IP: *.chello.pl 13.08.06, 11:45
Myslicie ze bedzie mozna wziasc ze soba alkohol w miare duzych ilosciach
(piwo) zakupionym na wolnoclowcei to w bagazu podrecznym??? .....bo tak sie
zastanawiamy nad tym...
Obserwuj wątek
    • Gość: Domka Re: alkohol IP: *.artnet.lublin.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.06, 12:43
      NIe wiem co to są duże ilości.Może (jak musisz)to kup sobie piwo w domu i wsadź do bagażu dużego.Poza tym wydaje mi się bez sensu dzigać piwoze sobą i to w dużych ilościach, lepiej kupić coś mocniejszego (przy okazji będzie lżej, a i dla zdrowotności się przyda).
      Raczej możesz mieć problem z DUZYMI ilościami piwa w bagażu podręcznym, bo jest limit 5kg na osobę.
      • jola1978 Re: alkohol 14.08.06, 09:18
        Moi znajomi wzięli piwo i zapakowali do głównego bagażu. Nie przewidzieli, że
        obsługa nie traktuje delikatnie rzeczy turystów i w efekcie przy odbiorze
        bagażu z walizki lało się piwo, mocząc bagaże innych turystów. Jak można się
        było domyśleć - nikt nie był z tego zadowolony i taki początek wakacji nie
        nastraja pozytywnie. Ja miałam wódkę - na 2 osoby 1 litr, ale w bagażu
        podręcznym. Alkohol miał nam służyć do dezynfekcji od wewnątrz po ich jedzeniu.
        I do tego służył (chociaż jak się zagrzał - w pokojach nie było lodówki - to
        wolałam zrobić sobie drinka z zimnym napojem).
        • Gość: aga w Re: alkohol IP: *.crowley.pl 14.08.06, 21:51
          piwa nie radze brac i to w duzych ilosciach potwierdzam co pisza inni. piwo w
          tuzezji jest slabiutkie ale pod dostatakiem, lepiej na wolnoclowej kupic cos
          mocniejszego, mysmy mieli 10 litrow na 2 osoby w bagazu podrecznym
          (przekroczylismy norme ale przeszlismy nikt nic nie mowil), do tego 2 litry
          rasputina sprzedalismy tam obsludze hotelowej po 150 zl na polskie ( na
          wolnoclowej litr kosztuje 17 zl). pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka