Dodaj do ulubionych

karmienie tandemu a zarażenie próchnicą

15.10.12, 22:25
dziewczyny, starszak ma próchnicę, młodszej właśnie wysypały się piękne białe ząbki. Intuicja podpowiada, że karmienie "z jednej piersi" nie powinno powodować zarażenia młodszej przez starszaka próchnicą, ale co na to badania? znacie jakieś? Inaczej teściowa żyć nie da smile
Obserwuj wątek
    • mrs.t Re: karmienie tandemu a zarażenie próchnicą 15.10.12, 22:51
      Teściowa każ czeki obliczonej przez siebie nie poda małej ? Nie podzieli się ugryzionym przez siebie jablkiem ? W usta malej nie pocaluje?

No , to jeszcze niech pamieta ze mleko jesli juz to jest raczej antybakteryjne..
      Mozesz mowic jej ze kqrmisz jedno z jednej a drugie z drugiej, i ze jak sie ci pomyli to dezynfekujesz sutek wrzatkiem i woda z mydlinami uncertain

O ksylitolu slyszalas (byle naturalny, nie syntetyk.albo pasta do zebow z ksylitolem)
      • mrs.t Re: karmienie tandemu a zarażenie próchnicą 15.10.12, 22:52
        > Teściowa każ czeki obliczonej

Teściowa lyzeczki oblizanej
        Cholerna autokorekcja!!
        • magdal_l Re: karmienie tandemu a zarażenie próchnicą 15.10.12, 22:57
          mrs.t napisał:

> > Teściowa każ czeki obliczonej
          >
          > Teściowa lyzeczki oblizanej
          > Cholerna autokorekcja!!

hahahahasmile))))))
        • vangie Re: karmienie tandemu a zarażenie próchnicą 16.10.12, 10:17
          mrs.t - kocham Twoj autokorektor smile
      • aosiak2 Re: karmienie tandemu a zarażenie próchnicą 16.10.12, 10:30
        ksylitol? tym mam jej myć zęby?
        • aosiak2 Re: karmienie tandemu a zarażenie próchnicą 16.10.12, 10:40
          znalazłam Żel do zębów z ksylitolem bez fluoru - któraś z Was to stosowała? polecacie?
          • mrs.t Re: karmienie tandemu a zarażenie próchnicą 16.10.12, 12:01
            Aosiak , brzmi dobrze . Jest info czy ksylitol z brzozy czy synteyyczny ?*i czy ma inne slodziki,? lepiej nie )
            Moze nawet byc taka
            www.keeperofthehome.org/2012/04/rethinking-oral-health-care-a-homemade-toothpaste-recipe-for-tooth-remineralization.html

--
            https://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/3/321352.png ]http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/3/38vpy59hu.png
            • mrs.t Re: karmienie tandemu a zarażenie próchnicą 16.10.12, 12:03
              Za stom.med.rzeszów.pl
              litol

Ksylitol jest substancją cukrową, która występuje w roślinach. Zmniejsza wytwarzanie szkodliwych dla zębów kwasów z cukrów występujących w pożywieniu, hamując w ten sposób rozwój bakterii we florze jamy ustnej, które powodują próchnicę. Ogranicza to tworzenie się osadu na zębach oraz zmniejsza jego zdolność do przylegania na szkliwie. Ponadto ksylitol wspomaga remineralizację szkliwa zębów. W paście do zębów skutecznie hamuje próchnicę przy stężeniu od 10%
    • asjula1 Re: karmienie tandemu a zarażenie próchnicą 16.10.12, 12:43
      Starszaka do dentysty.
      A mała i tak te same rzeczy do buzi pakuje, co starszy.
      Znowu pierś najgorsza?wink
      • aosiak2 Re: karmienie tandemu a zarażenie próchnicą 17.10.12, 20:21
        starszak już od dawna pod opieką dentystki. Będę być ksylitolem ząbki obydwojga. Dzięki dziewczyny smile
        • gosia_i_lenka nenedent 17.10.12, 22:49
          jest z ksylitolem, nie piszą niestety jakim, do kupienia tylko w aptekach
    • yumemi Re: karmienie tandemu a zarażenie próchnicą 21.10.12, 18:54
      Przede wszystkim dentysta dla starszaka i dieta pod lupe, co je i pije poza piersia?
      Ja ilekroć jestem w Polsce z dziecmi mam problem ze znalezieniem platkow sniadaniowych ktore nie maja tony cukru, na przyklad sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka