Dodaj do ulubionych

BOJĘ SIĘ!!!! :(

07.11.06, 08:13
Obawiam się trochę tej dietysad tzn I fazę można spokojnie przetrzymać, to
tylko 2 tyg, ale co później?! nie chcę się do końca życia odchudzać!! no i nie
chcę też wrócić później do starej wagisad czy będzie kiedyś tak, że będę mogła
powrócić do prawie normalnego jedzenia (nie mówię tu o opychaniu się
słodyczami) ale owoce jakie tylko mi się podobają, czy czasem jakieś
ziemniaczki, ryż, czy kasza itd
BŁAGAM doświadczone plażowiczki, POMÓŻCIE!!!!!
Obserwuj wątek
    • madziuus Re: BOJĘ SIĘ!!!! :( 07.11.06, 09:49
      no wiec w czym problem? :] wchodzis zna 2 tygodnie na 1, potem na 2 delikatnie i
      po jakims czasie jak osiagniesz wage jaka chcesz po woli zaczniesz wprowadzac
      inne produkty .. mysle ze powinno byc ok jesli nie wrocisz calkowicie do starych
      nawykow
    • bikenbok Re: BOJĘ SIĘ!!!! :( 07.11.06, 12:51
      JAAAAA... MIAłAM DZIS NAPISAC TO SAMO!
      nieżle. To chyba nie jest takie proste jak Madzius pisze, choc mam kolezanke ,
      która trzyma 2 faze juz pól roku, ale do czasu do czasu je tylko 2 tabliczki
      czekolady dziennie... i trzyma sięsmile)))))))))) hi hi
      tez się boje bo na przykład co z takim kurczakiem w imbirze i winogronach - czy
      on jest okay generalnie? czy chleb naprwde wyrzucamy.... no tak chleb to akurat
      rozumiem, ale owoce...
      To takie lękismile
      • kali78 Re: BOJĘ SIĘ!!!! :( 07.11.06, 16:27
        kochane napewno dacie radę. Przecież to tylko 2 tyg bez owoców. W II fazie
        mozecie znów jeśc wszystkie owoce (świeze i suszone) , z wyjątkiem ananasa,
        arbuza, bananów, owoców z puszki w soku, rodzynek i soków owocowych. W tej
        fazie możecie też już jesc makaron pełnoziarnisty, pieczywo: pełnoziarniste,
        ryżowe, wielozbozowe, płatki owsiane (ale nie błyskawiczne), płatki śniadaniowe
        o wysokiej zawartości błonnika (i bez cukru), prażoną kukurydzę (prażoną
        powietrzem), ryż brązowy i dziki. Znowu mozna jeśc marchewkę, zielony groszek i
        ziemniaki słodkie małe. Jeśli chodzi o słodkości w II fazie możecie jeśc już
        czekoladę deserową lub gorzką (o dużej zawartości kakao i nie za często),
        desery beztłuszczowe bez cukru (np.puding beztłuszczowy), jogurty o smaku
        owocowym light. Z alkoholi wino czerwone lub białe.
        Tak więc nie jest źle smile
        Ważne aby przetrzymac te 2 tyg I fazy, a potem to już z górki smile))
        powodzenia smile))
        • martyna540 Re: BOJĘ SIĘ!!!! :( 07.11.06, 19:45
          ja tez się boje ale 2 fazy...dzis mój 1 dzieńwink...po 1 fazie jestem lekko
          zawiedziona...tylko 0.5 kg mniej....sad...dodałam jabko dziennie zobaczymy pod
          koniec tygodnia cy waga się ruszy......jeśli nie...to ja nie wiem juz co mam
          zrobic...;/...troszke zrezygnowana jestem po dzisiejszym ważeniu;/
        • bikenbok Re: BOJĘ SIĘ!!!! :( 07.11.06, 21:15
          Nie, nie ja sie nie boje wyrzeczeń w 2 fazie - uwielbiam pierwszą i bede ja
          trzymać 4 tygodnie.
          ja sie boje, że po drugiej nie utrzymam wagi!!!
          że to dobro bedzie mi dane tylko na chwile, a potem pojawi sie jojo, jęsli tylko
          sięgne po cokolwiek...
          • and.zia Re: BOJĘ SIĘ!!!! :( 07.11.06, 21:39
            tez planuje 4 tygodnie I fazy, wlasciwie moglabym ja przetrzymac z polowa
            jedzenia, ktore jem, ale jakos nie wierze w efekt dlugofalowy.
            coz... to moj pierwszy raz na plazy i drugi dzien dopierowink
            • madziuus Re: BOJĘ SIĘ!!!! :( 09.11.06, 16:18
              ja wlasnie sie boje ze przytyje wiec kontynuuje diete juz gdzies 6 miesiac.. ;d
              w sumie to nawet nie ciagnie mnie juz do niedozwolonych rzeczy;/ pokochalam to
              co zdrowe i sie tym objadam .. smileale ciagle staram sie ograniczac i licze kalo
              rie bo niesamowicie boje sie ze przytyje uncertain to juz chyba jakas choroba tongue_out
              • ania838 Re: BOJĘ SIĘ!!!! :( 09.11.06, 19:37
                Madziuus ja mam takie same objawy jak Ty!!! Na sb jestem od maja z malymi
                przerwami no i grzeszkami. Schudłam około 3-4 kg i stanełam ale też polubiłam
                to zdrowe jedzonko. U mnie grzeszki to przede wszystkim jakieś cukierczki
                czekoladowe (na szczescie do ciast mnie nie ciągnie), pizza, piwko i kilka razy
                przez te m-ce chipsy. Ja niestety też mam obsesję że przytyję, mimo iż tak
                naprawde trzymam wagę. Mam najczesciej małe wachania po weekendzie około 1-2 kg
                na plus. Cały tydziień wzór cnót......a w weekendy jakby diabel we mnie
                wstąpił. Kto wymyślił weekendy wink
                • madziuus Re: BOJĘ SIĘ!!!! :( 09.11.06, 20:18
                  ja w weekendy tak jak i na tygodniu.. wink a moje grzeszki to hmm.. no nie wiem
                  czasem kilka chipsow na lekcji jak nudno.. w domu ciagle podjadam ziemniaki.. smile
                  no i chyba tyle ze mnie :x .. oo i czasem taki sok dorozcienczania
                  owocowywinkmalenki l yczek(sam cukier w tym;/;d)
          • marlena508 Re: BOJĘ SIĘ!!!! :( 18.11.06, 12:30
            czytalam ze nie zabardzo mozna przedluzac I faze bo wlasnie w tedy jest wieksze
            prawdopodobienstow jojo, ta dieta jest tak skonstruowana ze I faza 2 tygodnie,
            a 2 ile chcesz
            • madziuus Re: BOJĘ SIĘ!!!! :( 19.11.06, 13:44
              do 4 tygodni mozna przedluzyc;]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka