kosmosik 02.08.10, 20:33 to kiedy zaczyna przesypiać noc????? (dopuszczam jedną pobudkę między 21 a 6). Bardzo proszę o statystykę- potrzebuję jej, żeby nie oszaleć i mieć czarno na białym, że kiedyś się to niewyspanie skończy! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mrs.t Re: A statystyczny Polak DKP 02.08.10, 21:04 my mlodki jestesmy po 6stym mcu sie pogorszylo, terz mc 14sty, jest zle calkiem zle no coz, tak to matka natura urzadzila Odpowiedz Link
basiak36 Re: A statystyczny Polak DKP 02.08.10, 21:18 Miedzy 12 a 24 mcem pobudki baaardzo czeste. Potem bez zadnej ingerencji z mojej strony nagle zaczely sie stopniowo pojawiac przespane noce. Z czasem coraz wiecej. A teraz sen ma taki ze sie jej w nocy obudzic nie da) Karmilam 2.5 roku rowno. Odpowiedz Link
mrs.t Re: A statystyczny Polak DKP 02.08.10, 22:37 > Miedzy 12 a 24 mcem p JEZU myslalam ze napisalas 14stym ale to jednak 24 Odpowiedz Link
czerwcowa_anulka Re: A statystyczny Polak DKP 02.08.10, 22:51 Hihi ja też przeczytałam "między 12 a 14" i taaaak się ucieszyłam bo 14 nam stuknie za parę dni... Odpowiedz Link
basiak36 Re: A statystyczny Polak DKP 03.08.10, 08:56 mrs.t napisał: > > > > Miedzy 12 a 24 mcem p > JEZU > myslalam ze napisalas 14stym > > > ale to jednak 24 Ale za to teraz spi super, o wiele lepiej niz jej brat kiedy byl w jej wieku, ktory byl 'przyuczany' do spania samodzielnego. Wiec koniec koncow wole to ze sie budzila tak czesto a teraz spi tak dobrze Odpowiedz Link
hkama Re: A statystyczny Polak DKP 02.08.10, 21:20 Dwa miesiące, dwie-trzy góra pobudki, przy czym ostatnia około 5.00 lub 6.00 Mam nadzieję, że tak zostanie. starszak za to dawał popalić, ale jakoś to przetrwaliśmy i zrobiliśmy sobie powtórkę z rozrywki, wiec głowa do góry dasz radę. Odpowiedz Link
szczur.w.sosie Re: A statystyczny Polak DKP 02.08.10, 21:40 Karmie przez sen, nawet nie pamietem ile razy w nocy. Jak sie obudzi za wczesnie, czy;i 6-7, to na sile i pod przymusem piers, bo wtedy zasypia. Odpowiedz Link
klarci Re: A statystyczny Polak DKP 02.08.10, 21:54 no i ja nigdy nie wiem czy się łapię. bo ja przesypiałam całe noce odkąd skończył jakiś miesiąc - większość nocy znaczy. ale budził się na cyca, którego ja podawałam po prostu przez sen więc nie wiem, czy się liczy. a kiedy przespał bez pobudki - nawet nie wiem, nei rejestrowałam takich rzeczy, bo się wysypiam Odpowiedz Link
aga_agula82 Re: A statystyczny Polak DKP 02.08.10, 22:23 2 rok życia od godziny 20-21 do 4 rano(zawsze)-dzięki temu na wesele poszłam i o 3.55 byłam w domu,a 4.05 i "mama ja chce ...i tu cmokanie mojego synka na cyca",ale bywało,ze nawet przed 3 rokiem życia budził się często...chyba reguła nie istnieje)wyśpisz sie jak przestaniesz dawać mleczkopowodzenia) Odpowiedz Link
katriel Re: A statystyczny Polak DKP 02.08.10, 22:30 Dzieć 14,5 miesiąca, od skończenia roku przeważnie (tzn. powiedzmy pięć nocy w tygodniu) śpi ciurkiem od ok. 21-21:30 do 5:30. Potem ssie, śpi godzinę, ssie, śpi godzinę i ok. 7:30 wstaje na dobre. Odpowiedz Link
kasiale73 Re: A statystyczny Polak DKP 02.08.10, 23:44 nie pomogę, ale mam nadzieję że za wiele nie namieszam karmię duet. 3 latka nie śpi od urodzenia. maleństwo (11 miesięcy ledwie...) od urodzenia śpi - jeśli o nocach mowa. moje kumpele nie śpią bo dzieci po imprezach szaleją i one się boją czy bezpiecznie dzieciaki do domu trafią... już nie wiem co lepsze... Odpowiedz Link
klarci Re: A statystyczny Polak DKP 03.08.10, 01:54 hehe, dobre czyli pytanie powinno brzmieć, nie: kiedy się to skończy, a kiedy zacznie się przerwa w nie spaniu święta prawda Odpowiedz Link
kosmosik kasiale 03.08.10, 12:45 daj spokój i nie dołuj mnie jeszcze Starszak dobija do 5 lat więc juz niebawem pewnie te nocne imprezki zaczniemy he he he ;D ech młodzież Odpowiedz Link
wiola_wd Re: A statystyczny Polak DKP 03.08.10, 04:08 od 7 m-ca 1 pobudka, od 21 m-ca bez pobudek śpi po 11-12 godzin Aha od chyba 5 do 7 m-ca spała całą noc bez pobudek (22-6 rano) Odpowiedz Link
kaeira Re: A statystyczny Polak DKP 03.08.10, 08:29 U nas koło 18m. (zostały dość częste pobudki o świcie, po ktorych dalej spała) Odpowiedz Link
iciako Re: A statystyczny Polak DKP 03.08.10, 10:18 do skończenia 6 miesiąca przespane całe noce od 6 miesiąca do dziś (prawie 16 miesięcy) pobudki nocne na karmienie lub ciumkanie średnio 3-4 razy w nocy Odpowiedz Link
jezykkic Re: A statystyczny Polak DKP 03.08.10, 12:19 U nas teraz jest apogeum nieprzespanych nocy przeze mnie, bo młody 8 pobudka i świeżutki jak szczypiorek na wiosnę po przynajmniej 4 pobudkach, a ja ledwo żywa. Zaczęło się po 4 miesiącu, gdzie po każdym miesiącu przybywało pobudek nocnych. Pamiętam jedną przespaną noc od 21 do 7 rano, ale to było tak dawno... Z czasem będzie lepiej....chyba Odpowiedz Link
marghot Re: A statystyczny Polak DKP 03.08.10, 12:46 u nas do ok. 6mż córka potrafiła b.często przespać całą noc późneij coś się popsuło i zaczęły się pobudki najczęsciej 2, w trakcie ząbkowania i 4 razy jeszcze tydzien temu była 1 pobudka około 4 nad ranem, dzis na przykład 3 wybudzenia ale tylko po jednym było ssanie wcześneijsze poskromił tata przytulaniem jaktu przeczytałam o dziekcu, które ma 3 lata i nie przesypia nocy, to się załamałam Odpowiedz Link
kosmosik Re: A statystyczny Polak DKP 03.08.10, 12:48 kurcze moja mała starsza od większości Waszych pociech- 18 miesięcy na karku a tak od 2-3 w nocy mamy pobudki co godzinę co najmniej. Śpi ze mną ale mimo wszystko jakaś niedospana i poskręcana jestem. Może rzeczywiście te dwa lata to taka sensowna granica? Odpowiedz Link
agnestom1 Re: A statystyczny Polak DKP 07.08.10, 11:57 moja nidługo roczek,zawsze spała kiepsko,tzn bardzo częste pobudki,pi z nami,wstaje wczesnie do pracy tak mi wygodniej a i mala rzy mnie spi spokojniej i dłużej.nie wiem czy tu chodzi o karminie piersia ona chce byc przy mnie,po prostu wybudza sie dosyć czeti ichce do mnie po prostuczsami chodze jak zwloka ,ale chyba juz sie do tego przyzwyczaiłam.Pozdrawiam Odpowiedz Link
gryzun Re: A statystyczny Polak DKP 03.08.10, 14:48 Moja córka po 2 miesiącach spała od 8 do 6, mój syn ma prawie 26 miesięcy i noce przesypia sporadycznie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
asia_i_p Re: A statystyczny Polak DKP 03.08.10, 14:52 Moja córeczka 2,5 roku, a w zasadzie dłużej, tylko przez te ostatnie pół roku karmienia nie karmiłam już w nocy i jak się obudziła, to nie był mój problem . Przekręcała się na drugi bok, poszczypała mnie w szyję i spała dalej. Odpowiedz Link
e-dziunia Re: A statystyczny Polak DKP 03.08.10, 19:30 wysypiam się już od dawna - statystycznie do 6:00 a jak pada deszcz i ciśnienie jest niskie to mój przekochany meteopata potrafi spać nawet do 9:00 Odpowiedz Link
mad_die nie karm w nocy, to się wyśpisz 03.08.10, 22:32 ale nie daję gwarancji, że od razu i na pewno ja nocne karmienia ukróciłam, jak byłam w ciąży z synem - córka miała wtedy może 17-18mscy... od tamej pory przesypia noce, budząc się czasami nad ranem, ale wtedy nie płacze, tylko przychodzi do nas do lóżka i śpimy we czwórkę do rana syn śpi z nami, ma niecałe 8mscy, ja wysypiam się rewelacyjnie i nie wiem, ile razy się budzi w nocy, podejrzewam, że około 3 razy... Odpowiedz Link
monzdr Re: A statystyczny Polak DKP 04.08.10, 08:33 Mój Polak mały śpi jak suseł,od kiedy skończył roczek.Budził się po kilka razy w nocy tylko między 6 a 12 miesiącem.Potem nagle przestał,z nocy na noc.Budzi się czasem,gdy ząbkuje,gdy ma gorsze samopoczucie,natomiast normą jest,że śpi od 21 do 6,dostaje cyca i śpi do 8 rano. Odpowiedz Link
k.ant7 Re: A statystyczny Polak DKP 05.08.10, 21:29 Córka przesypiała od 21 do 6-7 rano od 6 do 9 miesiąca. Potem jej się poprzestawiało i budziła się kilka razy (od 1-3) w ciągu nocy. Jak miała ok 14 miesięcy przestała się budzić na cycusia, wystarczył łyk wody w duszne noce i przytulanie. Teraz ma 19 miesięcy śpi całą noc (od 21:30 do 7-8 rano) zasypia bez cycusia (bajeczki, drapanie po pleckach i rączce). Zauważyłam że odkąd zasypia sama,świadomie, śpi dużo spokojniej. Karmimy się w ciągu dnia do drzemki. Odpowiedz Link
kosmosik Dzięki! 10.08.10, 12:32 Śliczne dzięki za odpowiedzi. Czekając na wypełnienie wątku przeżyłam kilka nocy skąpopobudkowych i odzyskałam sił witalnych potrzebnych do dalszych zmagań z macieżyństwem. Aga miała trochę ponad miesięczny okres cycowania a la noworodek i w dzień i w nocy. teraz znowu w dzień prosi kilka razy i gdy jest zaniepokojona lub znudzona a w nocy budzi się jakieś dwa razy średnio. Jest git i czekam spokojnie na dalszy rozwój sytuacji mam nadzieję, że w stronę ograniczania na rzecz pokarmów stałych. Acha u mnie na razie ograniczanie nocne nie wchodzi w grę bo: - Aga dość znacznie rozmija się centylowo między wzrostem a wagą na niekorzyść wagi - Nie lubi pić niczego oprócz mleka - ostatnio pija czasem soczki po kilka łyków - miała ostrą infekcję przewodu moczowego więc pić powinna jak najwięcej. Odpowiedz Link
mama08 Re: A statystyczny Polak DKP 11.08.10, 20:05 Mój zaczął się budzić raz po drugich urodzinach, dokładnie nie pamiętam kiedy. Miał nawrót częstego ssania w międzyczasie na miesiąc może. Teraz ma 2,5 roku i budzi się raz nad ranem albo wcale. Odpowiedz Link
abcde-25 Odstawię i się wreszcie wyśpię??? 12.08.10, 06:58 Hej! Karmię córcię 26 mies., budzi się od 3, 5 do 7 razy w nocy. Wiadomo - mam dość, ale czy jak się dziecko odstawi, to zacznie przesypiać noce? Wątpię, a to będzie się chciało przytulić, a to pić wody... Mój ginekolog każe mi odstawić w maxie za 2 mies. - mała będzie 28mies. miała. Powody: - zbyt długie karmienie jest śmieszne - nie mam okresu od porodu i czas go wywołać - zbyt długo biorę zastrzyki antykonc. depo-provera Mój wybór - odstawić na jesieni lub jeszcze pokarmić przez zimę i wiosnę - mała jest z czerwca, więc stuknie wtedy 3 latka. Doradźcie mi coś, bo juz mam mętlik... A poza tym ne wyobrażam sobie odstawienia, bo moja mała jest po operacji w czerwcu i ssie teraz jak niemowlak, potrzebuje tego... Odpowiedz Link
froobek Re: A statystyczny Polak DKP 15.08.10, 22:29 Jeśli dopuszczasz jedną pobudkę (!!!???), to od wieku 4 m-cy. Ja nie dopuszczam Odpowiedz Link