Dodaj do ulubionych

Pagaz podreczny

IP: *.um.konet.pl 10.06.08, 12:16
co mozna zabrac do bagazu podrecznego, bo mówią że nie może on
przekroczyc wagi 5 kg a z drugiej strony słyszę, że nie mozna miec
nawet napoju, to jak jest???
Proszę o podpowiedz.
dzieki
Obserwuj wątek
    • iwanbt Re: Pagaz podreczny 10.06.08, 12:27
      Czy bagaz podreczny mozna miec plecak?
      • Gość: Gosia Re: Bagaż podręczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 13:29
        Może być plecak.
        Natomiast do bagażu podręcznego wkładamy dokumenty,aparaty
        fotograficzne, kamery, komórki i inny sprzęt elektroniczny. Możemy
        też włożyć coś do czytania, coś z długim rękawem (bo w samolocie
        jest klima. Warto tu pamiętać, że lecąc na wysokości 10 tys metrów
        na zewnątrz jest temperatura około minus 50 stopni C).Możemy też
        włożyć zakupy, które poczyniliśmy w strefie becłowej i w tym wypadku
        chyba najbardziej chodzi o te 5 kg.
        • Gość: ela Re: Bagaż podręczny IP: *.um.konet.pl 10.06.08, 13:55
          dzieki serdeczne i miłych wakacji życzę
          pozdrawiam
          • Gość: aneta Re: Bagaż podręczny IP: *.compower.pl 10.06.08, 20:37
            Bagazu podręcznego nigdzie nam nie ważyli.
            A w Tunezji miałam wodę i kolę w butelkach, soki w kartonikach i nikt się nie czepiał
            • Gość: aztek Re: Bagaż podręczny IP: *.chello.pl 10.06.08, 23:19
              chyba z ta cola i sokami nie wypuscili Cie z Polski,a jak
              wylatywalas z Tunezji to mialas te napoje.W Polsce na zadnym
              lotnisku nie pozwola miec w podrecznym plynow przekraczajacych 100
              ml jak i kremow itp.
              • monique76 Re: Bagaż podręczny 10.06.08, 23:39
                W Warszawie na lotnisku 3 tygodnie temu przepuscili nas z butelką
                wody - taka 250 ml. I co wiecej - ze scyzorykiem w plecaku - maz
                zapomnial, ze takowy ma w kieszonce plecaka - przypomnial sobie tuz
                przed przechodzeniem przez bramki.. Nikt nie zauwazyl, spokojnie
                przeszlismy przez kontrole - wiecej problemow sprawily metalowe
                sprzaczki w butach mojego dziecka..
                • Gość: Gosia Re: Bagaż podręczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.08, 23:50
                  Mnie przepuścili w Warszawie z nożyczkami do paznokci ale kazali wyrzucić
                  pilniczek. Teraz już sie pilnuję aby nawet żadnych kosmetyków nie mieć w bagażu
                  podręcznym.
                  • Gość: aztek Re: Bagaż podręczny IP: *.chello.pl 11.06.08, 00:39
                    moze przeoczenie,ale po co robic zamet.Nie wolno i tyle.Mozna takie
                    rzeczy wlozyc do glownego,a nie pozniej wyciagac i wyrzucac jak
                    znajdzie sie uparta bestia.Mieliscie fuksa i tyle,ale na fuksa nie
                    ma co liczyc.Na bezclowym kupic napoj i przejsc bez problemow.
                    • Gość: IZKa Re: Bagaż podręczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 12:27
                      Ale przecież bagaż podręczny rzadko kiedy jest sprawdzany. Mi
                      jeszcze nigdy nie sprawdzli torby podręcznej
                      • monikamod1 Re: Bagaż podręczny 11.06.08, 12:40
                        A mi zawsze sprawdzają. Byłam świadkiem, jak kobiecie kazali
                        wyrzucić butelkę z napojem powyżej 100 ml. Swoją drogą ta Pani
                        podjęła dyskusję z celnikami i przez to zablokowała odprawę na
                        kilkanaście minut. Doprowadziło to do podniesienia adrenaliny
                        zarówno mnie jak i pozostałym oczekującym, może nie wiedziała, że w
                        strefie wolnocłowej można kupić każdy napój:)
                        • Gość: Gosia Re: Bagaż podręczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 13:24
                          OK. Napoje mogą być tylko z "bezcłówki", a jakieś kanapki lub
                          jabłko? W tamtym roku miałam catering ale w tym roku nie będzie. Ja
                          jakoś wytrzymam ale mój syn to raczej nie.
                          • monikamod1 Re: Bagaż podręczny 11.06.08, 14:04
                            Kanapki, drożdżówki, jabłka mogą być, ale jogurty już nie.
              • Gość: aneta Re: Bagaż podręczny IP: *.compower.pl 11.06.08, 13:58
                Pisałam wyraźnie w Tunezji w bagazu podręcznym miała te napoje.
                Polska ma przepisy i je przestrzega. Co do płynów jeżeli to będzie butelka nawet szklana ale z syropem, lekarstwem dla dziecka to nie odbierają.
                • Gość: Ala Re: Bagaż podręczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.08, 00:44
                  a jak na poznańskiej Ławicy sklepy wolnocłowe nie działają od pół roku (ŻENADA!)
                  to co zrobić? Lecę z 7-latkiem
    • gia600 Re: Pagaz podreczny 11.06.08, 13:22
      bagaż podręczny chyba tylko chodzi o to aby nie było w nim żadnych
      ostrych narzędzi i kosmetyków, bo tak to można miec w nim co się
      chce i ile się uniesie ;)już wiele razy się przekonałam :)
    • elgry Re: Pagaz podreczny 11.06.08, 14:15
      www.pegas.com.pl/przepisy.pdf

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka