Dodaj do ulubionych

uff co za ulga... zdjęcia zostały zdjęte

09.03.05, 08:55
mój wątek ze zdjęciami o aborcji został zdjęty, ufff co za ulga...
możecie sobie teraz swobodnie dyskutowac o aborcji, prowadzić teoretyczne
rozwążania czlowiek/nieczlowiek, mój brzuch moja wola/prawo dziecka do życia,

po co sobie psuć dobre samopoczucie zdjęciami usuwanych dzieci, oj nie było to
przyjemne...
mnie te zdjecia poruszały, uważałem je za argument w sporze, i co z tego że
działały na emocje, to one odróżniają nas od maszyn
Obserwuj wątek
    • ankapl9 Re: uff co za ulga... zdjęcia zostały zdjęte 09.03.05, 10:08
      najlepszy dowód, że te zdjęcia wyrwanych nóżek wyskrobanego dziecka były
      argumentem nie do podważenia. Wiele kobiet gdzieś tam w środku o tym wie, ale
      łatwiej udawać, że legalna aborcja to nie jest legalne zabijanie, a przeciwnicy
      aborcji to oszołomy religijne.Zamiast się przyznać, że wyskorobywanie dziecka
      to śmierć kogoś , kto nawet nie ma możliwości jakiejkolwiek obrony, lepiej
      mówić, że trzeba najpierw pomóc osamotnionym matkom, dzieciom w Afryce..itp.,
      ale w miedzyczasie oczywiście dopuścić zabijanie dzieci w imie prawa.
      MODERATORZE TEGO FORUM - TCHÓRZU - WSTYD!WSTYD!WSTYD! NIE BÓJ SIĘ PRZYZNAĆ DO
      TEGO CO WIDZIAŁEŚ,... SAM DOBRZE WIESZ,ŻE ABORCJA=ZABIJANIE!!!
      • Gość: magda Re: uff co za ulga... zdjęcia zostały zdjęte IP: *.acn.waw.pl 09.03.05, 10:18
        Też jestem tym oburzona. CO TO ZA CHOLERA CENZURA!!!!!!!! Prawda w oczy kole?
        Aborcja to zabicie człowieka- a kto twierdzi inaczej to chyba jest ślepy!
      • dokowski Ten post ankapla to najlepszy pokaz ile zła ... 09.03.05, 21:28
        ... ile nienawiści leży u źródeł motywacji antyaborcjonistów. Nienawiść do
        kobiet, pogarda dla życia i dla dzieci – to najlepiej pokazuje, że
        antyaborcjonistom wcale nie zależy na ratowaniu jakichś embrionów, ale na
        przyjemności, którą czerpią z okrutnego traktowania nieszczęśliwych matek.

„trzeba najpierw pomóc osamotnionym matkom, dzieciom”

Tak właśnie trzeba, każdy kto ma serce, to rozumie.

• Gość: bis Propagowanie unicestwiania istnień ludzkich IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 13.03.05, 08:43
          jest wg. "dokowskiego" wyrazem miłości,
          zaś obrona nienawiści.

Ta interpretacja dużo mówi o Tobie.
          • dokowski Czułeś kiedyś miłość do gastruli? 13.03.05, 22:53
            Gość portalu: bis napisał(a):

> jest wg. "dokowskiego" wyrazem miłości

Pewnie nie czułeś. Pomyśl więc chwilę, a zrozumiesz, jaką hipokryzją jest
            troska antyaborcjonistów o dobro embrionów.

> Ta interpretacja dużo mówi o Tobie.

Cieszę się. Kupka komórek nie może być dla mnie obiektem uczuć, nawet jeśli
            jest kupką ludzkich komórek. Dzięki temu moja miłość do dzieci jest czysta i
            szczera. Nie wierzę natomiast w to, że ludzie walczący o dobro gastruli
            przeciwko matce, są zdolni kochać kogokolwiek.
            • marcinek.pl Re: Czułeś kiedyś miłość do gastruli? 14.03.05, 00:06
              Bredzisz, muszę to z przykrością stwierdzić. A teraz to niby co nie jesteś
              "kupką komórek" ??? jesteś bałwanku tylko trochę większą!!!! Masz dzieci?
              czekałeś kiedys na nie ?
            • Gość: bis Re: Panie "dokowski" IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 14.03.05, 18:31
              "moruli" też nie lubisz?
              "dokowski", nic innego nie zostaje jak podziwiać rozdwojenie Twojej jaźni.

Powiedz mi: kiedy płód zostaje uczłowieczony?

• Gość: stantler Polowanie na czarownice IP: *.lodz.mm.pl 14.03.05, 23:52
        macie racje potępiajcie kobiety, które są za aborcją, jednak zaznaczam, że
        aborcja powinna być dozwolona tylko do pewnego czasu zanim wykształci się układ
        nerwowy. Zdjęcia widziałam, zrobiły na mnie wrażenie, ale są one argumentem
        tylko dla kogoś kto chce usunąć ciążę w momencie kiedy dziecko, mogłoby się
        urodzić i żyć. To manpulacja i granie na emocjach, żeby kogoś przeciągnąc na
        swoją strone...a niech ich żre sumienie. Usunięcie ciąży w tym stadium, z owego
        zdjęcia to przypadek bezmyślności i co wy byście chcieli zrobić...powieścic
        kobiete która to zrobiła? Co chcecie osiągnąć..., żeby kobiety które to zrobiły
        czuły się jeszcze gorzej. A kim wy jesteście świętą inkwizycją? Stróże
        moralności? żeby oceniać czyjeś wartości moralne. Rozmawiacie ze zwykłymi
        ludźmi, a nie z okrutnymi katami, którzy tylko czekają na rzeź niewiniątek.
        Przekręcacie wszystko tak, żeby wasze było na wierzchu, w waszych argumnatach
        nie ma NIC logicznego.
    • Gość: barbinator Re: uff co za ulga... zdjęcia zostały zdjęte IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.05, 10:16
      > mnie te zdjecia poruszały, uważałem je za argument w sporze, i co z tego że
      > działały na emocje,

Emocje nie są argumentem. Emocje w dyskusji prowadzą do agresji i niczego
      więcej. Na emocje można odpowiadać wyłącznie emocjami a to zawsze i
      nieuchronnie prowadzi do zamiany dyskusji w pyskówkę. Ludzie rozsądni nie biorą
      udziału w pyskówkach a więc nie posługują się emocjami zamiast argumentów.

> to one odróżniają nas od maszyn

Tak, emocje odróżniają nas od maszyn zaś rozum odróżnia nas od zwierząt.
      Człowiek ma po to rozum, by w trakcie dyskusji opanowywać emocje i posługiwać
      się argumentami. Jeśli tego nie będziemy robić, to pozagryzamy się wzajemnie
      jak wściekłe psy. Większość dyskusji o aborcji czy eutanazji stanowi smutne
      potwierdzenie tego o czym piszę a ty ze swoimi, zapewne szlachetnymi,
      intencjami też się do tego przyczyniasz.

Pozdr. B.

• Gość: barbinator jeszcze o zdejmowaniu wątków... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.05, 10:23
        Czy ty masz jakąś obsesję w kwestii zdejmowania twoich wątków?
        Przecież twój wątek jest, ludzie rozmawiają, nikt go ani na chwilę nie zdjął...
        O co ci chodzi?
        Może powinieneś sprawdzić regulamin forum aby się dowiedzieć jakie wątki mogą
        być zdjęte a jakie pojedyncze posty usunięte, zobaczyłbyś że nie ma to nic
        wspólnego z cenzurą tak jak ty ją rozumiesz... Nie rób afer tam gdzie ich nie
        ma;))

Pozdr. B.
        • tocqueville i kto tu jest emocjonalny? 09.03.05, 11:22
          Gość portalu: barbinator napisał(a):

> Czy ty masz jakąś obsesję w kwestii zdejmowania twoich wątków?

zostały zdjęte dwa moje wątki, tytuł jednego usunięty... dlaczego, nie mam
          pojęcia...

nie użyłem sŁowa cenzura, wydaje mi sie po prostu, że tak dlugo klikalyście w
          czerwony koszyk z propozyzją usunięcia wątku, ze system automatycznie go zdjął...
          nie wiem czy odpowiedzialny jest moderator, czy Wy przeciwniczki aborcji, które
          nie chcecie otworzyć sie na zrozumienie tych, którzy mają inne stanowisko (choć
          caly czas krzyczycie o toleracji wobec Innych)...
          jesteście bardzo zamknięte na argumenty drugiej strony

a poza tym krytyjuesz odwolywanie się do emocji w sporze, a sam(a) nimi kipisz,
          reagujesz baaardzo emocjonalnie ma moje wątki, "krzyczysz" i kpisz
          • Gość: barbinator ty, zdecydowanie... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.05, 11:49
            Prośbę o zapoznanie się z regulaminem forum nazywasz "kipieniem"
            i "krzyczeniem"?
            No, no...
            Mam przy okazji prośbę: jak zwracasz się do mnie to nie używaj formy "wy".
            To bardzo niegrzeczne i może sprowokować podobną odzywkę z mojej strony a
            znając twój skrajny subiektywizm i emocjonalizm (patrz wyżej) odebrałbyś to co
            najmniej jako atak z użyciem czołgów i broni rakietowej;)

Pozdr. B.
            • ankapl9 Re:fotografie z zabijania dzieci 09.03.05, 12:00
              ale dlaczego nie chcecie, żeby każda kobieta poznała prawde na temat zabijania
              dzieci, jak to wygląda w praktyce!!!Dlaczego kasujecie obrazy aborcji, o
              których wiecie, że jest to zwykła skrobanka na dziecku, które nie ma żadnych
              praw?
              • Gość: barbinator Re:fotografie z zabijania dzieci IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.05, 12:14
                > ale dlaczego nie chcecie, żeby każda kobieta poznała prawde na temat
                zabijania
                > dzieci,

Dlatego, że prawda jest jak dupa - każdy ma własną.
                Inna jest prawda moja, kobiety która urodziła dwójkę dzieci i nigdy nie miała
                aborcji, inna nawiedzonego młodzianka czy pannicy wszechpolskiej którzy dzieci
                znają tylko z reklam pampersów.

Dlaczego kasujecie obrazy aborcji, o
                > których wiecie, że jest to zwykła skrobanka na dziecku, które nie ma żadnych
                > praw?

Daję ci najszczersze słowo honoru, że nigdy w życiu nie wykasowałam żadnego
                wątku;)
                Prośbę o niezwracanie się do mnie per "wy" tym razem sobie daruję... jeszcze
                ktoś uzna że krzyczę albo cuś...

Pozdr. B.
                • ankapl9 Re:fotografie z zabijania dzieci 09.03.05, 12:29
                  "...Dlatego, że prawda jest jak dupa - każdy ma własną..."
                  gratuluję inteligencji , kultury i dobrego smaku;)

"...Inna jest prawda moja,..."
                  tak, tak inna jest prawda moja, inna twoja , dla jednego 2+2=4, dla innego 5,
                  dla jednego każdy ma prawo do życia, dla innego np.osoby chore
                  psychicznie,dzieci nienarodzone lub z zespołem Downa nie mają takiego prawa.
                  A najgorsze są te pannice wszechpolskie, zamiast przymknąć oko na masowe
                  zabijanie dzieci nienarodzonych w imię wolności kobiety, chcą żeby bezbronne
                  dzeci też miały jakieś prawa, brrrrr!!!
                  • Gość: barbinator o arytmetyce... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.05, 16:58
                    > tak, tak inna jest prawda moja, inna twoja , dla jednego 2+2=4, dla innego 5,

Święta prawda. Dla mnie właśnie rodzina składająca się z ciężarnej mamy, taty i
                    dwójki dzieci to rodzina czterosobowa, czyli dla mnie 2+2=4.
                    Natomiast dla ciebie taka rodzina jest, jak sądzę, rodziną pięcioosobową...?
                    A przynajmniej za taką ją powinnaś uważać i takiego słownictwa używać.
                    Czy tak robisz?
                    A jeśli nie, to właściwie dlaczego...?

Pozdr. B.
                    • Gość: bis Re: o arytmetyce... IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 09.03.05, 17:39
                      "Matko" barbinator, daj sobie spokój z pisaniem tych bredni.
                      Zapamiętaj parafilozoficzko, że Ty jako osoba ze swą niepowtarzalną tożsamością
                      byś nigdy nie zaistniała gdyby jako płód była poddana aborcji.
                      Po skończeniu 8 tyg. twego życia płodowego miałaś już wyróżnicowane główne
                      układy i narządy (tak jak to widziałaś na usuniętych przez opiekuna forum
                      zdj.).
                      Nie małaś już żadnych szans na bycie gęsią.

Na tym polega Twoje człowieczeństwo od samego początku, które rozpoczęło się w
                      sposób indywidualny dla Ciebie w momencie podziału zygoty na komórki potomne.
                      Jako bezjądrowa zygota byłaś samodzielnym żywym organizmem w naturalnym
                      otoczeniu tzn. u mamusi w brzuszku.

• Gość: barbinator Re: o arytmetyce... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.05, 20:18
                        > "Matko" barbinator, daj sobie spokój z pisaniem tych bredni.
                        > Zapamiętaj parafilozoficzko,

Zuziu, muszę przyznać że rozmowy z tobą powoli przestają mnie bawić a zaczynają
                        nużyć. Nie potrafisz jakoś zrozumieć, że agresja i bezczelność ani nie zastąpią
                        argumentów, ani nie sprawią że twoje będzie na wierzchu.

> Po skończeniu 8 tyg. twego życia płodowego miałaś już wyróżnicowane główne
                        > układy i narządy (tak jak to widziałaś na usuniętych przez opiekuna forum
                        > zdj.).

Kłamiesz, Zuziu. Żaden z płodów z tamtej strony nie miał 8 tygodni - to
                        pierwsze kłamstwo. Najmłodszy, 10-tygodniowy wyglądał jak obrazek namalowany
                        przez roczne dziecko czerwoną farbką: żadnych organów nie było na nim widać, w
                        ogóle nic nie było widać. Na 12-tygodniowym widać było rączki nie było zaś
                        żadnych "głównych układów i narządów".
                        To drugie twoje kłamstwo.
                        Czy myślałaś, że nikt już nie pamięta co było na tych zdjęciach i że kłamstwo
                        ujdzie ci bezkarnie?

> Nie małaś już żadnych szans na bycie gęsią.

Ależ miałam - przynajmniej w znaczeniu przenośnym. Mój mózg, który wtedy
                        jeszcze nie istniał mógł się nieprawidłowo rozwinąć i stałabym się wtedy głupią
                        gąską jak to spotkało wiele moich forumowych rozmówczyń.
                        Cóż: moje szczęście a twój pech, taki life...

>
                        > Na tym polega Twoje człowieczeństwo od samego początku, które rozpoczęło się
                        w
                        > sposób indywidualny dla Ciebie w momencie podziału zygoty na komórki potomne.

Pozwól, że sama zdecyduję o tym kiedy zaczeło się moje człowieczeństwo.
                        Ty możesz ustalać początek swojego własnego człowieczeństwa chociażby od
                        pierwszej zmazy nocnej twojego przyszłego tatusia - mnie to ryba.

> Jako bezjądrowa zygota byłaś samodzielnym żywym organizmem w naturalnym
                        > otoczeniu tzn. u mamusi w brzuszku.

No wreszcie jakieś niekontrowersyjne zdanie na koniec. Oczywiście masz rację,
                        tyle że nic z tej racji nie wynika... i dalej nie masz żadnego argumentu.
                        Zuziu, jak wspomniałam zaczynasz mnie nudzić. Masz ostatnią szansę na napisanie
                        czegoś z sensem. Napiszesz - odpowiem. Napiszesz to co zwykle - oleję cię, tym
                        razem definytywnie.
                        Oki?

Pozdr. B.
                        • Gość: bis Re: o arytmetyce... IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 12.03.05, 19:19
                          Wiesz co barbinator, Ty mnie nie nudzisz a wręcz fascynujesz.

Pozwalam Tobie "barbinator" (tak jak mnie o to piosisz)
                          na ustalenie początku twego człowieczeństwa
                          i proszę odpisz kiedy ono się zaczęło.
                          Umieram z ciekawości.

• Gość: Jowita fotografie umieszczane w necie IP: 212.160.172.* 09.03.05, 12:17
                Te zdjęcia nie mają wiele wspólnego z prawdą (jak film „Niemy Krzyk”, nota
                bene). Są to zdjęcia płodów już kilkumiesięcznych z okresu rozwoju, gdy aborcji
                albo się nie wykonuje albo w przypadkach wyjątkowych, z przyczyn medycznych.
                Rozumiem jednak, że zdjęcia zarodków i płodów tak do 12 tygodnia nie byłyby
                dostatecznie „przekonujące”.

I pytanie: czy masz link do strony, gdzie są zdjęcia dzieci znalezionych na
                śmietniku? Pewnie nie. Druga strona jakoś nie posługuje się podobnymi
                argumentami.
                • ankapl9 Re: fotografie umieszczane w necie 09.03.05, 12:32
                  "...I pytanie: czy masz link do strony, gdzie są zdjęcia dzieci znalezionych na
                  śmietniku? ..."
                  nie nie mam, podobnie jak nie mam zdjęć kobiet , które po pijaku idą się
                  kopulować , gdzie popadnie i potem, po kilku miesiącach, gdy rośnie brzuch a w
                  nim dziecko, zastanawiają się czy lepiej mieć dalej na winko , czy może pozbyć
                  się dziecka?
                  • Gość: Jowita Re: fotografie umieszczane w necie IP: 212.160.172.* 09.03.05, 14:03
                    > nie nie mam
                    Tak też myślałam.

> podobnie jak nie mam zdjęć kobiet , które po pijaku idą się
                    > kopulować , gdzie popadnie i potem, po kilku miesiącach, gdy rośnie brzuch a
                    > w nim dziecko, zastanawiają się czy lepiej mieć dalej na winko , czy może
                    > pozbyć się dziecka?
                    Spoko, akurat o te panie niedługo zadba LPR do spólki z PiS-em - po
                    wprowadzeniu "becikowego" rodzina pozbędzie się dziecka po urodzeniu, a i na
                    winko dostanie.

NB gdyby aborcja była stosowana tylko w ww. przypadku - byłby to problem na
                    tyle marginalny, że ustawa nie byłaby potrzebna. Przeczą oczywiście temu dane
                    samych tzw. "prolajfowców", że przed jej wprowadzeniem skala usunieć ciązy była
                    ogromna - ale oczywiście taka niekonsekwencja mmie nie dziwi. Przecież w
                    obronie PRAWDY każde kłamstwo jest dobre... (vide same zdjęcia o których mowa).
      • ell.a Re: uff co za ulga... zdjęcia zostały zdjęte 09.03.05, 12:45
        Myślę, że w usunięciu tych zdjęcć chodzi nie tylko o emocje.
        Zdjęcia pokazują prawdę o aborcji a dla zwolenników aborcji ta prawda jest
        bardzo niewygodna.
        Pozdrawiam
        • kocia_noga Prawda 09.03.05, 14:46
          Jak już wspomniała Barbinator, każdy ma swoją. U młodych ludzi , zwłaszcza
          dzieci , informacja o aborcjach wywołuje irracjonalne poczucie zagrożenia -
          ludzie ci czują się jeszcze bardzo zalezni od matki , identyfikują się więc z
          plodem .Dla nich prawdziwe sa informacje o tym ,że płód myśli, czuje, i wygląda
          podobnie do nich .Sa rzecznikami swojego lęku , gdy krzyczą o mordowaniu.
          Aborcja stała się bronią w rękach manipulantów i pogłębia to zjawisko -
          informacje o spędzaniu płodów dostępne sa już maleńkim dzieciom i to w wersji
          budzące ten podstawowy lęk i podsycający go.I to już nie ważne , że
          manipulatorzy posługują się kłamstwem - lęk rozbudzony prowadzi ludzi do
          agresji , tym bardziej ,że jest nieuświadomiony .Poza tym bycie prolajfowcem w
          pewnych środowiskach jest trendy .Czym chcesz być ? Animalsem i protestować
          przed cyrkami , sklepami futrzarskimi , wegetarianinem walczącym ,
          protestującym przed stoiskami mięsnymi , czy prolajfowcem ?
          Im mniej wyobraźni , wiedzy, odpowiedzialności , tym większe protesty .
          Zabieram ostatni raz głos w tej sprawie .

Zapraszamy do rozmowy
          • ell.a Re: Prawda 09.03.05, 14:52
            > Jak już wspomniała Barbinator, każdy ma swoją.
            Nie ma wielu prawd o tej samej sytuacji bo prawda jest jedna. Sa tylko różne
            punkty widzenia.
            Piszesz i piszesz o kłamstwach i manipulacjach ale nie masz żadnego dowodu na
            fałszowanie zdjęć.

> Im mniej wyobraźni , wiedzy, odpowiedzialności , tym większe protesty .
            Wlaśnie idealnie dotyczy protestów przeciw zdjęciom z aborcji.
            Pzdr.
          • tocqueville prolajfowcem być jest trendy? 09.03.05, 14:53
            rozpatrujesz szacunek do ludzkiego życia w kategorach trendy/nietrendy?
            uważasz ze to kwestia mody? olaboga

czy to żart?
          • ankapl9 Re: Prawda 09.03.05, 14:55
            najlepiej to nazwać tych przciwko zabijaniu dzieci jako niedojrzałych i nie
            trendy.Wmówić społeczeństwu , że:
            1.do 9 miesiąca ciąży - człowiek to nie człowiek
            2.chorzy psychicznie też nie czują i nie myślą(czasami osoba chora psychicznie
            reaguje na uderzenie ....śmiechem) czyli na pewno to nie człowiek, bo nie
            reaguje jak człowiek mormalny

• Gość: barbinator Re: Prawda IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.05, 16:53
            > informacje o spędzaniu płodów dostępne sa już maleńkim dzieciom i to w wersji
            > budzące ten podstawowy lęk i podsycający go.

Właśnie. Moja starsza córka miała chyba z 8 lat gdy na lekcji religii pokazano
            im film "Niemy Krzyk". Dzieci niewiele z tego wszystkiego zrozumiały poza
            jednym: ciąża i rodzenie to coś obrzydliwego i strasznego a niektóre kobiety
            mordują swoje dzieci.
            Efekt był taki, że część dziewczynek oznajmiła, że "nigdy nie chcą mieć dzieci,
            bo to takie obrzydliwe" - czy takie własnie były intencje twórców
            tego "dzieła"? Wątpię.
            Niektóre z nich, w tym moja córka, przez wiele miesięcy budziły się z krzykiem
            w nocy - wiem o jednej która w końcu wylądowała u psychologa.
            A gdy ja poszłam w tej sprawie ze skargą do szkoły, to przypięto mi
            etykietkę "feministki" ...
            Jak widać w Polsce wyjątkowo łatwo jest zostać feministką, czasami zwykła
            troska o zdrowie psychiczne dziecka wystarczy;))

Pozdr. B.
            • Gość: bis Re: Ale barbinator kłamie! IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 09.03.05, 17:41
              Wymyślaj bardziej realne kłamstwa.
            • ell.a Re: Prawda 10.03.05, 09:53
              Na pewno nie pokazałabym tego filmu małym dzieciom. Z tego co zauważyłam teraz
              w szkołach są opory przed pokazywaniem filmu gimnazjalistom a nawet uczniom
              szkół średnich.
              Ni trzeba oglądać tego filmu żeby być przeciw aborcji ale wielu osobom
              uświadomił on czym jest aborcja.
              Pzdr.
              • Gość: barbinator Re: Prawda IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.05, 10:07
                > Na pewno nie pokazałabym tego filmu małym dzieciom. Z tego co zauważyłam
                teraz
                > w szkołach są opory przed pokazywaniem filmu gimnazjalistom a nawet uczniom
                > szkół średnich.

Tak, podobno teraz już tak jest. Moim zdaniem powinno się pokazywać tego typu
                filmy (choć niekoniecznie właśnie TEN film - on był imho źle zrobiony, z
                różnych względów) wyłącznie osobom prawie dorosłym, np ponad 16-letnim.
                Powinien też być poprzedzony jakimiś zajęciami wprowadzającymi (prezentującymi
                różne punkty widzenia) no i seans koniecznie musi być dobrowolny, nie w ramach
                obowiązkowych zajęć.

Pozdr. B.
                • ell.a Re: Prawda 10.03.05, 11:33
                  > Tak, podobno teraz już tak jest. Moim zdaniem powinno się pokazywać tego typu
                  > filmy (choć niekoniecznie właśnie TEN film - on był imho źle zrobiony, z
                  > różnych względów) wyłącznie osobom prawie dorosłym, np ponad 16-letnim.
                  > Powinien też być poprzedzony jakimiś zajęciami wprowadzającymi
                  (prezentującymi
                  > różne punkty widzenia) no i seans koniecznie musi być dobrowolny, nie w
                  ramach
                  > obowiązkowych zajęć.
                  >
                  Zgadzam się z Tobą.
                  Nie trzeba koniecznie oglądać tego filmu. Ważne, że on jest i kto chce może go
                  zobaczyć. Zresztą samo świadectwo Nathansona jest dla mnie dostatecznie wymowne.
                  Pozdrawiam
        • Gość: facet Re: uff co za ulga... zdjęcia zostały zdjęte IP: *.teb.pl 09.03.05, 16:57
          Z żalem stwierdzam, że dyskusja tutaj, podobnie jak na innych wątkach tego
          forum, staje się bezowocna. Zdjęcia o których mowa były przykładem typowej
          manipulacji - pokazywały wykształcone płody na których przeprowadzono aborcję o
          wiele później niż przewidują jakie kolwiek propozycje ustaw jednak nie było to
          bezpośrednio przy nich napisane - wprowadzały więc w błąd. Przypomina mi to
          nieco filmy propagandowe okresu socjalizmu w których pokazuje się z jednej
          strony szczęśliwych i uśmiechniętych "naszych" (problemy się pomija) oraz od
          czasu do czasu nieszczęścia które zdarzają się "tamtym".

• tocqueville 8 tydzień 09.03.05, 17:30
            www.priestsforlife.org/resources/photosbyage/index2.htm
            • Gość: anrid Re: 8 tydzień IP: *.devs.futuro.pl 09.03.05, 20:37
              Moja koleżanka niedawno przerywała ciążę .W 7 tyg. Nie miała zabiegu - dostała
              tylko środki poronne, które wywołały wydalenie embrionu na zewnątrz. Pytałam
              jej o przebieg i nic takiego jak na tych zdjęciach z niej nie wypadło. jedyna
              krew to była ta z wyściółki macicy - taka sama jaka jest wydalana co miesiąc
              podczas menstruacji.
          • ell.a Re: uff co za ulga... zdjęcia zostały zdjęte 10.03.05, 10:00
            > Z żalem stwierdzam, że dyskusja tutaj, podobnie jak na innych wątkach tego
            > forum, staje się bezowocna. Zdjęcia o których mowa były przykładem typowej
            > manipulacji - pokazywały wykształcone płody na których przeprowadzono aborcję
            o
            >
            > wiele później niż przewidują jakie kolwiek propozycje ustaw jednak nie było
            to
            > bezpośrednio przy nich napisane - wprowadzały więc w błąd. Przypomina mi to
            > nieco filmy propagandowe okresu socjalizmu w których pokazuje się z jednej
            > strony szczęśliwych i uśmiechniętych "naszych" (problemy się pomija) oraz od
            > czasu do czasu nieszczęścia które zdarzają się "tamtym".
            >
            No cóż, z żalem stwierdzam, że zarzucasz manipulację nie wnikając w szczególy.
            W prezentacji zdjęć nie o to chodzi, żeby odnosić je do ustawy ale żeby pokazac
            czym jest aborcja. Bo na świecie takie i późniejsze aborcje sa wykonywane, a w
            Polsce też. Dysponuję zdjęciami dzieci abortowanych w jednym z warszawskich
            szpitali, których ciała sa kompletne bo aborcja była dokonana metodą
            częściowego porodu.
            Twoja wiedza o aborcji jest bardzo niekompletna.
            A w okresie, o którym mówi ustawa dziecko ma już kończyny więc to Ty
            manipulujesz mówiąc, że aborcji nie dokonuje się na ukształtowanym płodzie.
          • Gość: szamanka Re: uff co za ulga... zdjęcia zostały zdjęte IP: *.lodz.mm.pl 14.03.05, 23:55
            popieram, manipulacja, granie na emocjach...oczywiście, że zdarzają sie atkie
            przypadki, ale nie o takiej aborcji tu mowa.
    • Gość: Nmo wątek ze zdjeciami z aborcji został wyrzucony??? IP: *.pl / 193.24.200.* 09.03.05, 12:55
      Też przyłączam się do pytających: dlaczego wątek ze zdjeciami z aborcji został
      wyrzucony???
      • Gość: torbiel Re: wątek ze zdjeciami z aborcji został wyrzucony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 20:20
        No tak- w koncu po co ogladac takie zdjecia? Po co znac prawde? Lepiej usunac:|
        A propos- znam je chyba juz wszystkie na pamiec..
    • Gość: anrid Re: uff co za ulga... zdjęcia zostały zdjęte IP: *.devs.futuro.pl 09.03.05, 20:28
      Zdjecia te nie przedstawiają płodów po aborcji. nawet w Holandii nie przerywa
      się tak zaawansowanej ciąży. Przerywać można do 12tyg. te ze zdjęć to z
      poronień i różnych chorób. Twój "argument" jest fałszywy nie dziw się, że
      został zdjęty.
      • Gość: bis Re: uff co za ulga... zdjęcia zostały zdjęte IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 13.03.05, 08:31
        "anrid" nie popisuj się swoją ciemnotą.
        A teraz popisz się swoją wiedzą i podaj szczegóły budowy 12 tyg. płodu.

Z góry wiem, że na to pytanie ktoś taki jak ty tkwiący w ciemnogrodzie myślowym
        nie odpowie.
    • dokowski Obrzydzenie i pogarda dla zboczeńców to emocje ... 09.03.05, 21:25
      >mnie te zdjecia poruszały, uważałem je za argument w sporze, i co z tego że
      >działały na emocje, to one odróżniają nas od maszyn

... które nie pomagają w dyskusji o aborcji. Zboczeńców, którzy bezczeszczą
      zwłoki i rozpowszechniają fotografie ze swojej ohydnej działalności wśród
      innych zboczeńców, policja powinna ścigać. Kobiety przeprowadzające aborcję nie
      mogą w ogóle brać pod uwagę istnienia tego śmietnikowego podziemia. Przecież po
      każdej nieudanej operacji na małym dziecku, po każdym nieudanym porodzie
      wcześniaka, po każdym poronieniu można robić zdjęcia dla zboczeńców. To
      zupełnie nic nie wnosi do dyskusji o aborcji.

• tocqueville dokowski to totalista a nie liberal 10.03.05, 10:06
        nie wiem jak dokowski moze sie uważac za liberala, to skrajny totalista
        (istnieje jedna prawda), tych co myslą inaczej uwaza za gorszych, przypisuje im
        nienawiśc i tendencje do zboczeń

a moze po prostu uznajmy ze liberalizm jest bardzo zaborczą doktryną,
        a rojenia o "neutralności" światopoglądowej trzeba miedzy bajki wlożyć
      • ell.a Re: Obrzydzenie i pogarda dla zboczeńców to emocj 10.03.05, 11:41
        A Ty znowu swoje.
        Zboczeńców, którzy bezczeszczą
        > zwłoki i rozpowszechniają fotografie ze swojej ohydnej działalności wśród
        > innych zboczeńców, policja powinna ścigać.
        Zboczeńcami sa ci, którzy to robią. I ich policja powinna ścigać. A dla typków-
        aborcjonistów takie zdjęcia sa po prostu niewygodne bo przedstawiają prawdę o
        aborcji.

Kobiety przeprowadzające aborcję nie
        >
        > mogą w ogóle brać pod uwagę istnienia tego śmietnikowego podziemia.
        A niby dlaczego? Bo może przejrzałyby na oczy i fanatyczni mordercy nie mieli
        by pożywki dla realizacji zbrodniczych poczynań?

Przecież po
        >
        > każdej nieudanej operacji na małym dziecku, po każdym nieudanym porodzie
        > wcześniaka, po każdym poronieniu można robić zdjęcia dla zboczeńców.
        Zdjęcia dzieci celowo zamordowanych przez zboczeńców pokazuja prawdę o aborcji.
        Nie pokazuje się tu zdjęć dzieci zmarłych z innych powodów.

To
        > zupełnie nic nie wnosi do dyskusji o aborcji.
        Owszem wnosi. Rozwala w pył manipulncką demagogię, że aborcji dokonuje się na
        zlepku niezidentyfikowanych komórek.
        Pzdr.
        • dokowski Dokładnie tak. 13.03.05, 21:56
          ell.a napisała:

> Zboczeńcami sa ci, którzy to robią. I ich policja powinna ścigać.

Grzebią w śmietnikach szpitalnych śliniąc się z podniecenia, rozgrzebują jakieś
          dziecięce szczątki, robią im zdjęcia, a potem masturbują się w zaciszu
          ubikacji, a potem udają antyaborcjonistów, bo są okrutni, bo chcą aby
          nieszczęśliwe niedoszłe matki cierpiały jeszcze bardziej.
          • Gość: bis Dokładnie tak. IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 14.03.05, 18:35
            Dokowski to zna z własnego doświadczenia.
            Z powyższego postu wynika, że często to robi.
      • Gość: bis Re: Obrzydzenie i pogarda dla zboczeńców to emocj IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 13.03.05, 08:36
        Zboczeniem jest aprobata i propagowanie aborcji.

• Gość: Madame Butterfly Re: Obrzydzenie i pogarda dla zboczeńców to emocj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 22:02
          Propagowanie oznacza dążenie do tego, zeby czegoś było jak najwięcej. Jakos nie
          zauważylam, aby Dokowski -lub ktokolwiiek inny- namawial kobiety do zajscia w
          ciążę celem jej usunięcia.

oczywiście walka z edukacją seksualną i skutecznymi srodkami anty powoduje, ze
          aborcji JEST wiecej - ale choć jest to efekt dzialan ciemnogordu to nie taki,
          do którego dążą -zatem o propagowanie aborcji was nie oskarżam :)
        • dokowski Idea aborcji dotyczy embrionów młodszych niż ... 13.03.05, 22:08
          Gość portalu: bis napisał(a):

> Zboczeniem jest aprobata i propagowanie aborcji.

... dzieci, których szczątki fotografują ci zboczeńcy. Tylko debil nie rozumie,
          że takich zdjęć można użyć do propagandy przeciwko każdej operacji i przeciwko
          każdemu naturalnemu poronieniu.

Możnaby nawet takie zdjęcie podpisać tak: "Oto skutki prowadzenia samochodu
          przez kobietę w ciąży - tak morderczynie za kierownicą lekceważą bezpieczeństwo
          swoich dzieci". Łączenie takich zdjęć z propagandą przeciwną przyrywaniu ciąży
          jest takim samym logicznym absurdem, jak z propagandą przeciwko kobietom w
          ciąży za kierownicą.

Dołączanie takich zdjęć do propagandy pokazuje umysł zaćmiony przez własną
          dewiację, mówiąc prościej - psychikę tak zboczoną, że niezdolną do myślenia.
          • tocqueville zawsze tak plujesz frustracie? 13.03.05, 22:44
            spójrz w lustro to zobaczysz czlowieka ze skrzywiona pscyhiką
            • dokowski To wy teraz logikę nazywacie pluciem? 13.03.05, 22:56
              tocqueville napisał:

> spójrz w lustro to zobaczysz czlowieka ze skrzywiona pscyhiką

dopiero teraz to odkryłeś?
              • tocqueville to nazywasz logiką? 14.03.05, 01:58
                "ci zboczeńcy" "umysł zaćmiony przez własną
                dewiację, mówiąc prościej - psychikę tak zboczoną, że niezdolną do myślenia"

to jakieś urazy?
                • dokowski To wnioski. Spróbuj zrozumieć ich źródło i wyjmij 14.03.05, 02:03
                  ... belkę z oka swojego
                  • tocqueville Belka to komuch 14.03.05, 16:24

• Gość: bis Świadectwo Swego zaćmienia nie raz przedstawiłeś IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 14.03.05, 18:42
            w swoich postach.
            Napisz choć raz coś sensownego niż to, że jesteś zboczeńcem.
            • Gość: bis Powyższy post jest skierowany do "dokowskiego" IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 15.03.05, 21:37
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka