Gość: Ela IP: *.um.konet.pl 10.06.08, 12:16 co mozna zabrac do bagazu podrecznego, bo mówią że nie może on przekroczyc wagi 5 kg a z drugiej strony słyszę, że nie mozna miec nawet napoju, to jak jest??? Proszę o podpowiedz. dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwanbt Re: Pagaz podreczny 10.06.08, 12:27 Czy bagaz podreczny mozna miec plecak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Bagaż podręczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 13:29 Może być plecak. Natomiast do bagażu podręcznego wkładamy dokumenty,aparaty fotograficzne, kamery, komórki i inny sprzęt elektroniczny. Możemy też włożyć coś do czytania, coś z długim rękawem (bo w samolocie jest klima. Warto tu pamiętać, że lecąc na wysokości 10 tys metrów na zewnątrz jest temperatura około minus 50 stopni C).Możemy też włożyć zakupy, które poczyniliśmy w strefie becłowej i w tym wypadku chyba najbardziej chodzi o te 5 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Bagaż podręczny IP: *.um.konet.pl 10.06.08, 13:55 dzieki serdeczne i miłych wakacji życzę pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Bagaż podręczny IP: *.compower.pl 10.06.08, 20:37 Bagazu podręcznego nigdzie nam nie ważyli. A w Tunezji miałam wodę i kolę w butelkach, soki w kartonikach i nikt się nie czepiał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aztek Re: Bagaż podręczny IP: *.chello.pl 10.06.08, 23:19 chyba z ta cola i sokami nie wypuscili Cie z Polski,a jak wylatywalas z Tunezji to mialas te napoje.W Polsce na zadnym lotnisku nie pozwola miec w podrecznym plynow przekraczajacych 100 ml jak i kremow itp. Odpowiedz Link Zgłoś
monique76 Re: Bagaż podręczny 10.06.08, 23:39 W Warszawie na lotnisku 3 tygodnie temu przepuscili nas z butelką wody - taka 250 ml. I co wiecej - ze scyzorykiem w plecaku - maz zapomnial, ze takowy ma w kieszonce plecaka - przypomnial sobie tuz przed przechodzeniem przez bramki.. Nikt nie zauwazyl, spokojnie przeszlismy przez kontrole - wiecej problemow sprawily metalowe sprzaczki w butach mojego dziecka.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Bagaż podręczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.08, 23:50 Mnie przepuścili w Warszawie z nożyczkami do paznokci ale kazali wyrzucić pilniczek. Teraz już sie pilnuję aby nawet żadnych kosmetyków nie mieć w bagażu podręcznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aztek Re: Bagaż podręczny IP: *.chello.pl 11.06.08, 00:39 moze przeoczenie,ale po co robic zamet.Nie wolno i tyle.Mozna takie rzeczy wlozyc do glownego,a nie pozniej wyciagac i wyrzucac jak znajdzie sie uparta bestia.Mieliscie fuksa i tyle,ale na fuksa nie ma co liczyc.Na bezclowym kupic napoj i przejsc bez problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IZKa Re: Bagaż podręczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 12:27 Ale przecież bagaż podręczny rzadko kiedy jest sprawdzany. Mi jeszcze nigdy nie sprawdzli torby podręcznej Odpowiedz Link Zgłoś
monikamod1 Re: Bagaż podręczny 11.06.08, 12:40 A mi zawsze sprawdzają. Byłam świadkiem, jak kobiecie kazali wyrzucić butelkę z napojem powyżej 100 ml. Swoją drogą ta Pani podjęła dyskusję z celnikami i przez to zablokowała odprawę na kilkanaście minut. Doprowadziło to do podniesienia adrenaliny zarówno mnie jak i pozostałym oczekującym, może nie wiedziała, że w strefie wolnocłowej można kupić każdy napój:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Bagaż podręczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 13:24 OK. Napoje mogą być tylko z "bezcłówki", a jakieś kanapki lub jabłko? W tamtym roku miałam catering ale w tym roku nie będzie. Ja jakoś wytrzymam ale mój syn to raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
monikamod1 Re: Bagaż podręczny 11.06.08, 14:04 Kanapki, drożdżówki, jabłka mogą być, ale jogurty już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Bagaż podręczny IP: *.compower.pl 11.06.08, 13:58 Pisałam wyraźnie w Tunezji w bagazu podręcznym miała te napoje. Polska ma przepisy i je przestrzega. Co do płynów jeżeli to będzie butelka nawet szklana ale z syropem, lekarstwem dla dziecka to nie odbierają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Bagaż podręczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.08, 00:44 a jak na poznańskiej Ławicy sklepy wolnocłowe nie działają od pół roku (ŻENADA!) to co zrobić? Lecę z 7-latkiem Odpowiedz Link Zgłoś
gia600 Re: Pagaz podreczny 11.06.08, 13:22 bagaż podręczny chyba tylko chodzi o to aby nie było w nim żadnych ostrych narzędzi i kosmetyków, bo tak to można miec w nim co się chce i ile się uniesie ;)już wiele razy się przekonałam :) Odpowiedz Link Zgłoś