Dodaj do ulubionych

Nowy ssak :)

07.03.12, 10:06
Wczoraj o 9.25, podczas cudownego porodu domowego, urodził sie nasz synek, Kosma smile
Fajny jest smile
Marysia tez zjada z piersi, ale to jest zupelnie inaczej niż przy pierwszym tandemie, gdy ona była noworodkiem. Noce przesypia, o pierś prosi okazjonalnie, ze 2-3 razy w ciagu dnia. Zobaczymy jak będzie jak mleko trysnie wink
Obserwuj wątek
    • mrs.t Re: Nowy ssak :) 07.03.12, 10:13
      jak juz mowilam, super gratulacje!

ile ma marysia? no i ma starsza siostre do zabawy, nie?
      • nurfe Re: Nowy ssak :) 07.03.12, 14:15
        Marysia ma 21 m-cy smile
        Tak, starsza siostra to jest to wink
        Ona też się domaga mleka, ale łaskawie z kubka wink
        • asjula1 Re: Nowy ssak :) 07.03.12, 18:03
          > Ona też się domaga mleka, ale łaskawie z kubka wink
          No i co podajesz? Bebilon czy Nan?;P Żaarty.
          I gratulacjesmile
    • momago Re: Nowy ssak :) 07.03.12, 11:17
      Gratulacje!
      Maleństwo niech zdrowo rośnie, a Tobie życzę dużo siły smile
      Ps. super imię wybraliście dla synka, bardzo mi się podoba.
      Pozdrawiam
    • afro.ninja Re: Nowy ssak :) 07.03.12, 11:17
      Zazdroszcze porodu domowego i gratuluje nowego ssaka.
    • edytadk Re: Nowy ssak :) 07.03.12, 12:03
      Serdecznie gratuluję i wszystkiego dobrego całej Rodzinie, na czele z najmłodszym Przedstawicielem, życzę!

I zazdroszczę, oj zazdroszczęwink. Jak sobie przypominam te magiczne chwile po domowych narodzinach córeczki, powitanej rano przez zdziwionego braciszka, który przespał całą "akcję", to mam nieprzepartą ochotę na replay...
      • nurfe Re: Nowy ssak :) 07.03.12, 14:18
        Nasze dziewczyny byly niemal caly porod z nami. Na ostatnie niecałe 1,5h tata zabrał je na spacer smile
        I te ich komemtarze..."mamo boli Cie? Przyłóż sobie ciepłe pestki wiśni!" big_grin
        • luliluli Re: Nowy ssak :) 07.03.12, 14:37
          łałbig_grin
          A jaki jest mały Kosma, napisz cośwink wiesz, część z nas (pisanie w liczbie mnogiej jest fajnewink) już tęskni za takim malcemtongue_out

po raz setny gratulujęwink
    • fiamma75 Re: Nowy ssak :) 07.03.12, 13:23
      gratulacje!
    • mad_die Re: Nowy ssak :) 07.03.12, 13:48
      Gratuluję serdecznie!
    • jul-kaa Re: Nowy ssak :) 07.03.12, 14:15
      Gratulacje!!
    • nurfe Re: Nowy ssak :) 07.03.12, 14:19
      Dziękujemy za dobre słowo! smile
    • kropkaa Re: Nowy ssak :) 07.03.12, 15:13
      Gratulacje!
      Ja też chcę jeszczewink
    • molly_bloom Re: Nowy ssak :) 07.03.12, 20:23
      a ja widziałam fotę! Kosma jest cuuudnyyy! gratulacje! smile
    • misanka Re: Nowy ssak :) 07.03.12, 21:31
      Suuuuper smile
      gratulacje i życzenia wszystkiego dobrego!!!
    • aleksandra1357 Re: Nowy ssak :) 07.03.12, 22:05
      Zazdroszczę porodu domowego i gratuluję z całego serca!
    • magdal_l Re: Nowy ssak :) 07.03.12, 22:24
      Gratulacje!!
    • fizula Re: Nowy ssak :) 07.03.12, 23:51
      Ojej,
      miód na serce, że dziecko się narodziło. I to jakie- Kosma! Pięknie!
      Cudną masz tak małą różnicę wieku smile
      Ja mam większą, ale zawsze zazdrościłam tym mamom z małą różnicą wieku w pozytywnym sensie (czyt. podziw i dobre wspomnienie własnej małej różnicy wieku z bratem).
      Opowiedz nam o nowo narodzonym człowieku, jak znajdziesz czas. Zamieniam się w słuch smile
      • nurfe Re: Nowy ssak :) 08.03.12, 14:29
        Kosma jest świetny wink
        Głównie spi. Siostry mogą mu kamienie lupac nad głową, krzyczeć, piszczeć i sie kłócić, a on i tak będzie spał. Uwielbia najstarszą siostrę. Żeby nie wiem jaka rozpacz wystarczy, ze Gaba złapie go za rękę i pogada a on sie uspokaja.
        Dziś, wtulony w Gabe...zasnął.
        Jest mega spokojnym dzieckiem, ale skoro urodził sie swoim rytmem i zupelnie bez przemocy po czym spędził niemal dobę na mnie skóra do skóry to jak ma być inny wink
        Dzisiaj moje dziewczyny niemal sie pobiły o to ktora...będzie go karmić piersią... wink
        • sylvia1k Re: Nowy ssak :) 08.03.12, 15:12
          Ależ Ci zazdroszczę tego porodu domowego... Jakże odbiega od mojego ostatniego ...
          ech

Niech się trójeczka zdrowo chowa i gratuluję serdecznie
    • asbu Re: Nowy ssak :) 08.03.12, 09:33
      Gratulacje! smile
    • justkawb Re: Nowy ssak :) 08.03.12, 09:48
      Juz Ci gratulowalam, ale co tam, tu tez mozna. Gratulacji nigdy za wiele. Niech LLL Polska w sile rosnie smile
      • agus7 Re: Nowy ssak :) 08.03.12, 10:03
        serdeczne gratulacje.
        a pomyslec ze tak niedawno moglysmy Cie ogladac w ddtvn z Kosma w brzuchu, ktory wcale nie wydawal sie tak duzy jakby za chwile mial z niego chlopak wyskoczyc wink
        a dla starszej siostry mleko odciagasz? moze cos pomylilam, ale wydawalo mi sie ze pisalas ze odstawiona.
        • nurfe Re: Nowy ssak :) 08.03.12, 14:18
          Najstarsza odstawiona już od roku. Co nie zmienia faktu, ze teraz chce w kubku. To trochę chyba na zasadzie "siostra ma, brat ma, to ja też chcę!"
          Poza tym, mimo odstawienia, ja jej odciagalam czasem-a to jak chora była, a to ukąszenie smarowalam itd.
          Maz zresztą tez dostawał "kielicha" jak go rozkladalo, albo jak sie zaciął przy goleniu wink
          Średnia latorosl dostaje teraz te 2-3 razy, jest tym bardzo przejęta. Nie traktuje tego jako swojego prawa, a raczej jako przywilej i promocję.
          Taka ze mnie matka wszystkich karmiaca wink
    • dzieckoziemi Re: Nowy ssak :) 08.03.12, 10:59
      Gratulacje serdeczne! smile
    • milosza_mama Re: Nowy ssak :) 08.03.12, 13:08
      Serdecznie gratulujęsmile ale kurcze jak dać radę z 3 takich małych brzdąców????
      jak to ogarniasz, wiem że na razie początek, ale napisz koniecznie, bardzo jestem ciekawa
      Madzia
      • nurfe Re: Nowy ssak :) 08.03.12, 14:22
        Wiesz, ja tez nie wiem...
        Od 2 tyg jest w domu mój maz i jeszcze dwa tyg będzie. Do tego babcia i dziadek na zawołanie. Ja jetem, zgodnie z tym co mówi Gaba, królowa matka. Leżę, karmię, pokazuje palcem i przyjmuje honory wink))
        Jak mój Mąż to ogarnia to nie wiem. Mam podejrzenie, ze jest aniołem smile
        • aajjaa Re: Nowy ssak :) 08.03.12, 20:22
          Gratulacje wielkie! smile
          Cudnie sie chowaja takie domowe spokojne! smile
          Ale i tak nie wyobrazam sobie ogarniecia trojki, dwojka mi czasem uszami wychodziwink
          • kosmosik Re: Nowy ssak :) 09.03.12, 14:37
            Gratuluję Nurfe: synka, dziewczynek, męża, porodu i poczucia humoru wink
            • jombusiowa Re: Nowy ssak :) 09.03.12, 16:11
              Gratulacje!
              • madziutek912 Re: Nowy ssak :) 09.03.12, 21:32
                Gratuluje!!!

No właśnie, teraz się upewniłam, że to Ciebie widziałam w DDTVN.

Darłam się dumna do mojego Maćka, że to "dziewczyna z mojego forum, która karmi dwójkę i jesr przewodniczką wielu dziewczyn w ich mlecznej drodze"

Dziękuję od siebie za to, że jesteś i dzielisz się z nami swoją wiedzą i podejściem!!!
                • aldakra Re: Nowy ssak :) 10.03.12, 19:47
                  wow! takie super wieści smile gratulacje wielkie!

no i podziwiam 3 dzieci z małą różnicą, mi moje dwie dziewuchy chwilami bokiem wychodzą - jedna chce cyca ssać a druga w tym samym czasie głaskać i nie mogą się dogadać wink a co dopieroo trójka zabiegająca o dostęp do maminego mleka? no czwórka, licząc Twojego męża wink podziwiam cię dziewczyno bardzo! i trzymam kciuki by tandem tym razem okazał się bezproblemowy smile
    • klarci Re: Nowy ssak :) 10.03.12, 20:40
      gratuluję smilesmilesmile
    • nurfe Re: Nowy ssak :) 11.03.12, 10:20
      Dziekuję Wam wszystkim raz jeszcze smile
      Mnie jest naprawde latwo, bo mam ogromne wsparcie w mężu. To jemu sie laury i podziw należy, bo stawia czoła rzeczywistości z uśmiechem na twarzy i bez najmniejszego zniechęcenia.
      Chroni mnie przed nadmierna ekspansja dziewczyn, gości i zmęczenia. Dba o wszystkich i wszystko, a, przy tym nie okazuje cienia zniecierpliwienia!

Moja próba generalna nastąpi jak on wroci do pracy, za, 2 tyg. Wtedy będzie masakra...

A Kosma maly slon. W ciagu 3 dni przybrał ponad 200 gr :o
    • kaixa Re: Nowy ssak :) 13.03.12, 22:26
      Ogromne gratulacje!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka