Gość: Gość IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 10.05.08, 22:04 Czy jadąc do Tunezji z 9 miesięcznym dzieckiem wystarczy mieć je wpisane we własny paszport czy trzeba zrobić mu własny paszport? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dosiak7775 Re: wiza dla dziecka 10.05.08, 23:36 Nie wiem czy trzeba ale ja miałam z kolei problem bo podobno paszport musi być ważny minimum 6 miesięcy po powrocie a moje dziecko będzie miało wazny jeszcze tylko 4 m-ce i pytałam w ambasadzie i powiedzieli że wystarczy ważność 3 miesiące. Mój mały będzie miał w chwili wyjazdu niespełna 11 m-cy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuleczka1 Re: wiza dla dziecka IP: 80.50.191.* 12.05.08, 08:04 Na Twoim miejscu wyrobiłabym dziecku paszport. Moje dziecko ma co prawda 5 lat i ma paszport od 2 lat, jednakże nasi znajomi wyjeżdżający z niespełna rocznym dzieckiem i to do krajów europejskich wyrabiali paszport dla dziecka. W każdym razie z tego co dowiedziałam się w biurze paszportowym można mieć dziecko wpisane w paszport ale jesli chodzi o kraje europejskie, tutaj masz inną sytuację, wyjeżdżasz poza unię i na inny kontynent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdalena Re: wiza dla dziecka IP: *.media-lab.com.pl 15.05.08, 15:05 witam, Miałam wpisane dziecko na 10 lat w paszporcie i wyrabiałam dla niego nowy paszport, wybieramy się właśnie do Tunezji. Więc radziłabym wyrobić dla dziecka paszport, choć w biurze paszportowym powiedziel mi, że mam dziecko wpisane w paszport i nie powinno być problemów. Radzę udać się lub zadzwonić do biura paszportowego, dopytać się, ja dla świętego spokoju wyrobiłam nowy, bo co kraj to obyczaj... magdalena Odpowiedz Link Zgłoś