie schudnę. Niby jem mało a waga stoi jka zaczarowana A dzisiejsze menu zaplanowałam tak: 6 - szklanka mleka z musli 10 - jabłko i 2 serki trójkąciki 13 - serek wiejski 16 - kalafior (może go wkońcu zjem bo od tygodnia sie do niego przymierzam aż się wkońcu popsuje) i 3-4 kotleciki sojowe W międzyczasie pewnie sie coś zmieni, to poinformuje ;P Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 03.11.06, 14:59 witam! ja mam dzis ciezki dzien...jakos mam dzien na slodkie i na wszystko inne co jest w domu...nie wiem co mnie tak zdemotywowalo, czy ta poranna waga, czy poogda za oknem... w kazdym razie najpierw zjadlam bardzo dietowy obiad...nie maly po ktorym czulam sie syta, ale dojadlam serem, jablkiem i kostkami czekoladki 90 % - az mi brzuch wzdelo...jeszcze caly czas mnie do czegos ciagnie...ale postaram sie jakos dotrwac do konca dnia...i zakonczyc go jakas salatka Odpowiedz Link
tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 03.11.06, 17:13 czesc kochane znikam do poniedzialku, bo po co mam Wam znowu pisac, ze zjadlam ciastka czy inne swinstwo? zmadrzeje, to wroce w poniedzialek a za Was trzymam kciuki udanego i w miare bezgrzesznego weekendu buziaki Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 03.11.06, 17:29 ja niestety dojadlam jeszcz 4 kuleczki rafaello zrobione przeze mnie dla mezusia mam wyrzuty sumienia za to dzisiejsze popoludnie - pocieszajace jest jedynie to ze to popoludnie a nie wieczor i minela mi ochote na takie rzeczy bo wcale nie czuje sie po tym dobrze...oby tylko te marne 2.5 kg ktore stracilam przez 3 tygodnie nie wrocilo Trpcafe...nie uciekaj! zaczniej od teraz....ja nie czekam na poniedzialek walcze dalej...do bólu.... Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 04.11.06, 12:13 Justynko napewno przez 4 kuleczki rafaello nie wróci Ci 2,5 kg! Ja wczorak też zjadłam czekoladkę i rureczkę .Ja to ostatnio ciagle coś podjadam słodkiego .A wczoraj jeszcze piłam grzane winko, a takie winko grzane niestety jest półsłodkie, ehhhhhh A dzisiaj.... 7.30 - 2 kromki Wasy + plaster szynki + 2 cienkie plastry sera wędzonego + 2 plastry pomidorka 11.30 - jogurt Danon, ale niestety to był taki zwykły truskawkowy ;/. więc napewno z cukrem! W międzyczasie dawałam pieskowi taką cienką kiełbaske i sobie podjadłam 3 plasterki , tak mi ładnie pachniała.....a teraz oczywiście wyrzuty. Około 14-15 planuje obiadek - kilka kwiatków brokuła + 2 jajka na twardo z majonezem. A później to jeszcze nie wiem co będe jadła. Qrcze niby mało jem ale jakoś nie chudnę....chyba za dużo cukru - musze go ograniczyć. Tripcafe....najgorzej odkładać coś do poniedziałku, bo przez te 2 dni to będziesz sobie podjadać a tak jak zaczniesz od dzisiaj to 2 dni do przodu Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 04.11.06, 19:39 witam! ania838 - no tak dobrze nie bylo bo zanim zjadlam cos niedozwolonego to objadlam sie dozwolonymi rzeczami na maksa...ale mialam nauczke - caly dzien sie zle czulam i dzis tez nie najlepiej - nie wiem dlaczego...moze dzisiejsze menu nie sprzyjalo, albo siedzenie na uczelni...bo brzuch mnie kuje... dzisiejsze menu w calosci to: platki owsiane na mleku/wodzie z lyzka kakao 2 jablka, rolmelecz kawa latte z kawiarenki ze slodzikiem ale za % mleka nie recze... salatka grecka z dwoma gotowanymi jajkami twarog z pomidorem i trojkatem serka light Nie bylo tego duzo a mam wielki brzuch..jak bym byla w 3 miesiacu ciazy i przez to mam wyrzuty jak bym sie najadla Pozdrawiam Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 05.11.06, 15:30 A miało być tak pięknie....... Wczoraj wieczorem poszłam na grzane wino. Najpier wypilam 3*200 ml a później 3 kieliszki wódki .Następnie poszliśmy na dyskotekę i wypiłam jeszcze piwo i sie najadłam chipsów!!!!!Jak dzisiaj rano wstałam to myślałam że sie zastrzele ; (. Od dzisiaj koniec z alkoholem, bo ileż można pić!!!Brzuch mam już jak balon!!! A dzisiaj .. 8 - 3 kromki wasy z jajkiem, wędlinką, serkiem 13 - kilka kwiatków brokułów i pierś podsmażona z gyrosem 15.30 (teraz) 3 kostki gorzkiej czekolady 17 - kefir Od jutra koniec z alkoholem, koniec ze słodyczami (tylko gorzka czekolada), koniec z piersia smażoną!!!!!! MOCNE POSTANOWIENIE POPRAWY!!!!!! Postaram się jeść najpóźniej do 17. Wkońcu muszę schudnąć!!!! Aaaaaaaaaaa wczoraj usłyszałam komplement "....fajna laseczka jesteś, tylko masz strasznie duży brzuch...." normalnie myślałam, ze sie załame. O nie!!!!!! Już nie chcę tego słuchać!!!! Od jutra wzór cnót, a w zasadzie od dzisiaj Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 05.11.06, 17:11 witam! Ja dzis caly dzien na wykladach -wiec z jedzeniem ciezko i padam ze zmeczenia. Ale moje dziejsze menu: sniadanie- omlet na slodko na uczelni: serek naturalny, 2 jablka, cola light obiad- danie z patelni- cebula, boczniaki, fasolka zielona i zolta z pesto planuje jeszcze jakas kolacje - pewnie jakies warzywka - ale to pozniej ania838- z tym alkoholem niestety tak jest...ja tez nie moge bo wowczas trace sile do diety...od razu moje zaparcie sie oslabia i zajadam sobie wszystko bezkarnie - zapominajac ze zaraz bede miec wyrzuty wiec racze unikac... Co do Twojego postanowienia odnosnie niejedzenia po 17 jestem przeciwna...nawet do 18...uwazam ze trudniej jest utrzymac diete...bo jesli idziesz spac ok 22 to juz jestes strasznie glodna...i latwo o napad glodu...nawet autor ksiazki nie zaleca takiego ograniczania sie....dobrze jest zjesc jakis twarog aby organizm mogl sobie przez noc trawic!!! Tak wiec powodzonka! Pozdrawiam Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 05.11.06, 18:20 Justynko, spróbuję nie jeść po 17 zobaczymy jak nie dam rady, to przesunę godzinę na 18. Chodzę spać około 21, więc nie powinnam zglodnieć. Sniadanie jadam zawsze o 6. Zobaczymy..... Teraz o 17 wypiłam kefir i póki, co nie jestem głodna. A tak wogóle to można kefir????? Ten który piłam miał 4,5g węglowodanów Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 05.11.06, 19:28 witam! ania838 -jak uwazasz z tymi godzinami...ja teraz zajadam kolacje twarog z warzywami i oliwa...a juz 20 dochodzi .. kefir w I fazie niedozwolony co zawsze budzilo spory i nieporozumienia, bo niby dlaczego dozwolone serki homogenizowane i jogurty nautralne a to nie...nawet ma mniej kalorii...ale mysle ze nic sie nie stanie jak bedziesz go pila zamiast tych pierwszych (a nie obok)...ja nie przepadam wiec nie mam problemu...no chyba ze z truskawkami ale tu wole maslanke !!! A tak a propo? Skad jestes?? Pozdrawiam Odpowiedz Link
tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 05.11.06, 20:34 Czesc laski Jutro do Was wracam i strasznie sie z tego ciesze. Czego ja nie jadlam przez ostatnie dni? Ciasto np zrobilam a dzis placki ziemniaczane. Jestem tak pelna, ze sie ruszyc nie moge, wiec dzis nie pocwicze . Ale ja glupia jestem A tak a propos kolacji, to ja jem duzo pozniej niz o 18. Zdarza sie i o 21 albo pozniej. No ale pozno ( kolo 12-1) sie klade, wiec w sumie jem jakies 2-3 godz przed spaniem. Buziaki ps. Justynam24, a Ty skad? Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 06.11.06, 06:44 tripcafe - dobrze ze wrocilas...ale szkoda ze dopiero dzis...bo jak widze jak wolno mi sie chudnie a jak szybko tyje...to czekanie kilka dni na poczatek to niezbyt dobre wyjscie ja jestem z Warszawy Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 06.11.06, 07:43 Witam w poniedziałek Nowy tydzień i nowe wyzwania, przynajmniej jak dla mnie. MOCNE POSTANOWIENIE POPRAWY!!!Masz rację Justynko nie ma co odkladać nawet o te pare dni, bo tak jak mówisz tyje sie błyskawicznie. Ja np. przez weekend +2 kg . I znowu startuję od 50 kg . A już bylo tak pięknie 48 kg. I znowu cały tydzień odchudzania żeby to zrzucić. Odnośnie kefirku, to myślę że nie ma co wpadać w paranoję!!! Jestem w II fazie więc wydaje mi sie że mogę. Napewno od niego nie przytyję, Bardzo lubię kefir i wczoraj miałam taką ochotę że nie potrafiłam sobie odmówić. Od dzisiaj natomiast będe jadła codziennie 1 activię. Przyznam że skusiłą mnie reklama i chce wypróbować skuteczność. Niestety jest z cukrem, ale i tak chce spróbować. A dzisiejsze menu zaplanowałam tak: 6 - 2 kromki Wasy + 2 plastry polędwicy sopockiej + plaster serka Hochland + 4 plastry ogórka kiszonego + jajko (ciągle zie zastanawiam czy w II fazie takie kanapeczki są dozwolone? czy nie zadużo tego wszystkiego?) 10 - activia + 2 mandarynki 13 - grejpfrut 17 - serek wiejski + pól pomidorka I to chyba tyle. Jak coś jeszcze zjem to dopisze Aha i nic wczoraj od 17 nie jadłam i nie byłam rano głodna. Chodze wcześnie spać, więc myślę że to dobra pora na ostatni posiłek Jestem z Kielc Pozdrowionka Odpowiedz Link
aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 06.11.06, 09:51 Cześć dziewczyny. Długo się nie odzywałam, bo jakoś czasu nie było. U mnie w sumie po staremu. Waga stoi w miejscu, na szczęście nie idzie w górę. Troszkę grzeszków było w weekend. Wypiłam trzy kieliszki likieru słodkiego. Pyszny był, tylko że z cukrem. Jakoś tak mnie naszło w sobotę i niedzielę na kanapkę z serem żółtym z opiekacza. Zjadłam z dodatkiem odrobiny keczupu. No ale trudno się mówi. Chciałabym jeszcze schudnąć ok. 4kg. Ale jakoś nie mam motywacji, żeby tak mocno się za siebie wziąć. Dziś zjadłam jak zwykle owsiankę, kawę. Do pracy mam dwa serki wiejskie i kromkę chleba z serkiem topionym. Na obiad mam rybę z warzywami i niestety ze śmietaną. Tata zrobił i trudno odmówić. Odpowiedz Link
kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 06.11.06, 10:08 Jestem z powrotem, po tygodniu spedzonym u Mamy. Nie wiem ile kg mi przybylo ale przybylo na pewno, wiec dolaczam sie do postanowien poprawy i silnego samozapraciadietowego ) Teraz serek piatnicy na sniadanie i czerwona herbataka, co dalej jeszcze nie wiem, ale caly dzien zajecia wiec pewnie jakas salatka i serki Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 06.11.06, 15:30 witajcie ja jestem wlasnie po pysznych razowych nalesniczkach na obiad juz dawno sie tak nienajadlam...bardzo sycace moje dzisiejsze menu sniadanie: omlet na slodko II sniadanie: serek homogenizowany i jablko obiad: 3 nalesniki ( 2- ze szpinakiem, 1- z dzemem bez cukru) - w sumie moglam poprzestac na dwoch - ale jakos ciezko bylo zostawic trzeciego na pozniej planuje jeszcze dwa posilki - ale juz I fazowe salatki aby nie przesadzic !! Pozdrawiam Odpowiedz Link
kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 06.11.06, 19:27 Czesc Dziewczynki Moj menu wygladalo dzisiaj nastepujaco : sniadanie ser bialy piatnica, pozniej saltka pomidor, salta, jajko, ser zolty, nastepnie makrela w sosie pomidorowym, a teraz popijam sobie kako, z braku czasu to wszystko na dzisiaj, obylo sie bez zadnych wpadek jedzeniowych Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 07.11.06, 07:40 witam! ja wlasnie zajadam sniadanko - serek piatnica z pysznymi warzywkami a wiec inaczej niz zwykle - nie ma omleta bo dzis jest dzien bez jajek tak sobie postanowilam! poniewaz przez ostatnie kilka dni mam wzdety brzuch a wczoraj moje dolegliwosci to juz przeszly same siebie...pierwszym podejrzanym sa jajka, ktore jadalam codziennie przynajmniej dwa...tak wiec dzis nie bedzie podejrzewam tez serki, jogurty etc...ale zobaczymy... Wczoraj zjadlam juz tylko jedna salatke i kawusie bo nie bylam juz glodna no i te dolegliwosci. A moja waga ciagle stoi w miejscu 60 kg ...smutno mi z tego powodu - kiedy ona sie w koncu ruszy... Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 07.11.06, 07:41 Właśnie zaczyna się 3 dzień bez grzechów. Aż jestem z siebie dumna. Niestety zauważyłam u siebie pewną prawidłowość.....zrzucam 2 kg, czyli waże 48 kg i zaczynam sobie odpuszczać i pozwalać na słodycze, alkohol......i wracam znowu do mojej 50-tki.Nie wiem dlaczego tak sie dzieje!!! Chcialabym wkońcu zrzucić coś więcej .Ostatnio chyba troszkę za mało jem warzyw .Musze to poprawić ale niestety dzisiaj już jest to nie do poprawienia, bo jedzonko na cały dzień kupione i jestem już w pracy , a po pracy angielski 6 - serek wiejski + kawa + herbatka zielona 10 - jogurt activia + 2 mandarynki 13 - grejpfrut 16 - butelka (400 ml) kefiru, ale nie wiem czy dam rade tyle wypić... I teoretycznie na tym był planowany koniec, ale....... Chyba spotkam się dzisiaj z kolegą z poprzedniej pracy. Umawiam się z nim już od kilku miesiecy i obiecałam że tym razem dam sie namówić na Tiremisu ; (.Uwielbiam Tiramisu ale taka bomba węglowodanowa i kcal, że szok. Z drugiej strony jeśli się wykręce od spotkania to sie napewno obrazi. A jak pójde to mi nie daruje Tiramisu.....no co tu zrobić ;/ Odpowiedz Link
aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 07.11.06, 08:32 Witam we wtorek Ja wczoraj zjadłam: rano owsianka i kawa dwa serki wiejskie i kanapka z serkiem hohland i papryką. jabłko ryba z warzywami pestki słonecznika kawałek czekolady bez cukru Chyba nie było tak źle? Aniu, też się zastanawiałam nad activią. Szczerze mówiąc, to reklama mnie zachęciła Może sobie kupię. Też często mam wzdęty brzuch. Może to by pomogło. Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 07.11.06, 08:55 Aja ja spróbuję z tą activią, no przeciez nie przytyję od niej, co najwyżej nie schudnę . Wczoraj sie dopiero zorientowałam, ze owocowa ma chyba 15,6 węglowodanów a naturalna 4,5 więc oczywiście przerzucam sie na naturalna Odpowiedz Link
aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 07.11.06, 10:34 A ty jesz jogurt, tak? To ja sobie dziś kupię Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 07.11.06, 11:03 Tak jogurt, bo serek ma 16 węgli Odpowiedz Link
martyna540 Re: II faza - kto do mnie dołączy 07.11.06, 19:51 witam dziś mój pierwszy dzień 2 fazy...moge sie wkręcić w wasz temacik?? napisze swój jadłospis i jakby co to mnie skarćcie;p 8- serek piątnica 3% + papryka 12- jogurt naturalny 400g + malusieńkie jabłko 16- brokuły zapiekane z serem zółtym light + 2 sadzone jajka z szynką + pomidor + biała rzodkiewka;p 18- serek homogenizowany "ostrowia" + słodzik + cynamon pycha...tylko nie wiem czy można go bo on w 100g ma 143 kcal..... pozdrawiam dziewczynki jakby coś było źle z jadłospisem to krzyczcie;* pozdrawiam Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 07.11.06, 21:24 Witaj Martynko Pewnie że sie możesz wkręcić . Co do serka to jeśli ma mało węgli to jest ok. A ja dzisiaj zgrzeszyłam, ale jak smacznie......Zjadłam Tiramisu we włoskiej rezteuracji, mnmmmmmmmmmm.No cóż grzech ale jak słodko smakował . Aha w moimi jadłospisie, który rano podałam zmieniło się tylę że grejpfruta wkońcu nie zjadłam, ale za to dołożyalm to ciacho Odpowiedz Link
kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 07.11.06, 22:26 Ja dzisiaj zaczelam od jajecznicy na oliwie z oliwek, pozniej jogurt naturalny, udko z kurczaka, kapusta kiszona, serek wiejski, drugi dzien bez grzechow minal, trzymam sie nadal, przynajmniej bede sie starac Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 08.11.06, 07:46 Witam Zdaje relacje z wczorajszego dnia - przyznaje ze nie byl to latwy dzien bo wiekszosc czasu siedzialam w kuchni piekac ciasto, szykujac zapiekany i inne rzeczy i wielokrotnie chcialam chociaz oblizac palce ale nie dalam sie sniadanie: serek piatnica z warzywami II sniadani: jablko i serek homogenizowany obiad: baklazan z pomidorami (nie wyszedl mi- niesmaczny byl ten obiad) podwieczorek: salatka z awokado, sera fety i pomidorka a pozniej to juz przyjechali gosci i podjadalam: salatke z brokul i jajka, salatke szopska i plasterki sera (niestety zwyklego)... nie bylo najlepiej ale na takie okolicznosci dnia chyba rowniez nie najgorzej!! Teraz jestem po sniadanku - zjadlam reszty salatek z wczoraj... Trzymajcie za mnie kciuki bo mam dzis kolejny etap rozmow w sprawie pracy...jakies testy psychologiczne i takie tam...jestem troszke przerazona bo nigdy tego nie pisalam w torebeczke zabieram jabluszko... Martyna: witam Cie!! pisz do nas czesto Ostrowia jest jednym z bardziej polecanych serkow na naszej diecie, pomimo tego ze ma najwiecej kalorii ze wszystkich ja wole inne...ale ja tez kupuje scieram do niej kosteczke czekolady gorzkiej, slodzik i mam straciatelle Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 08.11.06, 07:51 Cześć sb-czki Ja dzisiaj pełna humoru, bo pomimo, że wczoraj skusiłam się na to Tiramisu to dziś pokusiłam się o wstąpienie na wagę i ......-kg, czyli 49 ,,,,,,hurraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Obym tylko sobie znowu pod koniec tygodnia nie odpuściła , bo niestety mam taką tendencje. A dzisiejsze menu: 5.30 - 2 kromik Wasy + 4 plastreki polędwicy z indyka + plaster sera Hochland 10 - activia + 2 mandarynki 13 - wczorajszy, niezjedzony grapefrut 16 - makrela wędzona (chodzi za mną od kilku dni i dzisiaj mam zamiar sobie kupić) No i to chyba tyle Ale pewnie sie po drodzę coś przytrafi. Miłego dnia ;* Odpowiedz Link
aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 08.11.06, 10:47 Cześć dziewczyny. Ja wczoraj zjadłam: rano owsianka + kawa serek wiejski z ogórkiem kromka chleba z soją z wędliną z indyka i ogórkiem kawa jabłko orzeszki solone I tyle na wczoraj. Nawet nie tak dużo zjadłam na szczęście. buziaki PS. Witam nową koleżankę ) Odpowiedz Link