Gość: edi IP: 62.87.185.* 01.07.08, 10:31 Czy ktoś miał nadbagaż i czy kazali wam dopłacać? ewentualnie ile. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: LALA Re: Tunis Air - dopłata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.08, 10:37 od kazdego kilograma wiecej jest opłata 2 euro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: Tunis Air - dopłata IP: 62.87.185.* 01.07.08, 10:45 ała... będę musiała dokładnie zważyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Tunis Air - dopłata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.08, 14:39 Zawsze mam nadbagaż taki do 5 kg i w zyciu nie doplacalam. No chyba ze dowalisz z 15 kg wiecej to to raczej nie przejdzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AiW Re: Tunis Air - dopłata IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.08, 20:44 Wracaliśmy w piątek. Mielismy 8 kg nadbagażu i nikt nie zwracał na to uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
lamot Re: Tunis Air - dopłata 01.07.08, 23:04 Potwierdzam wróciłem w czwartek i nie robili problemu o 3kg. Samolot super do Gdańska, monitory z mapą przeloty i innymi danymi w trakcie lotu super!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walizka Re: Tunis Air - dopłata IP: *.knc.pl 01.07.08, 23:16 a ja mam pytanie jak to jest z pakowaniem się w jedną walizkę. powiedziano mi, że lepiej się nie pakować w jedną dużą (jaki byłby limit kg w jednej duzej walizce na dwie osoby?), tylko lepiej w dwie po 15kg.. czy ktoś z was pakował się w dwie osoby do jednej walizki i nie było kłopotów etc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: Tunis Air - dopłata IP: 62.87.185.* 02.07.08, 07:40 Ale bzdur ci ktoś naopowiadał. Jak idziesz do odprawy to dajesz wszystkie bilety np. ja + mąż+dziecko i kładziesz wszystkie walizki na taśmie-wadze (bez podręcznego oczywiście) i sprawdzają czy nie przekracza limitu na daną ilość osób, więc nie ma znaczenia czy masz 1 czy 10 walizek (pamiętaj tylko że każda walizka ma swoją dodatkową wagę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrii Re: Tunis Air - dopłata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 23:31 wszystko zależy jak duża będzie ta jedna walizka. Jeśli to będzie coś o wymiarach szafy to będzie problem. Kilka lat temu byłem świadkiem na lotnisku w Pyrzowicach jak kazali jakiejś parze przepakować rzeczy do kartonów bo ich walizka była zbyt duża. To co dla nas jest w miare małe musi być też małe dla samolotu i jego luku bagażowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Tunis Air - dopłata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.08, 08:15 Poza tym wartałoby pomyśleć o ludziach którzy będą musieli załadować bagaż i wyładować z samolotu, Wiem że w większości idzie na taśmę, ale jednak na tą taśmę trzeba to wrzucić. I każdemu lepiej jest podnieść 3 walizki po 12 kg, niz jedną 45kilogramową Odpowiedz Link Zgłoś