akar1 18.08.05, 10:03 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,2871393.html Aleluja i do przodu Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
0golone_jajka Re: "Zabawy" katolików 18.08.05, 10:07 A tzw. katolicy mówią że my zmyślamy takie rzeczy... Ślepa i bezrozumna wiara to coś strasznego. A wynika z indoktrynacji od małego. Gdyby ci ludzie naprawdę wierzyli w boga, nie robiliby takich szopek. Odpowiedz Link
waldek58 Re: "Zabawy" katolików 18.08.05, 10:13 Tak trzymać i nie popuszczać. Pamietacie kto to powiedział? Jeżeli nie, to przypomnę ze "najwiekszy" Polak Odpowiedz Link
tingel-tangel Re: "Zabawy" katolików 18.08.05, 10:19 0golone_jajka napisał: > Ślepa i bezrozumna wiara to coś strasznego. A wynika z indoktrynacji od małego. Ale te "rozruchy" wynikają nie tyle z bezrozumnej wiary, co po prostu z sympatii dla poprzedniego probosszcza. Widocznie był sympatyczny, lubił wypić, czasem i parafian na wódeczkę zapraszał, mieszkańcy Miasteczka go polubili, a tu biskup przenosi go do innej parafii. Mieszkańcy zaprotestowali, to biskup wysłał swoich ludzi, by tłumy rozgonili. Odpowiedz Link
tingel-tangel Re: "Zabawy" katolików 18.08.05, 10:22 Chyba że chodzi ci o bezrozumną wiarę tego radnego - ale tak to jużjest, politycy mają to do siebie, że zrobią wszystko żeby się kościołowi przypodobać, nawet jeśli wiedzą, że nic w zamian nie dostaną. Odpowiedz Link
bloodysunday99 Re: Natura katolików 18.08.05, 10:32 "Radny Krzysztof Tracz uderza Krystynę Sotel. Celnie, bo kobiecie pociekła krew z nosa" - Hahahahaha! Pan Krzysiu sprzedal Pani Krystynce prawego sierpa, bo chciala sie na chama wepchnac do kosciolka. Ciekawe co na to towarzysz proboszcz??? Ale fotka jest odlotowa, prosimy katolikow o wiecej takich imprez, nie krempujcie sie! 8D Odpowiedz Link
vitmik Re: Natura katolików 18.08.05, 11:20 nie jest napisane w artykule po jakiej stronie stał radny. jesli popiera ksiedza to znaczy ze heretyk lub co gorsza ateusz! nie slucha nakazow wladzy w postaci biskupa! ta babinka to byc moze dewotka ktorej bronia zatwardziali ateusze przed brutalnym innym ateuszem, smiech mnie ogarnia jak czytam wasze wypociny Odpowiedz Link
bloodysunday99 Re: Natura katolików 18.08.05, 11:53 Haha, a mnie smiech ogarnia kiedy czytam o waszej hooliganskiej sekcie! 8D Odpowiedz Link
tingel-tangel Re: Natura katolików 18.08.05, 12:04 vitmik napisał: > nie jest napisane w artykule po jakiej stronie stał radny. "Grupa mieszkańców Miasteczka Śląskiego pobiła się we wtorek na schodach miejscowego kościoła. Część z nich zablokowała wejście do świątyni. Domagają się, by biskup gliwicki wycofał swój dekret nakazujący poprzedniemu administratorowi parafii przenieść się do innego miasta (...) (...) Naprzeciwko stanęła mniej liczna, ale bardziej agresywna grupa przeciwników księdza. Od dwóch zalatywało alkoholem. W ruch poszły pięści.(...) Wśród tych, którzy chcieli przełamać blokadę, był m.in. radny Krzysztof Tracz." Był po stronie zwolenników dekretu biskupa. Odpowiedz Link
serhamesar Re: Natura katolików 18.08.05, 13:49 "nie slucha nakazow wladzy w > postaci biskupa! " Straszne !!! Jest demokracja a on nie słucha organizacji działającej jak za starych dobrych feudalnych czasów. Dramat, po prostu dramat. Ja jestem heretyk bo nie słucham nakazów władzy w osobie Pana Listkiewicza (PZPN), a kiedys nie słuchałem Rakowskiego (PZPR) Odpowiedz Link
vitmik Re: Natura katolików 18.08.05, 13:53 jestes tak zaslepiony ze nie widzisz ironii????????? a moze tak głupi????? jak ktos chce byc indoktrynowany i prowadzony przez zycie za raczke to jego sprawa. ty tak nie musisz wiec czemu chcesz narzucac komus swoja wizje swiata? przeszkadza ci ze sluchaj biskupa? bo mnie nie chociaz tez go nie slucham Odpowiedz Link
serhamesar Re: Natura katolików 22.08.05, 12:17 Może ? W kazdym razie jest dobry temat żeby sie ponabijać. Nikomu nic nie narzucam ale czasami wyśmiewam, chyba mi wolno ? Odpowiedz Link
pobik Re: "Zabawy" katolików 18.08.05, 14:13 Niestety takich mamy właśnie katolików.. Po aferze z Jankowski ludzie wyszli z Eucharystii i napadli na dziennikarzy. PO EUCHARYSTII ! Taki mamy katolicyzm w Polsce. Niestety. Sam jestem katolikiem, ale połowa z nas to albo nie wie w co Wierzy, albo po prostu są hipokrytami. Odpowiedz Link
tingel-tangel Re: "Zabawy" katolików 18.08.05, 14:28 A mnie to zajście przypomniało wydarzenia w "Tormięsie" sprzed paru lat - Rydzyk (a później jego dewoty) rzucił się z pięściami na kamerzystę TV Bydgoszcz, oczywiście wszystko zostało nagrane. A jaki bojowy był! Odpowiedz Link
yogurcik_owocowy Re: "Zabawy" katolików 22.08.05, 12:07 I idź człowieku do kościoła.... To cię napadną. Czasami się zastanawiam, czy oni wierzą w Boga, czy Chwalebnego, Dobrodusznego, Sprawiedliwego, Szczodrego, (...), Kochanego Księdza Proboszcza. Sam Jezus tyle epitetów nie dostaje, co grzesznik w sukience. Odpowiedz Link
vitmik Re: "Zabawy" katolików 22.08.05, 12:08 akurat katolicyzm nie ma absolutnie nic wspolnego z jezusem i jego naukami,zrozumcie to wreszcie Odpowiedz Link
serhamesar Re: "Zabawy" katolików 22.08.05, 12:14 vitmik napisał: > akurat katolicyzm nie ma absolutnie nic wspolnego z jezusem i jego > naukami,zrozumcie to wreszcie Ej, zainteresowałeś mnie. Możesz rozwinąć temat ? Poważnie pytam. Odpowiedz Link
vitmik Re: "Zabawy" katolików 22.08.05, 12:19 jezus był zydowskim buntownikiem przeciwki władzy saduceuszy-kolaborantow i rzymian. on sam byl essenczykiem,pochodzacym w dodatku z rodu krolewskiego. zwiazal sie z maria magdalena rowniez pochodzaca z arystokracji (ladacznica musial ja nazwac jakis klecha ktoremu jakas magda zle obciagala albo zarazila syfilisem). historia mesjasza dobrze pasowala do calej historii proby przejecie wladzy przez ten sklad (jezus i apostolowie). aczkolwiek essenczycy byli pokojowo nastawionymi dziwakakmi i jak te zasady zamienily sie w katolicyzm znany nam nie mam pojecia. diabel maczal w tym paluchy Odpowiedz Link
serhamesar Re: "Zabawy" katolików 22.08.05, 12:27 vitmik napisał: > jezus był zydowskim buntownikiem przeciwki władzy saduceuszy-kolaborantow i > rzymian. on sam byl essenczykiem,pochodzacym w dodatku z rodu krolewskiego. > zwiazal sie z maria magdalena rowniez pochodzaca z arystokracji (ladacznica > musial ja nazwac jakis klecha ktoremu jakas magda zle obciagala albo zarazila > syfilisem). historia mesjasza dobrze pasowala do calej historii proby przejecie > > wladzy przez ten sklad (jezus i apostolowie). aczkolwiek essenczycy byli > pokojowo nastawionymi dziwakakmi i jak te zasady zamienily sie w katolicyzm > znany nam nie mam pojecia. diabel maczal w tym paluchy No tak. Zgadzam sie. Jak sie zmieniły ? Religie ta stworzył sw Paweł który na oczy nie widział Jezusa. Po drodze wycinajac wszystkich którzy mysleli inaczej. Kosciół jaki znamy zyskał władze po pakcie z Dagobertem II, poprzednikiem Karola Wielkiego, a że panowie podbili całą europe to kosciół na tym skorzystał. Do tego paktu nawet boskośc Jezusa była uznawana tylko przez kosciół rzymski, który znaczył mniej wiecej tyle co celtycki lub egipski (kazdy znaczył tyle samo i miał swego zwierzchnika). Kiedy położyli łape na władzy pouchwalali co im było na reke: boskość jezusa (ledwo co przeszło w głosowaniu), dogmat o niepokalanym poczeciu etc etc. Pocieli biblie jak im pasowało, dodali, odjeli, ocenzurowali. Przecież biblia była napisana dłuuuugo po smierci Jezusa. No i mamy teraz to co mamy. Odpowiedz Link
vitmik Re: "Zabawy" katolików 22.08.05, 12:47 nie dagobert lecz chlodwig w 496 roku. do tego czasu kosciol z siedziba w rzymie nie byl dosc silny. chlodwig wahal sie miedzy katolikami a arianami (mimo potepienia w 325 roku w nicei nadal mielu duzo wyznawcow). chlodwig poparl katolikow z rzymu stajac sie najwiekszym katolickim krolem , spoil kk z francja dzieki czemu zabojady staly sie tym czym im sie wydaje ze sa ,czyli panami europy, a arianie? przetrwali jako waldensi,pozniej jako katarowie,w 12 i 13 wieku stanowili wiekszosc w langwedocji, wyrzneli ich krzyzowcy z polnocy flandrii,na szczescie ich idealy i wiara przetrwala ale to juz calkiem inna historia... Odpowiedz Link
serhamesar Re: "Zabawy" katolików 22.08.05, 12:58 vitmik napisał: > nie dagobert lecz chlodwig w 496 roku. do tego czasu kosciol z siedziba w > rzymie nie byl dosc silny. chlodwig wahal sie miedzy katolikami a arianami > (mimo potepienia w 325 roku w nicei nadal mielu duzo wyznawcow). chlodwig > poparl katolikow z rzymu stajac sie najwiekszym katolickim krolem , spoil kk z > francja dzieki czemu zabojady staly sie tym czym im sie wydaje ze sa ,czyli > panami europy, > a arianie? przetrwali jako waldensi,pozniej jako katarowie,w 12 i 13 wieku > stanowili wiekszosc w langwedocji, wyrzneli ich krzyzowcy z polnocy flandrii,na > > szczescie ich idealy i wiara przetrwala ale to juz calkiem inna historia... Ok, cytowałem z pamieci, a temat juz jakis czas temu zarzuciłem. Czyzby tez "Sw Graal Sw Krew" ? Co do arian to w tamtych czasach o ile pamietam obsadzali jesli nie wiekszosc biskupstw to z połowe. Odpowiedz Link
vitmik Re: "Zabawy" katolików 22.08.05, 13:01 "sw graal, sw krew" była pierwsza,potem byly jeszcze bardziej postepowe,bluzniercze (patrzac ze strony koscioła). otwarły mi oczy na swiat i religie. Odpowiedz Link
wanda43 Re: "Zabawy" katolików 22.08.05, 12:43 Diabel?Hm,wg mnie raczej nijaki Szaweł-Paweł i jego kompani. Odpowiedz Link
vitmik Re: "Zabawy" katolików 22.08.05, 12:48 szaweł,żyd z tarsu, przyszedł i zepsuł wszystko- tak mowia wykształceni zydzi z amerykanskiej diaspory,nie ortodoksi ani chasydzi. ciekawe o co chodzi,nieprawdaz? Odpowiedz Link
luty10 Re: "Zabawy" katolików 22.08.05, 12:19 vitmik napisał: > akurat katolicyzm nie ma absolutnie nic wspolnego z jezusem i jego > naukami,zrozumcie to wreszcie zdanie to podzielam... Odpowiedz Link
andrzej105 Re: "Zabawy" katolików 09.10.05, 19:33 a "zabawa" ta trwa do dzisiaj . zablokowana plebania. straże ,itd )) Odpowiedz Link
kociak40 Re: "Zabawy" katolików 09.10.05, 21:18 Co roku, gazety podają, że w czasie Świąt Bożego Narodzenia, przy Grobie Pańskim, zakonnicy katoliccy i prawosławni, urządzają mordobicie i to takie, że musi policja izraelaka interweniować. Są ranni i poszkodowani. Chodzi o to, że procesja zakonników nie może wejść na teren tych innych zakonników. Ciekawe komu kibicuje Ten, ktorego to jest grób? Te bijatyki to już prawie "tradycja", ciekawe czy w tym roku też będzie i ilu odwiozą do szpitala. Odpowiedz Link