Dodaj do ulubionych

odstawiłam syna 3 miesiące temu ma 3,5 roku

25.09.13, 21:33
a ma obecnie 3,5 roku i co jakiś czas woła cycusia - na marginesie jak był jeszcze karmiony wołał cyckasmile- poza tym przytula się do cycusia, albo niespodziewanie dotyka jak wybiega z przedszkola, córkę odstawiłam jak miała 3 lata i 2 tygodnie i przez pierwszy tydzień było trudno, ale później już o cycusiu nie wspominała. Wiem każde dziecko inne ale jestem ciekawa jak było u Was?
Obserwuj wątek
    • milosza_mama Re: odstawiłam syna 3 miesiące temu ma 3,5 roku 15.10.13, 10:10
      ja karmię nadal, córtka ma 3 lata i miesiąc, nie wiem kiedy się odstawi, w sumie wieczorem już nie musi pić, więc przy usypianiu czasem pije czasem nie, w ciągu dnia choć raz musi się napić, ale wracając do tematu, myślę że miesiąc to krótko, on to jeszcze pamięta, daj mu się przytulić, etc, z czasem psychicznie też się odstawi.
    • ciociacesia moze był mniej gotowy 16.10.13, 15:24
      na to odstawienie niz córka, moze ma wieksze potrzeby. z tego co słysze takie cycusiowe resentymenty sa dosc częste u dzieci i moga długo trwac - wazne ze intensywnosc i czestotliwosc sie zmniejsza. powoli ale jednak zmniejsza, 'z bliska' tego czasem nie widac, ale jak minie jeszcze miesiac czy 2 to zauwazysz roznice
    • mrs.t Re: odstawiłam syna 3 miesiące temu ma 3,5 roku 16.10.13, 22:54
      nie odstawialam synka , przestal kiedy byl gotowy ( troche przed 4 urodzinami)
      na tyle byl gotowy,ze nie przeszkadza mu ani troche to ze karmie pryz ni, ciagle i sporo, dwuletnia siostre - dla mnie to szok, ale jak widac kiedy dziecko jest gotowe to go nie rusza.
      • asjula1 Re: odstawiłam syna 3 miesiące temu ma 3,5 roku 16.10.13, 23:24
        A za 10 lat przeprowadza drobiazgowe badania, przy uzyciu super-hiper sprzetu i okaze sie, ze tylko 8 lat kp gwarantuje np. prawidlowe uformowanie tkanek, rozwoj mozgu itd. Bedziemy wtedy czytać te nasze przechwałki, jak to cale 2,5 roku, czy 4 wytrzymalysmy i co?wink Bedzie dziwnie;P
        • ciociacesia asjula mam pytanie do ciebie 17.10.13, 09:40
          bo ty masz doswiadczenie długie - twóje dziecko do samego końca umiało ssac? bo moje sie zepsuło i niechetnie ale odstawiam
          • asjula1 Re: asjula mam pytanie do ciebie 17.10.13, 10:20
            Nie no, normalnie ssał. Jeszcze z miesiąc temu się przyssał na chwilę. Może za długie przerwy robiliście? Nie wiem.
            • ciociacesia własnie niedługie 17.10.13, 10:26
              pstryk i sie skończyło jak jeszcze własciwie codziennie ssała
              • asjula1 Re: własnie niedługie 17.10.13, 10:44
                No cóż, widocznie hrabina zaniechała ot tak, nic nie poradziszwink
                • ciociacesia tylko zeby jeszcze hrabina 17.10.13, 11:30
                  zechciala sie z tym pogodzic. ona naprawde sie stara ssac jak nalezy, bo jak juz chce to bardzo chce, a ja delikatnie mówiac odczuwam dyskomfort i irytację
                  • asjula1 Re: tylko zeby jeszcze hrabina 17.10.13, 13:10
                    A, to w te strone. No to skad domniemanie, ze ona nie umie? Moze nic nie leci po prostu?
                    • ciociacesia to nie domniemanie 18.10.13, 10:13
                      to stwierdzenie na podstawie organoleptycznych odczuć moich. ze czuję zeby to jedno, ale czuje laktator a nie dziecko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka