29.10.13, 12:49
Witam!
Córka w 1-3 miała Bugs World, a teraz Starland. Zupełnie nie może się odnaleźć. Zresztą mnie ten podręcznik też się nie podoba. Jest chaotyczny, nieprzejrzysty. Podstawowe informację raz są w podręczniku, raz w ćwiczeniu. Podręcznik bardzo skondensowany. Nagromadzenie na tych samych stronach różnych zagadnień gramatycznych i bardzo mało ćwiczeń. (przez 2 miesiące zrobili Nie dostaje dodatkowo kserówek. Sama muszę wyszukiwać jej ćwiczenie w internecie.

Może ktoś z was może polecić jakiś zbiór ćwiczeń, który pasowałby do tego podręcznika. Proste ćwiczenia na opanowanie podstawowych konstrukcji.

A jakie jest wasze zdanie o tym podręczniku? Jakie ma zalety?

p.s.
Czy dzieci w 4 klasie rozumieją polecenie "uzupełnij zaimkami osobowymi w funkcji podmiotu lub dopełnienia" bo ja mam wątpliwości.

Pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • ioreta Re: Starland 29.10.13, 20:16
      > Czy dzieci w 4 klasie rozumieją polecenie "uzupełnij zaimkami osobowymi w funkc
      > ji podmiotu lub dopełnienia" bo ja mam wątpliwości.

Odpowiedź: Nie, nie rozumieją. Ostatnio dowiedziałam się, że o zaimkach dzieci uczą się na języku polskim w VI klasie ;)
      Jeśli chodzi o książkę to też mi się nie podoba. Bardzo dużą część zajmuje gramatyka. Współczesna metodyka nie zaleca uczenia gramatyki tak małych dzieci. Gramatyka - owszem, ale mimochodem.
      _____
      www.angielskidlakazdego.blox.pl
      www.zdrowejedzenie.blox.pl
      • alina460 Re: Starland 30.10.13, 20:35
        Podręczniki do IV-VI do angielskiego uważam za jakąś gramatyczną i nudną pomyłkę. Nie polecam ani Looka (którego na początku chwaliłam) ani Stepsów.

Czekam na pierwszy sprawdzian szóstoklasistów i wiedząc już dokładnie, jak ów sprawdzian będzie wyglądał, zamierzam dopasować do niego podręcznik. Jak najłatwiejszy :P
      • robak.rawback Re: Starland 02.11.13, 18:17
        hmmmm a czy wspolczesna metodyka kiedykolwiek polecala uczenie gramatyki hehehe

ioreta napisała:
        Współczesna metodyka nie zaleca uczenia gramatyki tak małych dzieci. Gra
        > matyka - owszem, ale mimochodem.
        > _____
        > www.angielskidlakazdego.blox.pl
        > www.zdrowejedzenie.blox.pl
        • aviance Re: Starland 05.11.13, 20:31
          Uważam że to to trudna książka. Dostałam część 3 i planowałam z niego douczać moje dziecko w 6 klasie. Zrezygnowałam.Przeładowany słownictwem + chaos gramatyczny i rzeczywiście konieczne były ćwiczenia dodatkowe. Podręcznik dla super klasy, albo dla nauczyciela który traktuje go b. wybiórczo i jeszcze mocno się napracuje szukając dodatkowych materiałów.
    • sprawdzianywok12323 Re: Starland 21.09.14, 18:39
      Starland 1 2 3 i ćwiczenia egzaminacyjne!!!! sprawdziany testy odpowiedzi PODSTAWÓWKA

do książki Starland 1 2 3

NOWA PODSTAWA PROGRAMOWA (NPP)
      Mamy do zaoferowania materiały do książki Starland 1 2 3. Aby otrzymać próbkę napisz na e-maila.
      Posiadamy wiele materiałów do podstawówki, gimnazjum, liceum, technikum i zawodówki.
      Testy, sprawdziany, odpowiedzi, karty pracy, odpowiedzi do ćwiczeń, scenariusze, generatory zadań.
      Napisz na emaila lub gadu gadu, odpiszemy w ciągu 5minut!

1.Starland 1 test diagnozujący (poziomujący) na rozpoczęcie rokusz kolnego
      2.Starland 1 testy po każdym dziale z odpowiedziami, testy po 2 działach, sprawdziany z ćwiczeń i gramatyki, revision test, Sprawdzian 6-klasisty. Ćw. egzaminacyjne.
      3.Starland 2 testy po każdym dziale z odpowiedziami, testy po 2 działach, sprawdziany z ćwiczeń i gramatyki, revision test, Sprawdzian 6-klasisty. Ćw. egzaminacyjne.
      4.Starland 3 testy po każdym dziale z odpowiedziami, testy po 2 działach, revision test, Sprawdzian 6-klasisty. Ćw. egzaminacyjne.

Kontakt:
      gg: 47597986

testy Starland 1 2 3 Sprawdziany Starland 1 2 3 odpowiedzi Starland 1 2 3 kartkówki Starland 1 2 3 karty pracy Starland 1 2 3 scenariusze lekcji Starland 1 2 3 klucz odpowiedzi Starland 1 2 3 answer key Starland 1 2 3 za darmo Starland 1 2 3 chomikuj Starland 1 2 3 pobierz Starland 1 2 3 download Starland 1 2 3 odpowiedzi do ćwiczeń Starland 1 2 3 nauczycieli Starland 1 2 3 materiały dydaktyczne Starland 1 2 3 sprzedam Starland 1 2 3 kupię Starland 1 2 3 rozwiązania Starland 1 2 3 klasówki Starland 1 2 3 chomikarnia Starland 1 2 3 wydawnictwo Starland 1 2 3

sprawdziany24@vp.pl
      sprawdziany24gim@op.pl
      gg 47597986
    • pani.missiowa Re: Starland 23.09.14, 18:10
      Podręczniki tego wydawnictwa, chyba wszystkie, są przeładowane i "naćkane" i z dużym naciskiem na gramatykę: Click on, Upstream, Starland itd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka