ann_alice 28.04.06, 12:48 wiadomosci.onet.pl/1314287,69,item.html Wy też uważacie, że gość zwariował? Niedługo wezmą się za Muminki i Gumisie. Hoho, ciekawe co tam odkryją Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaannaj Re: masońskie Smurfy 28.04.06, 13:05 ale bzdura. Przeciez wszyscy wiedza ze smurfy to dzieło mające na celu utrwalanie patrirchatu i walke z feminizmem. Odpowiedz Link
adam81w Re: masońskie Smurfy 28.04.06, 13:06 hehe to jest wlasnie drogi delfinie przyklad dzialania tego wirusa religii . Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: masońskie Smurfy 28.04.06, 16:31 Zaglądasz na forum - a tam delfin Zaglądasz pod krzesło - a tam delfin Zaglądasz do lodówki a tam delfin Widzisz Monikę - widzisz delfina Toż to mania prześladowcza. "Złotozadelfinoza". Ja nie cierpię na rozdwojenie jaźni, Adasiu Choć pod większością wypowiedzi Moniki mogłabym się podpisać. Odpowiedz Link
adam81w Re: masońskie Smurfy 28.04.06, 18:23 zloty delfinie , napisalem do czego prowadzi religia a ten artukul to jest piekny tego przyklad . natomaist to ze cie tak duzo na forum to inna sprawa . jesli sama uwazasz ze cie za duzo to przestan tak duzo pisac . nie rozumiem nie podoba ci sie ze cie tak duzo na forum i jednoczesnie dalej tak duzo piszesz . dziwne Odpowiedz Link
adam81w Re: masońskie Smurfy 28.04.06, 18:26 wiec jeszcze raz bo cos mi sie wydaje ze zrozumialas ze jako dzialanie wirusa religii okreslilem wpis moniki . blad . nie odnosilem sie do jej wypowiedzi tylko komentowalem artykul w ktorym bylo opisane domniemania pewnego badacza katolickiego , ktory w smurfach dosuzkal sie dzialania masonow . nie sadzisz tez chyba ze zarzucam ci pisanei pod dwoma nikami bo tak przeciez nie jest. Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: masońskie Smurfy 28.04.06, 18:55 Tak właśnie zrozumiałam. Widzisz Adaś ile może wyjaśnić spokojne wytłumaczenie czyichś wątpliwości... Odpowiedz Link
adam81w Re: masońskie Smurfy 28.04.06, 19:22 widze i ciesze sie ze moglem twoje watpliwosci rozwiac . Odpowiedz Link
rapsodiagitana Re: masońskie Smurfy 28.04.06, 14:40 Ja jestem chyba jakaś głupia. Ale nawet jeśli to historia loży masońskiej, to co z tego? Niech ktoś mi wyjaśni, czym się zajmują masoni, jak działają, co złego robią, bo w żadnych materiałach nie udaje mi się znaleźć konkretów. Nie wiem nawet, która z lóż masońskich jest naprawdę groźna, czy różokrzyżowcy mają z tym coś wspólnego i w ogóle o co w tym wszystkim chodzi Odpowiedz Link
adam81w Re: masońskie Smurfy 28.04.06, 14:46 ja tez nie uwazam masonow za cos groznego . za grozna organizacje uwazam opus dei czy kk. Odpowiedz Link
0golone_jajka Re: masońskie Smurfy 28.04.06, 16:23 za grozna organizacje uwazam opus > dei czy kk. Popieram. To są megasekty, które pod pozorem walki ze "zwykłymi" sektami niszczą konkurencję i wprowadzają monopol. No i cały czas chcą żerować na ludziach pracy Odpowiedz Link
watanabe.miharu Re: masońskie Smurfy 28.04.06, 18:19 Nie zapominajmy o "szatańskim" Harrym Potterze, którego popularnośc też kłuje w oczy kk Odpowiedz Link
adam81w Re: masońskie Smurfy 28.04.06, 18:27 tak dzieci sa mniej podatne na bajki katolickie to kler sie obrusza Odpowiedz Link
aktsieta Re: masońskie Smurfy 28.04.06, 19:41 adam81w napisał: > tak dzieci sa mniej podatne na bajki katolickie to kler sie obrusza kler bajere wciska wszystkim ale nie wszyscy biorą to na poważnie Odpowiedz Link
yggdrasill_1987 Re: masońskie Smurfy 28.04.06, 21:36 Bo nie było Smurfa w koloratce i dlatego Smurfy są "fe" A tak swoją drogą, to ta Smerfetka wyglądała na Żydówkę, co nie? Odpowiedz Link
yggdrasill_1987 Re: masońskie Smurfy 28.04.06, 21:49 A to małe Smerfiątko jest agentem Mossadu Odpowiedz Link
bez_senna Re: masońskie Smurfy 28.04.06, 21:45 A poza tym to komuniści! (Poważnie, FMUP zdaje się nawet kiedyś robiła taką gazetkę pokazującą na ich przykładzie, jak działa socjalizm). A przywódca ma czerwoną czapeczkę i brodę, o. Odpowiedz Link