Dodaj do ulubionych

nowa matura

24.09.04, 10:56
Czy moglibyście polecić podręczniki, repetytoria itd. z których korzystacie
przygotowując uczniów do nowej matury (poziom podstawowy i rozszerzony).
Zależy mi na waszych opiniach (tych negatywnych tez). Nie chciałabym kupic
czegos co potem okaże się fatalne.
Obserwuj wątek
    • egotystka DWUJĘZYCZNA!!!! 25.09.04, 19:11
      chcialam przypomnieć wszystkim a w szczególnosci GAZECIE wyborczej, ktora 24.09
      wydała broszurkę z przykladowymi egazaminami dla zdających mature z języka
      angileskiego na pozione podstawowym i rozszerszonym , że ISTNIEJEMY JESZCZE MY-
      uczniowie klas z wykładowym językiem angieilskim, którzy zostaliśy ZOBLIGOWANI
      do pisania matury na pozieomie DWUJĘŻYCZNYM!!!!niestety, zostaliśmy pominięci
      nie tylko w broszurce Gazety, ale także, a raczej przede wszystkim, zostaliśmy
      pominięci jako kandydyaci na wyższe uczelnie- nasze matury bądz nie są wogle
      wzięte pod uwage , bądz punktowane na równiz mayurami d
      rozszerzonymi, przy czy poziom matury rozszerzonej ma sie tak do matury
      dwujezycznejj jak Advanced do PROFICIENCY.
    • smolkowicz_a Re: nowa matura 28.09.04, 19:05
      Polecam nowe repetytorium z Oxfordu. Jest świetne! Wszystko jest ułożone
      tematycznie, tzn. np. najpierw jest rozdział Szkoła, w którym powtarzane i
      rozwijane są wszystkie sprawności, osobno na poziomie podst. i rozszerzonym!
      Super nagrania i w ogóle!
      • joa344 Re: nowa matura 29.09.04, 19:13
        Tez zdecydowanie polecam repetytorium Oxfordu.Ma tylko jedna wade- klucz w
        ksiazce ucznia.W tym repetytorium sa bardzo dobrze opracowane strategie
        egzaminacyjne.Szczegolnie polecam te ksiazke dla osob, ktore maja malo czasu ...
        • aries77 Re: nowa matura 30.09.04, 16:56
          Ja wybrałam repetytorium Oxfordu i nie jestem zadowolona. Po pierwsze szczególny
          nacisk jest na mature podstawowa a na rozszerzoną bardzo mało. Obrazki małe i
          szare, że trudno cokolwiek o nich powiedzieć, przy każdym ćwiczedniu
          przypominają uczniom, na której stronie znajduje się klucz do tego ćwiczenia
          (jakaś paranoja!). To że jest poukładane tematycznie to duży plus, nie trzeba
          układać żadnego planu poprostu idzie się po kolei.
          • internek1 Re: nowa matura 16.10.04, 01:23
            Jest to najlepsze Repetytorium do NOWEJ matury z dostępnych na rynku. Longman
            np. zmienił okładkę w starym, dokonał niewielkich zmian kosmetycznych i
            sprzedaje jako repetytorium do matury 2005. Nie dajcie się nabrać. Jeśli zaś
            chodzi o obecność klucza w Repetytorium oxfordzkim, to ma ono służyć także
            uczniom jako self-study. Jeśli jesteś nauczycielem, zgłoś się do biura Oxfordu,
            a otrzymasz Extra Classroom Activities do repetytorium (unit po unicie). Nie
            można tego kupić, więc uczniowie nie mają dostępu, a Ty możesz dokładnie
            sprawdzić uczniów. Ja tak zrobiłam i z tym dodatkiem, który otrzymałam gratis
            to rewelacja.
            • smolkowicz_a Re: nowa matura 17.10.04, 19:39
              I jeszcze jedno! W przyszłym tygodniu będę szczęśliwą posiadaczką repetytorium
              z Mcmillana. Jest bardzo dobre! Szczegółowo powtarza i ćwiczy wszystkie
              sprawności.
              • internek1 Re: nowa matura 24.10.04, 20:26
                Witam,
                Bardzo proszę o jakieś szczegóły na temat tego repetytorium Mcmillana. Ja przez
                długi czas dopytywałam się w księgarni i termin wydania bardzo się opóźniał.
                Jeśli jesteś już szcęśliwą jego posiadaczką, proszę, napisz, czy rzeczywiście
                warto się nim zainteresować. I może jeszcze jaka jest cena. Pozdr.
                • smolkowicz_a Re: nowa matura 07.11.04, 20:54
                  Repetytorium jest super. Jest bardzo obszerne, poszczególne zagadnienia
                  tematyczne są dokładnie omawiane, jest powtórka gramatyki, jak pisać teksty i 2
                  CD.
    • jacyk Re: nowa matura 06.11.04, 11:41
      zdecydowanie polecam oxford repetytorium do matury, jedyny minus to klucz odpowiedzi, ale pracując na lekcji mozna to kontrolować. dodatkowo używam testy do tego repetytorium z gotowymi zestawami do testowania na lekcjach.
    • yooreck Re: nowa matura 08.11.04, 16:07
      Repetytorium Oxfordu jest dobre - ciekawe cwiczenia, materialy do czytania czy
      sluchania. Ostatnio kupilem dodatek do Opportunities - Nowa Matura - tam tez
      duzo ciekawych cwiczen - polecam
    • g24p0171 Re: nowa matura 15.02.05, 20:07
      Plecam "Zestawy do matury ustnej z języka angielskiego" wydane przez MM
      Publications. Bardzo dobra książka na lekcje prywatne i do szkoły. Nieźle
      przygotowane zestawy na obu poziomach! Polecam.
      • javert EXPRESS PUBLISHING!!! 15.03.05, 18:22
        Mam w domu repetytoria Longmana, Oxfordu i Macmillana - kazdy z nich ma w sobie
        cos fajnego, ale ostatnio kupilam companiony wyd.Express Publishing: do matury
        ustnej i do pisemnej i jestem zachwycona. Tanie (29 zl)i bardzo dobrze
        przygotowane - stanowia kompilacje wszystkich poradnikow, zreszta, kto zna
        ksiazki Virginii Evans, ten wie ze moze sie spodziewac dokladnie przygotowanych
        porad z writingu, vocabulary itd. Super! Warto kupic :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka