mistyfikacja13 11.05.05, 14:15 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2701431.html ciekawa jestem, jak obecny papież kichnie, czy media doszukają sie ekumenizmu i czy będą zastanawiać sie, czy papież kichnął po niemiecku, czy po polsku Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fehu1 Re: Wyborcza schodzi na psy 12.05.05, 00:39 Bedą, będą. I nie tylko w Wyborczej. Odpowiedz Link
mr_pope Re: Wyborcza schodzi na psy 12.05.05, 11:15 Wtedy sam papież powiedział, że kichnięcie może mieć znaczenie ekumeniczne. A propos, wierni powinni odpowiedzieć "Bóg zapłać" na pozdrowienia, a nie "niech żyje" Odpowiedz Link
fehu1 Re: Wyborcza schodzi na psy 12.05.05, 14:30 nie tylko dlatego schodzi na psy. wiadomosci wszystkie podaje tendencyjnie, to zreszta wszystkie gazety robia w zaleznosci od opcji prawo albo lewicowej.A wyborcza stala sie papieska gazeta,najdluzej zalobna Odpowiedz Link
dupekzoledny Re: Wyborcza schodzi na psy 12.05.05, 14:46 gazetka koserna/neofici?/schodzi na psy przedewszystki q temacie zatrudniania dziennikarz nie mających pojęcia o tym co piszą. przedeweszystki widzę to w temacie wiadomości sportowych. sadża takie byki że główeńka mała.kiedyś dodzwoniłem sie do nich w temacie takiego byka. w rozmoiwe dowiedziałem sie że pozjadali wsxzyściutkie rozumki. Odpowiedz Link
fehu1 Re: Wyborcza schodzi na psy 12.05.05, 15:13 bo tak to juz jest w tej chwili ze im kto glupszy tym wiecej sie wydziera.Poczytaj sobie co pisza na temat 45 roku. Wynika z tego gleboki zal ze pokonano niemcow, kominy krmatoryjne przestaly dymic,a okupacja sie dla nas dopiero zaczela. nie pamieta sie tego ze pominietao nas w Jalcie, ze nas dokladnie oddano bo nie chciano draznic syberyjskiego niedzwiedia. a mozna bylo zalatwic sprawe jak to zrobil Broz tito i trwac pod nazwa "psa imperializmu'. tylko nie starczylo wtedy odwagi.Teraz majac za plecami Wielkiego brata(zielonego tym razem), mozna sobie dowoli szarpac kogo trzeba i nie trzeba. zapomina sie przy tym o wlasnych bledach o wsadzeniu noza Czechom w plecy, o tym ze tam z nasza pomoca okupacja trwala wczesnie troche. nie jestem rusofilem, ale historykiem i troche mnie to drazni. Odpowiedz Link
antypajac Re: Wyborcza schodzi na psy 12.05.05, 17:50 Ja o tym samym pisałem na forum wiadomości ale z marnym skutkiem. Tylko Katyń i Katyń tak jakby to była największa zbrodnia popełniona na Polakach. I jeszcze okupacja sowiecka do 1989 roku. Najgorsze jest to że w publicznych mediach prezentowany jest ten nacjonalistyczno-katolicki bełkot jako jedynie słuszne spojrzenie na historię Polski. Już jest horror a co będzie jak panowie Kaczyńscy dojdą do władzy? Odpowiedz Link
fehu1 Re: Wyborcza schodzi na psy 12.05.05, 22:38 Jezeli oni dojda do wladzy, to mozna by tutaj zastosowac powiedzenie, ze glupota ludzka i kosmos sa nieskonczone, a co do kosmosu w tym wypadku mozna by miec watpliwosci.nie martw sie mnie tez obrzucili wyzwiskami, ze jestem ubekiem, albo pomiotem szatana. Ja sie tym nie przejmuje, bo kto moze mnie obrazic jezeli ma przerwy w zwojach mozgowych?Mam tylko nadzieje ze nie skonczy sie to na wojnie bogoojczyznianej... Odpowiedz Link
fehu1 Re: Wyborcza schodzi na psy 12.05.05, 22:57 Dzisiaj zmilczalam u znajomych jak mi zaczeli udawadniac, jak to byli zniewoleni. Tylko ze teraz maja upragniona wolnosc bez pracy i grosza przy duszy. No i oczywiscie o ludobojstwie katynskim byla tez mowa i o tym ze putin byl pracownikiem KGB, ze obrazil !!! nas!!!!!! swoim wystapieniem, ze prezydent to pajac i szuja ze nie powinien tam jechac. Najbardziej wkurzylam ich powiedzeniem, ze Juszczenko nam pokazal palec fuck i bardziej byl honorowany niz my, mimo ze formacje ukrainskie podczas wojny szalaly razem z naszymi , jak sie okazuje teraz, mniejszymi wrogami, bo wprowadzaly wg. slow papieza Piusa" cywilizacje chrzscijanska' do panstw europejskich. Odpowiedz Link
antypajac Re: Wyborcza schodzi na psy 13.05.05, 17:52 No tak, te wszystkie argumenty o Katyniu, obrażaniu Polaków przez Ruskich wynikają z lansowanego "zagrożenia widmem komunizmu". Takim panom Kaczyńskim, Giertychom, Rokitom i innym bardzo zależy na odgrzewaniu trupa z szafy bo nie mają nic mądrego do powiedzenia, nic do zaoferowania ludziom. Taki doskonały temat zastępczy na którym można o dziwo wciąż zbijać kapitał polityczny. Tylko dwie rzeczy: antykomunizm przejawiający się w antyrosyjskości i katolickie wartości chrześcijańskie. 2 wrogów: Rosja i laickie kraje zachodnie, odrzucające katolicyzm czyli "cywilizacja śmierci". Cóż, ja się opowiadam za przyjaźnią ze wszystkimi krajami: zarówno Rosją jak i zachodnią cywilizacją śmierci Odpowiedz Link
fehu1 Re: Wyborcza schodzi na psy 13.05.05, 18:44 gdyby twk wszysscy stosowali zasade, zyj i daj zyc innym... Utopia... Odpowiedz Link
dupekzoledny Re: Wyborcza schodzi na psy 13.05.05, 19:33 no to wstrętne obózy komunisty.ale daj boziu żeby sie nie nawrócili na prawdziwa wojtyłową wiarę. Odpowiedz Link
fehu1 Re: Wyborcza schodzi na psy 13.05.05, 23:35 Nawrocily sie, nawrocily, i zobacz co z tego wyniklo... Odpowiedz Link
fehu1 Re: Wyborcza schodzi na psy 14.05.05, 00:28 Albo nie do konca zrozumialam dupkazolednego... Odpowiedz Link
mistyfikacja13 Re: Wyborcza schodzi na psy 14.05.05, 00:30 mysle że nie mogłaby kosztować 2 zł ale moge sie mylić Odpowiedz Link
mistyfikacja13 Re: Wyborcza schodzi na psy 14.05.05, 00:30 chyba że adas to all (bundy) Odpowiedz Link
fehu1 Re: Wyborcza schodzi na psy 14.05.05, 00:43 Adas sie pozarl z Giertychem, nazym rycerzem. Ma zakuty leb, to musi byc rycerzem, no nie?Wiescie co, ze jakby jaki wspolczesny neron wpuscil LPR do lwow, to lwy by nie mialy szans.Ale w wypadku jak powyzej to moze bez lwow sie pozagryzaja? Odpowiedz Link
psychopata.z.borderline Re: Wyborcza schodzi na psy 14.05.05, 00:44 a ja myśle ze lwe długo w klatce nie pozostanie Odpowiedz Link
psychopata.z.borderline Re: Wyborcza schodzi na psy 14.05.05, 00:50 pewnie że szkoda, polski film ma sie kiepsko... tylko 2 mln Odpowiedz Link
fehu1 Re: Wyborcza schodzi na psy 14.05.05, 00:56 A co ty myslisz, jak sie Wajda zabral za filmy bogoojczyzniane, Linda zostal arbitrem eleganiae, a Zebrowski wiedzminem to co, ktos to kupuje?Rywina posadzili, ale cos mowia ze go wypuszcza, bo moze doszli do wniosku ze zasponsoruje film o drodze JPII do swiatosi i posypia sie Oskary jak za Pianiste... Odpowiedz Link
psychopata.z.borderline Re: Wyborcza schodzi na psy 14.05.05, 00:58 myśle ze byłby po pastisz na miare...ale moge sie mylic Odpowiedz Link
fehu1 Re: Wyborcza schodzi na psy 14.05.05, 01:34 Ale idea jest piekna, niczym Wielka Improwizacja w Dziadach... Odpowiedz Link
psychopata.z.borderline Re: Wyborcza schodzi na psy 14.05.05, 01:35 na imie mu było mistyfikacja13 Odpowiedz Link
fehu1 Re: Wyborcza schodzi na psy 14.05.05, 22:21 Cos Ty, mistyfikacja nie jest "krew jego dawne bohatery' i nie nosi imienia czterdziesci i cztery Odpowiedz Link
mistyfikacja13 Re: Wyborcza schodzi na psy 14.05.05, 22:27 nie ważne, został wieszczem? wtedy jeszcze kanonizowanie nie było cool Odpowiedz Link
fehu1 Re: Wyborcza schodzi na psy 14.05.05, 22:44 mistyfikacja13 napisała: > nie ważne, został wieszczem? > > wtedy jeszcze kanonizowanie nie było cool Ano zostal, tylko nie mozna go bylo kanonizowac bo podniosl bunt lucyferski. Dopiero pozniej stal sie pielgrzymem , ale o tym juz dalej nie pisali... Moze go teraz kanonizuja, ja juz we wszystko jestem zdolna uwierzyc... Odpowiedz Link
fehu1 Re: Wyborcza schodzi na psy 14.05.05, 22:49 A co do tytulu jak wyzej, to opublikowali dzisiaj nowy pomysl kaczorow jeszcze nie donaldow.nawet glupia interia zamiescila w zwiazku z tym natychmiast wypowiedzi na ten temat, natomiast w GW pozostawiony zostal wpis ze "niech zabiora ochrone a my reszte zalatwimy sami".I zaden admin tego nie usunal.Ladne, prawda? Odpowiedz Link
mistyfikacja13 prasa donosi, część II 15.05.05, 10:37 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2709381.html będę podlewała ten wątek Odpowiedz Link
mistyfikacja13 prasa donosi, część III 15.05.05, 10:46 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2709090.html Odpowiedz Link
fehu1 Re: prasa donosi, część III 15.05.05, 14:57 No coz, gdy rozum spi rodza sie potwory, albo rydzyki Odpowiedz Link