Dodaj do ulubionych

Umowa z firmą? Help!

13.03.19, 18:42
Po raz pierwszy mam ucznia któremu za zajęcia będzie płacila firma. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak mniej więcej powinna wyglądać UMOWA między mną a tą firmą i jak najlepiej wystawiać faktury? Tygodniowe, miesięczne? Nie wiem zupełnie jak się za to zabrać :(
Obserwuj wątek
    • midds Re: Umowa z firmą? Help! 13.03.19, 19:59
      Może ktoś ma przykładowy wzór takiej umowy?
    • midds Re: Umowa z firmą? Help! 14.03.19, 11:59
      Halo? W zamian moge podzielić sie swoimi różnymi materiałami :)
      • goldf-ish Re: Umowa z firmą? Help! 14.03.19, 16:25
        Rozliczasz sie co miesiac. Ja wystawiam fakture pod koniec miesiaca. Umowa szczegolnie nie rozni sie innych. Jak mam zajecia indywidualne w firmie, to mam umowe zawsze na te osobe tylko wpisuje adres prowadzenia zajec jako adres firmy. Zreszta I tak placi mi nie firma tylko kursant ktory dostaje pieniadze od firmy co miesiac. Wpisz koniecznie zasade 24 h na odwolanie. To dla mnie najwazniejszy punkt.
        • midds Re: Umowa z firmą? Help! 14.03.19, 17:04
          Dziekuje. Czyli końcem miesiąca wystawiam fakturke na te lekcje które sie odbyły? Opłata przelewem?
          • goldf-ish Re: Umowa z firmą? Help! 14.03.19, 18:08
            Wlasnie tak!
          • lorna.doone Re: Umowa z firmą? Help! 14.03.19, 20:21
            Ja z firmami miałam jeszcze zasadę płatności minimum 70% wszystkich zajęć w miesiącu - czyli jeśli odwoływali połowę lub więcej zajęć z odpowiednim wyprzedzeniem to i tak musieli zapłacić za minimum 70% całości. Gwarantowało im to, że nie szukam sobie innego kontrahenta na ich miejsce.
    • midds Re: Umowa z firmą? Help! 15.03.19, 09:59
      Dziekuje bardzo. A czy w takim razie powinnam prowadzić coś na kształt listy obecności na której kursant sie podpisuje na każdej lekcji?
      • lorna.doone Re: Umowa z firmą? Help! 15.03.19, 10:44
        Ja zawsze prowadziłam i dawałam kopię kursantowi/grupie wraz z fakturą. A to już od nich zależało czy tę listę przekazywali dalej - ale widzieli dokładnie rozpisane daty kiedy były zajęcia więc nie było nigdy wątpliwości co do ilości zajęć na fakturze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka