ninal5
17.01.14, 10:23
Czy macie własne strony internetowe? Jeśli tak, czy zauważyliście napływ klientów, którzy decydują się na lekcje właśnie po zapoznaniu się ofertą na stronie?
Ja uczę od około 2 lat tylko z polecenia. Wcześniej miałam tak pół na pół czyli połowę osób z polecenia i połowę z ogłoszenia w necie na forum. Pomyślałam sobie jednak, że czas na to żeby zaistnieć w internetowej przestrzeni i żeby X polecając mnie Y mógł mu podesłać linka do mojej strony. Mam dość duże doświadczenie w uczeniu + fajne kierunkowe wykształcenie i kursy, i chciałabym, żeby potencjalni nowi uczniowie mogli sobie o tym poczytać. Te info i cennik na stronie mają też uzasadniać moje dość wysokie stawki i i mam nadzieję, zniechęcić, do negocjowania ich w dół. Coś na zasadzie - ja jako nauczyciel mam do zaoferowania to i to, ale za to trzeba zapłacić X (nie X - 50%, jak niektórzy starają się negocjować).
Jakie są wasze doświadczenia z własnymi stronami? Robiliście sami czy zlecaliście komuś zaprojektowanie? Płacicie za pozycjonowanie? Nigdy żadnej strony nie projektowałam, więc nie zastanawiam się od czego zacząć.