Dodaj do ulubionych

Co komu przystoi, czyli ....

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.04, 14:05
.....lekcje dobrego życia dla płci obojga i feministek.

Lekcja pierwsza: odpowiednie zajęcie niedzielne.

1. Czym w niedzielę winien zajmować się mężczyzna:

art.koti.com.pl/caillebotte/13.jpg
2. Czym w niedzielę winna zajmować się niewiasta:

art.koti.com.pl/renoir/renoir6.jpg
3. Czym w niedzielę winny zajmować się feministki:

art.koti.com.pl/pissarro/pissarro5.jpg
Obserwuj wątek
    • jancio.vodnik Re: Co komu przystoi, czyli .... 01.02.04, 15:23
      A tak powinienes sie ubrac jak w niedziele popierdalasz do kosciolka:
      wiem.onet.pl/wiem/bmp/61039-4583.jpg
      • mlody.panicz Re: Co komu przystoi, czyli .... 01.02.04, 18:41
        jancio.vodnik napisał:

> A tak powinienes sie ubrac jak w niedziele popierdalasz do kosciolka:
        > wiem.onet.pl/wiem/bmp/61039-4583.jpg

alez towarzyszu! czyzby wasz ateizm byl efektem zwyklego chamstwa, nie zas
        rewolucyjnej czujnosci?
        pozdrawiam nieustajaco
        mp
        • jancio.vodnik Re: Co komu przystoi, czyli .... 01.02.04, 21:08
          mlody.panicz napisał:

> alez towarzyszu! czyzby wasz ateizm byl efektem zwyklego chamstwa, nie zas
          > rewolucyjnej czujnosci?

alez paniczu! ateizm? Takie brzydkie slowo w ustach panicza? Popouczac doroslych
          ludzi co komu przystoi to ja rozumiem, ze paniczowi wypadac moze, ale ateizm? I
          to "towarzyszu" jeszcze? Zdecydowanie powinen panicz zmienic towarzystwo. Moze
          tymczasem zanim kuzyneczka nie przyjedzie od wód to kucharcia paniczowi czas zajmie?
    • Gość: barbinator konkurs IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.04, 17:07
      Pytanie: która z osób przedstawionych na obrazkach jest niemoralna.
      Nagrodą za prawidłową odpowiedź będzie plakat z systemem nerwowym dżdżownicy i
      napisem "Chroń życie poczęte gdyż ono jest święte". Fundator: Maciej Zły Wilk.

Pozdr. B.
      • Gość: barbinator Re: konkurs IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.04, 17:14
        Moja propozycja: niemoralni są panowie grający w karty. Są bowiem ubrani w
        spodnie pozwalające się domyslać kształtu oraz, o zgrozo, wielkości ich...
        męskich powabów, czego jak wiadomo Koran zakazuje. Ponadto nie wszyscy mają
        brody, co jak powiada uniwersalna moralność talibów jest niemoralne.
        • tad9 Re: konkurs 01.02.04, 17:23
          Gość portalu: barbinator napisał(a):

> Moja propozycja: niemoralni są panowie grający w karty. Są bowiem ubrani w
          > spodnie pozwalające się domyslać kształtu oraz, o zgrozo, wielkości ich...
          > męskich powabów, czego jak wiadomo Koran zakazuje. Ponadto nie wszyscy mają
          > brody, co jak powiada uniwersalna moralność talibów jest niemoralne.

I do tego właśnie prowadzi brak stałego systemu wartości: Barbinator rzuca się
          od permisywizmu, do rygoryzmu. Aż przykro patrzeć!
          • Gość: barbinator Re: konkurs IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.04, 17:32
            Ależ Tad, ranisz moje czułe serce.
            Ja tylko chcę dostać ten plakat z dżdżownicą.
            Tyle czasu mi zajęło sprawdzenie w wordzie jak to się pisze (zawiesił się,
            niemoralniak jeden), że teraz muszę coś z tego mieć!!

PS
            Czy jak mój komp się zawiesza, to też jest niemoralny?
            Tak samo jak ci panowie twierdzący, że Ziemia jest płaska? (Wilk wie o co
            chodzi)
        • Gość: Monika Re: konkurs IP: *.chello.pl 01.02.04, 17:23
          Ja stawiam na nr 2 czyli robótki ręczne. Z pewnego źródła dowiedziałam się, że
          ona haftuje sztandar z napisam :Mój brzuch należy do mnie"
          • tad9 Re: konkurs 01.02.04, 17:25
            Gość portalu: Monika napisał(a):

> Ja stawiam na nr 2 czyli robótki ręczne. Z pewnego źródła dowiedziałam się,
            że
            > ona haftuje sztandar z napisam :Mój brzuch należy do mnie"

Ja zaś z pewnego źródła, że to hasło w wersji prawdziwie feministycznej
            brzmi: "mój brzuch należy do mnie i to wszystko, co mam, bo rozum straciłam już
            dawno".
            • Gość: Monika Re: konkurs IP: *.chello.pl 01.02.04, 17:56
              tad9 napisał:

> Gość portalu: Monika napisał(a):
              >
              > > Ja stawiam na nr 2 czyli robótki ręczne. Z pewnego źródła dowiedziałam się
              > > ,że ona haftuje sztandar z napisam :Mój brzuch należy do mnie"
              >
              > Ja zaś z pewnego źródła, że to hasło w wersji prawdziwie feministycznej
              > brzmi: "mój brzuch należy do mnie i to wszystko, co mam, bo rozum straciłam
              > już dawno".

Takie właśnie myśli przynosi otępienie po nieprzespanej nocy przy kartach.
              Zwłaszcza jak sie przegrało spore pieniądze i chce się odstresować wyładowując
              na żonie.
      • goga.74 Re: konkurs 01.02.04, 17:51

> Pytanie: która z osób przedstawionych na obrazkach jest niemoralna.

Nie trzeba ogladac obrazkow, zeby stwierdzic, ze niemoralne sa na pewno
        feministki. Dzdzownica moja.
        • Gość: barbinator Re: konkurs IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.04, 18:33
          Nie trzeba ogladac obrazkow, zeby stwierdzic, ze niemoralne sa na pewno
          > feministki. Dzdzownica moja.

Hola hola, mości panno!
          Ekspertem od feminizmu jest tutaj dozywotnio Tad, a on przecież stwierdził, że
          feministki mają tylko brzuchy a nie mają rozumu.
          Istoty pozbawione rozumu nie mogą zaś być ani moralne, ani niemoralne gdyż
          moralność jest funkcją świadomości.
          Feministki funkcjonują więc poza pojęciami moralnymi - niczym starożytni
          bogowie są poza dobrem i poza złem...
          (...ja tej dżdżownicy tak łatwo nie oddam, zwłaszcza ze jak sądzę Maciek
          dołączy do nagrody patriarchalny pocałunek w czoło)

Pozdr. B.
          • mlody.panicz Re: konkurs 01.02.04, 18:46

> Ekspertem od feminizmu jest tutaj dozywotnio Tad, a on przecież stwierdził,
            że
            > feministki mają tylko brzuchy a nie mają rozumu.
            > Istoty pozbawione rozumu nie mogą zaś być ani moralne, ani niemoralne gdyż
            > moralność jest funkcją świadomości.
            > Feministki funkcjonują więc poza pojęciami moralnymi - niczym starożytni
            > bogowie są poza dobrem i poza złem...

nie do konca. utrata rozumu na wlasne zyczenie i wpadniecie w glupote jest
            czynem niemoralnym.
            pozdrawiam
            mp
          • tad9 Re: konkurs 01.02.04, 19:16

> Ekspertem od feminizmu jest tutaj dozywotnio Tad, a on przecież stwierdził,
            >że feministki mają tylko brzuchy a nie mają rozumu.

Owszem, nie stwierdziłem jednak że feministki nie myślą. Feministki myślą, lecz
            przy pomocy zgoła innej części ciała, niż reszta ludzi.

> Pozdr.
      • Gość: breskva Re: konkurs IP: 195.117.242.* 14.02.04, 22:19
        Zdecydowanie obrazek nr1! ewidentny podtekst homoseksualny
        prosze o dzdzownice i odpowiedz na pytanie jaka to czescia ciala mysla
        feministki?
        pozdr
    • e_wok Jako ignorantka... 01.02.04, 20:05
      nie zapoznana z caloscia tworczosci Pissarro, chcialabym dociec, nad czym
      wlasciwie znecaja sie panie nad woda, przy pomocy budzacych groze narzedzi...?
      Czyzby to byly wlasnie topione ciala zwolennikow patriarchatu?
      • tad9 Re: Jako ignorantka... 01.02.04, 22:09
        e_wok napisała:

> nie zapoznana z caloscia tworczosci Pissarro, chcialabym dociec, nad czym
        > wlasciwie znecaja sie panie nad woda, przy pomocy budzacych groze
        narzedzi...?

Te panie PIORĄ droga Ewok. Wiem, że jesteś zaskoczona, ale w ten właśnie sposób
        prały kobiety, zanim jakiś mężczyzna nie wymyślił dla nich pralki.
        • tad9 Kultura wysoka - muzyka 08.02.04, 16:15
          Oto sztuka muzycza przez duże "SZ".

www.serverone.pl/agatka/bajeczki_drobne/niedomowienia.html
        • Gość: mmm Re: Jako ignorantka... IP: 217.153.179.* 14.02.04, 18:46
          doznalam oswiecenia! nawychmiast pedze wyciagnac z przekletej pralki ciuchy i
          wyprac je w wisle (tylko takich zrodlem naturalnym dysponuje w promieniu
          kilkudziesieciu kilometrow). a za tego (nie wiem czy byl to mezczyzna, ale
          chyba musial byc, bo przeciez zadna kobieta nigdy nic nie wymyslila, bo kobiety
          sa z natury za glupie, a mezczyzni to zrodlo wiedzy i madrosci wszelakiej), co
          wymyslil to dzielo szatana - pralke - bede sie modlic codziennie o 8.30 zaraz
          po modlitwie za mego oswieciciela tada.
      • Gość: lEń Re: Jako ignorantka... IP: 5.2.* / *.chello.pl 16.02.04, 15:03
        > nie zapoznana z caloscia tworczosci Pissarro, chcialabym dociec, nad czym
        > wlasciwie znecaja sie panie nad woda, przy pomocy budzacych groze
        narzedzi...?
        > Czyzby to byly wlasnie topione ciala zwolennikow patriarchatu?
        >
        >

nie - to aborcja w 11 miesiecznego plodu
    • Gość: rusałka ok tad, piękne obrazki,ale to trochę dawno było... IP: *.pl / *.one.pl 08.02.04, 22:19
      • tad9 Re: ok tad, piękne obrazki,ale to trochę dawno by 08.02.04, 22:33
        Co to znaczy "dawno"? Prawdziwa SZTUKA się nie starzeje!
    • Gość: mmm Re: Co komu przystoi, czyli .... IP: 217.153.179.* 14.02.04, 18:51
      jeszcze jedno - dziekuje za oswiecenie w formie obrazkowej. do mnie jako do
      kobiety czyli istoty z malym mozgiem (lub wrecz bezmozgiej - sama nie wiem)
      tylko forma obrazkowa mogla trafic. i juz wiecej nie bede pisac. jako kobieta w
      ogole nie powinnam byla byc uczona tej nieprzydatnej mi umiejetnosci. dlaczego
      nikt w zamian nie nauczyl mnie haftowac!
      • tad9 Re: Co komu przystoi, czyli .... 15.02.04, 11:05
        Gość portalu: mmm napisał(a):

> nikt nie nauczyl mnie haftowac!

nic straconego. Na naukę nigdy nie jest zbyt późno!
    • uli Re: Co komu przystoi, czyli .... 14.02.04, 22:50
      Tad!

1) mężczyźni wymyślili pralki i oczyszczalnie ścieków, bo po rewolucji
      przemysłowej (również ich wynalazek) nie dało się już prać ubrań w rzece!

2) w lutym w polsce (abstrahując już od stopnia zanieczyszczenia zbiorników
      wodnych w moim regionie), nawet gdybym bardzo chciała, z przyczyn
      temperaturowych nie dam rady wyprać nawet skarpet! chyba, że przyjedziesz, i
      wyrąbiesz mi przerębel (w zimie feministki jeżdżą tam na łyżwach).
      ergo: twoje wizualne porady są bądź pół roku za wczesnie, bądź pół roku za
      późno! znajdź inny obrazek.
      • tad9 Re: Co komu przystoi, czyli .... 15.02.04, 11:04
        uli napisała:

> Tad!
        >
        > 1) mężczyźni wymyślili pralki i oczyszczalnie ścieków, bo po rewolucji
        > przemysłowej (również ich wynalazek) nie dało się już prać ubrań w rzece!

Mylisz się. Po prostu w końcu zrozumieli, że kobiety same na to nigdy nie
        wpadną.

> 2) w lutym w polsce (abstrahując już od stopnia zanieczyszczenia zbiorników
        > wodnych w moim regionie), nawet gdybym bardzo chciała, z przyczyn
        > temperaturowych nie dam rady wyprać nawet skarpet! chyba, że przyjedziesz, i
        > wyrąbiesz mi przerębel (w zimie feministki jeżdżą tam na łyżwach).
        > ergo: twoje wizualne porady są bądź pół roku za wczesnie, bądź pół roku za
        > późno! znajdź inny obrazek.

I z tych też między innymi powodów mężczyźni wymyślili balie, miednice itp.
        Można prać ręcznie w domu!
        • uli mężczyzna - ojciec balii 15.02.04, 13:29
          > Mylisz się. Po prostu w końcu zrozumieli, że kobiety same na to nigdy nie
          > wpadną.

no tak, to przeciez naturalne, że skoro mężczyźni 'popsuli' wodę w rzece, to
          ich zony i matki powinny ją 'posprzatac'. a tu prosze - nie udalo sie nikomu
          naprawic. za to mamy pralke. hura.

> I z tych też między innymi powodów mężczyźni wymyślili balie, miednice itp.
          > Można prać ręcznie w domu!

to znajdź inny obrazek. znajdź z baliami i miednicami (ja - feministka, nie
          znam znaczenia tych słów, trudno mi zroumieć, co to właściwie znaczy "pranie
          ręczne" i dlaczego własciwie mężczyźni musieli wymyslić balię).

miłej niedzieli w męskim gronie
          zula
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka