Gość: wendy66 IP: *.magsoft.com.pl 05.03.08, 22:58 Prosze o opinie i te pozytywne i negatywne :-)/ wykupilam 7 dni pobytu w Tunezji z BP KOPERNIK/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wp2007 Re: BP Kopernik 06.03.08, 11:02 O koperniku jest duzo postów na forum Egipt. WP2007 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur7171 Re: BP Kopernik IP: *.aster.pl 09.03.08, 21:38 W zeszłym roku byliśmy z Kopernika w Egipcie, z uwagi na fakt że późno podjęliśmy decyzję o urlopie i oferty były poprzebierane zdecydowaliśmy się ofertę z mało znanego ''dla nas'' biura podróży Kopernik. Muszę przyznać, że jechaliśmy z duszą na ramieniu, dużo pytań , mało odpowiedzi, opinii itp. Od samego początku do końca byliśmy cały czas bardzo pozytywnie zaskakiwani. Osoba na lotnisku odpowiedzialna za bilety była na czas, wylot odbył się bez niespodzianek, po przylocie czekał na nas rezydent, transport do hotelu odbył się bez problemów, zakwaterowanie również (warto do paszportu włożyć trochę $) zawsze jest szansa na lepszy pokój np; daleko od klimatyzatorów. Na wycieczki zawsze mieliśmy do swojej dyspozycji autokar - oczywiście z klimą , z polskojęzycznym przewodnikiem. Wróciliśmy bardzo zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivaz Re: BP Kopernik IP: *.ptim.net.pl 14.03.08, 16:34 byłam w tamtym roku z tym biurem w Tunezji, nie mam żadnych zastrzeżeń, wszystko było OK, Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: BP Kopernik IP: 80.48.102.* 18.07.08, 12:36 Wczoraj wróciłem z Egiptu gdzie niestety pojechałem z Kopernikiem. Wykupiliśmy wczasy w hotelu Aqua Blue w Hurgadzie (7000 zł w listopadzie) Miało być exstra hotel 4+ ALL. Na miejscu po przylocie rezydent (zresztą bardzo niemiły Arab) powiedział że w naszym hotelu nie ma miejsc i zawiezie nas do innego w centrum miasta z widokiem na główną ulice miasta. 50 osób z małymi dziećmi. Zdecydowaliśmy się nie wysiadać z autokaru i po godzinie pojechaliśmy do naszego hotelu. Tam okazało się że Kopernik nie zarezerwował miejsc i 10 godzin spędziliśmy na recepcji, bez jedzenie picia z dziećmi śpiącymi na fotelach. Potem przyjechał rezydent i powiedział że jak chcemy to możemy sobie tu siedzieć na recepcji jeszcze dwa dni bo dopiero wtedy może będą pokoje, albo pojechać do innego hotelu na te 2 dni a potem nas tu przywiozą. Napisaliśmy pismo które on miał podpisać że tak będzie - i po ok 2 godzinach krzyków że on nic nie będzie podpisywał i w ogóle jak nie chcemy to możemy tu siedzieć dwa dni, podpisał i pojechaliśmy do innego hotelu (no ta bene STRASZNA NORA - jak ktoś jedzie do SIGAL-a to proszę się dwa razy zastanowić) Potem przyjechaliśmy z powrotem ale oczywiście nie do naszego hotelu ale do hotelu obok, nie 4+ tylko 4 (a to w Egipcie przepaść) Zostaliśmy rozlokowanie po całym kompleksie. Tym co się udało dostali pokoje w nowym hotelu i do końca mieli już wczasy OK. Pozostali idąc nad morze musieli zabrać ze sobą napoje lub prosić kogoś z tych szczęśliwców z nowego hotelu aby w barku przy plaży wzięli im coś do picia. KANAł KANAł I JESZCZE RAZ KANAł!!! To co odstawiło z nami BP KOPERNIK w Egipcie to czysta abstrakcja. Ich rezydenci to mówiący troszkę po polsku arabowie którzy ogólnie mają wszystko i wszystkich w d... Po nas grupa miała to samo tylko że oni siedzieli 8 godzin w autokarze przed hotelem! Pozostałe polskie biura kwaterowały ludzi bez problemów. My czekaliśmy nowi z innych biur przylatywali i szli do pokoi. RAZ NA ZAWSZE WYLECZYłEM się z KOPERNIKA i wszystkim tak radzę . Nic taniej a można nocować na plaży. Odpowiedz Link Zgłoś
4temp Re: BP Kopernik 26.07.08, 13:55 Witam, niestety i ja miałem podobnego pecha przy wyborze biura podróży Kopernik.Z moją rodziną również uczestniczyłem w tej wycieczce i stanowczo nie polecam tego biura.Jeżeli chcecie spędzić wymarzone,rodzinne wakacje to nie z KOPERNIKIEM. Aż dziw bierze,że tak niepoważna firma jaką jest w/w biuro podróży nosi nazwę jednego z naszych najwybitniejszych rodaków. Odpowiedz Link Zgłoś