Dodaj do ulubionych

Co do picia?

16.10.14, 12:37
Pewnie powinnam zapytać gdzies na forum o żywieniu, ale liczę na Wasze doświadczenie smile Córka, 1.5 roku, kp ciagle na zadanie, je wszystko to co my i popija woda. No i z tym jedzeniem tego co my jest problem bo chce tez picie takie jak my czyli ciepłe wink przy czym ciepła woda jest "nie-e". Podpowiedzcie co mogę jej juz dać bo nie mam pomysłu? Kawę zbożową, kakao mozna juz?
Obserwuj wątek
    • froobek Re: Co do picia? 16.10.14, 15:47
      Wszystko mozesz dać. Kawę, kakao, napary owocowe i ziołowe, niewielka ilośc zielonej herbaty, jak nie bedzie bardzo pobudzać.
    • fizmedka Re: Co do picia? 16.10.14, 18:05
      Moja cora pije roiboosa, herbate z czystka i hibiskusa. Ale i tak preferuje je raczej na zimnowink czasami lyzeczka herbate owocowa z mojego kubka( wtedy komisyjnie dmuchamy na lyzeczke).
    • juisy Re: Co do picia? 16.10.14, 21:11
      Herbaty owocowe (ale z dobrym składem, bez kwasu cytrynowego), kawa inka, kakao, herbata zielona (kilka łyków), ciepła woda z miodem, herbata lipowa z miodem. To jest nasz zestaw. Oprócz tego woda. Woda i jeszcze raz woda - ciepła, zimna, gazowana, niegazowana, czasem nawet z kąpieli big_grin
    • sznaucin Re: Co do picia? 16.10.14, 23:23
      Akurat nie mam w domu kawy zbożowej, ale wydaje mi się, że na Ince widziałam napis dotyczący dzieci, że powyżej 3 lat
      • aineska Re: Co do picia? 17.10.14, 17:50
        Powaznie? Kurczę a juz zamówiłam, najwyżej sama wypije smile
        • froobek Re: Co do picia? 17.10.14, 17:59
          Widocznie z jakiegoś powodu producent musiał tak napisać, nie powinno to jednak przeważać nad rozsądkiem smile
          • sznaucin Re: Co do picia? 17.10.14, 22:42
            Gdyby producent mógł z jakiegoś powodu napisać od pierwszych dni życia to by tak napisał i nie pozbawiał się konsumentów, więc skoro ogranicza wiek to być może Inka nie jest w pełni naturalną kawą zbożową, którą można podać 1,5 rocznemu dziecku....
            • froobek Re: Co do picia? 20.10.14, 14:56
              Tylko ze po 12. m-cu dziecko moze spożywać wszystko oprócz wódki, marihuany, kawy i moze jeszcze grzybów leśnych. Producent cos tam musi pisać, bo moze sa jakieś durne wytyczne UE albo cos, a ludzie musza używać głowy. W odwrotna stronę: mam uznać, że można podawać dzieciom Danonki czy Nesquik, bo napisano, ze dobre dla dzieci? big_grin

Jeśli to nie jest Inka z dodanym magnezem, to go ahead smile
    • aineska Re: Co do picia? 17.10.14, 17:54
      Dzieki za pomysły, czekam na przesyłkę z herbatami owocowymi sama pije tylko czarna z mlekiem i zielona), zobaczymy co z tego wyjdzie wink
    • asjula1 Re: Co do picia? 17.10.14, 18:02
      Ale moment. A co jest nie tak z ciepłym piciem, bo ja ostatnio słabo kojarzę coś???
      • aineska Re: Co do picia? 17.10.14, 18:56
        A skąd wniosek, ze cos jest nie tak?
        • asjula1 Re: Co do picia? 17.10.14, 19:09
          Ok, moze zle zrozumialam, Myslalam, ze ciepla tylko woda. Z ta woda to jakeis tez przegiecie. Kupcie sobie sokowirowke, wladujcie tam (eko najlepiej) marchewe, jablko czy co Wam go glowy przyjdzie i bedzie super.
          • froobek Re: Co do picia? 20.10.14, 14:57
            Odwirowywanie soku pozbawia go witamin smile Wyciskarka jest potrzebna.
            • asjula1 Re: Co do picia? 22.10.14, 20:23
              Rany, że ruch wirowy zabija?wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka