Dodaj do ulubionych

Jasna Góra

14.02.13, 08:37
słyszeliście o Jasnej Górze ostatnie wieści? Wiecie, że tam są masoni, bo chcą mieć kontrolę nad skarbami Jasnej Góry? Tam jest taka pinda, ważna siostrzyczka, nie tylko lesbo, lesbo i mason, ale w ogóle puszcza się, same aborcje na koncie i mało tego zrobili ją jakąś szychą, pisze programu katechetyczne. I taka ważna. Że tez piorun nie zejdzie a to wszystko i nie wytraci to to tałajstwo...
ona jest samą pychą, a jak ktoś jej podpadnie to mści się suka do upadłego. To w korporacjach takiej nie znajdziesz.
SODOMA I GOMORA, MÓWIĘ WAM
Obserwuj wątek
    • qqww1122 Re: Jasna Góra 15.02.13, 00:49
      Tak , słyszałem o tym. Moge zdradzić tajemnicę , że to ja jestem jednym
      z masonów , i przed wielkanocą wywieziemy samochodem do
      Pernambuco wszystkie skarby. Helikopter natomiast wywiezie kolubryne , którą wysadził
      Kmicić. Moimi tajnymi szpiegami są Kiemlicze . Zgodzili się działać ze mną ,
      bo Pollena nie zapłaciła im za reklamę. Pioruny nic nam nie zrobią , bo mamy
      specjalne kombinezony anty-elektro-atomistyczne ( te same , co Maks i Albercik
      mieli w Seksmisji , uciekając na powierzchnię ziemi ).

Dalsze meldunki z tej supertajnej akcji już niedługo wyjawię.
      Agent J-23
    • projekt-kasaty Re: Jasna Góra 18.09.13, 11:27
      Witam! Zachęcam do odwiedzenia strony niezwykle ciekawego projektu naukowego: www.kasaty.pl/projekt/#ogolne, znajdziecie tam wiele ciekawych informacji o najnowszych badaniach, konferencjach przez Nas organizowanych i samym projekcie. Może zachcesz nawiązać z nami współpracę? Dodatkowo wydajemy półrocznik, dostępny również on-line na stronie: hm.kasaty.pl/language/pl/. Wszystkich serdecznie zapraszamy!
    • niemcowa77 Re: Jasna Góra 23.09.13, 00:22
      o ile sie orientuje na jasnej gorze urzeduja zakonnicy
      • kociak40 Re: Jasna Góra 23.09.13, 00:31
        Paulini to zakon pustelniczy, który z Węgier sprowadził jeden z książąt śląskich.
        Ich patronem jest św. Paweł pustelnik (nie apostoł). W herbie mają dwa lwy, które to, według legendy, pojawiły się na pustyni i wykopały grób dla tego pustelnika, kiedy zmarł.
        Jak pojawił się u zakonników ten "cudowny" obraz, ze względu na dochody finansowe jakie przynosi, zakonnicy przestali być pustelnikami i wolą żyć w dostatku.
        • privus Re: Jasna Góra 07.10.13, 10:13
          Doskonała historia. Tego nie znałem.

Dziękuję i pozdrawiam
      • marina0321 Re: Jasna Góra 25.09.13, 23:17
        niemcowa77 napisał:

> o ile sie orientuje na jasnej gorze urzeduja zakonnicy

...no, nieźle oni tam "urzędują". Wolę tam nie jechać.
        • pocoo Re: Jasna Góra 26.09.13, 15:26
          marina0321 napisał(a):

> niemcowa77 napisał:
          >
          > > o ile sie orientuje na jasnej gorze urzeduja zakonnicy
          >
          > ...no, nieźle oni tam "urzędują". Wolę tam nie jechać.

Dlaczego?Kiedy moi przyjaciele mieszkali w Częstochowie to goszcząc u nich codziennie urządzaliśmy sobie spacer na Jasną Góre i na pewno nie po to aby się modlić(byliśmy protestantami).Na Jasnej Górze zakonnice urzędują też.Było na co popatrzeć.Oj było.
          • marina0321 Re: Jasna Góra 26.09.13, 16:14
            pocoo napisała:

> marina0321 napisał(a):
            > > ...no, nieźle oni tam "urzędują". Wolę tam nie jechać.

> Dlaczego?Kiedy moi przyjaciele mieszkali w Częstochowie to goszcząc u nich codz
            > iennie urządzaliśmy sobie spacer na Jasną Góre i na pewno nie po to aby się mod
            > lić(byliśmy protestantami).Na Jasnej Górze zakonnice urzędują też.Było na co po
            > patrzeć.Oj było.

Byłam na Jasnej Górze w dzień powszedni w latach 70-tych. Nic szczególnego mnie tam nie zachwyciło, tylko tyle, że jako wtedy praktykująca katoliczka byłam trochę dumna z tego, że zaliczyłam Jasną Górę. Obecnie odczułabym tam na pewno za dużo negatywnych prądów.
    • keram_aktsu Re: Jasna Góra 02.10.13, 16:55
      ameba8 napisał:

> słyszeliście o Jasnej Górze ostatnie wieści?

Ja słyszałem,że Matka Jasnogórska zapłakała,gdy sie dowiedziała,
      że abp Wesołowski i jego kumpel Gil są przestepcami pedofilnymi,których
      ściga policja z Dominikany.
      • pocoo Re: Jasna Góra 03.10.13, 08:14
        keram_aktsu napisał(a):

> Ja słyszałem,że Matka Jasnogórska zapłakała,gdy sie dowiedziała,
        > że abp Wesołowski i jego kumpel Gil są przestepcami pedofilnymi,których
        > ściga policja z Dominikany.
        Nie słuchaj plotek.
        Gdyby te wszystkie sanktuaryjne matki boskie plakały z powodu pedofili w sutannach to nic byś nie słyszał innego tylko ciągłe wycie. A słyszysz?
    • edico Dlaczego to co ciemne 03.10.13, 00:05
      nazywa się jasne???
      • akant_ol Re: Dlaczego to co ciemne 05.10.13, 13:11
        Brak jest uzasadnienia poza chęcią wybielenia tego, co bezsprzecznie jasnym na pewno nie było i nie jest. Na temat ciemnych kart tzw. Jasnej Góry sporo informacji krąży w internecie. Wystarczy pogooglować.
        • rafiner Re: Dlaczego to co ciemne 05.10.13, 15:01
          Główna twierdza ciemności.
          • pocoo Re: Dlaczego to co ciemne 05.10.13, 17:27
            rafiner napisał:

> Główna twierdza ciemności.

Dlatego paulini noszą białe kiecki,żeby w ciemności nie pożerać "własnego gatunku".
    • tade-k53 Re: Jasna Góra 05.10.13, 19:17
      Pomyśl o wieczności. Masz do wyboru niebo albo piekło.
      Nie dbasz o zbawienie duszy?
      tradycja-2007.blog.onet.pl/
      • pocoo Re: Jasna Góra 05.10.13, 19:51
        tade-k53 napisał:

> Pomyśl o wieczności.

No tak.Myślisz,że nie mam nic lepszego do roboty?Nie miałbyś ochoty na trochę doczesnej przyjemności?

Masz do wyboru niebo albo piekło.

Niebo?Chyba ...że siódme.Uwielbiam demoniczny seks,a ty?

> Nie dbasz o zbawienie duszy?

Zwisa mi.Człowieku.Weź się solidnie za ciało.Ja mogę ci pokazać piekielne niebo.
        No i jak tadziu?Wchodzisz w to?Wchodzisz w nią?Pomogę ci.
        • kociak40 Re: Jasna Góra 05.10.13, 21:17
          "Niebo? Chyba ...że siódme." - pocoo

Dla niejednej damy lata bezgrzeszne, to lata stracone.
          • pocoo Re: Jasna Góra 05.10.13, 21:32
            kociak40 napisał:

> "Niebo? Chyba ...że siódme." - pocoo
            >
            > Dla niejednej damy lata bezgrzeszne, to lata stracone.

Nie znosze jakichkolwiek strat.

Poświęcę czas nawet dla nawiedzonego cymbała tadzia.Może wreszcie skończy z pisaniem durnot.
        • tade-k53 Re: Jasna Góra 12.10.13, 23:24
          Dziś byłam w przepaściach piekła, wprowadzona przez anioła. Jest to miejsce wielkiej kaźni, jakiż jest obszar jego strasznie wielki. Rodzaje mąk, które widziałam: pierwszą męką, która stanowi piekło, jest utrata Boga; drugie - ustawiczny wyrzut sumienia; trzecie - nigdy się już ten los nie zmieni; czwarta męka - jest ogień, który będzie przenikał duszę, ale nie zniszczy jej, jest to straszna męka, jest to ogień czysto duchowy, zapalony gniewem Bożym; piąta męka - jest ustawiczna ciemność, straszny zapach duszący, a chociaż jest ciemność, widzą się wzajemnie szatani i potępione dusze, i widzą wszystko zło innych i swoje; szósta męka - jest ustawiczne towarzystwo szatana; siódma męka - jest straszna rozpacz, nienawiść Boga, złorzeczenia, przekleństwa, bluźnierstwa. Są to męki, które wszyscy potępieni cierpią razem, ale to jest nie koniec mąk. Są męki dla dusz poszczególne, które są mękami zmysłów: każda dusza czym grzeszyła, tym jest dręczona w straszny i nie do opisania sposób. Są straszne lochy, otchłanie kaźni, gdzie jedna męka odróżnia się od drugiej; umarłabym na ten widok tych strasznych mąk, gdyby mnie nie utrzymywała wszechmoc Boża. Niech grzesznik wie: jakim zmysłem grzeszy, takim dręczony będzie przez wieczność całą. Piszę o tym z rozkazu Bożego, aby żadna dusza nie wymawiała się, że nie ma piekła, albo tym, że nikt tam nie był i nie wie, jak tam jest.
          Ja, siostra Faustyna, z rozkazu Bożego byłam w przepaściach piekła na to, aby mówić duszom i świadczyć, że piekło jest. O tym teraz mówić nie mogę, mam rozkaz od Boga, abym to zostawiła na piśmie. Szatani mieli do mnie wielką nienawiść, ale z rozkazu Bożego musieli mi być posłuszni. To, com napisała, jest słabym cieniem rzeczy, które widziałam. Jedno zauważyłam: że tam jest najwięcej dusz, które nie dowierzały, że jest piekło. (Dz. 741).
          Wybór drogi należy do Ciebie.
          "Nie każdy, który Mi mówi: Panie, Panie!, wejdzie do królestwa niebieskiego, lecz ten, kto spełnia wolę mojego Ojca, który jest w niebie." Mt 7:21
          tradycja-2007.blog.onet.pl/
          • rafiner Re: Jasna Góra 13.10.13, 10:08
            Kto idzie do piekła? Biblijna odpowiedź
            „Piekło” (w językach, w których została spisana Biblia: „Szeol” i „Hades”wink to po prostu grób, a nie miejsce ognistych mąk. Kto idzie do piekła? Zarówno ludzie dobrzy, jak i źli (Hioba 14:13; Psalm 9:17). Biblia nazywa ten wspólny grób ludzkości „domem spotkania wszystkich żyjących” (Hioba 30:23).

Nawet Jezus poszedł po śmierci do piekła. Jednak „nie został opuszczony w Hadesie [„piekle”, Biblia gdańska]”, bo Bóg go wskrzesił (Dzieje 2:31, 32).

Czy piekło będzie istnieć wiecznie?
            Wszyscy znajdujący się w piekle wyjdą z niego, wskrzeszeni przez Jezusa dzięki mocy Bożej (Jana 5:28, 29; Dzieje 24:15). W odniesieniu do przyszłego zmartwychwstania Biblia mówi: „Śmierć i piekło wydały umarłych” (Objawienie 20:13, Biblia warszawska). Kiedy piekło zostanie opróżnione, przestanie istnieć; straci rację bytu, ponieważ „śmierci już nie będzie” (Objawienie 21:3, 4; 20:14).

Jednak nie wszyscy zmarli idą do piekła. Jak wynika z Biblii, są ludzie, którzy tak daleko zabrnęli w zło, że nigdy się nie zmienią (Hebrajczyków 10:26, 27). Gdy takie osoby umierają, nie idą do piekła, ale do Gehenny, która jest symbolem wiecznej zagłady (Mateusza 5:29, 30). Jezus zapowiedział na przykład, że do Gehenny trafią niektórzy współcześni mu przywódcy religijni (Mateusza 23:27-33).
            WIĘCEJ
            [url=http://www.jw.org/pl/nauki-biblijne/pytania/kto-idzie-do-piek%C5%82a/]Tekst linka[/url]Pytanie 2: Co się ze mną stanie po śmierci?
            • tade-k53 Re: Jasna Góra 13.10.13, 11:36
              Dziś byłam w przepaściach piekła, wprowadzona przez anioła. Jest to miejsce wielkiej kaźni, jakiż jest obszar jego strasznie wielki. Rodzaje mąk, które widziałam: pierwszą męką, która stanowi piekło, jest utrata Boga; drugie - ustawiczny wyrzut sumienia; trzecie - nigdy się już ten los nie zmieni; czwarta męka - jest ogień, który będzie przenikał duszę, ale nie zniszczy jej, jest to straszna męka, jest to ogień czysto duchowy, zapalony gniewem Bożym; piąta męka - jest ustawiczna ciemność, straszny zapach duszący, a chociaż jest ciemność, widzą się wzajemnie szatani i potępione dusze, i widzą wszystko zło innych i swoje; szósta męka - jest ustawiczne towarzystwo szatana; siódma męka - jest straszna rozpacz, nienawiść Boga, złorzeczenia, przekleństwa, bluźnierstwa. Są to męki, które wszyscy potępieni cierpią razem, ale to jest nie koniec mąk. Są męki dla dusz poszczególne, które są mękami zmysłów: każda dusza czym grzeszyła, tym jest dręczona w straszny i nie do opisania sposób. Są straszne lochy, otchłanie kaźni, gdzie jedna męka odróżnia się od drugiej; umarłabym na ten widok tych strasznych mąk, gdyby mnie nie utrzymywała wszechmoc Boża. Niech grzesznik wie: jakim zmysłem grzeszy, takim dręczony będzie przez wieczność całą. Piszę o tym z rozkazu Bożego, aby żadna dusza nie wymawiała się, że nie ma piekła, albo tym, że nikt tam nie był i nie wie, jak tam jest.
              Ja, siostra Faustyna, z rozkazu Bożego byłam w przepaściach piekła na to, aby mówić duszom i świadczyć, że piekło jest. O tym teraz mówić nie mogę, mam rozkaz od Boga, abym to zostawiła na piśmie. Szatani mieli do mnie wielką nienawiść, ale z rozkazu Bożego musieli mi być posłuszni. To, com napisała, jest słabym cieniem rzeczy, które widziałam. Jedno zauważyłam: że tam jest najwięcej dusz, które nie dowierzały, że jest piekło. (Dz. 741).
      • marina0321 Re: Jasna Góra 05.10.13, 22:53
        tade-k53 napisał:

> Pomyśl o wieczności. Masz do wyboru niebo albo piekło.
        > tradycja-2007.blog.onet.pl/

Ach, tu znów ten automat. Co ile minut się włączasz?
        • pocoo Re: Jasna Góra 06.10.13, 08:03
          marina0321 napisał(a):
          > Ach, tu znów ten automat. Co ile minut się włączasz?

To jest trudne nawet do ignorowania.Zrobiłam inaczej.Poleciałem niewybrednym tekstem seksualnym na te tadkowe piekło i niebo.Będę robiła tak dalej.Zobaczę co z tego wyjdzie.Czy schowa się cymbał ,czy ja predzej dostanę torsji?
      • kociak40 Re: Jasna Góra 06.10.13, 01:13
        tade-k53 napisał:

> Pomyśl o wieczności. Masz do wyboru niebo albo piekło.

Woda w ciele człowieka ma największą wartość, ale nie w głowie.
      • rafiner Re: Jasna Góra 07.10.13, 09:41
        (Jana 17:3) To znaczy życie wieczne: ich poznawanie ciebie, jedynego prawdziwego Boga, oraz tego, któregoś posłał, Jezusa Chrystusa.
    • rafiner Re: Jasna Góra 13.10.13, 10:04
      Czym jest „Babilon Wielki”?

KSIĘGA OBJAWIENIA zawiera sporo wyrażeń, których nie należy rozumieć dosłownie (Objawienie 1:1). Wspomina na przykład o nierządnicy mającej wypisane na czole imię „Babilon Wielki”. Powiedziano o niej, że siedzi nad „rzeszami i narodami” (Objawienie 17:1, 5, 15). Ponieważ nie mogłaby tego zrobić rzeczywista kobieta, w grę musi wchodzić postać symboliczna. Co ona wyobraża?
      W Księdze Objawienia 17:18 tę samą symboliczną kobietę przedstawiono jako „wielką metropolię mającą królestwo nad królami ziemi”. Określenie jej mianem „metropolii”, czyli dużego i ważnego miasta, wskazuje, że chodzi o jakąś zorganizowaną grupę ludzi. A skoro ta „wielka metropolia” sprawuje władzę nad „królami ziemi”, musi to być wpływowa organizacja o zasięgu międzynarodowym. Można ją więc nazwać ogólnoświatowym imperium. Wiadomo też, że jest to imperium religijne. Wniosek ten pozwalają wysnuć pewne fragmenty Księgi Objawienia, które teraz przeanalizujemy.
      Imperium może mieć charakter polityczny, handlowy lub religijny. Ale kobieta o imieniu Babilon Wielki nie wyobraża imperium politycznego, bo w Słowie Bożym czytamy, że ‛dopuszczała się rozpusty’ z „królami ziemi”, reprezentującymi świat polityki. Zawierała z nimi sojusze i właśnie dlatego została nazwana „wielką nierządnicą” (Objawienie 17:1, 2; Jakuba 4:4).
      Babilon Wielki nie może być też imperium handlowym, bo gdy ulegnie zagładzie, „kupcy ziemscy” — przedstawiający świat handlu — pogrążą się w rozpaczy i tak samo jak królowie, będą przyglądać się temu „z dala” (Objawienie 18:3, 9, 10, 15-17). Wszystko to nasuwa logiczny wniosek, że Babilon Wielki nie jest imperium politycznym ani handlowym, lecz religijnym.
      Dodatkowe potwierdzenie stanowi informacja, że Babilon Wielki zwodzi wszystkie narody przez „praktyki spirytystyczne” (Objawienie 18:23). Ponieważ wszelkie formy spirytyzmu mają związek z religią, Babilon Wielki musi być organizacją religijną. A skoro źródłem spirytyzmu są demony, nic dziwnego, iż Biblia nazywa Babilon Wielki „miejscem mieszkania demonów” (Objawienie 18:2; Powtórzonego Prawa 18:10-12). O imperium tym powiedziano również, że bezwzględnie przeciwstawia się religii prawdziwej, uciskając „proroków i świętych” (Objawienie 18:24). Tak bardzo nienawidzi religii prawdziwej, że zaciekle prześladuje, a nawet morduje „świadków Jezusa” (Objawienie 17:6). Zatem kobieta przedstawiona jako Babilon Wielki bez wątpienia wyobraża ogólnoświatowe imperium religii fałszywej, obejmujące wszystkie religie, które sprzeciwiają się Jehowie Bogu.
      • pocoo Re: rafiner 13.10.13, 11:02

Kto ci bidoczku tak zamulił mózg? No kto,malutki?Pomogę ci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka