Dodaj do ulubionych

II faza - kto do mnie dołączy

• aja84 czwartek 12.10 12.10.06, 08:33
      Cześć.
      dziś postanowiłam bardziej się za siebie wziąć. smile tzn. nie jeść w kfc
      sałatek, jeść mniej orzeszków. bądź co bądź to mam jeszcze 4kg zo zgubienia.

Aniu, to piwko na meczu piłaś? smile)

wczoraj zjadłam:
      rano owsianka jak zwylke z kawą. potem dwa serki wiejskie z ogórkiem i jogurt.
      jabłko i gruszkę. potem na obiadokolację zjadłam pierś z kurczaka podsmażoną z
      fasolką szparagową i surówką. (dużo tej fasolki było, ale chyba można). no i
      już nic nie jadłam wczoraj.
      dziś kupiłam tylko jeden serek wiejski. zobaczymy jak to będzie. smile
      • ania838 Re: czwartek 12.10 12.10.06, 11:41
        Aja wink nistety to piwko nie piłam podczas meczu bo nie oglądałam go tylko przy
        komputerzez siedziała crying tak mi sie wczoraj zachciało, ze sobie kupiłam 2 i
        sama wypiłam crying.Dzisiaj jest mi siezko jak piwron. Dobrze że przy tym piwku nic
        nie zjadłam a to już sukces, bo zwykle przy piwkioe coś przekąszam. A wczoraj
        od obiadku od 16 nic nie jadłam
        a Dzisiaj:
        6- 3 kromki Wasy cięko posmarowane serkiem Tartare z łososien, na to 1,5
        plasterka polędwicy z indyka oraz pomidorek i ogóreczek
        11 - serek wiejski
        14 - jabłko
        16 - serek wiejski
        17.30 - mandarynka i kilka winogronek (kawałek kiści)
        Idę po pracy na angielski toteż nie będę miała obiadku, więc w przerwie
        najwygodniej owocki zjeść.
        Ja nie wiem czemu ja tak ciagle grzesze!!!!I waga ciagle w miejscu crying
        Choć spadł ten weekendowy kg
        • aja84 Re: czwartek 12.10 12.10.06, 11:59
          może trzeba urozmaicić dietkę, żeby waga ruszyła. ja mam coraz większą ochotę
          wprowadzić pieczywo pełnoziarniste. do pracy bym sobie brała ze dwie kromki.
          nie wiem. boję się, że jak zacznę jeść, to nie schudnę, albo przytyję.
          Aniu, ty jak wprowadziłaś, to chudłaś dalej?
          • ania838 Re: czwartek 12.10 12.10.06, 12:20
            Aja u mnie waga to w zasadzie stanęła w miejscu. Napewno nie przytyłam, ale
            może właśnie rzeczywiście powinnam przeprowadzić eksperyment i zrezygnować z
            pieczywa np. na tydzień i zobaczyć co sie stanie.
            Nie jadam pieczywa codzienni i jeśli jadam to tylko na śniadanie. Gdzieś kiedyś
            wyczytałam, ze pieczywo powinno się jeść tylko rano żeby nie tuczyło.
            Jeśli jem pieczywo to tylko chleb graham (2 cienkie kromki - kwadratowuy
            chlebek) albo 2-3 kromki Wasy.
            Chyba spróbuję tak właśnie zrobić żeby zrezygnować na tydzień dwa z piwczywa i
            zobaczymy. Z owocków narazie nie chce rezygnować ponieważ bardzo je lubię i do
            pracy są najlepsze oczywiście oprócz serków wiejskih wink
            • tripcafe Re: czwartek 12.10 12.10.06, 21:42
              hej laski big_grin
              kolejny dzien bez slodyczy wytrzymalam
              a dzis zjadla: puszke tunczyka i 2 tosty z miodem na sniadanie, potem kawalek
              jakiegos miesa z sosem( z serka topionego, smietanki, papryki i cebulki z
              przyprawami), 2 plasterki salami i przed chwila znow 2 tosty z maslem
              orzechowym i miodkiem ( baaardzo cienkiutko posmarowane, pyyyyszne, mam ochote
              na jeszcze!)
              praktycznie nie jem warzyw uncertain, wcale nie mam ochoty
              pozdrawiam
    • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 13.10.06, 08:05
      Dzień dobry!
      Ehhh no i znowu piątek i kończy się kolejny tydzień na sb. Reasumując, to dla
      mnie to już żadna dietka to poprostu nowy styl życia. I pomimo, że ostatnio coś
      nie chudnę i dość często popełniam jakieś grzeszki to tak mi sie na sb podoba,
      ze nie zamierzam z niej rezygnować. Ostatnio zastanawiałam się czy nie jest to
      już III faza? Ale w sumie bez znaczenia. Czuję się dobrze i nie zamierzam tego
      zmieniać. Zastanawiają mnie tylko ostatnio te włosy, bo mnie równiez jakby
      więcej wypada crying
      Od dzisiaj odstawiam pieczywo, ale jeszcze nie wiem czy na tydzień czy na dwa.
      Zobaczym czy coś to da.
      Niestety znowu zaczełam sie codziennie wazyć. Musze to zmienić żeby sie tak nie
      przejmować.
      Dzisiaj czeka mnie ciężki dzień, bo w pracy do 15 a o 16 zajęcia na uczelni, aż
      do 21 crying. Trudno było wymyśleć coś do zjedzenia, co byłoby syte i na cały
      dzień. Ale coś tam ułożyłam
      6 - szklanka mleka z musli
      10 - serek wiejski
      13 - jabłko
      15.30 - serek wiejski
      18 - banan
      Będę miała jeszcze w razie czego batonika CORNY linea, gdyby mi slabo było,
      albo gdybym usypiała na wykładach. Znalazłam ostetnio takiego batonika w
      supermarkecie. Są bez cukru. Widziałam 3 smaki: wiśniowy, orzechowy i
      czekoladowy. Jeżeli chodzi o węglowodany to taki batonik ma 17,4 g, a 82 kcal.
      Tak sobie myślę, że ze słodyczy to on chyba jest najbardziej esbecki.
      Oczywiście w miedzy czasie będę piła moją ulubioną herbatkę zieloną z miodkiem
      i cytrynka (już 2 wypiłam a 3 się parzy). Pewnie jakaś kawka z mleczkiem koło
      12 jak zwykle też sie trafi wink
      Tripcafe na której Ty fazie jesteś, bo już się pogubiłam wink
      Wydaje mi sie, ze sos (jakiby nie był) to nie jest dobry pomysł zwłaszcza ze
      śmietaną crying.A te tosty to robisz z pszennego chlebka?
      O losie, ale mi dzisiaj esej wyszedł wink
      Mam nadzieję że 13 piątek nie będzie pechowy i nie nagrzeszymy wink
      Pozdrawiam cieplutko wink
      • aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 13.10.06, 10:18
        cześć dziwczyny.
        Aniu, Ty odstawiasz chleb, a ja kupiłam dziś sobie chlebek schulstad
        niskokaloryczny pełnoziarnisty i zamierzam zjeść sobie kromeczkę dziś. smile mam
        nadzieję, że to nie zaszkodzi. no ale bez przesady, na II można, a ja jem
        praktycznie jak na I, tylko z dodatkiem owsianki. może jak urozmaicę sobie
        dietkę,to schudnę jeszcze. mam do tego chleba twarożek tartare figura i ogórek.
        mam nadzieję, że można. mi też coś te włosy wypadają. może to z braku
        węglowodanów. Aniu, wydaje mi się, że jak odstawisz pieczywo, to jeszcze
        bardziej ci się posypią. sama nie wiem.
        wczoraj zjadłam:
        rano owsianka z kawą. potem serek wiejski z ogórkiem, jabłko, gruszkę, jogurt
        mały. potem ogórek posmarowany serkiem tartare. Później była impreza w pracy i
        dużo ciast, ale się nie skusiłam. Zjadłam tylko kilka winogron i mandarynkę.
        Potem w domu zjadłam 1,5 gołąbka i dwa zawijaski z sałaty, wędliny i odrobiną
        majonezu. to tyle. w sumie jak jestem głodna, to jem. Nie będę się aż tak
        ograniczać. smile)
        pozdrawiam
        też się rozpisałam smile
        • tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 13.10.06, 22:58
          Ania, ty ostatnio piwko, a ja dzis wodke z tonikiem i cytrynka popijam smile Wasze
          zdrowie!
          Wiecej jutro, bo obawiam sie, ze dzis nic skladnego i madrego nie napisze wink
    • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 14.10.06, 22:09
      Ehhhh i nie obyło się dzisiaj bez grzechów crying
      Zaczęło sie rano - 3 czekonadki nadziewane crying
      7 - 2 parówki drobiowe z musztardą
      11 - serek wiejski light
      Na uczelni czekolada na gorąco i kilkanaście orzeszków w czekoladzie
      15.30 - 2 parówki drobiowe z musztardą (jakoś mnie dzisiaj na parówki naszło)
      20 - lampka (200 ml) grzanego wina
      21 - 2 kawałki dużej pizzy crying i lampka wina wytrawnego
      Przesadziłam dzisiaj. Musze sie poprawić. Martwi mnie ostatnio ilość
      spożywanego alkoholu crying
    • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 15.10.06, 16:05
      Widzę ze nistety w weekend jestem sama crying
      Dzisiaj czuje się jak słoń crying, nie dość że jest mi ciężko to czuję się ogólnie
      źle. Chyba mnie jakaś depresja dopadła crying
      Dzisiaj zjadłam
      11.30 - serek wiejski
      14 - udko z kurczaka (niestety pieczone)
      Dzisiaj już nie będę chyba nic jadła
      A u mnie dzisiaj znowu kg w górę crying. Załamac sie można crying.Wiem że to efekt
      wczorajszej pizzy, no ale żeby odrazu kg w górę. Muszę coś od jutra zmienić, bo
      z takim postępowaniem nigdy nie schudnę, co najwyżej utrzymam wagę. Ale mnie
      przecież nie o to chodzi bo mam do zrzucenie około 3-5 kg.
      Obiecuję od jutra wziąść się za siebie i być w lepszym nastroju.
      • tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 15.10.06, 16:57
        hej
        You're not alone wink
        A propos wczesniejszych pytan o to, na ktorej fazie jestem- generalnie na 2 (
        jem pieczywo razowe i czasem owocki i miod). Natomiast w weekendy, to raczej 3,
        a nawet jakas 10 wink. Ilez ja okropnych rzeczy zjadlam od piatku! Nawet sie
        przyznawac nie bede.
        A propos tostow- ja tostami nazywam kromeczki razowca zytniego podgrzane w
        takim malym piecyku. Nie jdam chleba tostowego takiego jak w sklepach
        sprzedaja. Ostatnio uwielbiam smarowac chlebek maslem orzechowym i miodem,
        przypiekac i zjadac. Pyszne. A jak jeszcze na to polozyc kilka plasterkw
        banana...
        Ale musze z tym skonczyc! Bo mam wrazenie, ze tyc zaczynam, czuje sie jak
        beczka. O jutra rzucam na jakis czas chlebek, czyli praktycznie wracam na 1.
        Wiem, ze ciezko bedzie, ale musze sprobowac.
        Tez od jutra biore sie ostro za siebie!
        Trzymajcie sie, pozdrawiam
    • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.10.06, 08:44
      Witam po weekendzie wink
      Alez mi dzisiaj ciężko. Jak ja nie lubię weekendów crying. Wczoraj po obiedzie
      zjadłam już tylko 2 plasterki serka Hochland light.
      Dzisiaj postanowiłam, ze od dzisiaj przechodze na taką faze I-II, tzn. I ale z
      owockami, ale bez pieczywka, czyli faza 1,5 wink.Aja Ty chyba rówenież jesteś na
      fazie "półtora"? wink
      Menu:
      6 - kostka sera białego z odrobiną cukru waniliowego, cynamonu i mleka, zielona
      herbatka i kawa z mlekiem (jakoś mi się tak zachciało)
      10 - brzoskwinia
      13 - serek wiejski light
      15.30 - gruszka
      18 - udko kurczaka (wolałabym pierś, bo chudsza, ale niestety mama upiekła same
      udka) - a zresztą jeszcze nie wiem czy je zjem wink
      Oczywiście w międzyczasie jakąś herbatkę zieloną wypiję i kaweczka sie pewnie
      trafi ;P
      Buziaczki ;*
      • aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.10.06, 09:37
        Witam w poniedziałek. Ja rzeczywiście jestem na fanie "półtora" smile, ale w
        piątek zjadłam kromkę chleba pełnoziarnistego, dzisiaj też mam taki zamiar,
        może nawet dwie. W weekend trzymałam się chyba nieźle. w sobotę na śniadanie
        była owsianka i kawa, potem zjadłam jabłko, serek wiejski na studiach. później
        zjadłam zupę pomidorową (kubek) bez makaronu, pestki z dyni, jeszcze jeden
        serek wiejski wieczorem. i jeszcze w dzień zjadłam batonik z płatków owsianych
        i z jogurtem (nie było napisane nic o zawartości cukru)
        w niedzielę na śniadanie owsianka (kurcze, jakaś dziwna była, takie drobne
        płatki, a zwykłe kupiłam na pewno) i kawa. Potem zjadłam na studiach gruszkę i
        wypiłam dużą kawę. Potem w domu zjadłam kotlet z kurczaka w płatkach owsianych
        (nawet fajna panierka) z surówką. Potem jakaś nienajedzona byłam i zjadłam
        orzeszki, kilka pestek dyni, serek wiejski z warzywami. i kilka herbat wypiłam,
        bo jakoś strasznie zimno mi było. i to tyle. chyba tak xle nie było, a wydaje
        mi się, że przytyłam. na razie się nie ważę. poczekam jeszcze parę dni.
        to miłego dnia.
        dziś wzięłam sobie do pracy dwa serki wiejskie i chlebek pełnoziarnisty z
        serkiem hohland light.
        smile
        • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.10.06, 18:10
          Aja Ty to jesteś wzór cnót na sb wink
          Ja wkońcu nie zjadłam tego udka, bo dopiero wróciłam i stwierdziłam, że za
          bardzo bym sie najadła. Toteż właśnie przed chwilką zjadłam 4 plasterki
          polędwicy sopockiej posmarowane cieniutko majonezem z połową pomidorka i połową
          ogórka. Chyba można jeść takie ale kanapeczki wink. Czyli ogólnie dzisiaj zjadłam
          kostkę sera białego, serek wiejski, gruszkę, brzoskwinię i kanapeczki. Chyba
          dzisiaj całkiem nieźle, prawda? Czyżby porządny esbecki dzień? wink
          • tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.10.06, 18:48
            gratulacje
            mi sie dzis po esbecku nie udalo, heeeh sad
            • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 17.10.06, 07:34
              Witam we wtorek wink
              Znowu szykuje mi sie długi, pracowity dzień crying. Wczoraj wypiłam wieczorem 2
              lampki wina czerwonego wytrawnego, co chyba wpłynęło pozytywnie na moją
              przemianę materii wink
              A dzisiaj zaplanowałam sobie tak:
              5.30 - szklanka mleka z musli
              7.30 - trójkącik serka topionego
              10 - serek wiejski light
              13 - grejpfrut
              16 - serek wiejski i jabłko
              I to chyba tyle. I tak mi dzisiaj dużo tego wyszło wink
              • aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 17.10.06, 08:09
                Aniu, bardzo ładnie jesz smile) bardzo esbecko. ja nie mogłabym już teraz chyba
                wrócić zupełnie na jedynkę.
                wczoraj znowu sporo zjadłam: rano owsianka (nie do końca zjadłam) i kawa, potem
                w pracy serek wiejski, kromkę chleba pełnoziarnistego z serkiem hohland i
                ogórkiem, serek wiejski z ogórkiem. potem w domu kotlet schabowy w płatkach
                owsianych z surówką. no i po tym straszną miałam ochotę na rozpuszczony ser i
                zjadłam kromkę chleba z serem żółtym Hit Ryki i z odrobiną keczupu. potem
                orzeszki ziemne i na sam wieczór kakao. jak widać żaden ze mnie wzór, bo po
                prostu dużo jem. No ale cóż, jakoś ostatnio bardziej głodna jestem, chyba przez
                te chłodne dni smile)
                • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 18.10.06, 08:02
                  Witam.
                  Jabłka wkońcu wczoraj nie było, ale za to zjadłamtroszkę winogron (około 20-30
                  dag) i zawijaski z 3 plastrów serka Hochland light, z pomidorkiem i majonezem.
                  Dzisiaj będzie ciężko zaplanować co będę jadła, bo mamy impreze w firmie a
                  potem bankiet. wink
                  Ale póki co zjadłam:
                  5.30 - budyń waniliowy (salaterka), niestety z cukrem bo innego nie lubie smile,
                  ależ był pyszny. Chyba z rok nie jadłam budyniu. Już wczoraj zaplanowałam że
                  dzisiaj go zjem na sniadanie. Niestety mam ostatnio straszne ciągotki do
                  słodyczy, to chyba przed okresem crying i właśnie przed chwilką skusiłam sie na 2
                  ciasteczka i DUmla crying.
                  A tak wogóle to chyba muszę sobie jakieś badania porobić, bo od kilku dni
                  jestem strasznie zmęczona a nie mam tak naprawde po czym. Nie mam ciężkiej
                  pracy. W niedziele jak przyszłam z wykładów to od 12 cały dzień prawie spałam.
                  Wczoraj nie dość że w pracy dostałam bólu brzucha to jak wróciłam do domku to
                  znowu spałam do wieczora crying wstałam ytylko żeby sie umyć i przebrać.
                  Nie wiecie co mi jest?
                  Może jakieś leki powinnam zacząć brać?
                  • aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 18.10.06, 11:31
                    cześć Aniu. mnie też ostatnio ciągnie do słodyczny, chyba też przed okresem smile
                    co do tych badań to może to przez dietę organizm jest osłabiony? Już nie raz Ci
                    pisałam, że mało jesz. może dlatego nie masz siły.?
                    Może faktycznie zrób sobie te badania. Może za mało witamin masz. nie wiem.
                    u mnie nic nowego. Wczoraj wieczorem miałam nic nie jeść, ale zrobiłam sobie
                    jednak leczo i zjadłam miseczkę.
        • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 02.11.06, 19:41
          witam!

moje dzisiejsze menu czas zamknac:
          7:30 - omlet na slodko
          11- jablko, jogurt naturalny
          14:30 - boczniaki smazone z cebula i trojkatem serka light z pesto
          sok pomidorowy
          18:30 - baklazan z piekarnika zapiekany z feta i jajkiem (bylo to chyba
          kaloryczne...ale co tam)
          planuje jeszcze zrobic cafe late

Jutro wielkie wazenie...jestem bardzo ciekawa co to bedzie....mam nadzieje ze
          troszke spadlo...czuje sie lzejsza....

Pozdrowionka
    • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 19.10.06, 09:34
      Witam we czwartek.
      Najpierw spowiedź z dnia wczorajszego crying. Rano jak pisałam był tylko budyń i te
      2 ciasteczka i potem długa przerwa aż do 13, czyli do bankietu. Na bankiecie
      zjadłam ładnie: troszkę sałatki greckiej, troszke jakiejs z wedzonego kurczaka,
      2 plastry pieczonego indyka (ależ był pyszny)- to były takie plastry troszke
      grubsze niż na kanapkę, 2 lampki czerwonego wina i 1 babeczkę. I wszytko byłoby
      pieknie gdyby nie to co sie działo później.....poszłyśmy z koleżanką z pracy
      świętować dalej. Wypiłyśmy po 4 grzane wina (4*200 ml)!!!! Wróciłam do domu i
      patrze a tu na patelni udko kurczaka, no to sobie zjadła crying. Później
      przypomniałam sobie o tym że w domu jest jakas wódeczka i zrobiłam sobie drinka
      a przegryzłam to Princessa kokosową!!!! No poprostu załamka. Znowu dzisiaj
      czuje sie jak słoń!!!
      Rano o 6 tradycyjnie zjadłam sniadanko - kostka sera białego z cukrem i
      cynamonem, a teraz właśnie wypiłam pół puszki coli - musiałąm bo mam kaca jak
      pieron. Do pracy mam serek wiejski, jabłko, pomidorka i 3 plastry polędwicy z
      indyka.Mam nadzieje że na cały dzień wystarczy, bo po pracy mam jeszcze
      angielski.
      Ja chyba już wiem w czym tkwi mój problem, ze nie mogę schudnąć.Piję za dużo
      alkoholu. Musze to wkońcu zmienić, bo nigdy nie schudnę. Zaczynam od dzisiaj
      abstynencje, zobaczym ile wytrzymam
    • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 20.10.06, 08:47
      Witam w piątek wink
      Czyżbym została sama w tym wątku???!!!Gdzie sie podziewacie dziewczynki?????
      AJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TRIPCAFE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Wczoraj było grzecznie!!!Jak wróciłam do domku po angielskim to zjadłam jeszcze
      dodatkowo 2 plasterki polędwicy z indyka.
      A dzisiaj moje menu wygląda tak:
      6 - jajecznica z 2 jajek, połówki pomidorka i bazylii
      10 - serek Danio waniliowy (nie było wiejskiego w sklepie rano i wzięłam co
      było)
      12 - winogron (jeszcze nie wiem ile bo dużo przyniosłam do pracy, bo to taki
      swojski winogronek i pewnie ktoś sie podłączy)
      14 - serek waniliowy
      HYmmmmmmm i to chyba tyle. Od razu po pracy jade do babci i nie będe miała jak
      jeszce coś zjeść crying. Dopiero o 19 może sie coś uda. Chyba po drodze kupie
      soczek pomidorowy, bo jego można wszedzie wypic i jest pożywny
      BUZIACZKI
      • aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 20.10.06, 09:31
        siemanko.
        Aniu, to u babci na pewno coś zjesz smile) jak to u babci.
        Ja dziś niestety zjadłam owsiankę z mlekiem 3,2%, bo innego nie było. Kawę też
        wypilam z tym mlekiem.
        Ale się cieszę, że już weekend. smile
        Zaczęłam jeść chlebek pełnoziarnisty. codziennie ok. 1 kromka. dobry jest. w
        ogóle już nie czuję się jak na diecie. Wydaje mi się nawet czasami, że powinnam
        bardziej się przyłożyć. To chyba oznacza, że przywyczaiłam się do takiego
        jedzenia. smile
        pa pa
    • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 22.10.06, 09:07
      Cześć wink
      Qrcze ale w weekend zastój na forum! wink napewno wszyscy grzesą ;P
      Ja musze się z wczorajszych grzeszków wyspowiadać wink
      7- budyń
      10 - 3 kawałki czekolady
      11 - serek homogenizowany
      15.30 - pierś z kurczaka upieczona z gyros i 2 kwiatki kalafiora
      I byłoby pięknie gdyby nie wieczór.
      Poszłam na dyskotekę i wypiłam 2 piwka wink i jak wróciłam o 2 w nocy to zjadłam
      3 kromki wasy z serem żółtym i pomidorkiem. Mam troszkę wyrzuty ale cóż stało
      się. I tak zadowolona jestem że tylko 2 piwa wypiłam
      A dzisiaj.....
      8.30 - 3 kromki Wasy z żółtym serem i pomidorkiem (zastanawiam się czy w 2
      fazie tak wędzony, zwykły ser jest dozwolony)
      O 14 będe miała obiad - pierś z kurczaka z kalafiorkiem
      A wieczorkiem pewnie serek wiejski bo ide na zakupy....
    • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 23.10.06, 07:44
      Witam w nowym tygodniu.
      Wczoraj zjadłam dokładnie to co napisałam + 2 gałki lodów (wodnych)- ależ
      pyszne były wink
      A dzisiaj:
      6 - szklanka mleka z musli + 2 herbatki zielone
      10 - serek wiejski light , mniam, mniam.....
      13 - jabłuszko
      16 - krokiet, wiem że nie dozwolony, ale jak jednego na pół roku czy rok zjem
      to mi się chyba nic nie stanie, zwłaszcza że planuje zjeść tylko jednego.
      Mam pytanko....
      czy jak zjem zupkę - gorący kubek to będzie wielkie przestępstwo???
      Kupiłam sobie wczoraj takie 3 z Knorra : pomidorowa z bazylią, warzywna i
      brokułowoa z pietruszka (nowości). W sumie to mają mało kcal (30-40 w 100 ml) a
      węglowodany 5-7 g, tłuszcz <1 g. Jutro jak wyjdę o 7 z domu to wróce około 22,
      więc pomyślałam sobie, że jakbym taką zupkę sobie zjadła w pracy to może byłaby
      pożywniejsza niż chociażby serek wiejski. Z pracy wyjdę o 16, potem angielski,
      więc co najwyżej w przerwie moge jakiś owoc zjeść a potem o 19 idę zrobić sobie
      paznokcie wiec też nie będzie jak jeść wink. Dlatego pomyślałam o takiej zupce.
      Aja co Ty na to?
      • aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 23.10.06, 11:41
        Cześć wzystkim. smile
        Wiesz Aniu, ja jadłam kilka razy tą zupkę pomidorową. Dobrze, że nie ma
        makaronu. Ogólnie uważam, że one nie są zdrowe, chociaż w sumie te nowe zupki
        zaiwerają w ok. 80% same warzywa. Myslę, że jak sobie raz czy drugi zjesz, to
        nic się nie stanie. Ja jednak nie jadłabym tych brokułowej i warzywnej, bo mają
        w składzie ziemniaki i mąkę zdaje się.

U mnie w porządku w weekend. Większych grzeszków nie było.
        pozdrawiam smile
        • tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 23.10.06, 20:57
          cze baby smile
          licho mi dietowanie idzie. jest ok przez 2-3 dni, ale potem... i z powrotem na
          wlasciwa droge czekam zawsze do poniedzialku. dzis poniedzialek wlasnie i poki
          co jest ok smile faza 2, bo do jedynki juz nie mam sily
          buziaki
          • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 23.10.06, 21:13
            no nareście Tripcafe jesteś!!! ;*
            A myślałam, ze zniknęłaś od tego odchudzania. U mnie tez ciągle grzeszki.
            Dzisiaj np. zjadłam sobie 2 krokiety, a co!Były pyszne i nie żałuję. Zjadłam je
            o 15.30 i wogóle nie jestem głodna. Więc może tak bardzo źle mi to nie wyjdzie.
            Buziaczki!!! Witaj z powrotem!!!
    • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 24.10.06, 12:01
      hej dziewczynki.
      Jakoś tak od rana nie mogłamj się zebrać do napisania jakiegoś posta. A teraz
      mnie naszła ochota. Oczywiście teraz schematycznie będzie moja codzienna
      spowiedź.
      6- 2 jajka na twardo z majonezem + 2 kromki Wasy z plasterkiem sera żółtego
      wędzonego (po połówce na kromeczkę)
      10 - serek wiejski
      14 - zupka w proszku ale jaeszcze nie wiem która
      17- banan
      I to chyba będzie tyle wink
      Już zjadłam jednak 2 toffiki wink.
      • aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 24.10.06, 15:17
        Cześć. Ja też nie miałam dziś czasu, żeby napisać. Może napiszę, co zjadłam
        wczoraj:
        rano owsianka i kawa.
        dwa serki wiejskie, kromeczkę chleba pełnoziarnistego z twarożkiem - w pracy.
        Kawałeczek piersi kurczaka z płatkami owsianymi (coś dużo tych płatków jem).
        pod wieczór niestety naszła mnie ochota i zjadłam jeszcze kromkę chleba z serem
        i rozpuściłam w mikrofali i dodałam odrobinę keczupu sad
        to by było na tyle z wczoraj.
        buziaki
        • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 24.10.06, 16:33
          witam!
          chetnie sie do waszego watku przylacze wink jesli oczywiscie mnie zechcecie!
          Pozostal mi jeszcze tydzien pierwszej fazy i pozniej tzw poltora smile wlacze
          jakies owocki i owsianke smile Diete mozna powiedziec ze znam na wylot gdyz
          zaczelam ja stosowac jak weszla do Polski - i udalo sie schudlam 15 kg w ciagu
          roku - byl to bezgrzeszny rok...pozniej problemy i wszystko wrocilo smile
          Probowalam kilka razy zaczac ale nie udawalo sie...teraz mam duzo zapalu i
          calkiem dobrze mi idzie...moze poza wczoraj i dzis...gdyz mam dosyc stresujace
          problemy i troszke ciagnie do jedzenia no i okres sie zbliza.

Jem troszke wiecej niz wy - ale wiem juz co na mnie dziala smile

Dzis nie jest za dobrze. Ale za kare sie "wyspowiadam"

7:30 - 1/2 kostki chudego twarogu z warzywami i oliwa
          11: serek homogenizowany Rolmlecz z cynamonem
          12:30 - kapusta z grzybami (ciezko mi po tym a brzuch tak wzdety jak przed
          dieta sad )
          pozniej niestety podjadalam sobie sery podczas robienia kanapek dla mojego
          meza sad
          16:00 omlet z dwoch jajek z bialym twarogiem i kostka czekolady ...mniam mniam

Na razie tyle i postaram sie byc grzeczna - chociaz wlasnie czekam na gosci

Pozdrawiam
          • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 24.10.06, 19:26
            Witaj Justynko!!!
            Pewnie że Cię przyjmiemy wink ;*
            WITAJ WŚRÓD NAS!!!
            Bardzo dużo schudłaś. Gratuluje!!!
            A czy Ty również jak ja z Ają jesteś fanką "SERKA WIEJSKIEGO"? wink
            Ja dzisiaj oprócz tego co napisałam to jeszcze czekoladę wypiłam. Ostatnio
            prawie codziennie mi sie to zdarza, chyba muszę z tego zrezygnować, ale dzisiaj
            musiała sie jakoś pobudzić.
            A dużo masz do zrzucenia?
            POzdrawiam
            Buźka ;*
            • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 24.10.06, 20:11
              tak lubie serek wiejski i ogolnie jestem fanka nabialu..chetnie bym jadla same
              serki homogenizowane lub wiejskie ewentualnie twarogi no i oczywiscie zolte
              sery smile
              Chociaz ja najbardziej lubie omleta na slodko smile

Do mojego dzisiejszego menu musze dolaczyc jeszcze troszke sera plesniowego
              ktory zajadalam podczas wizyty gosci...oczywiscie ciasta (ktore sama upieklam)
              i kanapek nie ruszylam...

Jutro mam zamiar sie poprawic!!

Pozdrawiam i dziekuje za przyjecie mnie smile moze bedzie latwiej
              • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 25.10.06, 07:16
                witajcie! ja juz dawno na nogach...niestety wczoraj z tymi serami rzeczywiscie
                przesadzilam i waga tez skacze - dzis bedzie idealnie! Juz mam za soba
                sniadanie: omleta z pomidorem, trojkotem serka light i szklanke soku
                pomidorowego. Nie wiem jak bedzie u mnie z wlaczeniem sie w druga faze - ale
                przez dwa tygodnie nie bede sie wazyc bo okres sie zbliza wiec wole sie nie
                dolowac skokiem wagi, aby sie nie zniechecic!
                Plan jest taki:
                7: omlet
                10: serek homogenizowany
                13: panga i szpinak
                16: moze jakas salatka
                19: nie wiem....

Do tego duzo herbatek i wody!!!
                Milego dnia!
                • aja84 witam 25.10.06, 09:42
                  justynam24, fajnie, że do nas dołączasz smile))
                  Od razu poproszę Cię, żebyś mi napisała jak robisz ten omlet z twarogiem na
                  słodko. Może i ja spróbuję. smile
                  To co zjadłam wczoraj:
                  rano owsianka i kawa jak zwykle
                  potem w pracy dwa serki wiejskie z ogórkiem
                  1,5 kromki chleba pełnoziarnistego z twarożkiem, batonik corny linea bez cukru
                  (ale dobry był)
                  potem w domu kalafior i surówkę.
                  no i wieczorem wypiłam kakao
                  Sporo tego było wczoraj. Już dosyć długo się nie ważyłam. troszkę się boję, jak
                  ten chlebek wpłynął na spadek wagi.
                  pozdrawiam smile
                  • justynam24 Re: witam 25.10.06, 09:56
                    aja84: moj omlecik to cudo smile a wiec dwa jajka rozbeltac dodac troszke wody, w
                    drugim kubeczku troszke twarogu z kostki (1/3) ze slodzikiem i mlekiem aby
                    mialo inna konsystencje...rozgrzewamy patelnie, wylewamy jaja, na jednej
                    stronie najpierw 2 kostki czekolady rozdrobnionej potem twarog, zwijamy na pol
                    i gotowe smile Mozna w innych konfiguracjach wymieszac twarog z jakimis
                    owocami...etc...polecam ale ostrzegam ze mozna sie uzaleznic smile
                    • ania838 Re: witam 25.10.06, 11:21
                      Cześć.
                      Ale mam dzisiaj dużo pracy, latam od rana wink
                      5.30 - 3 kromki wasy z połową kostki sera białego + 3 łyżeczki dżemu
                      10.30 - serek wiejski
                      13 - kiwi albo 2 kiwi, bo bardzo małe wink
                      16 - pierś z kurczaka z kalafiorkiem wink
                      A wieczorkiem jeszcze nie wiem co wink
                      Juz niestety się skusilam na cukierka crying
                      A omlecik to i ja sobie chyba zrobię ale dpiero w weekwnd wink
                    • aja84 Re: witam 25.10.06, 12:31
                      Justyna, dzięki. Myślałam, że ten ser się miesza razem z jajkami, a to jest
                      jako nadzienie. Fajne. Ja jajek nie lubię, ale mam nadzieję, że będzie mi
                      smakować. Zrobię sobie w weekend chyba. Ja za to uzależniłam się od owsianki.
                      Śmieszne jest to, że zaczęłam ją jeść dopiero na diecie, wcześniej w ogóle jej
                      nie jadłam. smile
                      buziaki
                      • justynam24 Re: witam 25.10.06, 15:03
                        skad ja znam uzaleznienie od owsianki...teraz mam I faze to nie ma problemu-
                        nie wolno i koniec!! ale jak zaczne druga to lepiej abym sie jej w ogole nie
                        dotyka bo sie zacznie smile
                        Co wiecej ja rowniez na diecie nauczylam sie jesc owsianki, poniewaz wczesniej
                        mi sie wydawalo ze nie lubie mleka smile
                        Ja na razie ide dzis zgodnie z planem - jedynie pije teraz kakao - ale na
                        wodzie...bo kawa mi sie skonczyla!
                        Pozdr
    • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 25.10.06, 14:36
      Ehhhhhhhhhhhhhhhh ja to jestem zdyscyplinowana!!!!!
      Nie zjadłam wkońcu tego kiwi bo mi sie nie chce. Zapchałam sie kawą z
      mleczkiem. Qrde znowu zjadłam 3 czekoladki nadziewane, takie z bombonierki ;
      (.Za dużo sobie ostatnio pozwalam. Musze sie bardziej pilnować crying.
      Na obiad jednak nie będzie piersi a krokiecik albo 2. Ostatnio mi po nich nie
      przybyło, więc dzisiaj sobie tez pozwolę skoro są wink. Obiecuję poprwę od
      jutra!!!
      • tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 25.10.06, 14:57
        cze Wam
        w pon bylo ok, ale wczoraj... chalwa malutka i czekolada marcepanowa! i prawie
        nic oprocz tego ( kurde, moglabym sie zywic wylacznie slodyczami), wiec Twoje
        grzeszki Aniu w porownaniu z moimi to nic big_grin.
        dzis sie trzymam smile 2 razowe grzanki i parowki rano, potem w szkole troche
        papryki i poledwicy sopockiej i teraz puszka rybek. zjem jeszcze czerwona
        fasolke pozniej i orzechow wloskich garstke ( albo i wiecej, bo ostatnio cala
        miseczke z lupinek uwolnilam)
        buziaki
        • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 26.10.06, 07:38
          Witam!
          Wczorajszy dzien przebiegl zgodnie z planem - a nawet lepiej otoz o 17 zjadlam
          cala kostke twarogu na slodko - po ktorej sie niezbyt dobrze czulam, po czym
          wybralam sie z mezem na spacer i jak juz wrocilismy to wypilam tylko szklanke
          soku pomidorowego.
          Na dzisiejszy dzien nie mam za bardzo wizji, bo w poludnie wybieram sie do
          Centrum i do lekarza a wieczorkiem na jakis kabaret (nie lubie tego...ufff)
          Dzien zaczynam od salatki greckiej (postanowilam zrobic jej wiecej - bo jem za
          malo salatek - tak wiec nie bedzie juz wymowki
          10-11 - serek homogenizowany
          14: obiad - moze omlet a'la pizza
          17: salatka...

Zobaczymy co z tego wyjdzie, na razie sie nie waze - widze ze brzuch troszke
          bardziej plaski ale mezus twierdzi ze jeszcze nic nie widzi...ale gwarantuje mu
          to ze jeszcze zobaczy....smile
          • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 26.10.06, 07:57
            Hej a ja wczoraj zjadłam wkońcu 2 krokiety i wieczorkiem piłam wino wink czerwone
            półwytrawne. A dzisiaj stanęłam na wage i kilo mniej, czyli 48 kg. Niestety
            moja waga zaniża więc jest około 50 kg, ale ważne żeby zawsze na tej samej
            wadze sie ważyć.
            A dzisiaj:
            6 - 3 kromki Wasy z 2 plasterkami szynki, z pomidorkiem i ogóreczkiem
            10 - serek wiejski
            13 - kiwi z wczoraj, bo mi w pracy zostały
            16 - kisielek
            I nie wiem co jeszcze.
            Odezwe sie później póki co zycze miłego dnia ;*
            • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 26.10.06, 09:24
              Ania838: ile Ty masz wzrostu??bardzo niska Twoja waga...chociaz ja jak pierwszy
              raz bylam na SB wazylam najmniej 47 - mam 169 cm - ale wygladalam
              nieciekawie...teraz waze 60 kg sad i tez nie jest z tym dobrze! cel - 53 kg
              • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 26.10.06, 09:41
                O matko ale szczupła byłaś. Ja mam 161 cm i dobrze wyglądam winkja myślę żeby
                schudąć jeszcze jakieś 3 kg, czyli tak do 45-46 kg. Moja waga mnie troszke mnie
                zmyla bo nie wiem ile zaniża
              • aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 26.10.06, 09:45
                Cześć dziewczynki
                Ja wczoraj po południu zjadłam półtora gołąbka (mięsko bez bułki ani ryżu), dwa
                małe pomidorki. No i potem zjadłam budyń ze słodzikiem i chudym mlekiem. Ale
                był dobry smile Tyle że nie jestem pewna, czy aby można, ale trudno już.
                Justyna, Ty ten serek homogenizowany to jesz taki słodki waniliowy? Ja też taki
                uwielbiam, ale obawiam się, że na SB nie można niestety. A może jakiś esbecki
                jesz? smile)
                • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 26.10.06, 10:08
                  niestety waniliowy niedozwolony!! ja jem naturalny smile ale doprawiam slodzikiem
                  i olejkiem waniliowym, cytrynowym, rumowym etc. albo cynamonem, albo kakao albo
                  starta kostka czekolady...co komu przyjdzie do glowy
                  • aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 26.10.06, 14:18
                    No widzisz jakie masz fajne pomysły. smile
                    Ja widziałam takie serki w sklepie naturalne, ale myślałam, że są niedobre. Nie
                    wpadłam jakoś na to, żeby sobie je "doprawić". smile
                    • kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 26.10.06, 19:04
                      Czy ja tez moglabym sie przylaczyc?? Moja przygoda z sb trwa okolo 6 miesiecy,
                      nie wazylam sie bo nie mam gdzie ale wszsycy twierdza ze mi sie zeszczuplalo,
                      po grzesznych wakacjach probowalam worcic na 1 faze, ale zawsze wytrzymuje 5
                      dni i pozniej staje mi na drodze albo jakies jablko wciskane przez Mame, albo
                      Mama mojego chlopca zaprasza na obiad itd. W zwiazku z powyzszym stwierdzialam
                      ze chyba lepiej bedzie mi z sama soba jak przejde na 2.
                      Dzisiaj moj dzien wygladal nastepujaco, sniadanie: serek piatnica 0% i salatka
                      pomidor ogorek papryka, pozniej serek homogenizowany naturalny i latte, na
                      obiad zupa pomidorowa z mieskiem mielonym i w trakcie 3 jablka. Jak myslicie
                      uda mi sie cos schudnac przy takim odzywaniu. I mam jeszcze prosbe; czy
                      moglbyscie powiedziec jakie platki owsiane/musli jecie i jak robicie owsianke i
                      te nalesniki z platkow owsianych, dziekuje bardzo i oczywiscie mowie dobry
                      wieczorwink
                      • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 26.10.06, 20:20
                        Witaj Kasiu.
                        Strasznie sie ciesze że jest nas coraz więcej, bo bywało juz tak że byłyśmy z
                        aja same. Ja za wzór nie uchodzę ale generelnie jakoś od maja sie trzymam i
                        nawet troszke zrzuciłam mimo moich grzeszków wink
                        Myślę że jesz tak jak należy. Ja jem musli a aja owsiankę ale nie wiem
                        dokładnie jaką. Jutro Ci pewnie napisze.
                        Ja sie musze wyspowiadać od nowa bo znowu jadłam co innego.
                        • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 26.10.06, 20:26
                          Cos mi sie pochrzaniło i musze 2 wiadomość napisać
                          to to co zjadłam dzisiaj
                          6- 3 kromki wasy z 2 plasterkami szynki
                          8- puszka Pepsi (strasznie za mną chodziła)
                          11 - serek wiejski
                          13 - 2 amlutkie kiwi
                          16 - 25 dag sałatek warzywnych (1 brokułowa, a 2 jakaś warzywna - w barze
                          jadłam)
                          A teraz lampeczka winka, oj coś za czesto ostatnio
                          Buziaczki
                          • tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 26.10.06, 21:33
                            hej
                            dzis mi sie udalo smile przezyc bez slodyczy
                            fasola czerwona, parowki cienkie, papryki troche, 2 plasterki poledwicy
                            sopockiej i 3 salami, troche orzechow wloskich, 0,2l coli light, 2 grzanki
                            razowe, kubeczek zupy pomidorowej, jogurt malinowy( niestety z cukrem), zielona
                            herbatka
                            pozdrawiam
                            • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 27.10.06, 07:50
                              Witaj! Kasiu smile Ja kupuje zwykle platki owsiane w takim opakowaniu jak maka ;-
                              ) gotuje je z mlekiem - czesto rozrzadzone z woda (ale to moja fanaberia)
                              dodaje do smaku albo lyzke kakao albo scieram jablko...roznie...ja lubie gesta
                              owsianke....taka papke smilePrawda jest tez to ze jak sie robi platki wg moje
                              sposobu to zwieksza sie ich IG - lepiej zalac wrzacym mlekiemsmile
                              Moje wczorajsze menu bylo planowe a nawet mniejsze bo wrocilismy pozno z tych
                              kabaretow i nie zjadlam juz nic tylko wypilam kakao. Tak wiec wygladalo to tak:
                              7- salatka grecka
                              szkl soku pomidorowego
                              10- serek homogenizowany z kostka czekolady
                              troszke salatki greckiej
                              15 - omlet a'la Pizza, salatka
                              18 - troszke szpinaku z serem
                              22 - kakao

wczoraj bardzo duzo wypilam - wody, herbatek - w efekcie bardzo urusl brzuszek
                              i kul sad ale kwestia przyzwyczajeniaa - bo ostatnio opuszczalam sie z piciem
                              plynow...
                              • kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 27.10.06, 10:09
                                Ja juz po sniadaniu, standardowo serek piatnica i saltka z pomidora, ogorka i
                                papryki. Dzieki za info o platkach, musze sprobowac smile)
                                Tez mam problem z duzym brzuchem, wyglada tak jakby ktos mi w niego pilke
                                wsadzil, od czego to moze byc od jablek, za duzo pije?? Jak mysliscie
                                dziewczynki?smile
                                • aja84 :) 27.10.06, 10:36
                                  Witam drogie koleżanki w piątek smile)
                                  Kasiu, fajnie, że dołączasz do nas. Co do owsianki, to ja jem codziennie na
                                  śniadanie, na słodko. Robię tak: do garnuszka wlewam trochę wody, dodaję
                                  szczyptę soli, wsypuję płątki owisiane zwykłe. Chwilę to namięka na małym ogniu
                                  i dolewam mleka chudego (zależy jak się lubi, ja wolę dosyć gęste). Dodaję dwie
                                  tabletki słodzika i to sobie dochodzi na małym ogniu. Czasami dodaję np.
                                  wiśnie. Strasznie to lubię. smile
                                  Czasami też mam wrażenie napompowanego brzucha. Nie wiem dlaczego. Może od
                                  jabłek ?
                                  Wczoraj zjadłam:
                                  Rano owsianka i kawa, potem w pracy półtorej ktomki chleba pełnoziarnistego z
                                  serkiem hohland light i ogórkiem.
                                  Na wieczór racuchy z otrąb owsianych. (chyba nie za bardzo można, bo to takie z
                                  pudełka, do których się dodaje kefir, ale już trudno, bardzo dobre były).
                                  Zjadłam też na wieczór pestki słonecznika.
                                  Wczoraj był jeden z niewielu dni, kiedy nie zjadłam serka wiejskiego. Święto
                                  normalnie smile Miałam tyle pracy, że jakoś nie zjadłam.
                                  buziaki
                                  • ania838 Re: :) 27.10.06, 13:52
                                    Hej. ;*
                                    nie miałam czasu nic wcześniej napisać crying
                                    Dzisiejszy mój jadłospis
                                    6 - 2 kromki wasy z połową kostki serka białego z cynamonem
                                    10.30 - kisielek słodki kubek
                                    15.30 - serek wiejski
                                    A później to nie wiem, bo mam zajęcia na uczelni, więc napisze wieczorkiem co
                                    zjadłam.
                                    Wogóle nie mam ostatnio apetytu i zastanawiam sie czy to dobrze czy nie ;/
                                    • aja84 Re: :) 27.10.06, 15:29
                                      Cześć Aniu. smile Ja za to mam spory apetyt. Właśnie zjadłam wielkie jabłko i aż
                                      się przejadłam. Taka się pełna czuję. uncertain No ale cóż. POtem zrobię sobie
                                      wieczorkiem może jakieś leczo czy coś.
                                      • kasia70g Re: :) 27.10.06, 19:21
                                        To ja sie teraz wyspowiadam z calego dnia.smile O sniadaniu pisalam, pozniej bylo
                                        jablko i kilka plasterkow sera zoltego, na obiad pseudo zupa pomidorowa - a tak
                                        naprawde sok pomidorowy z miesem smile pozniej pistacje bo bylam w kinie, i na
                                        kolacje roladki z kapusty pekinskiej sera zoltego i pasztetu drobiowego. Moj
                                        brzuch nadal wyglada jak balon, szkoda ze nie moge go przekluc, mam wrazenie ze
                                        robie sie coraz grubszasad
                                        • justynam24 Re: :) 28.10.06, 09:39
                                          witam!
                                          Moje wczorajsze menu:
                                          sniadanie: omlet na slodko
                                          serek homogenizowany, jablko
                                          obiad: kalafior zapiekany z serem i pesto
                                          Piatnica z kostka czekolady 90 %
                                          Salatka grecka x 2

Ja tez mam brzuch jak balon, ktory wydaje sie coraz wiekszy...ale podjerzewam
                                          ze bedzie tak przez nablizszy tydzien...tak wiec sie nie waze...trzymam sie
                                          dzielnie i nie poddaje sie...przeciez mam dopiero za soba 2 tygodnie - a bedzie
                                          to trwalo miesiacami...dzis mam znow domowa imprezke...upieklam pyszne
                                          (podobno) napoleonki, bede robic jeszcze ciasteszka i zapiekanki smile ale ja
                                          trzymam sie od tego z daleka!

Milego weekendu!
                                          Pozdr
                                          • kasia70g Re: :) 28.10.06, 21:57
                                            Dzien dobry dziewczynkismile a raczej dobry wieczor. Wlasnie zakonczylam moj
                                            jedzeniowy dzien wiec skrobne co dzisiaj wchlonelam. Zaczelo sie od
                                            pseudokanapeczek lisc salaty plasterek sera zoltego pomidor, pozniej panga i
                                            pol kalafiora, pistacje, serek wiejski ze szczypiorkiem x2, i stala sie rzecz
                                            straszna zjadlam kawalek bagietkicrying moj mezczyzna kupil, byla goraca pachnaca,
                                            ja bylam glodna i podczas robienia zakupow pogryzalam razem z nimsad
    • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 29.10.06, 05:02
      Witam w niedziele!
      Kochane ale wczoraj nawalilam sad i teraz mam skutki...juz mowie...
      sniadanie: omlet z kalafiorem i trojkatem serka, szklanka soku pomidorowego
      II sniadanie: serek Turek Light
      obiad: kielki z patelni i pasta z fasoli
      awokado
      no i zaczela sie impreza sad tzn. nie mialam zamiaru jesc ciasta i tego nie
      robilam - bo nie wolno smile...no ale wypilam kilka drinkow - wprawdzie z cola
      light i duuuuzzzo sera....Skutek tego taki ze mam kaca, czuje sie okropnie, nie
      moge juz spac. Dobrze ze bede sie wazyc dopiero za tydzien.

Dzis tez dzien pelen pokus...ale DAM RADE...jedziemy do Kazimierza Dolnego...
      (nigdy tam nie bylam smile ), pewnie bedziemy chodzic po jakis knajpkach - ale
      poprzestane na jakiejs salatce lub piersi z kurczaka czy
      rybce...zobaczymy...zreszta mam nadzieje ze do tego czasu sie wykuruje i
      poprawi mi sie humor...bo jestem bardzo z siebie niezadowolona...ale
      przynajmniej wiem jak okropnie sie czuje jak pije alkohol i sie zajadam serami
      • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 29.10.06, 06:04
        Cześć.
        Widze Justynko, że Ty taki ranny ptaszek jak i ja wink.Chciałam wstać o 6 ale
        zapomniałam o zmianie czasu i wstałam o 5 ;P. Najpierw wyspowiadam się co
        wczoraj zjadłam crying. Niestety też nagrzeszyłam crying Wogóle jakiś taki dziwny dzień
        cył wczoraj. "ZERO" zdyscyplinowania !!!!!!!
        6 - 2 kromki chleba graham z serem i pomidorkiem
        około 10 (na uczelni) pół paczki orzeszków w czekoladzie crying
        A potem aż do wieczora nic, ale w między czasie.....
        2 piwa i 2 kieliszki koniaku crying
        I jak wróciłam do domu, lekko wstawiona to mi było wszystko jedno co jem crying i
        zjadłam 2 grube plastry jakiejś pieczeni!!! A dzisiaj oczywiście wyrzuty......
        A dzisiaj się dobrze też nie zapowiada ;P
        Narazie zjadłam 2 kromeczki Wasy z serem wędzonym i pomidorkiem, ale.....
        O 10 jade na imprezkę rodzinną, 18-stka brata, no i pewnie bez grzeszków się
        nie obejdzie..............Oby tylko bardzo nie przegiąć crying
        Justynko mam nadzieje, że nam się uda. Ja trzymam kciuki za Ciebie a Ty trzymaj
        za mnie.ok?
        Wiesz co mnie będzie mobilizowało?....... To że potem musze napisać co zjadłam.
        Udanej niedzieli życzę
        Odezwę sie wieczorkiem
        Buziaczki

• justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 29.10.06, 06:22
          o kurcze to Ty tez nagrzeszylas...brrr nieladnie....to jest wlasnie to...ze jak
          sie napilam to bylo mi obojetne ile tego sera jem...
          Trzymaj sie na imprezce...ja odwolalam moj wyjazd...bo nie czuje sie dobrze...
          • tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 29.10.06, 15:12
            Okej, okej, a ja wczoraj zjadlam cala paczke ciastek Pieguskow Maxi, 2
            kromeczki chalki z syropem klonowym i pare zimnych pierogow z lodowki
            podkradlam.
            Dzis poki co tylko pozne sniadanie. Teraz poje sie zielona herbatka. Dzis
            specjalnie nie zgrzesze, bo nie mam z czym wink, a do sklepu za nic nie wyjde, bo
            wygladam jak zombie z nieumytymi wlosami. Za to napewno sobie pocwicze smile
            Buziaki w ten deszczowy, dluzacy sie dzien
            • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 29.10.06, 16:43
              witam!
              ja sie dzis dobrze trzymam smile
              sniadanietongue_out 1/2 kostki twarogu chudego z lyzeczka kakao
              II sniadanie: omlet - dzis zjadlam nowosc smile pokroilam jabluszko, i wlozylam
              do srodka z pokruszona kostka czekolady - moze lepsze niz z twarozkiem - tyle
              ze wczesniej wlozylam jablko do mikrofalowki
              obiad: salatka z piersia z kurczaka i podsmazonymi kielkami
              podwieczorek: serek homog Rolmlecz zrobiony na smak migdalowy

pozostala jeszcze kolacja, ale nie mam jakos koncepcji...

Pozdr
              • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 29.10.06, 17:48
                Ojojojjojojojoojjojojoojojojo
                Właśnie wróciłam z imprezki.....MASAKRA!!!!!!!!!!!!!!Juz nie pamiętam kiedy
                tyle zjadłam!!!!!!!!!Ale i tak sie starałam ograniczyć i ciągle odmawiałam, ale
                wiecie jak to jest....babcia, ciocia, wujek......
                No to pisze, tylko się nie przestraszcie.....
                Godzin nie pisze, bo trudno by było,ale zaczęło sie od 12
                - nalewka rosołu z kluskami
                - 4 małe ziemniaczki (pierwsze od maja, nie potrafiłam rodzinie powiedzieć, ze
                nie jem ziemniaków bo by mnie zlinczowali), kotlet schabowy i surówka
                - kawałek tortu
                - lampka szampana
                - troszkę sałatki z gyrosa
                - 2 kawałki placka (kawałki 2cm x 3 cm)
                No to tyle!!!!!!!!!! sadcryingcryingcrying
                Od jutra ostra dietka!!!!!! Napewno mi kg przybyło crying
                A najgorsze, ze w środę wszystkich świętych i znowu jade do babci i pewnie
                znowu będą ziemniaki. Będzie jednak mniej ludzi wiec powiem że nie jadam
                ziemniaków, bo dzisiaj było za dużo obcych osób i troszkę przyznam szczerze że
                sie wstydziłam. A torta nie wypadało w urodziny odmówić.....
                Wiem, ze to głupie wymówki, ale nie potrafie inaczej wytłumaczyć dlaczego aż
                tyle zjadłam crying
                • kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 29.10.06, 21:14
                  Aniu to wcale nie sa glupie wymowki, dobrze wiem ze nie da rady wytlumaczyc
                  babci ze czegos nie jesz. Ja od jutra w ogole bede przezywac batalie bo jade na
                  tydzien do domu, wracam do siebie w niedziele i sadze ze bedzie wiele do
                  nadrobienia;/ A dzisiaj standardowo serek piatnicy na sniadanie, pozniej serek
                  wiejski z pomidorem, bigos na obiad, serek wiejski na kolacjesmile
                  • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 29.10.06, 21:44
                    witam! u mnie niedziela konczy sie sukcesem dietowym - zero grzeszkow...na
                    kolacje zjadlam jeszcze 1/2 kostki twarogu z warzywami i oliwa...troszke duzo
                    dzis bylo tego nabialu ale jakos nie mialam pomyslow...

Co do tych pokus i imprez rodzinnych to mam tu swoje doswiadczenie i zdanie.
                    Otoz kiedy bylam pierwszym razem na diecie - rowny rok, nie zgrzeszylam ani
                    razu...ani jednym kawalkiem ciasta, byly Swieta Bozego Narodzenia, Wielkanoc,
                    urodziny, Komunia...etc...bylo nie i koniec i nikt na sile mi nie wkladal nic
                    do ust...w gronie znajomych (bo tu sie bardziej wstydzilam) - mowilam ze nie
                    moge ze wzgledow zdrowotnych i tyle smile (troszke klamalam) ale odczepiali
                    sie...nie mowie ze bylam wowczas szczesliwa... ale wiem ze nie jest to
                    niemozliwe...

Przy kolejnych probach, podejsciach do diety bylo gorzej...kazde malo znaczace
                    spotkanie towarzyskie konczylo sie kleska zywieniowa....po prostu nie mialam
                    sobie dokladnie poukladane tego czego chce....

Teraz sie trzymam i poddaje sie... na razie mam za soba kilka imprez ze
                    znajomymi...ale czekaja mnie jeszcze bardziej oficjalne

Dobranoc
                    • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 30.10.06, 07:35
                      Witam wszystkich w nowym tygodniu o(",)o
                      JUstynko podziwiam Cię. Przesadziłam wczoraj i niestety moja waga wróciła do 50
                      kg, a juz było tak ładnie 48 kg. No cóż sama sobie zaszkodziłam...... nikt mi
                      jedzenia na sile do ust nie wpychał. Kara musi być!!!! Najpierw pizza w piątek
                      wieczorej, potem piwko w sobotę a na koniec wczorajsza impreza i +2kg.
                      I muszę walczyć od nowa crying
                      Moje menu dzisiejsze:
                      6 - 2 kromki Wasy posmarowane cieniutko serkiem tartare z łososia, na to 2
                      cieniutkie plasterki sera wędzonego (muszę chyba z niego jednak zrezygnować)
                      oraz 2 plasterki pomidorka
                      10 - serek wiejski
                      13 - jabłko
                      16 - kalafior
                      Postaram się, aby na tym się skończyło
                      Udanego dnia życzę
                      Pozdrowionka
                      Ania
                      • tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 30.10.06, 09:27
                        jezu, jak Ty malutko jesz w tygodniu!
                        • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 30.10.06, 09:37
                          wink
                          Tripcafe wink nadrabia w weekend wink.Niestety mam taki organizm, że cieżko jest mi
                          zrzucić ale przybywa mi w momencie. i nie moge na to nic poradzić.....
                          • kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 30.10.06, 10:51
                            Zjadlam chalwesad bylo zimno i chcialo mi sie slodkiego. Sadze ze jest to
                            zapowiedz moich wyczynow w tym tygodniu, od jutra bede musiala wlaczyc ze soba
                            (wizyta u mamy), ciekawe z jakim wynikiem?
    • aja84 poniedziałek 30.10 30.10.06, 10:52
      Witam w poniedziałek. Widzę, że kilka nowych osób przybyło. fajnie. smile
      U mnie w weekend w sumie bez większych grzeszków, ale i tak mam wrażenie, że
      sobie troszkę odpuściłam. Aż tak bardzo się nie pilnuję jak kiedyś. Co prawda
      dalej nie jem wielu niedozwolonych rzeczy, ale wydaje mi się, że jakoś
      wcześniej bardziej się pilnowałam. Coś trzeba z tym zrobić. Wczoraj np. zjadłam
      4 kostki gorzkiej czekolady, za dużo winogron, orzeszków słonych.
      Na szczęście nie mam takich grzeszków na koncie, jak np. piwo, czy ziemniaki,
      słodycze. Dobra, już się nie żalę. smile
      buziaki
    • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 30.10.06, 19:34
      witajcie!

zdaje relacje z mojego dzisiejszego menu...bylam troszke zabiegana wiec bylo
      tego mniej niz normalnie
      7 - 1/2 kostki twarogu z warzywami i oliwa
      sok pomidorowy
      12 - serek homogenizowany z kostka czekolady
      jablko
      18: 30 omleto pizza...mniam mniam....wyglada jak prawdziwa pizza i jak
      smakuje...

na razie tyle...moze jeszcze wypije kawe...z duza iloscia ubitego mleka

Pozdr
      • tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 30.10.06, 21:17
        A ja dzis zjadlam tak: jajko na twardo z majonezem, 2/3 puszki tunczyka, serek
        wiejski ze szczypiorkiem, garstke orzechow wloskich (dzis bez syropu
        klonowego), kotlecika mielonego, kubek zupy pomidorowej (oczywiscie bez
        smietany i makaronu/ryzu)i 4 kromki razowego chlebka.
        Jutro bedzie mniej pewnie, bo caly dzien poza domem
        Pozdr smile
    • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 31.10.06, 07:55
      Witam we wtorek. ;*
      No i wczoraj znowu grzeszki!!! Nie zjadłam już wczoraj kalafiorka jak wrciłam
      do domku wkońcu, bo spotkałam się z przyjaciółką, kupiłyśmy po drodze winko i
      przyjechałyśmy do mnie. A przy winku zjadłam 2 ciastka holenderskie i 2
      wafelki crying.Ale dzisiaj jak stanęłam na wagę to kg w dół. Ja już nic nie
      rozumiem alefajnie. A tak wogóle to chyba można winko w II fazie?
      A dzisiaj:
      6 - 2 jajka na twardo z majonezem i 2 kromkami Wasy
      10 - serek wiejski
      13 - jabłko
      16 - serek wiejski
      Pewnie po drodze jeszcze sie coś trafi. Teraz np. mi sie chce strasznie Pepsi i
      chyba sobie kupię.... To pewnie przez tego kaca wink
      Ehhhhh kiedy ja wkońcu zmądrzeję ;P
      • aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 31.10.06, 08:42
        Cześć. Można winko wytrawne czerwone w II fazie.
        Ja kurcze kg w górę. Już mi się nie chce na I przechodzić, to trudno. Wczoraj
        wieczorem naszło mnie strasznie na kanapkę i zjadłam kromkę chleba
        pełnoziarnistego z serem żółtym, majonezem, pomidorem i ogórkiem kiszonym.
        I tak sukcesem jest to, że przestałam jeść słodycze, ziemniaki, makarony i fast
        foody. To może jak czasami troszkę zjem więcej, to i tak nie będzie taka
        tragedia. smile co myślicie?
    • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 31.10.06, 18:47
      Witam

Ja juz moge podsumowac moje dzisiejsze menu bo jestem po kolacji i raczej
      przejedzona wiec juz nic nie powinnam dojadac smile

sniadanie 7: omlet z twarozkiem i czekolada
      II sniadanie: kawka i Piatnica
      jablko
      obiad: kalafior i paluszki krabowe w sosie jogurtowym
      kolacja: 1/2 kostki twarogu z warzywami, oliwa

Pozdrowionka
      • tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 31.10.06, 21:05
        Znow dalam czadu ze slodyczami. Pol batona marcepanowo- nugatowego, 1/3 puszki
        orzeszkow solonych, kilka migdalow w czekoladzie z przyprawami,orzeszki wloskie
        no i do tego puszka cherry coke z wódka na lawce w parku hehe smile
        • kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 31.10.06, 21:49
          Ja nie bede pisala co dzisiaj zjadlam. Po prostu mozna to okreslic jakos
          turbomasakre weglowodanowa:/.Bede miala co zrzucac w przyszlym tygodniuwink
    • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 01.11.06, 19:17
      Witam!
      Ale cichutko dzisiaj...no ale nie dziwne...ja nie pojechalam do rodzinnego
      miasta tylko siedze w Warszawie no i raczej nie mam gdzie tutaj odwiedzac
      bliskich...

Wczorajsze menu zostalo uzupelnione jeszcze jablkiem - bo zglodnialam wieczorem

A dzis:
      7- omlet z twarogiem z kakao
      11- kawa ze spora iloscia mleka i Serek Bieluch
      15 - obiad: fasolka zielona z patelni z cebula i koncentratem pomidorowym
      jablko
      18:30 - salatka grecka - dosyc duzo smile

Na razie tyle
    • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 02.11.06, 07:37
      Oj troszkę zaniedbałam forum, ale to dlatego, że mam zapalenie spojówek i
      staram się jak najmniej siedzieć przy komputerze.
      Przedwczoraj nie zjadłam wkońcu 2 serka wiejskiego tylko pierś smażoną z gyros
      i surówką z kiszonej kapustki.
      A wczoraj tak jak sie spodziewałam nie było esbecko.....
      6- 2 kromki wasy z plasterkiem szynki, plasterkiem serka wędzonego, 2 plastry
      pomidorka, połowka jajka
      13 - rosół z makaronem crying - na szczescie malutko
      później 2 łyżki stołowe sałatki warzywnej, 2 wafelki crying - znowu mnie ciągnie do
      słodyczy.....
      18 - 2 grube plastry szynki
      A dzisiaj tak sobie zaplanowałam...
      6 - 2 kromki Wasy+ plaster szynki + plaster sera wędzonego + 2 plastry
      pomidorka + jajko
      10 - serek wiejski
      13 - jabłko
      16 - kilka kwiatków gotowanego kalafiorka
      Mam pytanko,,,co myślicie o moich kanapeczkach porannych?Czy nie za dużo tego
      wszystkiego?
      • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 02.11.06, 08:34
        witam!

Ania 838 - nie bylo przeciez wczoraj tak zle wink jakby to przeliczyc na kalorie
        to bylo bardzo malo smile...co do Twoich sniadan to jest ok...chociaz dziwie sie
        ze najadasz sie dwoma kawalkami Wasy smile (jaka kupujesz? ta pelnoziarnista? bo
        ja ta uwielbiam...ale nie potrafie sie najesc tak malutka iloscia wiec
        zrezygnowalam z niej w ogole)
        Ja jak zwykle nie mam konkretnego planu na caly dzien...poki co zjadlam duzego
        omleta na slodko...a pozniej sie okaze smile W weekend nie mialam czasu aby
        przygotowywac sobie jakies super rarytasy, poniewaz musialam za kazdym razem
        przygotowywac 2 posilki na raz...dla mnie dietowe i dla meza tuczace...!!!
        • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 02.11.06, 10:49
          Hej Justynko. wink
          Najadam się tymi kromeczkami wink a jem najczęściej żytnie bo pełnoziarnistego
          nie moge pogryść bo mam aparat wink
          No fakt nie zjadłam wczoraj dużo ale troszke to było nieesbecki crying
          A dzisiaj zjadłam 2 cukierki czekoladowe i wypiłam czekolade na goraco. Coś mi
          ostatnio chyba brak cukru, ale musze sie wziąść wkońcu za siebie
    • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 03.11.06, 06:46
      witam!
      Ja juz po porannym wazeniu....i nic sad nie schudlam juz ani grama...od
      rozpoczecia diety (3 tygodnie 2,5 kg)...czyli jest 59.9 kg....w sumie nie
      jestem zalamana chociaz szkoda...przynajmniej czuje sie lepiej. W takim tempie
      to do swiat moze zdaze te wymarzone 5 kg...chyba ze waga zatrzymala sie na
      dobre smile
      Nie wiem czy jesc tak jak jem czy cos zmienic...na razie zostaje przy
      tym...jedynie wprowadze wiecej warzyw i wody bede wiecej pila...i bede
      obserwowac jeszcze jakis czas...i powinno być dobrze!!! a jesli nie to coś
      wymyślę.

Przykro mi tylko ze nie zjem w nagrode na sniadanie platkow owsianych, bo mialy
      byc za 58 kg!!!

Pozdrawiam
      • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 03.11.06, 07:42
        Witam.
        A ja wczoraj znowu nagrzeszyłam crying
        Popołudniu jak przyszłam z pracy zjadłam troszkę kopytek i wypiłam z
        przyjaciółką 2 butelki winka grzanego, czyli po butelce na głowe. Na szczeście
        waga nie skoczyła w górę. Musze coś zmienić w swojej diecie, bo nigdy nie
        schudnę. Niby jem mało a waga stoi jka zaczarowana crying
        A dzisiejsze menu zaplanowałam tak:
        10 - jabłko i 2 serki trójkąciki
        13 - serek wiejski
        16 - kalafior (może go wkońcu zjem bo od tygodnia sie do niego przymierzam aż
        się wkońcu popsuje) i 3-4 kotleciki sojowe
        W międzyczasie pewnie sie coś zmieni, to poinformuje ;P
    • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 03.11.06, 14:59
      witam!

ja mam dzis ciezki dzien...jakos mam dzien na slodkie i na wszystko inne co
      jest w domu...nie wiem co mnie tak zdemotywowalo, czy ta poranna waga, czy
      poogda za oknem...

w kazdym razie najpierw zjadlam bardzo dietowy obiad...nie maly po ktorym
      czulam sie syta, ale dojadlam serem, jablkiem i kostkami czekoladki 90 % - az
      mi brzuch wzdelo...jeszcze caly czas mnie do czegos ciagnie...ale postaram sie
      jakos dotrwac do konca dnia...i zakonczyc go jakas salatka
      • tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 03.11.06, 17:13
        czesc kochane smile
        znikam do poniedzialku, bo po co mam Wam znowu pisac, ze zjadlam ciastka czy
        inne swinstwo? sad zmadrzeje, to wroce w poniedzialek
        a za Was trzymam kciuki
        udanego i w miare bezgrzesznego weekendu
        buziaki
        • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 03.11.06, 17:29
          ja niestety dojadlam jeszcz 4 kuleczki rafaello zrobione przeze mnie dla
          mezusia sad mam wyrzuty sumienia za to dzisiejsze popoludnie - pocieszajace
          jest jedynie to ze to popoludnie a nie wieczor i minela mi ochote na takie
          rzeczy bo wcale nie czuje sie po tym dobrze...oby tylko te marne 2.5 kg ktore
          stracilam przez 3 tygodnie nie wrocilo sad

Trpcafe...nie uciekaj! zaczniej od teraz....ja nie czekam na poniedzialek smile
          walcze dalej...do bólu....
          • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 04.11.06, 12:13
            Justynko wink napewno przez 4 kuleczki rafaello nie wróci Ci 2,5 kg! Ja wczorak
            też zjadłam czekoladkę i rureczkę crying.Ja to ostatnio ciagle coś podjadam
            słodkiego crying.A wczoraj jeszcze piłam grzane winko, a takie winko grzane
            niestety jest półsłodkie, ehhhhhh
            A dzisiaj....
            7.30 - 2 kromki Wasy + plaster szynki + 2 cienkie plastry sera wędzonego + 2
            plastry pomidorka
            11.30 - jogurt Danon, ale niestety to był taki zwykły truskawkowy ;/. więc
            napewno z cukrem!
            W międzyczasie dawałam pieskowi taką cienką kiełbaske i sobie podjadłam 3
            plasterki crying, tak mi ładnie pachniała.....a teraz oczywiście wyrzuty.
            Około 14-15 planuje obiadek - kilka kwiatków brokuła + 2 jajka na twardo z
            majonezem.
            A później to jeszcze nie wiem co będe jadła.
            Qrcze niby mało jem ale jakoś nie chudnę....chyba za dużo cukru - musze go
            ograniczyć.
            Tripcafe....najgorzej odkładać coś do poniedziałku, bo przez te 2 dni to
            będziesz sobie podjadać a tak jak zaczniesz od dzisiaj to 2 dni do przodu wink
    • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 04.11.06, 19:39
      witam!
      ania838 - no tak dobrze nie bylo bo zanim zjadlam cos niedozwolonego to
      objadlam sie dozwolonymi rzeczami na maksa...ale mialam nauczke - caly dzien
      sie zle czulam i dzis tez nie najlepiej - nie wiem dlaczego...moze dzisiejsze
      menu nie sprzyjalo, albo siedzenie na uczelni...bo brzuch mnie kuje...

dzisiejsze menu w calosci to:
      platki owsiane na mleku/wodzie z lyzka kakao
      2 jablka, rolmelecz
      kawa latte z kawiarenki ze slodzikiem ale za % mleka nie recze...
      salatka grecka z dwoma gotowanymi jajkami
      twarog z pomidorem i trojkatem serka light

Nie bylo tego duzo a mam wielki brzuch..jak bym byla w 3 miesiacu ciazy i przez
      to mam wyrzuty jak bym sie najadla sad

Pozdrawiam
      • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 05.11.06, 15:30
        A miało być tak pięknie.......
        Wczoraj wieczorem poszłam na grzane wino. Najpier wypilam 3*200 ml a później 3
        kieliszki wódki crying.Następnie poszliśmy na dyskotekę i wypiłam jeszcze piwo i
        sie najadłam chipsów!!!!!Jak dzisiaj rano wstałam to myślałam że sie zastrzele ;
        (. Od dzisiaj koniec z alkoholem, bo ileż można pić!!!Brzuch mam już jak
        balon!!!
        A dzisiaj ..
        8 - 3 kromki wasy z jajkiem, wędlinką, serkiem
        13 - kilka kwiatków brokułów i pierś podsmażona z gyrosem
        15.30 (teraz) 3 kostki gorzkiej czekolady
        17 - kefir
        Od jutra koniec z alkoholem, koniec ze słodyczami (tylko gorzka czekolada),
        koniec z piersia smażoną!!!!!! MOCNE POSTANOWIENIE POPRAWY!!!!!!
        Postaram się jeść najpóźniej do 17. Wkońcu muszę schudnąć!!!!
        Aaaaaaaaaaa wczoraj usłyszałam komplement crying "....fajna laseczka jesteś, tylko
        masz strasznie duży brzuch...." crying crying crying normalnie myślałam, ze sie załame.
        O nie!!!!!! Już nie chcę tego słuchać!!!! Od jutra wzór cnót, a w zasadzie od
        dzisiaj
        • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 05.11.06, 17:11
          witam!

Ja dzis caly dzien na wykladach -wiec z jedzeniem ciezko i padam ze zmeczenia.
          Ale moje dziejsze menu:
          sniadanie- omlet na slodko
          na uczelni: serek naturalny, 2 jablka, cola light
          obiad- danie z patelni- cebula, boczniaki, fasolka zielona i zolta z pesto
          planuje jeszcze jakas kolacje - pewnie jakies warzywka - ale to pozniej

ania838- z tym alkoholem niestety tak jest...ja tez nie moge bo wowczas trace
          sile do diety...od razu moje zaparcie sie oslabia i zajadam sobie wszystko
          bezkarnie - zapominajac ze zaraz bede miec wyrzuty sad wiec racze unikac...
          Co do Twojego postanowienia odnosnie niejedzenia po 17 jestem przeciwna...nawet
          do 18...uwazam ze trudniej jest utrzymac diete...bo jesli idziesz spac ok 22 to
          juz jestes strasznie glodna...i latwo o napad glodu...nawet autor ksiazki nie
          zaleca takiego ograniczania sie....dobrze jest zjesc jakis twarog aby organizm
          mogl sobie przez noc trawic!!! Tak wiec powodzonka!
          Pozdrawiam
          • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 05.11.06, 18:20
            Justynko, spróbuję nie jeść po 17 zobaczymy jak nie dam rady, to przesunę
            godzinę na 18. Chodzę spać około 21, więc nie powinnam zglodnieć. Sniadanie
            jadam zawsze o 6. Zobaczymy..... Teraz o 17 wypiłam kefir i póki, co nie jestem
            głodna. A tak wogóle to można kefir????? Ten który piłam miał 4,5g węglowodanów
            • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 05.11.06, 19:28
              witam!
              ania838 -jak uwazasz z tymi godzinami...ja teraz zajadam kolacje twarog z
              warzywami i oliwa...a juz 20 dochodzi smile..
              kefir w I fazie niedozwolony co zawsze budzilo spory i nieporozumienia, bo niby
              dlaczego dozwolone serki homogenizowane i jogurty nautralne a to nie...nawet ma
              mniej kalorii...ale mysle ze nic sie nie stanie jak bedziesz go pila zamiast
              tych pierwszych (a nie obok)...ja nie przepadam wiec nie mam problemu...no
              chyba ze z truskawkami smile ale tu wole maslanke !!!
              A tak a propo? Skad jestes??

Pozdrawiam
              • tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 05.11.06, 20:34
                Czesc laski wink
                Jutro do Was wracam i strasznie sie z tego ciesze. Czego ja nie jadlam przez
                ostatnie dni? Ciasto np zrobilam a dzis placki ziemniaczane. Jestem tak pelna,
                ze sie ruszyc nie moge, wiec dzis nie pocwicze uncertain. Ale ja glupia jestem sad
                A tak a propos kolacji, to ja jem duzo pozniej niz o 18. Zdarza sie i o 21 albo
                pozniej. No ale pozno ( kolo 12-1) sie klade, wiec w sumie jem jakies 2-3 godz
                przed spaniem.
                Buziaki

ps. Justynam24, a Ty skad?
                • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 06.11.06, 06:44
                  tripcafe - dobrze ze wrocilas...ale szkoda ze dopiero dzis...bo jak widze jak
                  wolno mi sie chudnie a jak szybko tyje...to czekanie kilka dni na poczatek to
                  niezbyt dobre wyjscie smile
                  ja jestem z Warszawy
                  • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 06.11.06, 07:43
                    Witam w poniedziałek wink
                    Nowy tydzień i nowe wyzwania, przynajmniej jak dla mnie. MOCNE POSTANOWIENIE
                    POPRAWY!!!Masz rację Justynko nie ma co odkladać nawet o te pare dni, bo tak
                    jak mówisz tyje sie błyskawicznie. Ja np. przez weekend +2 kg crying. I znowu
                    startuję od 50 kg crying. A już bylo tak pięknie 48 kg. I znowu cały tydzień
                    odchudzania żeby to zrzucić.
                    Odnośnie kefirku, to myślę że nie ma co wpadać w paranoję!!! Jestem w II fazie
                    więc wydaje mi sie że mogę. Napewno od niego nie przytyję, Bardzo lubię kefir i
                    wczoraj miałam taką ochotę że nie potrafiłam sobie odmówić.
                    Od dzisiaj natomiast będe jadła codziennie 1 activię. Przyznam że skusiłą mnie
                    reklama i chce wypróbować skuteczność. Niestety jest z cukrem, ale i tak chce
                    spróbować.
                    A dzisiejsze menu zaplanowałam tak:
                    6 - 2 kromki Wasy + 2 plastry polędwicy sopockiej + plaster serka Hochland + 4
                    plastry ogórka kiszonego + jajko (ciągle zie zastanawiam czy w II fazie takie
                    kanapeczki są dozwolone? czy nie zadużo tego wszystkiego?)
                    10 - activia + 2 mandarynki
                    13 - grejpfrut
                    17 - serek wiejski + pól pomidorka
                    I to chyba tyle. Jak coś jeszcze zjem to dopisze wink
                    Aha i nic wczoraj od 17 nie jadłam i nie byłam rano głodna. Chodze wcześnie
                    spać, więc myślę że to dobra pora na ostatni posiłek wink
                    Jestem z Kielc
                    Pozdrowionka
    • aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 06.11.06, 09:51
      Cześć dziewczyny. Długo się nie odzywałam, bo jakoś czasu nie było.
      U mnie w sumie po staremu. Waga stoi w miejscu, na szczęście nie idzie w górę.
      Troszkę grzeszków było w weekend. Wypiłam trzy kieliszki likieru słodkiego.
      Pyszny był, tylko że z cukrem. sad
      Jakoś tak mnie naszło w sobotę i niedzielę na kanapkę z serem żółtym z
      opiekacza. Zjadłam z dodatkiem odrobiny keczupu. sad No ale trudno się mówi.
      Chciałabym jeszcze schudnąć ok. 4kg. Ale jakoś nie mam motywacji, żeby tak
      mocno się za siebie wziąć.
      Dziś zjadłam jak zwykle owsiankę, kawę. Do pracy mam dwa serki wiejskie i
      kromkę chleba z serkiem topionym.
      Na obiad mam rybę z warzywami i niestety ze śmietaną. Tata zrobił i trudno
      odmówić. smile
      • kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 06.11.06, 10:08
        Jestem z powrotem, po tygodniu spedzonym u Mamy. Nie wiem ile kg mi przybylo
        ale przybylo na pewno, wiec dolaczam sie do postanowien poprawy i silnego
        samozapraciadietowego smile) Teraz serek piatnicy na sniadanie i czerwona
        herbataka, co dalej jeszcze nie wiem, ale caly dzien zajecia wiec pewnie jakas
        salatka i serki smile
        • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 06.11.06, 15:30
          witajcie

ja jestem wlasnie po pysznych razowych nalesniczkach na obiad smile juz dawno sie
          tak nienajadlam...bardzo sycace smile
          moje dzisiejsze menu
          sniadanie: omlet na slodko
          II sniadanie: serek homogenizowany i jablko
          obiad: 3 nalesniki ( 2- ze szpinakiem, 1- z dzemem bez cukru) - w sumie moglam
          poprzestac na dwoch - ale jakos ciezko bylo zostawic trzeciego na pozniej
          planuje jeszcze dwa posilki - ale juz I fazowe salatki smile aby nie przesadzic !!

Pozdrawiam
          • kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 06.11.06, 19:27
            Czesc Dziewczynki smile Moj menu wygladalo dzisiaj nastepujaco : sniadanie ser
            bialy piatnica, pozniej saltka pomidor, salta, jajko, ser zolty, nastepnie
            makrela w sosie pomidorowym, a teraz popijam sobie kako, z braku czasu to
            wszystko na dzisiaj, obylo sie bez zadnych wpadek jedzeniowych smile
            • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 07.11.06, 07:40
              witam!
              ja wlasnie zajadam sniadanko - serek piatnica z pysznymi warzywkami smile a wiec
              inaczej niz zwykle - nie ma omleta sad bo dzis jest dzien bez jajek smile tak
              sobie postanowilam! poniewaz przez ostatnie kilka dni mam wzdety brzuch a
              wczoraj moje dolegliwosci to juz przeszly same siebie...pierwszym podejrzanym
              sa jajka, ktore jadalam codziennie przynajmniej dwa...tak wiec dzis nie
              bedzie sad podejrzewam tez serki, jogurty etc...ale zobaczymy...

Wczoraj zjadlam juz tylko jedna salatke i kawusie bo nie bylam juz glodna no i
              te dolegliwosci.

A moja waga ciagle stoi w miejscu sad 60 kg ...smutno mi z tego powodu - kiedy
              ona sie w koncu ruszy...
    • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 07.11.06, 07:41
      Właśnie zaczyna się 3 dzień bez grzechów. wink Aż jestem z siebie dumna. Niestety
      zauważyłam u siebie pewną prawidłowość.....zrzucam 2 kg, czyli waże 48 kg i
      zaczynam sobie odpuszczać i pozwalać na słodycze, alkohol......i wracam znowu
      do mojej 50-tki.Nie wiem dlaczego tak sie dzieje!!! Chcialabym wkońcu zrzucić
      coś więcej crying.Ostatnio chyba troszkę za mało jem warzyw crying.Musze to poprawić
      ale niestety dzisiaj już jest to nie do poprawienia, bo jedzonko na cały dzień
      kupione i jestem już w pracy wink, a po pracy angielski
      6 - serek wiejski + kawa + herbatka zielona
      10 - jogurt activia + 2 mandarynki
      13 - grejpfrut
      16 - butelka (400 ml) kefiru, ale nie wiem czy dam rade tyle wypić...
      I teoretycznie na tym był planowany koniec, ale.......
      Chyba spotkam się dzisiaj z kolegą z poprzedniej pracy. Umawiam się z nim już
      od kilku miesiecy i obiecałam że tym razem dam sie namówić na Tiremisu ;
      (.Uwielbiam Tiramisu ale taka bomba węglowodanowa i kcal, że szok. Z drugiej
      strony jeśli się wykręce od spotkania to sie napewno obrazi. A jak pójde to mi
      nie daruje Tiramisu.....no co tu zrobić ;/
      • aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 07.11.06, 08:32
        Witam we wtorek smile
        Ja wczoraj zjadłam:
        rano owsianka i kawa
        dwa serki wiejskie i kanapka z serkiem hohland i papryką.
        jabłko
        ryba z warzywami
        pestki słonecznika
        kawałek czekolady bez cukru

Chyba nie było tak źle?
        Aniu, też się zastanawiałam nad activią. Szczerze mówiąc, to reklama mnie
        zachęciła smile Może sobie kupię. Też często mam wzdęty brzuch. Może to by
        pomogło.
        • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 07.11.06, 08:55
          Aja ja spróbuję z tą activią, no przeciez nie przytyję od niej, co najwyżej nie
          schudnę crying. Wczoraj sie dopiero zorientowałam, ze owocowa ma chyba 15,6
          węglowodanów a naturalna 4,5 więc oczywiście przerzucam sie na naturalna wink
          • aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 07.11.06, 10:34
            A ty jesz jogurt, tak? To ja sobie dziś kupię smile
            • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 07.11.06, 11:03
              Tak jogurt, bo serek ma 16 węgli
              • martyna540 Re: II faza - kto do mnie dołączy 07.11.06, 19:51
                witam dziś mój pierwszy dzień 2 fazysmile...moge sie wkręcić w wasz temacik??smile
                napisze swój jadłospis i jakby co to mnie skarćcie;p
                8- serek piątnica 3% + papryka
                12- jogurt naturalny 400g + malusieńkie jabłko
                16- brokuły zapiekane z serem zółtym light + 2 sadzone jajka z szynką + pomidor +
                biała rzodkiewka;p
                18- serek homogenizowany "ostrowia" + słodzik + cynamonsmile pycha...tylko nie wiem
                czy można go bo on w 100g ma 143 kcal.....smile pozdrawiam dziewczynki jakby coś
                było źle z jadłospisem to krzyczcie;* pozdrawiamkiss
                • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 07.11.06, 21:24
                  Witaj Martynko wink
                  Pewnie że sie możesz wkręcić wink. Co do serka to jeśli ma mało węgli to jest ok.
                  A ja dzisiaj zgrzeszyłam, ale jak smacznie......Zjadłam Tiramisu we włoskiej
                  rezteuracji, mnmmmmmmmmmm.No cóż grzech ale jak słodko smakował wink.
                  Aha w moimi jadłospisie, który rano podałam zmieniło się tylę że grejpfruta
                  wkońcu nie zjadłam, ale za to dołożyalm to ciacho
                  • kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 07.11.06, 22:26
                    Ja dzisiaj zaczelam od jajecznicy na oliwie z oliwek, pozniej jogurt naturalny,
                    udko z kurczaka, kapusta kiszona, serek wiejski, drugi dzien bez grzechow
                    minal, trzymam sie nadal, przynajmniej bede sie starac smile
    • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 08.11.06, 07:46
      Witam

Zdaje relacje z wczorajszego dnia - przyznaje ze nie byl to latwy dzien bo
      wiekszosc czasu siedzialam w kuchni piekac ciasto, szykujac zapiekany i inne
      rzeczy i wielokrotnie chcialam chociaz oblizac palce ale nie dalam sie smile
      sniadanie: serek piatnica z warzywami
      II sniadani: jablko i serek homogenizowany
      obiad: baklazan z pomidorami (nie wyszedl mi- niesmaczny byl ten obiad)
      podwieczorek: salatka z awokado, sera fety i pomidorka
      a pozniej to juz przyjechali gosci i podjadalam: salatke z brokul i jajka,
      salatke szopska i plasterki sera (niestety zwyklego)...

nie bylo najlepiej ale na takie okolicznosci dnia chyba rowniez nie najgorzej!!
      Teraz jestem po sniadanku - zjadlam reszty salatek z wczoraj...
      Trzymajcie za mnie kciuki bo mam dzis kolejny etap rozmow w sprawie
      pracy...jakies testy psychologiczne i takie tam...jestem troszke przerazona bo
      nigdy tego nie pisalam smilew torebeczke zabieram jabluszko...

Martyna: witam Cie!! pisz do nas czesto smile Ostrowia jest jednym z bardziej
      polecanych serkow na naszej diecie, pomimo tego ze ma najwiecej kalorii ze
      wszystkich smile ja wole inne...ale ja tez kupuje smile scieram do niej kosteczke
      czekolady gorzkiej, slodzik i mam straciatelle
    • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 08.11.06, 07:51
      Cześć sb-czki wink
      Ja dzisiaj pełna humoru, bo pomimo, że wczoraj skusiłam się na to Tiramisu to
      dziś pokusiłam się o wstąpienie na wagę i ......-kg, czyli
      49 ,,,,,,hurraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Obym tylko sobie znowu
      pod koniec tygodnia nie odpuściła crying, bo niestety mam taką tendencje. A
      dzisiejsze menu:
      5.30 - 2 kromik Wasy + 4 plastreki polędwicy z indyka + plaster sera Hochland
      10 - activia + 2 mandarynki
      13 - wczorajszy, niezjedzony grapefrut
      16 - makrela wędzona (chodzi za mną od kilku dni i dzisiaj mam zamiar sobie
      kupić)
      No i to chyba tyle wink
      Ale pewnie sie po drodzę coś przytrafi.
      Miłego dnia ;*
      • aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 08.11.06, 10:47
        Cześć dziewczyny.
        Ja wczoraj zjadłam:
        rano owsianka + kawa
        serek wiejski z ogórkiem
        kromka chleba z soją z wędliną z indyka i ogórkiem
        kawa
        jabłko