Gość: NISMO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 00:22 jakie są tam ceny złota? opłaca sie? jak sprawdzić czy to rzeczwiscie zloto czy tombak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewa Re: CENY ZłOTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 20:19 Nie kupować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: CENY ZłOTA IP: *.icpnet.pl 10.08.08, 20:23 czemu nie kupowac ? jezeli ktos chce zakupic .. i go stac na to to jak najbardziej .. w Medynie jest tzw. złota ulica i tylko tam . ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złotnik Re: CENY ZłOTA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.08, 07:58 w Hammamecie np. nie ma złota a to co widać na straganach to blaszki. Uważajcie bo tam nas chcą na każdym kroku nabrać (delikatnie mówiąc) a przywieźć można np. to www.zdjecia-z-wakacji.blofish.eu/2008/07/21/suveniry-z-tunezji-wszystko-w-jednym-miejscu/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimu Re: CENY ZłOTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 11:04 Ludzie nie kupujcie tam zlota bo to zlota nigdy nie widzialo!!! to jest zwykly tombak..to sa jedynie blaszki pokryte niby 18 karatowym zlotem ale bez zadnej proby :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: CENY ZłOTA IP: *.icpnet.pl 12.08.08, 16:15 nie rozumiem ludzi ktorzy tu pisza zeby nie kupowac tam zlota..! czemu nie?! jest zlota ulica w ktorej jest 100%towe zloto.. mala przywieszka z wielbladem 200dt. i to jest zloto. ale po prostu trzeba trafic na ta ulice,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimu Re: CENY ZłOTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.08, 10:01 to jak Ty dalas 200dt(okolo 400zl) za jakas mala przywieszke to gratuluje wydania w bloto tyle kasy 165dt kosztuje sahara 2-dniowa ;) mnie wlasnie na tej ulicy ze zlotem 6 gramowa "zlota" zawieszke chcieli sprzedac za 40dt ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: CENY ZłOTA IP: 88.156.164.* 14.08.08, 12:24 rowniez odradzam, kupilam 2 lata temu ich "prawdziwe" zloto, z probami i wszystkim ale ze mial to byc prezent po powrocie spr u jubilera i szjas;) jakies to bylo chyba 300zl albo 400 ale inni naiwni wydali wiecej...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dk50 Re: CENY ZłOTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 13:57 Na początku lipca byłam w Tunezji i kupiłam "to złoto"-bransoletkę i 2 zawieszki.Kupując spytałam sprzedawcę,czy to jest prawdziwe złoto.Z tłumaczeń jego zrozumiałam,że to nie jest takie złoto jak u nas,czyli 18-to karatowe,ale jakiś mix,(nie zrozumiałam jaki,bo nie znam rewelacyjnie angielskiego,czyli jakieś takie pewnie podrabiane "tunezyjskie")sprzedawca powiedział także,że "to" złoto nie zrobi się czarne.Na razie noszę je i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś