Dodaj do ulubionych

Pomóżcie

10.11.06, 15:38
Nie żeby mi to przeszkadzało że karmię.Problem jest w tym że mója
14-omiesięczna córa nie chce nic prócz cyca.Jak miała około roku to pięknie
jadła nasz obiad,podgryzała chlebek itp.Teraz strajk i czarna rozpacz jak
powiem nie.Przetrzymanie nic nie da(znam to ze szpitala).Czy Ktoś coś
poradzi?Dziękuję
Obserwuj wątek
    • monika_oli Re: Pomóżcie 10.11.06, 16:41
      Moja córeczka (16 m-cy) też ma takie momenty, że nie ma apetytu na nic oprócz
      mleczka - u nas taki stan jest zwykle zwiastunem tego, że pojawią się nowe zęby.
      Stan te trwa jakiś czas, a później wszystko wraca do normy.
      Tak sobie jeszcze myślę, że może Twoja córeczka zachowuje się nieco przekornie i
      im bardziej kładziesz nacisk na to żeby jadła stałe pożywienie, tym bardziej ona
      tego nie chce. Albo może przez Twoje zakazy czuje się niepewnie, bo nie ma
      pewności czy wogóle dostanie pierś i dlatego zachowuje się tak a nie inaczej???
    • alin9 Re: Pomóżcie 10.11.06, 17:31
      Dziękuję.Z tym przekornym zachowaniem to nas Wyczułaś na 100%.Po części to moja
      wina.Mała ma kłopoty zdrowotne i od czasu szpitala(5 miesiąc)ma większą taryfę
      ulgową niż rodzeństwo.
    • pmjc Re: Pomóżcie 10.11.06, 18:21
      Może dawaj jej smakołyki w formie jakichs śmiesznych rzeczy. Widziałam gdzieś
      takie śmieszne przepisy - kanapka w kształcie łódki, myszka z jajka...
    • 7venezia Re: Pomóżcie 10.11.06, 21:11
      U nas tez jest podobny problem, pisalam zreszta o tym w jakims watku ponizej -
      zajrzyj, moze cos sie przyda. Moj synus (16 miesiecy) ma czasem tzw lepsze i
      gorsze dni, choc generalnie jada bardzo kiepsko. Okres przejmowania sie mam juz
      za soba - pediatra powiedziala, ze dziecko nie da sobie zrobic krzywdy, ze
      dzieci w tym wieku nie jedza jak dorosli, ze dzieci na piersi to "ten typ tak
      ma" i wiele innych rzeczy. Polecam proby, proby i jeszcze raz proby. Dodam, ze
      u nas - gyd syn zje np 10 lyzeczek zupy to traktuje jako zaliczony posilek smile
      Powodzenia, w przypadku pytan pisz smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka