Dodaj do ulubionych

Odchudzanie a kp

09.02.14, 20:43
Mamusie,
Karmię piersią już 23 m-ce. SSak nie bardzo ma ochotę rezygnować. Ale widzę, ze mnie to "rozwala" Może i hormony szaleją. Bo co nakarmię to musze zjeść. A, ze przebywam na urlopie wychowawczym to w domu mam ciągły dostęp do zasobów w lodówce. Stało się to nawykiem, ze lubię podjadać. Faktem jest, ze w kuchni też spędzam dużo czasu, mam do wykarmienia w sumie 3 dzieci.
Nie potrafię się zmotywować do ograniczenia jedzenia. Czasem się zawezmę i chęć jedzenia wypełniam wodą mineralną albo marchewką. Ale powiedzmy po 2-3 dniach silna wola mija i znowu sobie podjadam. Nie jestem osobą otyłą, natomiast na dzień dzisiejszy przeszkadza mi moja waga. Mierzę 170 cm i ważę 70 kg. Chciałabym stracić min 5 kg.
Wymyśliłam sobie, ze mogłabym się wesprzeć na początek jakimś specyfikiem (tabletki, zioła cokolwiek). Czy któraś cos takiego stosowała podczas kp i mogłaby polecić? Nie chodzi mi o radykalne chudnięcie. Potrzebuję wyprowadzić się z tego błędnego koła. Na początek przykurczyć żołądek, a potem zatrzymać podjadanie. Proszę podpowiedzcie coś? Dodam jeszcze, ze badania sobie robiłam, tarczyca itp. wykluczone.
Pozdrawiam serdecznie!
Obserwuj wątek
    • ikka135 Re: Odchudzanie a kp 09.02.14, 22:20
      Hm, to mam podobnie. Ja przy wzroście ważę już 78, marzę, aby zejść poniżej 70kg. U mnie też najgorsze podjadanie. Karmieniem, hormonami i dostępem do lodówki też się tak tłumaczę. Zioła, tabletki inne cuda nie odchudzą nas tylko portfele i sprawiedliwą nas. No cóż ja staram się. Zaczęłam zapisywać wszystko, co zjadłam. Dosłownie. Każdą kanapkę, cukierka. Nie chciało mi się pisać i jeść międzyczasie. Staram się codziennie ćwiczyć, choćby 10 minut. No i spacery każdego dnia. Wiem najtrudniej zmienić myślenie o jedzeniu.
      • lucky80 Re: Odchudzanie a kp 10.02.14, 09:34
        Ja standardowo przytyłam po powrocie do pracy, bo w domu to jednak nie miałam czasu jeść albo i chęci często. Jednak człowiek jest zwierzęciem stadnym i w pracy je się w celach również towarzyskich.
        Nie mam nadwagi, ale wolę siebie szczuplejszą niż jestem. Więc przeszłam na dietę 1500 kcal (a od dziś nawet 1200 kcal bo sobie pofolgowałam w weekend nieco). Na diecie jestem 5 tydzień, schudłam ok 3 kg. Niedużo, ale mam nadzieję, że za to na dłużejsmile
        Jestem na diecie z tzw. pudełek - zamawiam sobie co tydzień dietę na 5 dni, zabieram do pracy.
        Jest ona dość kosztowna, ale naprawdę mam wrażenie że dobrze zbilansowana, nigdy w życiu tylu warzyw dziennie nie jadłamsmile
      • bominka Re: Odchudzanie a kp 10.02.14, 13:09
        ikka135 spodobało mi się stwierdzenie, ze miałaś niechęć do spisywania wszystkiego co zjadłaś. To może na mnie zadziałaćsmile) Ja ciągle usprawiedliwiam się, ze nie mam czasu na spisywanie i ćwiczenia, siły też mi brakuje...
    • siven1987 Re: Odchudzanie a kp 11.02.14, 11:14
      Ja wróciłam do biegania po ciąży. Wozek jogger, młody w wozie i biegamy razem.
      • basia752 Re: Odchudzanie a kp 14.02.14, 09:47
        A u mnie karmienie działa jak dieta odchudzająca, przed ciążą ważyłam 63 kg, czasem udało się zejść do 6 a teraz 56 kg, aż się boję, co będzie jak młoda przestanie cyckać, inna sprawa, że mała ma alergię na białko krowie i przez to ja też musiałam odstawić wszystko, co od krowy i pewnie to ma wpływ na moją wagę - zero czekoladek, ptasich mleczek, ciasteczek, serów, jogurtów, wszystkiego, co zawiera mleko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka