20.01.14, 10:02
Mitologia Islandczyków bardziej mnie przekonuje, aniżeli niezliczone sekty wywodzące się z mitologii hebrajskiej

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRbCFfC_ExtDv9mjc8imGRZt7GBDygz-B6ZnaOAWWXjYDQOhjIFPg

Ot, co...
Obserwuj wątek
    • jotkajot49 Re: Elfy 20.01.14, 17:30
      >Mitologia Islandczyków bardziej mnie przekonuje,

Elfy, wróżki, skrzaty, muszki - infantylizm do potęgi.
      Do prawdziwego faceta powinna przemawiać mitologia nordycka,
      toporowo-młotowo-rogata, że o azteckiej nie wspomnę...
      • chief-denunciator Re: Elfy 20.01.14, 18:57
        Przypadkowo Islandia znajduje się w nordyckiej części Europy...

Nikt mi nie może zabronić wiary w Elfy...

Ot, co...
    • marina0321 Re: Elfy 20.01.14, 22:45
      Jena osoba dała pod tym tekstem taki oto komentarz:

"Ale Islandczycy nie wyskakują ze wszystkiego co mają, żeby elf miał większą świątynie, elfowscy kapłani nie molestują małych chłopców, a w drugą stronę..."

Moim zdaniem lepiej należyć do wierzących w elfy, niż do Kościoła Kat.
      • chief-denunciator Re: Elfy 21.01.14, 07:53
        marina0321 napisał(a):

> Jena osoba dała pod tym tekstem taki oto komentarz:
        >
        > "Ale Islandczycy nie wyskakują ze wszystkiego co mają, żeby elf miał większą św
        > iątynie, elfowscy kapłani nie molestują małych chłopców, a w drugą stronę..."
        >
        > Moim zdaniem lepiej należyć do wierzących w elfy, niż do Kościoła Kat.
        ==============================
        Święte słowa... Dzięki za poparcie...

Ot, co...
      • jotkajot49 Re: Elfy 21.01.14, 18:49
        > Moim zdaniem lepiej należyć do wierzących w elfy,

Obiekt wiary nieistotny, ważne by należeć do wierzących. smile
    • privus Re: Elfy 23.01.14, 11:25
      chief-denunciator napisała:

> [url=https://podroze.gazeta.pl/podroze/1,114158,15276849,Islandzki_sad_zdecydowa
      > l__drogi_nie_bedzie__bo_to.html#TRNajCzyt]Mitologia Islandczyków bardziej mnie
      > przekonuje, aniżeli niezliczone sekty wywodzące się z mitologii hebrajskiej [/u
      > rl]

Myślę, że nie tylko Ciebie. Ze strony post hebrajskich mitologii od przeszło tysiąca lat realizowany jest jedynie dyktat połączony z całkowitym brakiem poszanowania dla tradycji naszych słowiańskich praojców.
      • chief-denunciator Re: Elfy 23.01.14, 14:39
        privus napisał:
        >
        > Myślę, że nie tylko Ciebie. Ze strony post hebrajskich mitologii od przeszło ty
        > siąca lat realizowany jest jedynie dyktat połączony z całkowitym brakiem poszan
        > owania dla tradycji naszych słowiańskich praojców.
        ================================>

Dzięki za poparcie...

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQGG7fEJJwKqFyVC0xIkblkE4P8kytFRZJFhg37XAtMVQT_4GNA

Niech mi proszę ktoś wytłumaczy, dlaczego wykształceni ludzie wierzą w takie bajki!

W dzisiejszych czasach ten "tata" kwalifikował by się do Wariatkowa...
        W hebrajskiej mitologi Jahwe ciągle komunikuje ze swoim wybranym ludem...
        Na tamte czasy to może i "normalne" było...

Ale dlaczego dzisiaj ludzie to bezkrytycznie przyjmują?

Ot, co...
    • mieux Re: Elfy 31.01.14, 21:59
      Teraz są modne elfie uszy. Jak dla mnie nie muszą być elfie, lecz nie cierpię zwisających płatków usznych, obrzydlistwo. Uszy mają być piękne, bez zwisającego płatka, jak u elfów.
      A po za tym, czy widział kto grubego niezgrabnego elfa?

Mnie również elfy przekonują do siebie.
      • chief-denunciator Re: Elfy 01.02.14, 11:49
        mieux napisała:

> Teraz są modne elfie uszy. Jak dla mnie nie muszą być elfie, lecz nie cierpię z
        > wisających płatków usznych, obrzydlistwo. Uszy mają być piękne, bez zwisającego
        > płatka, jak u elfów.
        > A po za tym, czy widział kto grubego niezgrabnego elfa?
        >
        > Mnie również elfy przekonują do siebie.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSGOHMtMBl92LN48-e1LEIIXLldHNVpXkM8IGxXU2JOTpys8Cz36w

Bardzo ładne!

Ot, co...
        • kociak40 Re: Elfy 01.02.14, 16:22
          Jeżeli na przesłanym obrazku jest elf, to wspaniały byłby z nim seks wigilijny pod choinką.
          • chief-denunciator Re: Elfy 01.02.14, 16:47
            kociak40 napisał:

> Jeżeli na przesłanym obrazku jest elf, to wspaniały byłby z nim seks wigilijny
            > pod choinką.
            ===================>

To mieux twierdzi, że Elfy po uszach się poznaje...

Ot, co...
            • mieux Re: Elfy 01.02.14, 16:57
              > To mieux twierdzi, że Elfy po uszach się poznaje...

Tych z gorszymi uszami też czasami uwielbiam, lecz muszą być nieziemsko cudowni big_grin

Kolejne wcielenie mojego mistrza w fachu ma niestety zwisające płatki uszne. I nie przypomina elfa smile
              Jednak ktoś tak nadzwyczajny może wyglądać jak chce. To jest prawo geniuszy.
        • mieux Re: Elfy 01.02.14, 16:50
          > Bardzo ładne!

Trafione! Uwielbiam Dodę. Ma przepiękny głos i wielki talent, tylko moim zdaniem przydałaby się jej współpraca z lepszymi muzykami i tekściarzami.
          Inne obecne piosenkarki zamiast śpiewać wydają dźwięki, jakby miały problemy w toalecie.
          Po za tym dziewczyna ma charakter, poglądy i jest rewelacyjna.
    • monika.libra36 Re: Elfy 10.02.14, 11:48
      Są niezwykle mądre,nawet krztyna wiedzy ,którą posiada elf,uczyni z człowieka potężnego mędrce.
      • monika.libra36 Re: Elfy 10.02.14, 11:55
        Ci rozumni ludzikowie,niewielkiego wzrost,ale wiecznie młodzi i piękni,rządzą przy pomocy czarów i wiedzy .
        • monika.libra36 Gnomy 10.02.14, 12:45
          Gnomy wychodzą na powierzchnię tylko nocą.Ich podziemne pałace są oświetlone ciepłym bursztynem i blaskiem niezliczonych skarbów.Ich świat -to wspomnienia o tej Pierwotnej Nocy ,która królowała kiedyś na Ziemi,o bezgwiezdnym podziemnym świecie,gdzie początkowo mieszkali wszyscy bogowie...
          • monika.libra36 Podania o tych zagadkowych istotach ... 10.02.14, 15:24
            są szeroko rozpowszechnione wśród narodów północnej Europy.W wielu rejonach świata istnieją legendy o karzełkach jako o pierwszych mieszkańcach tych miejsc,które wraz z pojawieniem się ludzi zawsze ustępowały im miejsca ,znikając bez śladów i uchodząc ...pod ziemię
            • kociak40 Re: Podania o tych zagadkowych istotach ... 10.02.14, 16:04
              Coś w tym jest. U mnie w domu przebywa złośliwy chochlik (to ten duszek, co w drukarniach czcionki miesza) i stale chowa mi długopisy. Wiecznie muszę ich szukać jak chcę coś napisać.
              • monika.libra36 Podania o karzełkach istniały ... 10.02.14, 16:31
                u wszystkich narodów fińskich,z których najstarszymi mieszkańcami Północnymi byli laplandycy.
                Po fińsku podziemne karły nosiły nazwę "ognistookich haltia". Laplandycy,jako lud koczowniczy,przebywający w swoich jurtach ze skór jelenich,nieraz słyszeli,jak pod ziemią denerwują się uldry.Oznaczało to,że wejście do podziemnego mieszkania tych małych istot zostało zastawione i trzeba przenieść jurtę gdzie indziej.W ciągu dnia uldry ślepną od światła i dlatego wychodzą na powierzchnię nocami.Ponieważ są to potężni czarodzieje,człowiek musi się z nimi odchodzić łagodnie.
              • chief-denunciator Re: Podania o tych zagadkowych istotach ... 10.02.14, 16:37
                kociak40 napisał:

> Coś w tym jest. U mnie w domu przebywa złośliwy chochlik (to ten duszek, co w d
                > rukarniach czcionki miesza) i stale chowa mi długopisy. Wiecznie muszę ich szuk
                > ać jak chcę coś napisać.
                =======================

U mnie upodobali sobie moje okulary...

Ot, co...
                • monika.libra36 Re: Podania o tych zagadkowych istotach ... 10.02.14, 16:52
                  Dodać trzeba ,że noszą długie płaszcze-niewidki.
                  • mieux Re: Podania o tych zagadkowych istotach ... 10.02.14, 21:11
                    Lubią spokój i harmonię i potrafią o to zadbać.

• chief-denunciator Re: Elfy 10.02.14, 18:57
        monika.libra36 napisała:

> Są niezwykle mądre, nawet krztyna wiedzy, którą posiada elf, uczyni z człowieka potężnego mędrce.
        =========================

Święta prawda! <---------To jest link do Elfa---------=

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
        Nowoczesny elf w czasie wypadku zachował się tak, jak powinien. Siłę uderzenia przyjął na siebie długi dziób pociągu, który jest tzw. kontrolowaną strefą zgniotu.
        ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ot, co...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka