chief-denunciator 20.01.14, 10:02 Mitologia Islandczyków bardziej mnie przekonuje, aniżeli niezliczone sekty wywodzące się z mitologii hebrajskiej Ot, co... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jotkajot49 Re: Elfy 20.01.14, 17:30 >Mitologia Islandczyków bardziej mnie przekonuje, Elfy, wróżki, skrzaty, muszki - infantylizm do potęgi. Do prawdziwego faceta powinna przemawiać mitologia nordycka, toporowo-młotowo-rogata, że o azteckiej nie wspomnę... Odpowiedz Link
chief-denunciator Re: Elfy 20.01.14, 18:57 Przypadkowo Islandia znajduje się w nordyckiej części Europy... Nikt mi nie może zabronić wiary w Elfy... Ot, co... Odpowiedz Link
marina0321 Re: Elfy 20.01.14, 22:45 Jena osoba dała pod tym tekstem taki oto komentarz: "Ale Islandczycy nie wyskakują ze wszystkiego co mają, żeby elf miał większą świątynie, elfowscy kapłani nie molestują małych chłopców, a w drugą stronę..." Moim zdaniem lepiej należyć do wierzących w elfy, niż do Kościoła Kat. Odpowiedz Link
chief-denunciator Re: Elfy 21.01.14, 07:53 marina0321 napisał(a): > Jena osoba dała pod tym tekstem taki oto komentarz: > > "Ale Islandczycy nie wyskakują ze wszystkiego co mają, żeby elf miał większą św > iątynie, elfowscy kapłani nie molestują małych chłopców, a w drugą stronę..." > > Moim zdaniem lepiej należyć do wierzących w elfy, niż do Kościoła Kat. ============================== Święte słowa... Dzięki za poparcie... Ot, co... Odpowiedz Link
jotkajot49 Re: Elfy 21.01.14, 18:49 > Moim zdaniem lepiej należyć do wierzących w elfy, Obiekt wiary nieistotny, ważne by należeć do wierzących. Odpowiedz Link
privus Re: Elfy 23.01.14, 11:25 chief-denunciator napisała: > [url=https://podroze.gazeta.pl/podroze/1,114158,15276849,Islandzki_sad_zdecydowa > l__drogi_nie_bedzie__bo_to.html#TRNajCzyt]Mitologia Islandczyków bardziej mnie > przekonuje, aniżeli niezliczone sekty wywodzące się z mitologii hebrajskiej [/u > rl] Myślę, że nie tylko Ciebie. Ze strony post hebrajskich mitologii od przeszło tysiąca lat realizowany jest jedynie dyktat połączony z całkowitym brakiem poszanowania dla tradycji naszych słowiańskich praojców. Odpowiedz Link
chief-denunciator Re: Elfy 23.01.14, 14:39 privus napisał: > > Myślę, że nie tylko Ciebie. Ze strony post hebrajskich mitologii od przeszło ty > siąca lat realizowany jest jedynie dyktat połączony z całkowitym brakiem poszan > owania dla tradycji naszych słowiańskich praojców. ================================> Dzięki za poparcie... Niech mi proszę ktoś wytłumaczy, dlaczego wykształceni ludzie wierzą w takie bajki! W dzisiejszych czasach ten "tata" kwalifikował by się do Wariatkowa... W hebrajskiej mitologi Jahwe ciągle komunikuje ze swoim wybranym ludem... Na tamte czasy to może i "normalne" było... Ale dlaczego dzisiaj ludzie to bezkrytycznie przyjmują? Ot, co... Odpowiedz Link
mieux Re: Elfy 31.01.14, 21:59 Teraz są modne elfie uszy. Jak dla mnie nie muszą być elfie, lecz nie cierpię zwisających płatków usznych, obrzydlistwo. Uszy mają być piękne, bez zwisającego płatka, jak u elfów. A po za tym, czy widział kto grubego niezgrabnego elfa? Mnie również elfy przekonują do siebie. Odpowiedz Link
chief-denunciator Re: Elfy 01.02.14, 11:49 mieux napisała: > Teraz są modne elfie uszy. Jak dla mnie nie muszą być elfie, lecz nie cierpię z > wisających płatków usznych, obrzydlistwo. Uszy mają być piękne, bez zwisającego > płatka, jak u elfów. > A po za tym, czy widział kto grubego niezgrabnego elfa? > > Mnie również elfy przekonują do siebie. Bardzo ładne! Ot, co... Odpowiedz Link
kociak40 Re: Elfy 01.02.14, 16:22 Jeżeli na przesłanym obrazku jest elf, to wspaniały byłby z nim seks wigilijny pod choinką. Odpowiedz Link
chief-denunciator Re: Elfy 01.02.14, 16:47 kociak40 napisał: > Jeżeli na przesłanym obrazku jest elf, to wspaniały byłby z nim seks wigilijny > pod choinką. ===================> To mieux twierdzi, że Elfy po uszach się poznaje... Ot, co... Odpowiedz Link
mieux Re: Elfy 01.02.14, 16:57 > To mieux twierdzi, że Elfy po uszach się poznaje... Tych z gorszymi uszami też czasami uwielbiam, lecz muszą być nieziemsko cudowni Kolejne wcielenie mojego mistrza w fachu ma niestety zwisające płatki uszne. I nie przypomina elfa Jednak ktoś tak nadzwyczajny może wyglądać jak chce. To jest prawo geniuszy. Odpowiedz Link
mieux Re: Elfy 01.02.14, 16:50 > Bardzo ładne! Trafione! Uwielbiam Dodę. Ma przepiękny głos i wielki talent, tylko moim zdaniem przydałaby się jej współpraca z lepszymi muzykami i tekściarzami. Inne obecne piosenkarki zamiast śpiewać wydają dźwięki, jakby miały problemy w toalecie. Po za tym dziewczyna ma charakter, poglądy i jest rewelacyjna. Odpowiedz Link
monika.libra36 Re: Elfy 10.02.14, 11:48 Są niezwykle mądre,nawet krztyna wiedzy ,którą posiada elf,uczyni z człowieka potężnego mędrce. Odpowiedz Link
monika.libra36 Re: Elfy 10.02.14, 11:55 Ci rozumni ludzikowie,niewielkiego wzrost,ale wiecznie młodzi i piękni,rządzą przy pomocy czarów i wiedzy . Odpowiedz Link
monika.libra36 Gnomy 10.02.14, 12:45 Gnomy wychodzą na powierzchnię tylko nocą.Ich podziemne pałace są oświetlone ciepłym bursztynem i blaskiem niezliczonych skarbów.Ich świat -to wspomnienia o tej Pierwotnej Nocy ,która królowała kiedyś na Ziemi,o bezgwiezdnym podziemnym świecie,gdzie początkowo mieszkali wszyscy bogowie... Odpowiedz Link
monika.libra36 Podania o tych zagadkowych istotach ... 10.02.14, 15:24 są szeroko rozpowszechnione wśród narodów północnej Europy.W wielu rejonach świata istnieją legendy o karzełkach jako o pierwszych mieszkańcach tych miejsc,które wraz z pojawieniem się ludzi zawsze ustępowały im miejsca ,znikając bez śladów i uchodząc ...pod ziemię Odpowiedz Link
kociak40 Re: Podania o tych zagadkowych istotach ... 10.02.14, 16:04 Coś w tym jest. U mnie w domu przebywa złośliwy chochlik (to ten duszek, co w drukarniach czcionki miesza) i stale chowa mi długopisy. Wiecznie muszę ich szukać jak chcę coś napisać. Odpowiedz Link
monika.libra36 Podania o karzełkach istniały ... 10.02.14, 16:31 u wszystkich narodów fińskich,z których najstarszymi mieszkańcami Północnymi byli laplandycy. Po fińsku podziemne karły nosiły nazwę "ognistookich haltia". Laplandycy,jako lud koczowniczy,przebywający w swoich jurtach ze skór jelenich,nieraz słyszeli,jak pod ziemią denerwują się uldry.Oznaczało to,że wejście do podziemnego mieszkania tych małych istot zostało zastawione i trzeba przenieść jurtę gdzie indziej.W ciągu dnia uldry ślepną od światła i dlatego wychodzą na powierzchnię nocami.Ponieważ są to potężni czarodzieje,człowiek musi się z nimi odchodzić łagodnie. Odpowiedz Link
chief-denunciator Re: Podania o tych zagadkowych istotach ... 10.02.14, 16:37 kociak40 napisał: > Coś w tym jest. U mnie w domu przebywa złośliwy chochlik (to ten duszek, co w d > rukarniach czcionki miesza) i stale chowa mi długopisy. Wiecznie muszę ich szuk > ać jak chcę coś napisać. ======================= U mnie upodobali sobie moje okulary... Ot, co... Odpowiedz Link
monika.libra36 Re: Podania o tych zagadkowych istotach ... 10.02.14, 16:52 Dodać trzeba ,że noszą długie płaszcze-niewidki. Odpowiedz Link
mieux Re: Podania o tych zagadkowych istotach ... 10.02.14, 21:11 Lubią spokój i harmonię i potrafią o to zadbać. Odpowiedz Link
chief-denunciator Re: Elfy 10.02.14, 18:57 monika.libra36 napisała: > Są niezwykle mądre, nawet krztyna wiedzy, którą posiada elf, uczyni z człowieka potężnego mędrce. ========================= Święta prawda! <---------To jest link do Elfa---------= ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nowoczesny elf w czasie wypadku zachował się tak, jak powinien. Siłę uderzenia przyjął na siebie długi dziób pociągu, który jest tzw. kontrolowaną strefą zgniotu. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ot, co... Odpowiedz Link