Dodaj do ulubionych

małe pytanko

19.07.04, 19:54
dlaczego to forum nazywa się "Kościół, religia"
a nie "kościoły i religie"?

chodzi to że mozna tu krytykowac tylko Kościół Katolicki, bo inne są bez
skazy?
Obserwuj wątek
    • kubus_2004 Re: małe pytanko 19.07.04, 20:19
      Nazwa tego forum jest ściśle związana z nazwą forum juz istniejącego. Jedyną różnicą jest wyrażenie "bez cenzury" ujęte w nawias. Na forum "oryginalnym" krytyka kościoła katolickiego, porównanie Biblii do innych świętych ksiąg oraz twierdzenia o nieistnieniu boga kończyły się banem. To forum, w przeciwieńswie do swego protoplasty, jest forum otwartym na wszelkie wypowiedzi. I zachęcam do dyskusji (także krytykowania) na tematy związane z każdym kościołem i każdą wiarą wymyśloną przez człowieka.
      • yapi2 Re: małe pytanko 19.07.04, 22:05
        I zachęcam do dysk
        > usji (także krytykowania) na tematy związane z każdym kościołem i każdą wiarą
        w
        > ymyśloną przez człowieka.

och, to nic tu po mnie, bo moja wiara pochodzi od Boga
        • kubus_2004 Re: małe pytanko 19.07.04, 23:14
          Bóg jest wytworem ludzkiej imaginacji. Wszyscy bogowie.
          • urtiko Re: małe pytanko 20.07.04, 03:04
            kubus_2004 napisał:

> Bóg jest wytworem ludzkiej imaginacji. Wszyscy bogowie.
            >

Każdy (nie) ma swojego boga i (nie) ma swoją religię. smile Dyskutujmy! big_grin
            • ogolone_jajka Re: małe pytanko 21.07.04, 15:49
              Jeśli już każdy musi mieć swoją religię, to moją jest Nauka a bogiem Natura. Tylko, że ja się do Natury nie modlę i nie składam jej ofiar.
          • sol_bianca Re: małe pytanko 22.07.04, 20:26
            Po pierwsze: witam wszystkich smile
            Po drugie:

kubus_2004 napisał:

> Bóg jest wytworem ludzkiej imaginacji. Wszyscy bogowie.

Czy na tym forum toleruje się osoby wierzące, czy to ma być odwrócenie sytuacji
            z "tamtego forum" czyli hizia na każdego kto nie jest wojującym ateistą?
            • ogolone_jajka Re: małe pytanko 23.07.04, 21:05
              > Czy na tym forum toleruje się osoby wierzące, czy to ma być odwrócenie sytuacji
              > z "tamtego forum" czyli hizia na każdego kto nie jest wojującym ateistą?

Toleruje się wszystkich. Jednakże, obawiam się, że nadmiar wolności skutecznie zniechęci tzw. wierzących, gdyż oni źle się czują w towarzystwie mogącym śmiało i bez przeszkód wyrażać się o bogu, religii i innych zabobonach.
              Tylko, że bez nich to forum przekształci się w forum zbliżone do innych forów religijnych, tyle że będzie odwrócone o 180 stopni - wszyscy będziemy sobie potakiwać i krytykować boga i religię. Bardzo chętnie podyskutujemy z osobami o przeciwnych do naszych światopoglądach.
    • chyba_normalny Re: małe pytanko 25.07.04, 10:00
      Tu nie tylko toleruje się osoby wierzące ( obojętnie w jakiego Boga ) ale wręcz
      są one pożądane ( nie mylić z pociągiem seksualnym ), nawet ci "wojujący
      katolicy" .
    • mydickisbig Re: małe pytanko 03.09.04, 17:39
      po prostu ateisci wyzywajacy sie na tym forum nie maja pojecia ze istnieja inne
      religie, sa zbyt leniwi umslowo zeby o tym pomyslec a kosciol katolicki widza
      na codzien i sie rzucaja jak menda na jajach

------------
      Mocze nogi w słonej wodzie, piwo cieknie mi po brodzie, dziwki gratis loda
      robią, w morzu nawet ciepła woda, za oknami las choinek to jest kurwa
      odpoczynek!
      • ogolone_jajka Re: małe pytanko 03.09.04, 23:02
        Będziemy bardzo wdzięczni za uświadomienie nam, że istnieją inne religie i inni bogowie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka