lucky80 07.01.14, 13:55 wystarczy w tytule 20 mscy nam minęło Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marikooo Re: 12m 31.01.14, 18:32 Cześć, Siven My też od roku - stąd moje pojawienie się tutaj - i na razie nie kończymy. Odpowiedz Link
froobek Re: odlicz! kto jest aktywny na forum i jak długo 07.01.14, 16:29 Obecnie karmione dziecko 25 m-cy, ogólnie od 5 lat bez przerwy. Odpowiedz Link
ichi51e Re: odlicz! kto jest aktywny na forum i jak długo 07.01.14, 17:21 Prawie 18mcy... I nic nie widac konca :p Odpowiedz Link
juisy 10 miesiąc, ale... 07.01.14, 17:35 ale pierwsze dziecko 2l9m Przy drugim chcę osiągnąc podobny wynik. Odpowiedz Link
mooi1 ponad 4 lata non stop 07.01.14, 19:39 z tym, że Starszak od roku nie kp, kilka miesięcy karmiłam tandem- fajnie było Odpowiedz Link
mama.rozy Re: ponad 4 lata non stop 07.01.14, 20:27 nie mam zielonego pojęcia -najstarsza skończyła w grudniu 10 lat,czyli za mną już 10 lat kp,z małymi przerwami a tu naprawdę nie wiem,kiedy trafiłam Odpowiedz Link
cricetus Też już prawie 18 miesięcy będzie 07.01.14, 20:51 A jakby mi ktoś powiedział, że tyle czasu będę karmić, wtedy kiedy urodziłam dziecko, to nie uwierzyłabym. Odpowiedz Link
agrypina6 21 miesięcy 07.01.14, 21:35 I mam nadzieję jeszcze karmić dłuugo. Na to forum trafiłam przypadkiem, kilka lat temu, kiedy jeszcze nie przypuszczałam, że będę miała kiedykolwiek dziecko. Zaczęłam podczytywać, spodobało mi się Wasze podejście do karmienia, a teraz wszystko procentuje. Odpowiedz Link
shira.11 Re: odlicz! kto jest aktywny na forum i jak długo 07.01.14, 21:48 Zakończyliśmy na 29 m-cach, drugi ssak w drodze i może pobije tamten wynik Odpowiedz Link
aruen7 ponad 3 lata 07.01.14, 22:20 Syn ma 4,5 i od niedawna już widać koniec kp na horyzoncie. Odpowiedz Link
mayaalex Re: odlicz! kto jest aktywny na forum i jak długo 07.01.14, 22:33 U nas 22 miesiace, za 5 pojawi sie kolejny ssaczek (a raczej ssawka) wiec zobaczymy, co bedzie dalej. Odpowiedz Link
vienx Re: odlicz! kto jest aktywny na forum i jak długo 07.01.14, 23:34 U nas 3 lata i miesiąc. Lada dzień kolejne dziecię, ciekawa jestem jak będzie na bank tandem przez jakiś czas, bo starszak nie uśnie bez mleczka... Odpowiedz Link
aannagr na forum około 4 lat 08.01.14, 09:36 Obecnie karmię córkę 2 lata i 2 miesiące. Karmię w ogóle (bez przerwy) od 5 lat i 3 miesięcy (przez prawie rok obie córki). Na forum trafiłam jak starsza miała niecały rok czyli ponad 4 lata temu. Tylko z moją aktywnością jest w kratkę Czasem tylko czytam. Czasem intensywnie się udzielam. Czasem tygodniami nie zaglądam Odpowiedz Link
terpuka Re: odlicz! kto jest aktywny na forum i jak długo 08.01.14, 11:19 4,5 roku, młodsza córka ma 2,5 roczku i powoli kończymy, więcej jest dyskusji wokół tematu niż samego ssania ale do lata była strasznym cycoholikiem. Odpowiedz Link
ktosikowska Re: odlicz! kto jest aktywny na forum i jak długo 08.01.14, 11:50 pierwsza córka - 2tyg (!!!) druga córka - 22 m-c Odpowiedz Link
agus7 Re: odlicz! kto jest aktywny na forum i jak długo 08.01.14, 12:27 Od trzech miesiecy juz nie karmie, ale na forum zagladam z przyjemnoscia, choc do najbardziej aktywnych nie naleze. Ale promuje kp w tzw. realu Syn sam sie odstawil 2 dni przed swoimi trzecimi urodzinami (a bylam juz pogodzona z mysla kp do 5 lat ) Odpowiedz Link
ola4-0 52 miesiące ;) 08.01.14, 13:20 czyli ponad 4 lata kp bez przerwy, w tym ciąża i kilka miesięcy karmienia tandemu starsza piła 2,5 roku, młodsza ma już 2,5 ale nie zanosi się na odstawienie Odpowiedz Link
milosza_mama Re: odlicz! kto jest aktywny na forum i jak długo 08.01.14, 17:57 córka ma 3 lata i 4miesiące, od tygodnia pije bardzo sporadycznie, więc podejrzewam że kończymy przygodę, szkoda ale ona sama wybrała jak chce długo pić Odpowiedz Link
fizula Re: odlicz! kto jest aktywny na forum i jak długo 08.01.14, 23:49 Cześć, dziewczyny Jako założycielka się wypowiem. Cieszę się, że jesteście, piszecie, a jeszcze bardziej, że karmicie z miłością Wasze maluszki Dla mnie 4 czy 5-latki to też maluszki Moja najstarsza córcia kończy dziś 14 lat, hehe. Forum założyłam jak mój drugi Daniel miał półtorej roku (9 lat temu- właśnie jakoś tak na początku roku kalendarzowego ). Kiedy kolejne dziecko zaczynałam karmić-Tosię- nie myślałam, że będę ciągnąć to karmienie nieprzerwanie przez 7 lat- z tymże dzieci do karmienia mi się zmieniały. Najpierw karmiłam samą Tosię, potem Tosię z Ignasiem, teraz Ignasia(2,5 r.) z Andrzejkiem (3 mies.). Śmiejemy się z mężem, że mamy mleczne bliźniaki. Mało aktywna jestem, ale zapewne same rozumiecie: karmienie tandemu+edukacja domowa+nastolatka=cyrk na kółkach; wesoło jest, ale z czasem krucho; czy któraś z Was chciałaby się zaangażować w forum- bo zdaje mi się, że dotychczasowe trochę się powykruszały; dziękuję Wam z serca za wszystkie Wasze wypowiedzi- tak wiele się od Was uczę; na pewno nie dałabym rady z tymi przekochanymi ssakami, ale bardzo męczącymi bez tego wszystkiego, czego się nauczyłam od Was. Pozdrawiam serdecznie, Iza Odpowiedz Link
szonik1 Re: odlicz! kto jest aktywny na forum i jak długo 09.01.14, 00:04 Ponad 19 miesięcy, zostało jedno karmienie dzienne i ssanie, czeste, nocne. Ciekawe, czy do drugich urodzin zdąży coś zredukować- ja w częstotliwość nie ingeruję, choć tez juz nie zachęcam i nie proponuję. Moja mama karmila mnie 9 msc i gdy nie mialam jeszcze swojego ssaka, wydawało mi sie to bardzo dlugo... Odpowiedz Link
anetdar Re: odlicz! kto jest aktywny na forum i jak długo 09.01.14, 10:28 ja z tych czytających ale promuję kp w realu zaczynałam kp z myślą o 6 miesiącach a za chwilę stukną 4 lata. Czekam aż synek się sam odstawi,chyba dobijamy do końca bo karmimy sie sporadycznie ale nadal jak zaczyna się przeziębienie to wracamy do częstych karmień. Moja siostra karmi od 6 lat, teraz 3 dziecko ale w DE jest to łatwiejsze i nie budzi takich emocji jak w PL. Odpowiedz Link
arcobaleno_azzurro Re: odlicz! kto jest aktywny na forum i jak długo 09.01.14, 14:24 12 miesięcy karmienia za nami Odpowiedz Link
vuvu4 Re: odlicz! kto jest aktywny na forum i jak długo 09.01.14, 20:37 2 lata i 3 miesiące Odpowiedz Link
aniaturek0409 Re: odlicz! kto jest aktywny na forum i jak długo 09.01.14, 21:14 Za dwa miesiące będą 4 lata. Jestem mało aktywna od dłuższego czasu ale często zaglądam. Odpowiedz Link