Dodaj do ulubionych

Antybiotyk

10.12.14, 19:57
Kobiety, co robić? Trzymam w ręku ulotkę od Rovamycine i czytam w niej, że "Spiramycyna przenika do mleka matki. Jeżeli lekarz uzna stosowanie leku za konieczne zaleca się zaprzestanie karmienia piersią." Że przenika, to nie dziwne, to stanowcze"zaprzestanie" mnie martwi. Nie znalazłam nigdzie, co spiramycyna może dziecku zrobić, zwłaszcza, że w ciąży można, a i dziecko nie małe...
Synuś na 3,5 roku i jakoś nie chce mu się z piersi rezygnować - został nam wieczór i bez wojny młody się nie podda (stanowczy chłopczyk),a ja mam już drugą bakteryjną infekcję w tym miesiącu (pierwsza na duomoxie) i kaszel tak paskudny, że chyba faktycznie potrzebuję antybiotyku... Brała to któraś z Was?
Obserwuj wątek
    • fizmedka Re: Antybiotyk 11.12.14, 10:02
      Na forum kp jest napisane ze mozna bracsmile
    • mad_die Re: Antybiotyk 11.12.14, 11:01
      Mozna spokojnie, bo przenika w małych ilościach:
      books.google.nl/books?idshockIgTE4aynrMC&pg=PA1347&lpg=PA1347&dq=spiramycin+and+lactation&source=bl&ots=gJLW0ciwm-&sig=WXpu9UoBodrn8vL-FyQoJruHYEY&hl=en&sa=X&ei=yGqJVMXCIciyUZOLg5AL&ved=0CEMQ6AEwBA#v=onepage&q=spiramycin%20and%20lactation&f=false
    • yannam Re: Antybiotyk 11.12.14, 13:29
      No to jest nadzieja, że mnie ta infekcja nie zabije smile Dziękuję za uspokojenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka