Dodaj do ulubionych

Hotel YADIS Hammamet

28.04.14, 10:03
Witam wszystkich forumowiczów,

jako, że wakacje zbliżają się tuż tuż postanowiliśmy z żoną, że w tym roku wybierzemy się w drugiej połowie sierpnia do Tunezji. Będzie to nasz pierwszy wyjazd do Afryki.
Po przejrzeniu ofert biur podróży padło na Itakę -( www.itaka.pl/wczasy/tunezja/hammamet/hotel-eden-village-yadis-hammamet,MIRYADI.html ).
Jeśli ktoś chciałby się podzielić doświadczeniami, uwagami i wiedzą na temat Tunezji oraz hotelu Yadis Hammamet bardzo będziemy zobowiązani.
Przeczytaliśmy prawie wszystkie posty dotyczące Tunezji ale jakoś czujemy niedosyt informacji.
Jeśli macie chwilkę czasu podzielcie się Swoimi wspomnieniami (miłymi i niemiłymi); opiszcie Swoje spostrzeżenia, uwagi i ostrzeżenia.
Interesuje nas wszystko co dotyczy tego egotycznego kraju: od kultury po obyczaje, ceny usług i podstawowych towarów, wymiana waluty (gdzie? i jak najlepiej?).

Pozdrawiamy
Janusz i Marcelina
Obserwuj wątek
    • janmar75 Re: Hotel YADIS Hammamet 30.05.14, 09:27
      ZDECYDOWALIŚMY :) JEDZIEMY :)
      14.08-28.08 z Itaki - gdyby ktoś również się wybierał w tym terminie (lub innym) a chciałby powymieniać się informacjami na temat hotelu i nie tylko to zaprasza do dyskusji.

Pozdrawiamy
      Marcelina i Janusz
      • wiel.blondynka Jechanie:) 30.05.14, 09:38
        janmar75 napisał(a):

"JEDZIEMY :)"

Super! Gratuluje. Interesujacych Was informacji jest zalew w necie i nikt
        nic nowego Wam nie napisze. I jak widzicie nikt sie nie kwapi powtarzac
        oczywistosci.

I tylko jedna uwaga. Chyba jednak LECICIE:)
        • janmar75 Re: Jechanie:) 30.05.14, 09:52
          Gdyby wszyscy tak sceptycznie podchodzili do sprawy to nie ma sensu żeby to forum istniało. Za każdym razem kiedy wybieramy się na wakacje zasięgam "języka" tutaj i nigdy się nie zawiodłem w zamian sam służę poradami i informacjami po powrocie.
          Hotel charakterystyczny bo pierwszy raz w ofercie Itaki (od sezonu zimowego) dlatego moje zapytania. Faktycznie, są opinie o hotelu (wcześniej miał inną nazwę) ale tylko obcokrajowców.
          Myślę, że i tym razem nie zawiodą mnie forumowicze :)
          Jedziemy, lecimy - co za różnica? - ważne, że odpocznę od ciężkiej, ponurej i szarej polskiej rzeczywistości.

Pozdrawiam
          • wiel.blondynka Re: Jechanie:) 30.05.14, 10:23
            janmar75 napisał(a):

> Jedziemy, lecimy - co za różnica? <

Zasadnicza. Nie chce mi sie wyjasniac:)

Tez pozdrawiam.
    • Gość: Wczasowicze z Wro Re: Hotel YADIS Hammamet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.14, 23:05
      Hej,
      Polecam, i jeszcze raz polecam, wróciliśmy 24.07.2014 z Eden Village Yadis Hammamet, bylismy 12 dni z Itaki i było wspaniale. W razie zainteresowania, mogę poźniej podać praktyczne porady, gdyż teraz wracam do pracy ;-(
      pozdrawiam,
      P&I
      • janmar75 Re: Hotel YADIS Hammamet 26.07.14, 07:37
        Witaj,

z niecierpliwością będę oczekiwał na wszystkie nawet najdrobniejsze informacje i porady na temat hotelu i otoczenia.
        Cieszę się, że spędziliście wspaniałe wakacje bo to znak, że my również takie możemy spędzić :):):)

Pozdrawiam i czekam na więcej ......
        Janusz i Marcelina
      • janmar75 Re: Hotel YADIS Hammamet 31.07.14, 07:48
        Witam,

proszę Wczasowiczów z Wro(cławia) ? o kontakt na januszek23@poczta.onet.pl

Pozdrawiam
        • p.malinowski1 Re: Hotel YADIS Hammamet 01.08.14, 12:17
          Witam wszystkich,
          Pokrótce opisze moje spostrzeżenia, hotel jest zadbany i czysty, pokoje codziennie sprzątane. Hotel jest obecnie użytkowany przez Włochów - Eden Village (Eden Viaggi). Podczas naszego pobytu w lipcu 2014 większość gości stanowili właśnie Włosi, kilku Francuzów i Polaków. Było bardzo kulturalnie. Animacje niestety wyłącznie w j. włoskim. Animatorzy oraz obsługa hotelu bardzo uprzejma i pomocna. Recepcja i obsługa rozmawia w j. francuskim, włoskim, angielskim i niemieckim. Rano śniadanie, następnie przekąski w barze przy plaży, obiad, następnie przekąski obok baru przy basenie kolacja. Bar przy basenie czynny do 24:00, Bar przy plaży był czynny do 18:00. Plaża duża i zadbana, parasole słomiane, leżaki wraz z materacami. Ochrona całodobowa przed wejściem na plaże i na teren hotelu. Z drzwi hotelowych do morza jest 150 - 200m, ośrodek od kompleksu plażowego dzieli wyłącznie wewnętrzna ulica z sklepami-straganami. Ogólnie jest bezpiecznie, dużo policji na ulicach i na plaży. Odwiedziliśmy taksówka Bazar w Nabeul oraz Yasmin Hammamet. Jedzenie w hotelu świeże, jak tylko się coś skończyło było donoszone. Obiady oraz kolacje były serwowane również przez włoskiego kucharza, jako że większość gości stanowili Włosi dlatego też było dużo włoskiej kuchni. Podczas pobytu wraz z żoną byliśmy na wycieczce "Sahara Explorer" - i byliśmy bardzo zadowoleni, bardzo dużo atrakcji ciekawe i przepięknie miejsca. Co prawda jest to dodatkowy koszt (my zapłaciliśmy w sumie za wycieczkę + napoje, drobną pamiątką, i opłatami za foto, ect ok. 280 DTN (Dinarów) na osobę. Wycieczka jest wymagająca, ponieważ dwa dani trzeba wstać 4:00 i 3:00 w nocy i cały dzień w trasie i zwiedzanie. Podobno podczas tej wycieczki zwiedza się 2/3 kraju. Podsumowując byliśmy zadowoleni z Itaki (całego pobytu w Hammamet oraz z Sahary) Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka