Dodaj do ulubionych

Wróciliśmy z Club el bousten

IP: 195.205.202.* 19.07.09, 22:34
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: Wróciliśmy z Club el bousten IP: *.net.stream.pl 20.07.09, 15:54
      I jak było, bo my lecimy 23.07 na 2 tyg. i nie wiem czy dobrze zrobiliśmy
      rezerwując, bo opinie są różne...
      • Gość: magdam110 Re: Wróciliśmy z Club el bousten IP: *.biznesdsl.etel.pl 21.07.09, 08:58
        Wszystko zależy od tego jak jesteście nastawieni. My byliśmy w
        tamtym roku i wróciliśmy zadowoleni. Pokoje skromne, codziennie
        sprzątane, hotel na dużym terenie z własną bardzo szeroką plażą, na
        której są dwa boiska do siatkówki i pilki nożnej. Czyste baseny,
        dobre tunezyjskie powtarzam tunezyjskie a nie polskie jak się
        niektórzy chyba spodziewali jedzenie. My byliśmy we wrześniu więc
        nie wiem jak działa klimatyzacja i z powodu mniejszej ilości
        turystów nie mielismy problemu z tłokiem na stolowce czy na basenie.
        Dużo animacji, aerobic, taniec brzucha , strzelanie z łuku, jest
        kort tenisowy. Niedaleko hotelu są malutkie wykopaliska
        archeologiczne- świetnie zachowane mozaiki o których nikt nie
        informował. Na zorganizowanej wycieczce byliśmy tylko na Saharze.
        Resztę to znaczy Tunis, Kartagina i Sidi bu Said zwiedziliśmy na
        wlasną rękę korzystając z tunezyjskich środków lokomocji.(dużo
        taniej).
    • Gość: Kasia Re: Wróciliśmy z Club el bousten IP: 195.205.202.* 21.07.09, 22:26
      Jesteśmy bardzo zadowoleni i gdyby nie to że już kilka lat temu obiecaliśmy
      sobie że co roku jedziemy do innego hotelu to pewnie byśmy go jeszcze
      odwiedzili.....
      Przy zakwaterowaniu daliśmy w recepcji 10 dolarów prosząc o pokój mieszczący
      się w przedziale numerycznym od 1-100 , te pokoje są po remoncie a własciwie
      mają wymienione okna na plastiki bo umeblowanie jest takie same jak w
      pozostałych pokojach...jeśli traficie do starszych pokoi to poproscie o pokój na
      pietrze -bedziecie mogli zostawiać otwarty balkon wychodząc na plaże czy
      baseny.Pokoje wyposażone skromnie ALE wygodne łóżko jest,nocne
      szafki,stół,krzesła,szafa,duże lustro-nam naprawdę nic wiecej nie było
      potrzebne.Toaleta oddzielna z łazienką w której jest wanna-woda gorąca
      zawsze,tylko czasem słabe ciśnienie.
      Jedzenie w miarę.....mnie najbardziej smakowały śniadania-głodni na pewno nie
      bedziecie - jedyny minus to mało owoców , właściwie przez dwa tyg na przemian
      był arbuz,melon i brzoskwinie.
      największy plus tego hotelu to zespół animatorów,którzy dwoją się i troją od
      rana do nocy-wieeelki ukłon dla Chico,Kimo,Tito,Mamadu i Dory.....
      Plaża piękna ,morze cieplutkie -żyć nie umierać!!!!
      Zyczę miłego wypoczynku-najważniejsze to na samym początku powiedzieć sobie:
      "Przylecieliśmy do trzy gwiazdkowego hotelu dobrze się bawić i odpocząć i nie
      traćmy czasu na pierdoły , niedociągnięcia i szukanie schabowego na stołówce :)
      Pozdrawiam
      • Gość: aga Re: Wróciliśmy z Club el bousten IP: *.net.stream.pl 22.07.09, 12:28
        Bardzo dziękuję o opinie! Najbardziej martwię się o łazienkę i jedzenie,
        ponieważ lecimy z 2 letnim dzieckiem... Boję się, żeby nie złapał jakiejś
        biegunki czy czegoś podobnego... Mamy wykupioną opcję all. Na pałac się nie
        nastawiamy:) O jaki nr pokoju najlepiej poprosić?? Będę wdzięczna za podpowiedź:)
    • Gość: kropa Re: Wróciliśmy z Club el bousten IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.09, 11:24
      z tego hotelu wróciłam wczoraj
      generalnie jestesmy bardzo zadowoleni
      tunezyjskie jedzenie z przepysznymi warzywami, do wyboru do koloru (oczywiście POLACY narzekali!)
      w pokojach czysto, NIE dałam 10 dolców (POLACY dają!) i bez problemu zamieniłam pokój - chciałam bungalow (rozmawiac bezpośrednio z dyrektorem)
      plaża przyjemna, woda bardzo płytka
      na basenach leżaki zajmują POLACY! ok 5 rano
      bardzo fajne animacje

my jesteśmy BARDZO zadowoleni!
      • Gość: kalalulala Re: Wróciliśmy z Club el bousten IP: *.rybnik.vectranet.pl 29.07.09, 15:30
        witam,
        wybieram się do tego hotelu 30.07.09 - jestem ciekawa czy pokoje dla
        rodzin 2+2 w budynku piętrowym składają się z dwóch pomieszczeń tak
        jak to jest w bungalowach?

Dzięki za odpowiedz
        • ka_ja1 Re: Wróciliśmy z Club el bousten 29.07.09, 18:23
          Jak z opcją All co wchodzi w jej skład? mam na mysli alkohole
          Czy w okolicy jest sie gdzie zabawić dyskoteki kluby itp?
          Z jakiego biura byliście? na plazy leżaki sa darmowe rozumiem?

Dzieki za info:)
          • Gość: greka Re: Wróciliśmy z Club el bousten IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.09, 13:57
            w tym hotelu jest chyba tylko opcja all (nie widziałam żeby ktoś miał inną - lipiec 2009) w skład wchodzą:
            -alkohole: bukha, whisky, wódka, gin, wina białe, różowe czerwone i piwo nierozcieńczane:)
            -inne napoje typu cola, sprite, mirinda, soki, woda min gaz i niegaz
            -pizza o 23.00
            -lody, naleśniki i pączki o 16.00
            - no i jadełko na stołówce

na dyskoteki nie chodziliśmy bo wypoczywaliśmy z dzieciakami:)

byliśmy z SUN FUN - wspaniały rezydent!!!!!

na plaży leżaki sa płatne! na basenie zarówno leżaki jak i materace są w cenie
            • ka_ja1 Re: Wróciliśmy z Club el bousten 31.07.09, 11:02
              Greka:) dzieki za info tez zamierzam wybrac sie z Sun Fun.Pozdrawiam
              • Gość: greka Re: Wróciliśmy z Club el bousten IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.09, 13:55
                życzę udanych wczasów:)
        • Gość: greka Re: Wróciliśmy z Club el bousten IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.09, 13:52
          pokoje 2+2 w hotelu składają się z jednego pokoju, łazienki, małego przedpokoju i balkoniku, my mieliśmy łóżko małżeńskie i łóżko pietrowe jako dostawka
          w hotelu wyremontowane są pokoje od nr 1 do (chyba) 150, reszta nie jest zaciekawa, aczkolwiek są tacy co tam mieszklali i byli zadowoleni:)
          my wybraliśmy bungalowy (zamiana bezproblemowa i bezłapówkowa - wystarczy poprosić)
          • Gość: kalalulala Re: Wróciliśmy z Club el bousten IP: *.rybnik.vectranet.pl 30.07.09, 15:43
            Mam nadzięję że pobyt się nam uda, zwłaszcza że jedziemy z dwójką
            dzieci 3 i 6 lat.
            • Gość: greka Re: Wróciliśmy z Club el bousten IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.09, 13:54
              my pobyt zaliczamy do bardzo udanych!

byliśmy również z 2 dzieci (5 i 9 lat) - weź sobie na wszelki wypadek jakiś antybiotyk, moi mieli obydwoje anginę, podałam amoksiklaw i augmentin i przeszło (wezwanie lekarza z ubezpieczenia biura kosztuje 50 dol (opłata bezzwrotna), daje zastrzyk i też antybiotyk, chyba z grupy cefuroksim...czy coś tam)

• Gość: janekloto Re: Finanse IP: 212.122.206.* 13.09.09, 11:24
        Lecę 17.09 br czy w hotelu lub jego pobliżu jest bankomat. Jak lepiej zabrać pieniądze z kraju (euro, dolory czy funty), czy kożystać z bankomatu. Jak z płaceniem kartą.
    • Gość: lenka~ Re: Wróciliśmy z Club el bousten IP: *.tktelekom.pl 02.08.09, 15:17

Mam pytanie odnośnie bungalowów... chodzi o to ze jesteśmy grupką 6 osób i mamy
      zarezerwowane 2 pokoje, czy można w recepcji poprosić o taki bungalow, żebyśmy
      byli razem... Ile osób w ogole może być tam zakwaterowanych? nie jest nas za
      dużo? I jeszcze jedno... ile tam jest pokoi w takim bungalowie, zebyśmy się
      mogli dogadać?? z góry dzieki za info:)
      • Gość: greka Re: Wróciliśmy z Club el bousten IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.09, 15:44
        w bungalowie są dwa pokoje (nie są zamykane tylko otwarte łukiem na przedpokój) po dwa łóżka w każdym + ewentualna dostawka jednoosobowa w kuchni
        • adamagnes Re: Wróciliśmy z Club el bousten 04.09.09, 14:17
          Witam,

czy ktoś będzie w El Bousten od 17 września ?
          • Gość: janusz Re: Wróciliśmy z Club el bousten IP: 212.122.206.* 13.09.09, 19:54
            17 września wylot z BYDGOSZCZY
            • Gość: Viki Re: Wróciliśmy z Club el bousten IP: *.rene.com.pl 14.09.09, 01:39
              A już myślałyśmy z Adamagnes, że tylko my lecimy 17.09 z
              Bydgoszczy :-) my do Tunezji po raz trzeci ale do El Bousten
              pierwszy :-) więc do zobaczenia na lotnisku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka