Dodaj do ulubionych

moja historia

01.09.05, 00:01
Witam. Znalazłam się tutaj bo mam mały problem. Niestety muszę opuszczać córeczkę na conajmniej 8 godzin co 2 tygodnie w celu zdobycia wykształcenia. (a musze je zdobyc!) Tylko kilka razy opuściLam dziecko na dłuzej niż 2 godziny. Moja Zuzanka ma 8 miesięcy i je tylko z piersi średnio co 2 godziny nawet w nocy... Mam mnóstwo odciągniętego pokarmu w zamrażarce, ale butelka to nie pierś. Zupki, kaszki, deserki owszem zjada i to chętnie lecz po chwili "dopycha się" cycusiem. Moja mama która opiekuje sie Zuzą pod moją nieobecność nie daje rady jej uspokoić gdy mnie nie ma. A musze wyjść na zajęcia i to już w tą sobotę. Smoczek wogóle nie wchodzi w grę. Jak poradziłyście sobie z podobną sytuacją? Proszę pomóżcie
Obserwuj wątek
    • mglura Re: moja historia 01.09.05, 10:11
      myślę że i tak jesteś w super komfortowej sytuacji, że tyllko co 2 tygodnie
      rozstajesz się z małą. ja wróciłam do pracy, gdy młody miał 7 miesięcy. myslę,
      że rozwiązaniem jest stopniowe zostawianie dziecka z babcią, może częściej niż
      raz na 2 tygodnie i wtedy będzie szansa oswojenia się z innymi osobami.
      pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia
    • fizula Re: moja historia 01.09.05, 12:32
      Mam pytanie: a czy koniecznie musisz zostawiać dziecko z tą babcią, skoro nie
      umie ona sobie poradzić z płaczem dziecka? Osobiście nie zostawiałabym dziecka
      z osobą, która "nie daje rady go uspokoić". Dzieci moje zostawiałam zazwyczaj z
      osobami, które znały dzieci, wiedziały jak je zainteresować, uspokoić, na pewno
      nie były bezradne wobec płaczu dziecka. Pozdrowionko!
    • jagandra Re: moja historia 01.09.05, 16:40
      No właśnie, czy córcia lubi babcię? I jak często się widują? Takie małe dziecko
      łatwo zapomina innych ludzi, jak kogoś widzi co 2 tygodnie to tak, jakby
      widziało za każdym razem po raz pierwszy. I jak babcia spędza z małą czas?
      Teraz jest ładna pogoda, więc można wybrać się z dzieckiem na dłuuugi spacer,
      większość dzieci chętnie spędza dzień na dworze, nawet bez mamy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka