Dodaj do ulubionych

Byłam W Tunezji

• Gość: funkia Re: Byłam W Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 17:25
      czy znasz hotel Dreams Beach w suesse
    • apja Re: Byłam W Tunezji 26.04.06, 15:49
      Chciałam zapytać jak tam jest z leczeniem. Tzn. czy ubezpieczenie tam załatwia
      wszystko za nas czy trzeba płacic a potem ci w polsce zwracają. Np na Krecie
      złamałam nogę i nic kompletnie mnie nie interesowało , za nic nie musiałam
      płacic, no tylko za leki w aptece. Jak jest w Tunezji?
      • Gość: lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 18:17
        Jak coś się darzy płaci się za wszysto (leki też) a w Polsce zwracają.
    • kajkaa5 Re: Byłam W Tunezji 15.05.06, 14:44
      Witajcie!Przeczytałam prawie całe forum.Może przez ten rok ktoś już więcej wie o
      hotelu Parc Plage w Hamammecie ,gdzie niedługo sie wybieram.Baaaardzo proszę.....
    • Gość: Marco Polo Re: Byłam W Tunezji IP: *.szczecin.mm.pl 23.05.06, 18:53
      Dołączam się do pytania czy lepiej kupować wycieczki w miejscowych biurach lub
      zwiedzać na własną rękę czy jednak w naszym BP. przeważnie wycieczki u naszych
      rezydentów w innych krajach są 2 razy droższe od miejscowych. CZy w Tunezji też.
      proszę o radę.
      • lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 24.05.06, 17:06
        ja zwiedzałam z eximem i było OK
        • Gość: madzia Re: Byłam W Tunezji IP: *.chello.pl 30.05.06, 20:22
          hej, mam pytanie czy może wiecie coś o hotelu ROSA BEACH w Monastir?
      • lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 15.06.06, 09:54
        Z tego co się orientuje - lepiej kupić w miejscowym biurze (ze względu na cenę),
        chociaz ja jakoś za każdym razem decydowałam sie na zwiedzanie z biurem, z
        którym jechałam - najczęściej Exim.

Gość portalu: Marco Polo napisał(a):

> Dołączam się do pytania czy lepiej kupować wycieczki w miejscowych biurach lub
        > zwiedzać na własną rękę czy jednak w naszym BP. przeważnie wycieczki u naszych
        > rezydentów w innych krajach są 2 razy droższe od miejscowych. CZy w Tunezji też
        > .
        > proszę o radę.
    • Gość: Basia Re: Byłam W Tunezji IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 18.06.06, 08:15
      Witam, żałuje że wczesniej nie napisałam.
      Lidziu, czy mozesz napisać cos na temat hotelu Royal JINENE 4* w Sousse.
      • Gość: lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 11:27
        Witaj, W Jinene byłam w październiku 2004 roku (ale w Jinene 3*) obok niego
        znajduje sie Royal Jinene. Hotel położony jest w dosć sporoje odległosci (ok.3
        km)od centrum Sousse - właściwie pomiędzy Sousse a Portem. Chyba większość pokoi
        posiada balkon. Niby hotel leży przy plaży, ale dojście do niej dosyć długie
        (przez alejkę ogrodu hotelowego). Najmniej podobała mi sie plaża, bo jest dość
        wąska a w innych miejscach Sousse są naprawdę piękne, szrokie plaże. Na plaży
        leżaki byłyt płatne - 1,5 dinara. Na jedzenie nie narzekaliśmy, był spory wybór
        i dobre. Więc napewno w tym 4* będzie jeszcze lepiej pod tym względem.
        Nie wiem, co jeszcze Cię interesuje, możesz pytać. Generalnie byłam zadowolona i
        nie było na co narzekać:)
        • Gość: fan dm waluty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 11:27
          co lepiej euro czy dolary
    • adudi Re: Byłam W Tunezji 30.06.06, 13:10
      znasz hotel marillia? chce jechac tam z 1,5 dzieckiem z ALL. warto?
    • Gość: mmmagdaa Re: Byłam W Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 20:41
      wybieramy sie do Sousse hotel Royal Jinene, czy wiesz moze cos na temat tego
      hotelu - połozenie , warunki itd.?
    • Gość: mmmagdaa Re: Byłam W Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 21:39
      CZesc czy wiesz co s moze na temat hotelu Royal Jinene w Sousse?
      • Gość: mmmagdaa Re: Byłam W Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 21:43
        i jeszcze jedno czy w morzu sa jakies grzne zyjatka???czy mozna bez obaw
        przebywac w morzu??? co z tymi przyplywami???
        • Gość: lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 20:42
          Niestety mnie nie było. Wróciłam z Zarzis, jeśli pytanie jest nadal aktualne to
          proszę napisać meila.
    • Gość: just komórki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 23:09
      lece niebawem do tunezji i zastanawiam się jak wyglada tam sytuacja z
      operatorami komórek.. Czy różnice w cenach sa znaczne? Chodzi mi głównie o
      smsy. Jesli tak, to ktorego operatora najlepiej wybrac?
      • lidiasz1 Re: komórki 26.07.06, 10:39
        Ja wybrałam Tunisiane, sms kosztował dość drogo chyba ok. 2 zł a minuta
        połączenia ok. 5zł. Taniej zadzwonisz z tzw. Taxiphone (których w Tunezji jest
        b. dużo - na każdej ulicy). Dzwoni się na dinary. Z Polska rozmawia się za 1
        dinara minutę.
        • Gość: katerina hamament czy sousse? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 11:02
          Cześć zastanawiam się czy wybrać hotel le khalife w hamament czy scheherezade w
          souse wiesz cos może o tych hotelach? Czy bardziej polecasz sousse czy
          hamament ? slyszalam, że sousse jest bardziej rozrywkowe ale to chyba nie
          znaczy ze w hamament nie ma zadnych rozrywek, barów, dyskotek itd.? Słyszałam
          też ze w hamament są ładniejsze plaże to prawda? A w sousse tez są ładne? Będę
          bardzo wdzięczna za informacje Pozdrawiam
          • Gość: lidiasz1 Re: hamament czy sousse? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 12:46
            To prawda, że Sousse jest bardziej rozrywkowe. Plaże są ładne i w Sousse, i w
            Hammamet. Oczywiście w Hammamecie też jest rozrywka. Postaw na hotel przy plaży.
            W tym roku byłam na Djerbie i tam też jest super. To może wybierz Djerbę? Plaże
            piękne i blisko do Sahary.
            Plaże prawie z całej Tunezji są szerokie i piaszczyste a woda cieplutka.O
            hotelach poczytaj na forum - hotele, tam jest sporo informacji. Osobiście nie
            schodzę poniżej 3* w Tunezji. Pozdrawiam.
        • Gość: Kaśka Re: komórki IP: *.ipartners.pl 30.04.07, 14:01
          Wiatam...adres znalazłam na forum...pozwoliłam sobie napisac. Planujemy z mężem
          wyjazd do Tunezji we wrześniu. Nigdy tam nie bylismy dlatego byłabym wdzięczna
          za jakiekolwiek informacje, porady w kwestii wyboru miejsca pobytu,
          hotelu...Chcielibyśmy wsapniale spędzić ten okres dlatego proszę o jakiekolwiek
          wskazówki. Z góry dziękuje...Moj adres mailowy...ka_siulek@wp.pl
          • lidiasz1 Re: komórki 13.07.07, 17:10
            Przepraszam, ze tak późno dawno tu nie zagladałam. Oczywiscie służę radą, proszę
            pisać na maila lidiasz1@gazeta.pl
    • sbks Re: Byłam W Tunezji 27.07.06, 09:19
      Czesc, wybieram sie do hotelu ESPLANADE w Monastirze, byłabym wdzięczna za
      jakies przydatne informacje o nim. Mam jeszcze jedno pytanko: jaka jest pogoda w
      Tunezji w PAźDZIERNIKU ??? (chciałabym się ładnie opalić...) Z góry dziękuje za
      inforamcje i pozdrawiam :)
      • lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 27.07.06, 21:42
        Niestety hotelu nie znam. Pogoda w październiku jest super tak ok. 26-28 stopni
        opalenizna gwarantowana:)
        • sbks Re: Byłam W Tunezji 27.07.06, 22:05
          Dziekuję Ci za szybką odpowiedź... Mam jeszcze jedno pytanko: Krem do opalania
          faktor 12 - wystarczy na październikowe słoneczko?
          • lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 16.08.06, 13:48
            To zależy od rodzaju skóry - ja opalałam się nawet na 8 czy 6 ale mam dosyć
            ciemną karnację. Na słonko trzeba uważać, bo opala inaczej niż u nas.
    • Gość: iwona Re: Byłam W Tunezji IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.07.06, 10:37
      BARDZO PROSZE o opinie na temat miasta port el kantauoi i hotelu occidental
      abou sofiane pobyt z All lub melia el muradi palace pobyt z HB.moje gg
      5322722 lub na forum.jestes bardzo uczynna osoba, to super !pozdrowienia
      • lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 27.07.06, 21:49
        Port El Kantauoi - to eleganckie miasteczko niedaleko Sousse (można dojechać
        taksówką). Nie byłam w żadnym z tych hoteli, ale wiem, że są 4* i pozytywnie się
        o nich wypowiadają turyści - więc warto któryś z nich wybrać. Jeśli chcesz
        jakichś bliższych informacji prosze pisać na meila.
        • Gość: iwona Re: Byłam W Tunezji IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.07.06, 22:02
          Bardzo Ci dziekuje .Chetnie skorzystam z dodatkowych informacji ,poniewaz musze
          wybrac jeden z tych hoteli.Tylko nie znam adresu na twoja skrzynke.Chyba ze
          przeoczylam na portalu.Jeszcze raz duze dzieki!
        • Gość: iwona Re: Byłam W Tunezji IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.07.06, 22:12
          moze podam swoj iwonagmb@wp.pl
        • Gość: sysiamal1 Re: Byłam W Tunezji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 10:13
          A znasz może hotel Prima Life Karawna w Sousse?
    • Gość: buraaa Re: Byłam W Tunezji IP: 81.210.25.* 16.08.06, 14:06
      witam, znasz moze sol club kantaoui? hotel**** w Porcie el kantaoui. bede
      wdzieczna za info
    • Gość: sysiamal1 Re: Byłam W Tunezji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 10:15
      Prosze powiedz coś o Prima Life w Sousse jak wiesz. Jade tam 19.08
    • szczapka1 jadę na Sylwestra do Tunezji..... 23.10.06, 11:26
      Bardzo proszę może kto był w Tunezji na Sylwestra i może coś npisać jak to
      wyglada. Jaka jest tam pogoda, jak wygląda impreza sylwestrowa itp. Z góry
      dziękuję

pozdrawiam:-)))
      • Gość: lidiasz1 Re: jadę na Sylwestra do Tunezji..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 15:08
        Niestety nie byłam w Tunezji na Sylwestra, ale byli moi znajomi - podobało się i
        pogoda dopisała, ale było to kilka lat temu w hotelu 4*
        Miłej zabawy!
        • ada062 Re: jadę na Sylwestra do Tunezji..... 02.11.06, 17:28
          Tunezyjczycy nie obchodzą chucznie Sylwestra, ale pewnie jak jedziesz na
          organizowaną imprezę, to coś tam specjalnego przygotują organizatorzy. Pogoda
          powinna dopisać, bo tak jak październik jest deszczowy - tak było i w tym roku -
          to w grudniu opadów jest mało, albo prawie wcale. Nota bene dzisiaj też tam
          pada. Pozdrawiam i życzę miłych wrażeń.
    • Gość: kawusia Re: Byłam W Tunezji IP: *.chello.pl 29.12.06, 21:16
      Witaj! Mam gorącą prośbę do Lidiasz. Jeśli coś wiesz o objazdówce po Tunezji z
      biurem Ecco Holiday będę wdzięczna za wszelkie informacje. ka.wa4@wp.pl
      Kaśka
      • Gość: Lidiasz Re: Byłam W Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 14:22
        nigdy nie byłam z tym biurem, ale objazdówki po Tunezji na ogół wyglądają bardzo
        podobnie, jeśli chesz bliższych informacji pisz na lidiasz1@gazeta.pl
    • zozolica Re: Byłam W Tunezji 03.01.07, 22:48
      Wybieram się z exim tour do tunezji do Sousse, hotel Karawan, co wiesz na temat
      tego hotelu, czy warto jechać. Jadę na początku maja.
      • Gość: RKS1926 Re: Byłam W Tunezji IP: *.201.udn.pl 11.01.07, 23:24
        W połowie maja jadę z żonką i synkiem ( 2 latka) do hotelu Mahdia Palace. Jakie
        tam są warunki na wypoczynek z dzieckiem? Gdzie można w miare blisko pojechać i
        zwiedzic?
        • Gość: lidiasz Re: Byłam W Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 14:28
          Przykro mi nie znam Mahdii, ale jeśli to hotel 5* to napewno będziecie
          zadowoleni. Miłego wypoczynku:)
      • Gość: Lidiasz Re: Byłam W Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 14:25
        Hotel średni, raczej zasługujący na 2*, ale to wszystko zależy od tego jakie
        masz wymagania - leży blisko plaży ale przejście przez ruchliwą ulicę, właściwie
        leży w centrum miasta.
    • Gość: Nikusia Re: Byłam W Tunezji IP: *.smgr.pl 30.04.07, 11:20
      Hejka .Bardzo bym chciala zebys mi odpowiedziala na moje pytania .Czy wiesz cos
      na temat hotelu Nesrine??wybieram tam sie w drugej polowie sierpnia z rodzinka i
      bardzo bym chciala wiedziec czego moge sie tam spodziewacjaka tam jest
      atmosfera itp..bardzo prosze o twoja odpowiedz
      • Gość: lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 19:09
        Przykro mi nie znam hotelu - bo w nim nie byłam, ma 4 gwiazdki i chyba ma go w
        ofercie Scan Holiday (w opcji All).Żałuje, ze nie mogę pomóc. Pozdrawiam.L
        • Gość: wzy Re: Byłam W Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 21:08
          a moze wiesz cos na temat hotelu coralia balm beach? mało opini na ten temat na
          forum
          • lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 14.07.07, 08:50
            Widziałam tylko z zewnątrz - robił dobre wrazenie, tu znalazłam jakiś link co
            prawda nie z forum, ale zawsze cos.Na ogół 4* w Tunezji to już przyzwoity
            standard.Pozdrawiam.
            www.wakacje.pl/oferty/tunezja/coralia-club-123839.html
            • Gość: Beata Re: Byłam W Tunezji IP: *.aster.pl 14.07.07, 17:15
              Witam serdecznie. Przeczytałam wypowiedzi na forum , bardzo mi sie przydadzą.
              Lece 24 Lipca .A czy cos wiesz o Aparthotel Residence El Kantaoui? Będe
              wdzięczna za informacje .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka