Dodaj do ulubionych

Jaki hotel wybrać?

21.09.11, 20:47
Wybieramy się do Tunezji w przyszłe wakacje. Poszukuję jakiegoś ciekawego hotelu do spędzenia miło czasu. Jedziemy z dwójką dzieci tak że dobrze by było jeśli były by jakieś atrakcje dla nich.
Rejon Tunezji jest dla mnie nie istonty, byle by hotel nie był zbyt blisko centrum i oczywiście w pierwszej linii brzegowej.
Szukam najlepiej niskiej zabudowy fajnych basenów i co najważniejsze ogrodu. Najlepiej dużego i bujnego. Po prostu wypoczywamy w zieleni.
Nie wiem czy nie mam zbyt dużych wymagań, ale myślę że ktoś coś ciekawego podpowie.
Cena nie gra roli (oczywiście w ramach rozsądku).

Obserwuj wątek
    • Gość: iza Re: Jaki hotel wybrać? IP: *.ip.netia.com.pl 22.09.11, 08:11
      nasuwają mi się dwa hotele, które spełniałby Twoje oczekiwania, proszę sprawdzić sobie THALASSA VIL. SKANES oraz Hotel Caribbean World Monastir. Byłam w obydwu z moimi dzieciaczkami i byliśmy zadowoleni.
    • Gość: gość Re: Jaki hotel wybrać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.11, 11:05
      Ja polecam Vincci Nozha Beach.
    • Gość: akuku Re: Jaki hotel wybrać? IP: *.acn.waw.pl 22.09.11, 11:42
      Ja też polecam Monostir, super miejsce :) a jeśli chodzi o atrakcje dla dzieci to wydaje mi się, że Rainbow ma w swojej ofercie coś takiego.
      • Gość: ziółko Re: Jaki hotel wybrać? IP: *.85-237-170.tkchopin.pl 24.09.11, 02:08
        również szukałabym z rainbowem - żona była zachwycona, że mogliśmy oddelegować maluchy do figloklubu i po prostu się pobyczyć :)
        • Gość: ziółko Re: Jaki hotel wybrać? IP: *.85-237-170.tkchopin.pl 24.09.11, 02:09
          *szukałbym, rzecz jasna :D
    • Gość: jasiek Re: Jaki hotel wybrać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.11, 12:35
      Faktycznie hotele monastir scanes sa bardzo blisko centrum-ale chyba lotniska bo do cebtrum monastiru jest ok.10 km a prawde poweidziwszy hotele ze strefy monartir-scanes sa na twz.zadupiu.
      • delik-went Re: Jaki hotel wybrać? 22.09.11, 21:12
        Hotele które proponujecie mają dość słabą rekomendację na HolidayCheck. Z tego co przeglądnąłem są dość surowe. Szukam raczej wypasionego żeby nie powiedzieć ekskluzywnego hotelu. Myślałem o Parsdis Palace, nawet miałem go już zarezerwowanego ale wyszło jak wyszło forum.gazeta.pl/forum/w,21193,122103513,,Paradis_Palace_Hammamet_8_sierpnia_z_Krakowa.html?v=2 . Może znajdę coś lepszego chociaż trudno porównać miejsce w którym się nie było.
        • Gość: Anq28 Re: Jaki hotel wybrać? IP: *.xdsl.centertel.pl 23.09.11, 17:48
          Tunezja i ekskluzywny hotel to dość rozmijające się rzeczy:) Nawet 5* reprezentują raczej standard ośrodków wypoczynkowych tyle, że podrasowanych marmurem i kelnerem w garniturze.
          • delik-went Re: Jaki hotel wybrać? 23.09.11, 20:20
            Ok. Chyba źle to określiłem. Szukam najlepszego hotelu w Tunezji
            • Gość: ben franklin Hotel w Tunezji IP: *.phil.east.verizon.net 24.09.11, 06:51

Witaj,

Przyjrzyj sie hotelowi www.theresidence.com/tunis/ Polecam.
              Powinien spelnic Twoje oczekiwania.

Pozdrawiam - ben.
              • delik-went Re: Hotel w Tunezji 24.09.11, 20:05
                Rzeczywiście hotel bajka. Pytanie tylko jak tam się dostać. Chyba żadne z polskich biur nie ma go w swojej ofercie. Nie wiem też czy będzie atrakcyjny dla dzieci. Z doświadczenia wiem że ekskluzywne hotele często przyjmują gości powyżej 15-go roku życia.
                • Gość: ben franklin Re: Hotel w Tunezji IP: *.phil.east.verizon.net 25.09.11, 05:53

Nie mam zadnego doswiadczenia z ofertami biur podrozy. Moge doradzic tylko
                  w podrozach indywidualnych. Sadze, ze ewentualna rezerwacje powinienes zrobic
                  sam. Hotel ma bardzo aktywne zajecia dla dzieci w wieku od 3 do 12 lat - Dolphin
                  Club. Beda pod troskliwa i profesjonalna opieka.
                  www.theresidence.com/tunis/activities-en.html#/%7Ctunis/kids-club-,activities_viewItem_7-en.html
    • Gość: woj Re: Jaki hotel wybrać? IP: *.dynamic.chello.pl 25.09.11, 12:04
      Ja byłem w Thalassa Sousse od 8 do 22 wrzesnia.
      Poniżej filmik:

www.youtube.com/watch?v=-RtDrtzoPjo&feature=colike
      pozdrawiam
      • Gość: polski arab * IP: *.hfc.comcastbusiness.net 28.09.11, 17:53

I na tym skonczylo sie pytanie autora watku o najlepsze hotele.
        Sztuka dla sztuki. Kupilbym wies tylko fundusze gdzies...
        • delik-went Re: * 28.09.11, 22:36
          Nic na razie się nie skończyło. Do wakacji jeszcze daleko. Oczekuję że wątek się rozkręci. Na razie przyglądam się Iberostar Chikch Khan. Hotel TheResidence chyba dla mnie jest zbyt snobistyczny. Golf, Spa itp to nie dla mnie. Poza tym chyba cena jest też nie mała. Planujemy poszaleć w przyszłe wakacje, ale nie spłukać się totalnie z kasy.
    • Gość: wojcieszko83 Re: Jaki hotel wybrać? IP: *.dynamic.chello.pl 30.09.11, 09:32
      Proponuję ten co na filmiku:

www.youtube.com/watch?v=-RtDrtzoPjo&feature=colike

byłem w tym roku.

pozdrawiam
      • Gość: colina Nachalnosc IP: *.cluster-h.websense.net 01.10.11, 03:51

Wojcieszko, ile jeszcze razy wkleisz filmik tego cienkiego osrodka wypoczynkowego.
        Zrobiles to cztery razy. Facet wyraznie pyta o najlepszy hotel a ty wciskasz swoje
        ubogie miejsce.
        • delik-went Re: 04.10.11, 20:30
          Znalazłem coś ciekawego na Dżerbie. Hotel Magic Life Penelope Beach Imperial. Czy ktoś może coś na jego temat napisać. Nigdzie nie mogę znaleźć ofert wyjazdu do tego hotelu. Na tym forum jest jeden króciutki wątek gdzie przewija się TUI Polska.
          • Gość: Joanna Re: IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.11, 08:04
            Absolutnie nie polecam Monastir Skanes-brzydkie plaże i do centrum daleko!Najlepsze hotele ma Hammamet Jasmin np.hotel Marilla w pierwszej linii brzegowej,ja osobiście byłam w Iberostar Belisaire w 2 linii brzegowej.Fajny jest też iberostar Chich Khan.Z kolei w starym Hammamecie podobał mi się Sentido Phenicia,hotel Le Sultan.W Hammamet North ładnie jest w Vinncci Nozha Beach.Moja znajoma była w Port el Kantaoui w hotelu Iberostar Diar el Andalous-była tam z dziećmi i bardzo chwaliła ten hotel.
            • Gość: emi-39 Re: IP: *.201.159.178.ip4.galileusz.pl 07.10.11, 09:56
              Podobno jeden z lepszych hoteli w Tunezji to Movenpick Resort w Sousse, sieć, którą zarządzają
              Szwajcarzy ma chyba niecałe 2 lata, ma go w ofercie Wezyr.
    • Gość: gosciowa Re: Jaki hotel wybrać? IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.11, 09:30
      Może Movenpick w Sousse? Wiem, że Sun&Fun ma go w swojej ofercie. Widziałam niestety tylko z zewnątrz, ale słyszałam, że jest super. Ktoś może był?
      • Gość: madzia Re: Jaki hotel wybrać? IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.11, 12:15
        Hej gosciowa,
        Rzeczywiście Movenpick jest świetny i z zewnątrz i przy bliższym poznaniu;). Ma też swoją cenę, ale jeśli Cię stac nie zastanawiałabym się. Marhaba Club to też bardzo przyzwoity hotel (choc sporo tańszy), przepyszne jedzenie, super lokalizacja, przyjemny wystrój i miła obsługa. Można też spokojnie odpocząc. Wiem, że oba hotele ma w swojej ofercie Sun&Fun, pozdrawiam,
    • Gość: zbigniew Re: Jaki hotel wybrać? IP: *.play-internet.pl 27.11.11, 22:54
      osobiście zawsze latamy w rejon portu el kantaui/czyli okolice sousse/niezły jest hotel dla dzieci marhaba kompleks 3 i 4 gwiazdki ma fajne zjeżdżalnie,tour kalef ma piękny ogród i super jedzenie nie jest drogi ale jest niezły
      • sylwia86zaw Re: Jaki hotel wybrać? 28.11.11, 14:47
        Ja ostatnio korzystam z serwisu, który ma video o obiektach hotelowych, znalazłam też ten, o którym mówi Zbigniew, nie znam go, ale można znakleźć tu więcej informacji na jego temat podroznik.tv/hotele/558/Marhaba-Beach, pozdrawiam
      • sylwia86zaw Re: Jaki hotel wybrać? 28.11.11, 14:48
        Ja ostatnio korzystam z serwisu, który ma video o obiektach hotelowych, znalazłam też ten, o którym mówi Zbigniew, nie znam go, ale można znaleźć tu więcej informacji na jego temat podroznik.tv/hotele/558/Marhaba-Beach, pozdrawiam
    • sylwia86zaw Re: Jaki hotel wybrać? 28.11.11, 14:45
      My wybraliśmy hotel 5*, ponieważ baliśmy się, że w innym wypadku trafimy do bardzo kiepskiego hotelu. Oglądaliśmy sporo filmów na jego temat, czytaliśmy wiele opinii. Zdecydowaliśmy się na Mahdia Palace w regionie Mahdia. Pokoje nie były jakieś rewelacyjne, ale chociaż nie było na co narzekać, bardzo smaczne jedzenie, piękny ogród przy basenach, ale nie wiem ile aktualnie może kosztować. Widzę tylko, że opłaca się rezerwować wcześniej, bo cena jest dużo niższa (przynajmniej taką sytuację widzę po Egipcie). Jeżeli interesuje Cię ten hotel możesz go obejrzeć tu podroznik.tv/hotele/349/Mahdia-Palace. Pozdrawiam i życzę udanego urlopu. W razie czego możesz zobaczyć tu też inne hotele i dostosować któryś do swoich potrzeb, u mnie się sprawdziło;-)
      • delik-went Re: Jaki hotel wybrać? 23.12.11, 10:09
        No i wybraliśmy. Wybór padł na Club Magic Life Penelope Beach Imperial na Dżerbie. Lecimy z TUI 09.08.2012 z Warszawy. Bardzo mało informacji znalazłem na forum na temat tego hotelu. Wiadomo natomiast że Club Magic Life ma niesamowitą zabawę. Musimy jeszcze zdecydować czy pokój familijny w budynku głównym czy Bungalow Superior. Hotel należy niestety do droższych. W ofercie TUI najdroższy ex aequo razem z Africana Imperial również Magica.
        Liczymy na fantastyczną zabawę z naszymi dzieciakami i szukamy współtowarzyszy. Może ma ktoś ochotę dołączyć? Zapraszamy
        • Gość: Magda Re: Jaki hotel wybrać? IP: *.legnica.vectranet.pl 05.02.12, 19:47
          Dobry wybor. Bylam w Penelopie 5 lat temu, jak nie była jeszcze magiciem i już było super. Piękny ogrod, super jedzonko i mili ludzie dookola. A plaża jak na Dominikanie. Teraz widzę, ze sporo się zminilo. Jest dużo nowych rzeczy, zjeżdżanie. Po zeszłorocznych doświadczeniach z siecią Magic Life w Turcji, znów jedziemy do Penelopy. 05.07.2012. Może ktoś tez się wybiera w tym terminie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka