Dodaj do ulubionych

Picie w nocy

14.04.12, 08:47
Witam.
Córka ma 16,5 mies i w nocy budzi się na pierś 1 lub 2 razy. Ostatnie 3 noce po ssaniu woła jeszcze, żeby dać jej pić. (?) Możliwe, że po wypiciu mleka chce jej się pić? Podaję jej wodę i wypija sporo. Nie mamy zbyt ciepło w sypialni- więc to nie z powodu przegrzania. Zaczynam myśleć, że mam za mało pokarmu? Właściwie nie wiem co myśleć. Może podawać jej tylko wodę a z piersi wobec tego zrezygnować? Podpowiedzcie proszę bo to nowa dla mnie sytuacja. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • jul-kaa Re: Picie w nocy 14.04.12, 09:11
      Moje dziecko bardzo lubi wodę i lubi pić. Często po dłuższym maratonie przy piersi prosi o wodę, a mleko mam na pewno i to w ilościach wystarczających wink
      • elphina Re: Picie w nocy 14.04.12, 10:29
        Może się jej zmieniło-zobaczymy dalej. Też wydaje mi się, że mleka jest wystarczająco smile
    • mrs.t Re: Picie w nocy 14.04.12, 22:05
      Mleka pewnie jest tyle ile ma byc, ale dzieci rosna,i maja wieksze pptrzeby niz juz tylko mleko,
      jak widac,skutecznie ucza sie ze woda zaspokaja pragnienie,a kanapka glod, taka kolej rzeczy
      jeszcze sie pewnie zmieni,potrzeba na mleko moze wzrosnac za kilka mcy, ale jesli corcia chce wode,podalabym wode, bez zbednych ideologii czy zmartwien o zbyt malej ilosci pokarmusmile

oczywiscie pokarmu i ssania bedzie mniej bo dzieci same wyrastaja z piersi i przestaja pic mleko (niekoniecznie to tendencja czysto spadkowa.czesto sinusoida)
      • moniaj77 Re: Picie w nocy 14.04.12, 22:15
        mój prawie 2 latek który nie dostaje piersi w nocy od kilku miesięcy potrafi wypic 4 butle 260 ml w dzień pije niezbyt dużo widocznie takie ma potrzeby - ale cholera czemu tak często się budzi!smile w nocy trzeba mu przebrac 3 pieluchy!
        moja pierworodna była całkiem inna po skonczeniu roku nie ssała w nocy tj matka zdołała ją odłuczyc i nic nie piła i pielucha rano była prawie sucha a okolo 2 latek całkiem sucha i dlatego też najpierw przestała nosic pieluchy w nocy a po 2 miesiącach dopiero w dzień, każde dziecko jest inne.
    • illegal.alien Re: Picie w nocy 15.04.12, 23:59
      Zalezy co chcesz osiagnac - ja bym podawala tylko wode, bo ja bym wolala juz w nocy nie karmic, ale jezeli karmienie Ci nie przeszkadza, to dawaj najpierw piers, a potem wode jezeli jest taka potrzeba smile
      • jombusiowa Re: Picie w nocy 16.04.12, 09:23
        Mój pije po piersi np. jak ma czasem problemy z zaśnięciem i robi maratony. To wtedy często chce pić i pić i pić....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka