bleman 21.09.06, 19:37 wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=273334 Muzulmanie robia sie żałośni.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marisa_tomei Re: Papiez ma sie podac do dymisji ...LOL 21.09.06, 19:47 Mnie to juz zaczyna wkurw.... Banda bezczelnych oszołomów. Ciągle daja przyklad swej agresji (honorowe morderstwa, palenie flag, kukieł imitujących znane postacie w tym Papieza, akty terrorystyczne, podzynanie gardeł porwanym obcokrajowcom itd) i oni domagają sie szacunku, odwolywania prawd wygloszonych na ich temat (agresja, terroryzm) To jest szczyt bezczelnosci, a nie zalosności. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Bo wedlog nich 21.09.06, 19:56 szacunek dla islamu = muzulmanie moga pluc na wszystkich, ale nikt na nich. Odpowiedz Link Zgłoś
marisa_tomei Re: Bo wedlog nich 21.09.06, 20:01 "Papież i wszyscy niewierni powinni wiedzieć, że żaden muzułmanin, w żadnych okolicznościach nie może tolerować obrazy Proroka - napisali autorzy oświadczenia, dodając, że jeśli Zachód nie zmieni swego stosunku do islamu, poniesie poważne konsekwencje". A co? bedzie kolejny zamach? Kolejne WTC? Kolejni porwani w imie dzihadu? No więc to fakty mowią same za siebie, fakty, czyny, a nie to, co gada banda nawiedzonych facetów z brodą. A te czyny to: zamachy bombowe (Madryt, Londyn), akty terroru (WTC)porywanie i mordowanie niewinnych ludzi (Irak), honorowe morderstwa (kraje arabskie i niestety juz nie tylko, wszedzie, gdzie to dziadostwo sie rozlazło) Slyszal ktos o zamachu terrorystycznym zorganizowanym w kraju arabskim przez chrzescijan? Noz mi sie w kieszeni otwiera. Papiez ma rację mowiąc, ze "nie można niczym uzasadnić szerzenia wiary przy użyciu przemocy, ponieważ przemoc jest sprzeczna z naturą Boga". Sam fakt, ze ONI nie potrafia tego zrozumiec i grożą - swiadczy o tym, ze Papiez ma racje sugerując, iż ich wiara jest ścisle związana z przemocą. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Ale ONI szukaja zaczepki 21.09.06, 20:03 Tylko niestety zwykli muzulmanie wierza im a nie zdrowemu rozsadkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
marisa_tomei Re: Ale ONI szukaja zaczepki 21.09.06, 20:09 Oczywiscie, ze oni szukaja zaczepki. To banda klotliwych facetow, ktorzy marza tylko o tym, zeby komus głowe oderżnąc i pomachac nia jak trofeum. W imie ich pokojowej religii oczywiscie. Oni sa szczęśliwi, kiedy maja powod do rozróby. Dowod? nie trzeba szukac daleko. Papiez probowal wytlumaczyc - nie dotarlo. Chca krwi, ciagle czekają na pretekst by moc usprawiedliwic zabijanie niewinnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Papiez ma sie podac do dymisji ...LOL 21.09.06, 19:57 > Banda bezczelnych oszołomów. Proponuję jednak wstrzymać się od generalizacji pod adresem MILIARDA mieszkańców tej planety. Rozumiem, że można nie akceptować tego, co robi CZĘŚĆ muzułmanów, ale nie oznacza to, że powinno się wyzywać WSZYSTKICH muzułmanów od "oszołomów" itd. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Niestety wszyscy wierzacy o praktykujacy 21.09.06, 20:01 muzulmanie sa zwichnieci umyslowo... Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Niestety wszyscy wierzacy o praktykujacy 21.09.06, 20:05 Jaaaasne. A wszyscy ateiści uprawiają codziennie seks. A wszyscy katolicy są antysemitami. A wszyscy buddyści trenują sztuki walki :) Odpowiedz Link Zgłoś
marisa_tomei Re: Niestety wszyscy wierzacy o praktykujacy 21.09.06, 20:11 Totez my piszemy tu o tych, co prowokuja do zamieszek, tfu co ja gadam, do aktow terrorystycznych, nie generalizujemy. Na pewno sa wyjątki, ale obawiam sie, ze bardzo nieliczne. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Niestety wszyscy wierzacy o praktykujacy 21.09.06, 20:17 > Totez my piszemy tu o tych, co prowokuja do zamieszek Doprawdy? Bo jakoś odniosłem wrażenie, że Blemam rozpoczął wątek od "muzułmanie robią się żałośni", a Ty napisałaś, że jest to banda oszołomów. Jakoś nie widzę u Was jakiekogokolwiek rozróznienia, że nie chodzi Wam o wszystkich muzułmanów co do jednego... Odpowiedz Link Zgłoś
marisa_tomei Re: Niestety wszyscy wierzacy o praktykujacy 21.09.06, 20:24 stephen_s napisał: > > Totez my piszemy tu o tych, co prowokuja do zamieszek > > Doprawdy? Bo jakoś odniosłem wrażenie, że Blemam rozpoczął wątek od "muzułmanie > robią się żałośni", a Ty napisałaś, że jest to banda oszołomów. Jakoś nie widzę > u Was jakiekogokolwiek rozróznienia, że nie chodzi Wam o wszystkich muzułmanów > co do jednego... > Nikt nie ma wplywu na Twoją interpretację. To juz twoj problem. Ja mam na mysli zdecydowana wiekszosc muzulmanow, choc dopuszczam mysl, ze sa wyjątki. faktem jednak jest, ze ta wiekszosc zapracowala na opinie takze tej mniejszosci. Pretensje o to nie do mnie. Statystyczny czlowiek zreszta bedzie myslał podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Niestety wszyscy wierzacy o praktykujacy 21.09.06, 20:35 > Nikt nie ma wplywu na Twoją interpretację. To juz twoj problem. Jasne, bo nie ponosisz żadnej odpowiedizalności za to, co piszesz. I nieważne, czy wyrażasz się precyzyjnie, czy nie - to, co inni widzą w Twoich wypowiedziach, to tylko ich problem, co? > Ja mam na mysli zdecydowana wiekszosc muzulmanow, choc dopuszczam mysl, ze sa > wyjątki. No i swietnie. WRESZCIE odchodzimy (choć trochę) od generalizacji. > Statystyczny czlowiek zreszta bedzie myslał podobnie. "Statystyczny człowiek"? Co to za jakiś dziwny twór? Już prędzej maiłaś na myśli "Statystyczny mieszkaniec Europy i krajów związanych z jej kręgiem kulturowym". Poza tym - nie zasłaniaj się poglądami "statystycznego człowieka", bo to niczego nei dowodzi. "Statystyczny człowiek" w Polsce uwaza, że feministka to głupia baba, co świruje, bo faceta nie miała... Odpowiedz Link Zgłoś
marisa_tomei Re: Niestety wszyscy wierzacy o praktykujacy 21.09.06, 20:43 stephen_s napisał: > > Nikt nie ma wplywu na Twoją interpretację. To juz twoj problem. > > Jasne, bo nie ponosisz żadnej odpowiedizalności za to, co piszesz. I nieważne, > czy wyrażasz się precyzyjnie, czy nie - to, co inni widzą w Twoich > wypowiedziach, to tylko ich problem, co? A nie? Moze mam pisac po kazdym zdaniu w osobnej rubryce, co miałam na mysli i jak to interpretowac?? :)))Za to Ty znowu nadinterpretujesz. Nigdzie nie napisalam, ze nie ponosze odpowiedzialnosci, za to, co pisze. > > > Ja mam na mysli zdecydowana wiekszosc muzulmanow, choc dopuszczam mysl, z > e sa > > wyjątki. > > No i swietnie. WRESZCIE odchodzimy (choć trochę) od generalizacji. Jak to WRESZCIE?? od poczatku tak uwazam :) > > > Statystyczny czlowiek zreszta bedzie myslał podobnie. > > "Statystyczny człowiek"? Co to za jakiś dziwny twór? Już prędzej maiłaś na myśl > i > "Statystyczny mieszkaniec Europy i krajów związanych z jej kręgiem kulturowym". A statystyczny mieszkaniec Europy i krajow zwiazanych z jej kregiem kulturowym to nie czlowiek? :))))) > > Poza tym - nie zasłaniaj się poglądami "statystycznego człowieka", bo to niczeg > o > nei dowodzi. "Statystyczny człowiek" w Polsce uwaza, że feministka to głupia > baba, co świruje, bo faceta nie miała... No wlasnie, trafiles w sedno. Statystyczny czlowiek uwaza przewaznie to za prawde, co mu sie podaje w tv, prasie czy radiu. I tak jest w przypadku feminizmu. Jeslki natomiast chodzi o kraje arabskie, to niejeen byl tam osobiscie i widzial, co sie dzieje. Tylko dlaczego probujesz mi wmowic, ze ja sie zasłaniam statystycznym czlowiekiem? :) Brak argumentow chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Niestety wszyscy wierzacy o praktykujacy 21.09.06, 20:52 > A nie? Moze mam pisac po kazdym zdaniu w osobnej rubryce, co miałam na mysli i > jak to interpretowac?? :))) Nie. Wystarczy wyrażać się choć odrobinę precyzyjnie, a nie ciągle pisać o "onych", co do których "onych" w żadnym miejscu swojej wypowiedzi nie precyzujesz, kogo masz na myśli. > Za to Ty znowu nadinterpretujesz. Nigdzie nie > napisalam, ze nie ponosze odpowiedzialnosci, za to, co pisze. Napisałaś, że nie masz wpływu na to, jak interpretuję to, co piszesz. Otóż właśnie masz na to wpływ - poprzez to, jak konstruujesz swoje wypowiedzi. > Jak to WRESZCIE?? od poczatku tak uwazam :) Szkoda, ze tego nie dało się zauważyć. > A statystyczny mieszkaniec Europy i krajow zwiazanych z jej kregiem kulturowym > to nie czlowiek? :))))) Ale nie każdy człowiek musi być mieszkańcem Europy. Więc pojęcie "statystyczny człowiek" jest BEZ SENSU. > Tylko dlaczego probujesz mi wmowic, ze ja sie zasłaniam statystycznym > czlowiekiem? :) Bo użyłaś tezy, że "statystyczny człowiek myśli tak samo, jak Ty", jako argumentu, że masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
marisa_tomei Re: Niestety wszyscy wierzacy o praktykujacy 21.09.06, 21:00 stephen_s napisał: > > > A statystyczny mieszkaniec Europy i krajow zwiazanych z jej kregiem kultu > rowym > > to nie czlowiek? :))))) > > Ale nie każdy człowiek musi być mieszkańcem Europy. Więc pojęcie "statystyczny > człowiek" jest BEZ SENSU. > Statystyczny czlowiek, mieszkaniec ziemii, swiata, co jest dla Ciebie bez sensu?? Co Ty z ta Europą? mamy tez inne kontynenty na ktorych zyja ludzie. > > Tylko dlaczego probujesz mi wmowic, ze ja sie zasłaniam statystycznym > > czlowiekiem? :) > > Bo użyłaś tezy, że "statystyczny człowiek myśli tak samo, jak Ty", jako > argumentu, że masz rację. Z tego co pamietam, nie napisalam, ze statystyczny czlowiek mysli jak ja i dlatego mam racje. Tylko ze statystyczny czlowiek mysli podobnie. A to wielka roznica. Chcialam w ten sposob pokazac, jak zachowanie muzulmanow ma wplyw na zdanie o nich u przecietnego czlowieka. Przecietnego, czyli takiego, ktory wiadomosci czerpie z tv, gazet i radia oraz nie zaglebia sie w literature fachową. Nie chce mi sie juz debatowac na ten temat, ani prostowac ciągle tego, co napisałam, a Ty zle zinterpretowales, to temat rzeka, a Ty widze bardzo nadinterpretujesz. ja swojego zdania na temat muzulmanow nie zmienie, Ty swojego tez, moim zamiarem nie jest Cie do niczego przekonac. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Niestety wszyscy wierzacy o praktykujacy 21.09.06, 21:05 > Statystyczny czlowiek, mieszkaniec ziemii, swiata, co jest dla Ciebie bez > sensu?? Co Ty z ta Europą? mamy tez inne kontynenty na ktorych zyja ludzie. Owszem - próbuje jedynie zwrócić uwagę, że np. statystyczny mieszkaniec Afryki nie będzie raczej myślał tak samo, jak Ty. > Z tego co pamietam, nie napisalam, ze statystyczny czlowiek mysli jak ja i > dlatego mam racje. Tylko ze statystyczny czlowiek mysli podobnie. A to wielka > roznica. Chcialam w ten sposob pokazac, jak zachowanie muzulmanow ma wplyw na > zdanie o nich u przecietnego czlowieka. Przecietnego, czyli takiego, ktory > wiadomosci czerpie z tv, gazet i radia oraz nie zaglebia sie w literature > fachową. No i OK - tu masz rację. Zachowaie części muzułmanów ma niewątpliwie wpływ na to, jak statystyczny Europejczyk postrzega islam. Tylko wiesz... to działa w obie strony. "Statystyczny muzułmanin" też ma swoją (niekoniecznie adekwatną) wizję świata - i stąd się potem biorą takie demonstracje z paleniem kukieł. Bo "statystyczny muzułmanin" naprawdę myśli, ze Europejczycy ich nienawidzą. I dlatego też warto zastanawiać się, czy aby na pewno to, co powiedział BXVI, było rozsądne i czy wpłynęło na zdanie "statystycznego muzułmanina" o nas. Odpowiedz Link Zgłoś
marisa_tomei Re: Niestety wszyscy wierzacy o praktykujacy 21.09.06, 21:18 stephen_s napisał: > > Statystyczny czlowiek, mieszkaniec ziemii, swiata, co jest dla Ciebie bez > > sensu?? Co Ty z ta Europą? mamy tez inne kontynenty na ktorych zyja ludzi > e. > > Owszem - próbuje jedynie zwrócić uwagę, że np. statystyczny mieszkaniec Afryki > nie będzie raczej myślał tak samo, jak Ty. A to dlaczego? A statystyczny Hiszpan juz moze pomyslec podobnie jak ja? A to dlaczego? Czyzby wszyscy europejczycy mysleli tak samo tylko dlatego, ze mieszkaja na tym samym kontynencie? > > > Z tego co pamietam, nie napisalam, ze statystyczny czlowiek mysli jak ja > i > > dlatego mam racje. Tylko ze statystyczny czlowiek mysli podobnie. A to wi > elka > > roznica. Chcialam w ten sposob pokazac, jak zachowanie muzulmanow ma wply > w na > > zdanie o nich u przecietnego czlowieka. Przecietnego, czyli takiego, ktor > y > > wiadomosci czerpie z tv, gazet i radia oraz nie zaglebia sie w literature > > fachową. > > No i OK - tu masz rację. Zachowaie części muzułmanów ma niewątpliwie wpływ na > to, jak statystyczny Europejczyk postrzega islam. > > Tylko wiesz... to działa w obie strony. "Statystyczny muzułmanin" też ma swoją > (niekoniecznie adekwatną) wizję świata - i stąd się potem biorą takie > demonstracje z paleniem kukieł. Bo "statystyczny muzułmanin" naprawdę myśli, ze > Europejczycy ich nienawidzą. I ten statystyczny muzulmanin ma niestety racje. Bo wielu europejczykow (i nie tylko) ich nienawidzi. za WTC, za Madryt, za Londyn, za porwania w Iraku. Dziwisz się? sami sobie na to zapracowali. A moze...zapracowaliscie? > > I dlatego też warto zastanawiać się, czy aby na pewno to, co powiedział BXVI, > było rozsądne i czy wpłynęło na zdanie "statystycznego muzułmanina" o nas. > Statystyczny muzlmanin i tak przed wypowiedzia Papieza nienawidzil niewiernych. Chyba nie musze przypominac wszystkich zamachow bombowych i innych aktow terrorystycznych..? Nie pwoiesz mi chyba, ze ta nienawisc zaczela sie od wypowiedzi papieza? Bleman ma racje, to byl tylko kolejny pretekst do zamieszek. I cholera wie, do czego jeszcze, co oni teraz na nas szykuja. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza O, Steph dzielnie broni muzułmanów... 21.09.06, 21:33 Nie martwmy się! Kiedy zapanuje prawo szariatu i muzułmanie będą obcinać rączki za kradzież, a za bycie zgwałconą zabijać, Steph zacznie bronić chrześciajan... Steph, obudź się z tego lewackiego letargu! Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Niestety wszyscy wierzacy o praktykujacy 21.09.06, 22:04 > A to dlaczego? A statystyczny Hiszpan juz moze pomyslec podobnie jak ja? A to > dlaczego? Czyzby wszyscy europejczycy mysleli tak samo tylko dlatego, ze > mieszkaja na tym samym kontynencie? Oczywiście, że nie. Ale bardziej zbliżone bedzie myślenie Polaka i Hiszpania, niż Polaka i mieszkańca puszczy amazońskiej... > I ten statystyczny muzulmanin ma niestety racje. Bo wielu europejczykow (i nie > tylko) ich nienawidzi. za WTC, za Madryt, za Londyn, za porwania w Iraku. I taka nienawiść jest GŁUPIA. > Dziwisz się? sami sobie na to zapracowali. A moze...zapracowaliscie? Heh, byłem ciekaw, kiedy się pojawi to pytanie :))))))))))) > Statystyczny muzlmanin i tak przed wypowiedzia Papieza nienawidzil > niewiernych. Tego typu myślenie jest kompletnie bez sensu. Przyjmując je, zwalniasz naszą cywilizację z jakiejkolwiek odpowiedzialności za swoje postępowanie - "bo oni i tak nas nienawidzą". Sorry, to nie jest takie proste. Każdy kij ma dwa końce, a spór między krajami, religiami itd. przeważnie rozwija się w zależności od postępowania OBU stron. Odpowiedz Link Zgłoś
marisa_tomei Re: Niestety wszyscy wierzacy o praktykujacy 21.09.06, 22:13 stephen_s napisał: > > A to dlaczego? A statystyczny Hiszpan juz moze pomyslec podobnie jak ja? > A to > > dlaczego? Czyzby wszyscy europejczycy mysleli tak samo tylko dlatego, ze > > mieszkaja na tym samym kontynencie? > > Oczywiście, że nie. Ale bardziej zbliżone bedzie myślenie Polaka i Hiszpania, > niż Polaka i mieszkańca puszczy amazońskiej... O tak, szczegolnie biorąc pod uwage fakt, ze mieszkaniec puszczy amazonskiej nie ma w niej telewizora i raczej nie wie, co dzieje sie na swiecie i co wyprawiają muzulmanie. Pytanie tylko, jakie mialby zdanie, gdyby ten telewizor miał. > > > I ten statystyczny muzulmanin ma niestety racje. Bo wielu europejczykow ( > i nie > > tylko) ich nienawidzi. za WTC, za Madryt, za Londyn, za porwania w Iraku. > > > I taka nienawiść jest GŁUPIA. Za to nienawiśc muzulmanow jest mądra :) Nienawisc europejczykow czy amerykanow jest czyms uwarunkowana, oni stracili swoich bliskich w zamach zorg. przez muzulmanow, natomiast nienawisc muzulmanow wyplywa z ich...wiary. > > > Dziwisz się? sami sobie na to zapracowali. A moze...zapracowaliscie? > > Heh, byłem ciekaw, kiedy się pojawi to pytanie :))))))))))) dziwisz sie? tak slepo bronisz muzulmanow, jakbys byl jednym z nich. > > > Statystyczny muzlmanin i tak przed wypowiedzia Papieza nienawidzil > > niewiernych. > > Tego typu myślenie jest kompletnie bez sensu. Przyjmując je, zwalniasz naszą > cywilizację z jakiejkolwiek odpowiedzialności za swoje postępowanie - "bo oni i > tak nas nienawidzą". Bredzisz. W takim razie aktem czego byl zamach na WTC? na USA w ogole? Ataki w Europie? Moze byly aktem...miłosci?? > > Sorry, to nie jest takie proste. Każdy kij ma dwa końce, a spór między krajami, > religiami itd. przeważnie rozwija się w zależności od postępowania OBU stron. > Tak jest. Papiez cos powiedzial (prawdę) ale mimo to chcial to zalagodzic, poprawic. Ale! machina ruszyla. Nie z muzulmanami pokojowe rozmowy. Jedna strona wyciagnela reke, muzulmanska jej nie przyjela. Wiec zastanow sie, kogo bronisz. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Niestety wszyscy wierzacy o praktykujacy 21.09.06, 22:36 > O tak, szczegolnie biorąc pod uwage fakt, ze mieszkaniec puszczy amazonskiej > nie ma w niej telewizora i raczej nie wie, co dzieje sie na swiecie i co > wyprawiają muzulmanie. Pytanie tylko, jakie mialby zdanie, gdyby ten telewizor > miał. Oczywiście, zakładasz w tym momencie, że potencjalny mieszkaniec puszczy miałby dostęp do tych samych informacji, co Ty. Jakoś dziwnie zakładasz, że to TY masz obiektywną wiedzę o świecie, zaś to ów mieszkaniec puszczy byłby niedoinformowany. Tymczasem nasze miedia siła rzeczy są europocentryczne. Z punktu widzenia kogoś po drugiej stronie globu pewne sprawy wyglądać mogą zupełnie inaczej. I z tego właśnie powodu pisze, że mówienie o "statystycznym człowieku" jest pozbawione sensu. > Za to nienawiśc muzulmanow jest mądra :) Nie. Każda nienawiść jest głupia. Ja po prostu chcę obalić mit, że nienawiść muzułmanów do Europy jest w jakiś sposób inna od nienawiści Europy do muzułmanów. Spotkałem w sieci poglądy, że muzułmanom należy zamykać siła meczety, zabraniać publicznego wyznawiania ich religii itd. Ba, że należy WSADZAĆ DO WIĘZIENIA za NAPISANIE CZEGOKOLWIEK POZYTYWNEGO o islamie! Czym to niby się od rózni od tego, co radykałowie muzułmańscy mówią o niemuzułmanach? Niczym. > Nienawisc europejczykow czy amerykanow jest czyms uwarunkowana, oni stracili > swoich bliskich w zamach zorg. przez muzulmanow, natomiast nienawisc > muzulmanow wyplywa z ich...wiary. Jasne, bo nigdy nijak nie daliśmy muzułmanom powodu, by się do nas uprzedzić... > dziwisz sie? tak slepo bronisz muzulmanow, jakbys byl jednym z nich. Jasne, bo tylko muzułmanin może nie zgadzać się na potępianie islamu w czambuł... > Bredzisz. W takim razie aktem czego byl zamach na WTC? na USA w ogole? Ataki w > Europie? Moze byly aktem...miłosci?? Był aktem politycznej przemocy dokonanej przez grupę ekstremistów. > Tak jest. Papiez cos powiedzial (prawdę) ale mimo to chcial to zalagodzic, > poprawic. Z tego co się orientuję, to w sprawie BXVI poszło o to, że papież zacytował w swoim wykładzie XIV-wieczną wypowiedź o islamie, gdzie napisano, że Mahomet przyniósł światu samo zło. Przepraszam, ale jakby np. Dalajlama publicznie powiedział, że Jezus przyniósł światu samo zło, to chrześcijanie też by się zdenerowali. Oczywiście, wyrażanie oburzenia przemoca jest niedopuszczalne - ale nie udawajmy, ze papież nie powiedział nic, co muzułmanów mogło zaboleć. Odpowiedz Link Zgłoś
marisa_tomei Re: Papiez ma sie podac do dymisji ...LOL 21.09.06, 20:09 stephen_s napisał: > > Banda bezczelnych oszołomów. > > Proponuję jednak wstrzymać się od generalizacji pod adresem MILIARDA mieszkańcó > w > tej planety. > Jakiej generalizacji?? To jest banda oszołomow. Ile razy widzielismy palone flagi USA, Francji czy innych krajów przez muzułmanów?? A kukieł? Np Busha czy inych głów panstwa? Czy ktos za to przeprosil? Nie, to oni jeszcze domagają sie przeprosin. Tak zachowuja sie dzieci, a ze to sa dorosli ludzie, ktorych dziecmi nazwac nie mozna, to sa to oszołomy. Krótkowzroczne, zacofane oszołomy, ktore staneły w rozwoju lata swietlne temu i nie widza, ze cywilizacja posunela sie ciut dalej i odcinanie "niewiernym" glow skonczylo sie dawno w sredniowieczu - epoce mało humanitarnej. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Papiez ma sie podac do dymisji ...LOL 21.09.06, 20:16 > Jakiej generalizacji?? To jest banda oszołomow. Powtarzam: jak można mówić "banda oszołomów" o miliardzie ludzi rozsianym po wszystkich kontynentach świata? > Ile razy widzielismy palone > flagi USA, Francji czy innych krajów przez muzułmanów?? No i? Niemuzułmanie flag nie palą..? Czemu mieszasz akt z dziedziny polityki, jakim jest spalenie czyjejś flagi, z aktualną awanturą, która ma tło religijne. I czy jesteś absolutnie pewna, że KAŻDY CO DO JEDNEGO MUZUŁMANIN NA ŚWIECIE choć raz spalił czyjąś flagę? Nie? Więc to, co piszesz, JEST generalizacją. > Tak zachowuja sie dzieci, a ze to sa dorosli ludzie, ktorych dziecmi nazwac > nie > mozna, to sa to oszołomy. Krótkowzroczne, zacofane oszołomy, ktore staneły w > rozwoju lata swietlne temu i nie widza, ze cywilizacja posunela sie ciut dalej > i odcinanie "niewiernym" glow skonczylo sie dawno w sredniowieczu - epoce mało > humanitarnej. Dla Twojej informacji: nie wszyscy muzułmanie pochwalają "odcinanie głów niewiernym". Odpowiedz Link Zgłoś
marisa_tomei Re: Papiez ma sie podac do dymisji ...LOL 21.09.06, 20:21 stephen_s napisał: > > Powtarzam: jak można mówić "banda oszołomów" o miliardzie ludzi rozsianym po > wszystkich kontynentach świata? A to, czy ktos nalezy do oszolomow, czy nie, zalezy wg Ciebie od tego, jak wielka jest dana grupa oszolomow? Jakby był ich milion zamiast miliarda, to juz mogliby byc banda oszołomów? Aha :))) > No i? Niemuzułmanie flag nie palą..? A domagają sie w związku z tym przeprosin?? Grożą atakami terrorystycznymi? Czemu mieszasz akt z dziedziny polityki, > jakim jest spalenie czyjejś flagi, z aktualną awanturą, która ma tło religijne. JA mieszam? Obejrzyj sobie pierwsze lepsze wiadomosci. Po wygloszeniu Papieza zostala spalona jego podobizna w postaci kukły, flagi tez. To kto miesza polityke z religią? ja czy oni? Takich przypadków jest multum. > I czy jesteś absolutnie pewna, że KAŻDY CO DO JEDNEGO MUZUŁMANIN NA ŚWIECIE cho > ć > raz spalił czyjąś flagę? Nie? Więc to, co piszesz, JEST generalizacją. A gdzie napisałam, ze KAZDY muzulmanin spalil choc jedna flage w swoim zyciu?? No gdzie? Pokaz mi. Nadinterpretujesz to, co pisze. > Dla Twojej informacji: nie wszyscy muzułmanie pochwalają "odcinanie głów > niewiernym". A przeczytasz dokladnie, to co napisalam wyzej? O tych wyjątkach? I o fakcie, ze ja o tym wiem? Moge podyskutowac, ale jak bedziesz czytal co pisze, a nie nadinterpretowal. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Papiez ma sie podac do dymisji ...LOL 21.09.06, 20:30 > A to, czy ktos nalezy do oszolomow, czy nie, zalezy wg Ciebie od tego, jak > wielka jest dana grupa oszolomow? Jakby był ich milion zamiast miliarda, to juz > > mogliby byc banda oszołomów? Aha :))) Powtarzam raz jeszcze: jeśli piszesz "oszołomy" o miliardzie ludzi na ziemi, których łączy tyle, że wyznają te samą religię, to nie można nazwać tego inaczej, niż generalizacją. > A domagają sie w związku z tym przeprosin?? Grożą atakami terrorystycznymi? Heh. Bodajże Polska przepraszała kiedyś Rosję za to, że na jednej manifestacji spalono rosyjską flagę... > JA mieszam? Obejrzyj sobie pierwsze lepsze wiadomosci. Po wygloszeniu Papieza > zostala spalona jego podobizna w postaci kukły, flagi tez. To kto miesza > polityke z religią? ja czy oni? Ty mieszasz. Bo owszem, kukłe BXVI spalono z powodów religijnych... ale np. kukłę Busha pali się z powodów politycznych. To tak, jakbyś np. zestawiła manifestację przeciw "Kodowi da Vinci" z manifestacją związkowców i twierdziła, że "katolikom odbija". > A gdzie napisałam, ze KAZDY muzulmanin spalil choc jedna flage w swoim zyciu?? > No gdzie? Pokaz mi. Nadinterpretujesz to, co pisze. Dla pewności przeczytałem WSZYSTKIE Twoje posty w tym wątku. RAZ JEDEN wspomniałaś o "wyjątkach" - poza tym, piszesz ciągle, że "oni" to, "oni" tamto. Z kontekstu wynika ewidentnie, że "oni" = "muzułmanie". Pardon, ale to nie ja nadinterpretowuję, ale to Ty albo nieprecyzyjnie się wyrazasz, albo uogólniasz. > A przeczytasz dokladnie, to co napisalam wyzej? O tych wyjątkach? I o fakcie, > ze ja o tym wiem? "Wiesz"? Z reszty Twoich wypowiedzi wynika coś zupełnie przeciwnego. Odpowiedz Link Zgłoś
marisa_tomei Re: Papiez ma sie podac do dymisji ...LOL 21.09.06, 20:48 stephen_s napisał: > Powtarzam raz jeszcze: jeśli piszesz "oszołomy" o miliardzie ludzi na ziemi, > których łączy tyle, że wyznają te samą religię, to nie można nazwać tego > inaczej, niż generalizacją. A ja caly czas powtarzam, ze pisze o tych, ktorzy biora udzial w zamieszkach, grożą itd. Ale widze...nie dociera :) > > > A domagają sie w związku z tym przeprosin?? Grożą atakami terrorystycznym > i? > > Heh. Bodajże Polska przepraszała kiedyś Rosję za to, że na jednej manifestacji > spalono rosyjską flagę... Ale pytanie brzmialo inaczej. czy my po spaleniu rosyjskiej flagi oczekiwalismy jeszcze przeprosin od rosji?? Nie, a muzulmanie tak wlansie postepuja. Depcza flagi, a sami uwazają sie za obrazanych. > > > JA mieszam? Obejrzyj sobie pierwsze lepsze wiadomosci. Po wygloszeniu Pap > ieza > > zostala spalona jego podobizna w postaci kukły, flagi tez. To kto miesza > > polityke z religią? ja czy oni? > > Ty mieszasz. Bo owszem, kukłe BXVI spalono z powodów religijnych... ale np. > kukłę Busha pali się z powodów politycznych. To tak, jakbyś np. zestawiła > manifestację przeciw "Kodowi da Vinci" z manifestacją związkowców i twierdziła, > że "katolikom odbija". Doskonale wiesz, ze dla nich polityka scisle zmieszana jest z religia, wiec nie udawaj, ze ten problem nie istnieje. Dla nich kazda dziedzina zycia wiąze się scisle z religią. Polityka tez. > > > A gdzie napisałam, ze KAZDY muzulmanin spalil choc jedna flage w swoim zy > ciu?? > > No gdzie? Pokaz mi. Nadinterpretujesz to, co pisze. > > Dla pewności przeczytałem WSZYSTKIE Twoje posty w tym wątku. RAZ JEDEN > wspomniałaś o "wyjątkach" - poza tym, piszesz ciągle, że "oni" to, "oni" tamto. > Z kontekstu wynika ewidentnie, że "oni" = "muzułmanie". Pisze ONI, bo jakos musze ich nazwac (oszolomy nie, więc pozostali ONI) ale nadal pytam: gdzie napisalam, ze kazdy muzulmanin spalil w zyciu choc jedna flage? Chyba przyznasz, ze to juz wielka nadinterpretacja z twojej strony? > > Pardon, ale to nie ja nadinterpretowuję, ale to Ty albo nieprecyzyjnie się > wyrazasz, albo uogólniasz. > > > A przeczytasz dokladnie, to co napisalam wyzej? O tych wyjątkach? I o fak > cie, > > ze ja o tym wiem? > > "Wiesz"? Z reszty Twoich wypowiedzi wynika coś zupełnie przeciwnego. > Bleman jakos nie ma problemu, zeby mnie zrozumiec :) Wszystko jest kwestia nastawiania i interpretacji. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Papiez ma sie podac do dymisji ...LOL 21.09.06, 20:58 > A ja caly czas powtarzam, ze pisze o tych, ktorzy biora udzial w zamieszkach, > grożą itd. Ale widze...nie dociera :) A owszem, "nie dociera". Jak może "docierać", skoro bezpośrednio niżje piszesz "Muzułmanie właśnie tak postępują"? Nie "ludzie biorący udział w zamieszkach", a "muzułmanie" - bez żadnego doprecyzowania. > Ale pytanie brzmialo inaczej. czy my po spaleniu rosyjskiej flagi > oczekiwalismy > jeszcze przeprosin od rosji?? Nie, a muzulmanie tak wlansie postepuja. Depcza > flagi, a sami uwazają sie za obrazanych. Ale nie z powodu podeptania naszej flagi. Ale z innych powodów. Sorki, ale nawet niemało nieislamskich komentatorów przyznaje, że to, co BXVI powiedział, bylo po prostu niezręczne i niepotrzebne. > Doskonale wiesz, ze dla nich polityka scisle zmieszana jest z religia, wiec > nie > udawaj, ze ten problem nie istnieje. Dla nich kazda dziedzina zycia wiąze się > scisle z religią. Polityka tez. Polemizowałbym. > Pisze ONI, bo jakos musze ich nazwac (oszolomy nie, więc pozostali ONI) ale > nadal pytam: gdzie napisalam, ze kazdy muzulmanin spalil w zyciu choc jedna > flage? Chyba przyznasz, ze to juz wielka nadinterpretacja z twojej strony? Kochana, jeśli ktoś zacznie dyskusję od "katolicy są głupi", a ja pod tym walnę ileś popierających go postów w stylu "Tak tak, oni są naprawdę straszni" - to nie tłumaczyłbym się potem, że przecież chodzi mi tylko o część katolików i nikt nie ma prawa się mnie czepiać. > Bleman jakos nie ma problemu, zeby mnie zrozumiec :) Nie dziwne, skoro on sam wrzucił wsyzstkich muzułmanów do jednego worka. Odpowiedz Link Zgłoś
marisa_tomei Re: Papiez ma sie podac do dymisji ...LOL 21.09.06, 21:06 stephen_s napisał: > > A ja caly czas powtarzam, ze pisze o tych, ktorzy biora udzial w zamieszk > ach, > > grożą itd. Ale widze...nie dociera :) > > A owszem, "nie dociera". Jak może "docierać", skoro bezpośrednio niżje piszesz > "Muzułmanie właśnie tak postępują"? Nie "ludzie biorący udział w zamieszkach", > a > "muzułmanie" - bez żadnego doprecyzowania. Ale co tu precyzowac do diabla?? Przeciez nikt inny, jak muzulmanie biora udzial w tych zamieszkach to co ja jeszcze mam ci precyzowac? ze konkretnie pan w zielonej sukience, pan w zoltej sukience i pan z najdluzsza brodą najbardziej krzycza?? Pisze muzulmanie bo to muzulmanie szaleja, nie katolicy czy protestanci. To tez moja wina?? > > > Ale pytanie brzmialo inaczej. czy my po spaleniu rosyjskiej flagi > > oczekiwalismy > > jeszcze przeprosin od rosji?? Nie, a muzulmanie tak wlansie postepuja. De > pcza > > flagi, a sami uwazają sie za obrazanych. > > Ale nie z powodu podeptania naszej flagi. Ale z innych powodów. Sorki, ale nawe > t > niemało nieislamskich komentatorów przyznaje, że to, co BXVI powiedział, bylo p > o > prostu niezręczne i niepotrzebne. To teraz ja sie znize do twojego poziomu i napisze, ze zaslaniasz sie nieislamskimi komentatorami zeby potwierdzic, ze Ty masz racje :) > > > Doskonale wiesz, ze dla nich polityka scisle zmieszana jest z religia, wi > ec > > nie > > udawaj, ze ten problem nie istnieje. Dla nich kazda dziedzina zycia wiąze > się > > scisle z religią. Polityka tez. > > Polemizowałbym. Polemizuj, prosze bardzo. > > > Pisze ONI, bo jakos musze ich nazwac (oszolomy nie, więc pozostali ONI) a > le > > nadal pytam: gdzie napisalam, ze kazdy muzulmanin spalil w zyciu choc jed > na > > flage? Chyba przyznasz, ze to juz wielka nadinterpretacja z twojej strony > ? > > Kochana, jeśli ktoś zacznie dyskusję od "katolicy są głupi", a ja pod tym walnę > ileś popierających go postów w stylu "Tak tak, oni są naprawdę straszni" - to > nie tłumaczyłbym się potem, że przecież chodzi mi tylko o część katolików i nik > t > nie ma prawa się mnie czepiać. > > > Bleman jakos nie ma problemu, zeby mnie zrozumiec :) > > Nie dziwne, skoro on sam wrzucił wsyzstkich muzułmanów do jednego worka. > Boli Cie ze to muzulmanie prowokuja zamieszki? Boli Cie, ze o tym piszemy? Nie ja jestem sprawca tego bólu, pretensje do....(i tu wpisz odpowiednie okreslenie muzulmanow ktorzy prowokuja te ciagle zamieszki) Poza tym co Papiez sprowokowal? Prawde powiedzial. Zreszta co to za prowokacja. Muzulmanskie bojowki ciagle prowokuja, jak nie atak, to gardełko podrezniete, jak nie gardełko, to porwanie. daj spokoj. Wszyscy wiemy, ze sa wyjątki, jednak wiekszosc to ...... Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Papiez ma sie podac do dymisji ...LOL 21.09.06, 22:07 > Pisze muzulmanie bo to muzulmanie szaleja, nie katolicy czy > protestanci. Powiem tak: obecnie Polskę rujnuje koalicja prawicowa, wynosząca katolicyzm na sztandary. PiS i LPR to katolicy - czy to uprawnia mnie do stwierdzenia, że katolicy rujnują Polskę??? Odpowiedz Link Zgłoś
marisa_tomei Re: Papiez ma sie podac do dymisji ...LOL 21.09.06, 22:18 stephen_s napisał: > > Pisze muzulmanie bo to muzulmanie szaleja, nie katolicy czy > > protestanci. > > Powiem tak: obecnie Polskę rujnuje koalicja prawicowa, wynosząca katolicyzm na > sztandary. PiS i LPR to katolicy - czy to uprawnia mnie do stwierdzenia, że > katolicy rujnują Polskę??? > jak najbardziej, a dlaczego nie? W koncu katolicy ich wybrali i sa oni jakby gosem katolików? Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Papiez ma sie podac do dymisji ...LOL 21.09.06, 22:37 > jak najbardziej, a dlaczego nie? W koncu katolicy ich wybrali i sa oni jakby > gosem katolików? No to się różnimy, bo ja nigdy bym czegoś takiego nie powiedział. Bo byłoby to niesprawiedliwe wobec wszystkich tych katolików, których od rządów PiS skręca... I dokładnie z tego samego powodu nie akceptuję takiego rozmawiania o islamie, jak Twoje z Blemanem. Odpowiedz Link Zgłoś
marisa_tomei Re: Papiez ma sie podac do dymisji ...LOL 22.09.06, 10:16 Oczywiscie, ze sie roznimy :) Kiedy pod oknem miaucza mi koty - mowie, ze to koty miaucza, a nie kilka kotów z osiedla. Ale przeciez nie mowie tego dlatego, ze nie zdaje sobie sprawy, ze nie wszystkie koty swiata miaucza pod moim oknem, tylko kilka osiedlowych prawda? Musialabym byc nienormalna. Albo musiałabym miec w domu debila, ktoremu musialabym mowic: "wiesz, ze te koty, ktore miaucza pod naszym oknem to nie sa wzystkie koty z calego swiata, prawda?" "Wiesz, ze to tylko kilka osiedlowych kotow miauczy pod naszym domem?" Ale tego juz Ty nie potrafisz zrozumiec. Ale to takze Twoj problem, nie mój. Pomimo tego, ze CIAGLE pisze, iz nie WSZYSCY - Ty ciagle mi wmawiasz, ze WSZYSCY. Dlatego ta dyskusja nie ma sensu. Bo do Ciebie nic nie dociera. Odpowiedz Link Zgłoś
marisa_tomei Re: Papiez ma sie podac do dymisji ...LOL 21.09.06, 20:29 stephen_s napisał: > Dla Twojej informacji: nie wszyscy muzułmanie pochwalają "odcinanie głów > niewiernym". > Obawiam sie, ze moze to wynikac z faktu, ze nie mieszkaja w krajach muzułmanskich. Jest calkiem prawdopodobne, ze nastpestwem zamieszkania w kraju muzulmanskim - byłoby przyjecie dzikich zwyczajów, jakie tam panuja. Mieszkając w Polsce i innych europejskich krajach - nie do konca maja taka mozliwosc i swobode. I oczywiscie nie chroni ich prawo np w przypadku honorowego morderstwa. Chyba tylko w Pakistanie surowo karze sie morderstwa honorowe. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Papiez ma sie podac do dymisji ...LOL 21.09.06, 20:36 Jak rozumiem, nie przyjmujesz do wiadomości istnienia muzułmanów, którzy potępiają "ścinanie głów niewiernym", bo uważają to za złe oraz sprzeczne z islamem..? Odpowiedz Link Zgłoś
marisa_tomei Re: Papiez ma sie podac do dymisji ...LOL 21.09.06, 20:54 stephen_s napisał: > Jak rozumiem, nie przyjmujesz do wiadomości istnienia muzułmanów, którzy > potępiają "ścinanie głów niewiernym", bo uważają to za złe oraz sprzeczne z > islamem..? > Bzdura. Ja wiem, ze sa muzulmanie, ktorzy sa przeciwni agresji w ogole. Uwazam tylko, ze ta ich poprawnosc moze byc uwarunkowana miejscem pobytu, kultura, w jakiej obecnie zyja. Ale to sa obawy, nie przeswiadczenie, nie pewnośc. A czytalam niejeden artykul o kobietach wychodzacych za mąz za Arabow w Polsce. Przestrzegano je, jednak oni byli dla tych kobiet normalnymi z pozoru facetami. Dopiero po wyjezdzie z Polski, w swoim kraju pokazali miejsce zonie (bicie, zamykanie w komorkach itd) I calkiem mozliwe, ze byli to normalni faceci, jednak pod presja rodziny, kultury, kraju - musieli sie dostosowac do zasad tam panujących. Cos jak natura ktora ciagnie wilka do lasu... Poza tym wszystkie te wypadki, akty terrorystyczne, zamieszki, ciagle grozby...przeciez nie robi tego ciagle jedna i ta sama grupa ludzi. To o czyms jednak swiadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Papiez ma sie podac do dymisji ...LOL 21.09.06, 21:01 > Bzdura. Ja wiem, ze sa muzulmanie, ktorzy sa przeciwni agresji w ogole. Świetnie, ze po 20 postach dyskusji to przyznałaś. > Uwazam tylko, ze ta ich poprawnosc moze byc uwarunkowana miejscem pobytu, > kultura, w jakiej obecnie zyja. Ale to sa obawy, nie przeswiadczenie, nie > pewnośc. W przypadku części to może być prawda. W przypadku częsci - nie. Tak samo, jak część mężów - Arabów inaczej zachowuje się w Europie, a inaczej u siebie w kraju - a część nawet po wyjeżdzie z rodziną do swojej ojczyzny zachowuje się w porządku. > Poza tym wszystkie te wypadki, akty terrorystyczne, zamieszki, ciagle > grozby...przeciez nie robi tego ciagle jedna i ta sama grupa ludzi. Ale też nei robi tego WSZYSCY muzułmanie. Odpowiedz Link Zgłoś
marisa_tomei Re: Papiez ma sie podac do dymisji ...LOL 21.09.06, 21:11 stephen_s napisał: > > Bzdura. Ja wiem, ze sa muzulmanie, ktorzy sa przeciwni agresji w ogole. > > Świetnie, ze po 20 postach dyskusji to przyznałaś. Zaczynasz mnie wkurzac, ja to twierdze caly czas, tylko Ty zacietrzewiony okresleniem MUZUŁMANIN i ONI tego nie widzisz. > > > Uwazam tylko, ze ta ich poprawnosc moze byc uwarunkowana miejscem pobytu, > > kultura, w jakiej obecnie zyja. Ale to sa obawy, nie przeswiadczenie, nie > > pewnośc. > > W przypadku części to może być prawda. W przypadku częsci - nie. Tak samo, jak > część mężów - Arabów inaczej zachowuje się w Europie, a inaczej u siebie w kraj > u > - a część nawet po wyjeżdzie z rodziną do swojej ojczyzny zachowuje się w porzą > dku. No wlasnie o tym pisze. Musialabym byc ignorantka albo nienormalna, zeby na jakikolwiek temat twierdzic, ze wystepuje to w 100 %. Dlatego zawsze dopuszczam wyjątki i wiem, ze one są zawsze i wszedzie. Nigdy tego nie negowałam. Jakby zamieszki wywolali buddysci to okreslalabym ich buddystami, ale ze wywoluja je muzlmanie to sorry, ale pisze prawde. zachowujesz sie podobnie do nich. Masz pretensje o to, ze nazywam ich po imieniu. Ze pisze prawde, ze to oni wywoluja zamieszki w zwiazku z wypowiedzia Papieza. Identycznie. > > > Poza tym wszystkie te wypadki, akty terrorystyczne, zamieszki, ciagle > > grozby...przeciez nie robi tego ciagle jedna i ta sama grupa ludzi. > > Ale też nei robi tego WSZYSCY muzułmanie. > Do diabła dosc! Albo naucz sie czytac, albo daruj sobie dyskusje na forum. Ostatni raz pytam sie gdzie napisalam WSZYSCY?????? Odpowiedz Link Zgłoś
marcypanna Re: Papiez ma sie podac do dymisji ...LOL 21.09.06, 21:19 Do diabła dosc! Albo naucz sie czytac, albo daruj sobie dyskusje na forum. > Ostatni raz pytam sie gdzie napisalam WSZYSCY?????? Hmm. Co prawda nie podzielam pogladów Stepha na kwestie islamu, ale... Może ujmę to tak: Czy jak ktos pisze na forum posty w typie "bo feministki sa głupie, brzydkie, nikt ich nie przeleciał i dlatego im odbiło" to też uważasz, ze wszystko jest ok bo przeceiż gość nie uzył słowa WSZYSTKIE? Odpowiedz Link Zgłoś
marisa_tomei Re: Papiez ma sie podac do dymisji ...LOL 21.09.06, 21:28 marcypanna napisała: > Do diabła dosc! Albo naucz sie czytac, albo daruj sobie dyskusje na forum. > > Ostatni raz pytam sie gdzie napisalam WSZYSCY?????? > > > Hmm. Co prawda nie podzielam pogladów Stepha na kwestie islamu, ale... > Może ujmę to tak: > > Czy jak ktos pisze na forum posty w typie "bo feministki sa głupie, brzydkie, > nikt ich nie przeleciał i dlatego im odbiło" to też uważasz, ze wszystko jest > ok bo przeceiż gość nie uzył słowa WSZYSTKIE? To jak mialam sie wypowiedziec o tych...panach :)) ktorzy rozpoczeli zadyme? panowie z brodami? A moze panowie w sukienkach? Litosci, to byli muzulmanie więc muzulmanami ich nazywam. Punktem odniesienia jest obecne wydarzenie, głownymi "bohaterami" sa panowie wiary muzulmanskiej. Chyba srednio inteligentny czlowiek wie, ze pisze i odnosze sie do nich? Tym bardziej, ze ciagle to podkreslam i tlumacze, ze nie WSZYSCY :) I nie uzylam tego magicznego slowa WSZYSCY i to tez jest roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Steph, do cholery jasnej, a kogo teraz obchodzi... 21.09.06, 21:35 czy wszyscy, czy tylko 71 lub 68 procent??? Chcą dyktować nam warunki - nie zauważyłeś? Mnie nie obchodzi, czy gdybym została zgwałcona z powodu braku chusty, zgodziłoby się z gwałcicielem 100%, czy 59% muzułmanów!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marisa_tomei prosze 21.09.06, 21:43 Juz na poczatku dyskusji zaznaczylam, ze sa wyjątki: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=212&w=49019711&a=49021825 Szczerze mowiac tylko zdrowy rozsądek podpowiada mi, ze nigdy nic nie wystepuje w 100%, stąd moje przeswiadczenie o tym, ze nie wszyscy muzulmanie sa fanatykami i agresorami. Ale to tylko zdrowy rozsądek. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: prosze 21.09.06, 21:53 Tylko ci, którzy INTERPRETUJĄ Koran. Podkreślam jednak - Koran nie jest tym samym, czym Biblia dla Chrześcijan, albo Tora dla Żydów. W przypadku dwóch ostatnich, cywilizowanych religii, księgi kanoniczne stanowią podstawę teologicznych interpretacji i dociekań, ponieważ zostały napisane przez pierwszych adeptów tychże religii. Koran natomiast jest bezpośrednim i emocjonalnym "głosem Allaha", który nawiedzał proroka Mahometa podczas jego wieszczych widzeń. Dlatego teeż Koran - w odróżnieniu od Biblii albo Tory - nie może podlegać jakiejkolwiek interpretacji pod groźbą fatwy, ponieważ z nakazami bezpośrednio przekazanymi przez boga polemizować nie można. Tak uważają muzułmanie. Dodam jedynie, że wszelkie objawy transu jakiego dowiadczał Mahomet podczas przekazywania "woli Allaha", z punktu widzenia dzisiejszej wiedzy medycznej mogą być uznane za oznaki padaczki, czyli epilepsji. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: prosze 21.09.06, 22:10 > Juz na poczatku dyskusji zaznaczylam, ze sa wyjątki: Na jakim początku? Zaznaczyłaś to dopiero, jak ja się w tę rozmowę włączyłem. Wzcześniej było tylko "oni to, oni tamto". Odpowiedz Link Zgłoś
marisa_tomei Re: prosze 21.09.06, 22:16 stephen_s napisał: > > Juz na poczatku dyskusji zaznaczylam, ze sa wyjątki: > > Na jakim początku? Zaznaczyłaś to dopiero, jak ja się w tę rozmowę włączyłem. > Wzcześniej było tylko "oni to, oni tamto". > Po 1 wlaczyles sie w ta rozmowe na poczatku dyskusji. Po 2 to sa ONI, a moze ...ONE?? ONI Ci nie odpowiada, muzulmanie Ci nie odpowiada, a co Ci odpowiada? Szczerze mowiac mam w du..ie to, co Ci odpowiadac. To sa muzulmanie i tego nie zmienisz. Wczesniej Ci wytlumaczylam, pozniej za kazdym razem tez, ale Ty zacietrzewiony nic juz nie widziales. Nie mam zamiaru wiecej sie przed Toba tlumaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Dziękuję 21.09.06, 22:09 Dokładnie o to mi chodzi. Jak napisałem już parokrotnie - dopóki się nie włączyłem w tę rozmowę, Marisa ani słowem nie zająknęła się, że nie pisze o wszystkich muzułmanach... Odpowiedz Link Zgłoś
marisa_tomei Re: Dziękuję 21.09.06, 22:17 stephen_s napisał: > Dokładnie o to mi chodzi. > > Jak napisałem już parokrotnie - dopóki się nie włączyłem w tę rozmowę, Marisa > ani słowem nie zająknęła się, że nie pisze o wszystkich muzułmanach... > Kłamiesz. Albo jestes takim tepakiem, ze nie zauwazyles, jak KILKAKROTNIE to podkreslałam. Wybieraj. Odpowiedz Link Zgłoś
marisa_tomei Re: Dziękuję 21.09.06, 22:23 stephen_s napisał: > Dokładnie o to mi chodzi. > > Jak napisałem już parokrotnie - dopóki się nie włączyłem w tę rozmowę, Marisa > ani słowem nie zająknęła się, że nie pisze o wszystkich muzułmanach... > Dopoki nie wlaczyles sie w dyskusje, prowadzilam ja z Blemanem. Oboje doskonale wiedzielismy, o kim dyskutujemy. Byl link odnosnie tematu i osob o ktorych bedziemy dyskutowac. Dyskutowalam więc z inteligentnym czlowiekiem, ktoremu nie musialam za kazdym razem tlumaczyc, ze oczywiscie nie wrzucamy wszystkich do jednego wora i ze piszac muzlmanie - mamy na mysli wlasnie tych, o ktorych mowa jest w artykule. A pozniej wlaczyles sie Ty. Ty jako osoba, ktorej za kazdym razem trzeba bylo tlumaczyc jak uposledzonemu umyslowo, ze rozmawiamy o muzulmanach, ktorzy prowokuja do zadymy i zadaja rezygnacji Papieza. To z kim tu jest cos nie tak...? Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Obelgi? 21.09.06, 22:39 Wiesz, stwierdzenia w stylu "tępak" i "upośledzony umysłowo" niespecjalnie mnie przekonują do Twoich racji... Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Stephnaho, racz zajrzeć ... 21.09.06, 23:49 A co powiesz na to? - www.thisisnottingham.co.uk/displayNode.jsp?nodeId=195917&command=displayContent&sourceNode=134241&contentPK=15483807&folder Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
marisa_tomei Re: Obelgi? 22.09.06, 10:17 stephen_s napisał: > Wiesz, stwierdzenia w stylu "tępak" i "upośledzony umysłowo" niespecjalnie mnie > przekonują do Twoich racji... > Ale ja wcale nie mam zamiaru przekonywac kogokolwiek do swoich racji. W przeciwienstwie do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Papiez ma sie podac do dymisji ...LOL 21.09.06, 21:33 Stefanie, przecież już pisaliśmy sobie na ten temat. Koran zawiera wystarczająco wiele dowodów, by przestać uznawać islam za religię równą chrześcijaństwu, judaizmowi, buddyzmowi albo shintoizmowi. Dlaczego? POnieważ z punktu widzenia wspomnianych cywilizowanych religii nawołuje do wyznaniowej nienawiści - co więcej: wyświęca nienawiść do rangi niemalże sakramentu. Nienawiść wobec niewiernego jest obowiązkiem prawdziwego muzułmanina - tak naucza naprawdę wiele sur Koranu, a Hadisy (glossy koraniczne, spisane przez średniowiecznych teologów islamu relacje świadków poczynań Mahometa), jeszcze bardziej radykalnie tę prawdę potwierdzają. W mantalności islamu nienawiść albo zadawanie bólu i śmierci nie-muzułmaninowi wcale nie stanowią grzechu - przeciwnie: uchodzą za powód do chwały. Chrześcijaństwo, judaizm, buddyzm albo shintoizm szanują "człowieczeństwo" jako pojęcie - niezależnie, czy człowiek jest wyznawcą którejś z tych religii, czy też nie. Dla islamu natomiast ktoś, kto nie jest wyznawcą Allaha, traci wręcz przywilej godności ludzkiej, przestaje być istotą równą ludziom, czyli wyznawcom Allaha. Dlatego też w mentaloności islamu istnieje osobliwy, zupełnie egzotyczny dla nas sposób rozumienia i opisu przestrzenia. Dla muzułmanw świat dzieli się na dwa obszary: święte terytorium islamu oraz szatańskie terytorium nie-islamu, dla którego przewiduje się albo dobrowolną islamizację, bądź też zagładę. Ponieważ, jak już wspomniałem - w ujęciu islamu człowiek, istota ludzka może być tylko wyznawcą Allaha. Stąd też bezczelność, z jaką odnoszą się wobec innych religii, wobec praw obywatelskich i obyczajów w krajach, w których społeczność islamu tworzy diaspory. Z ich punktu widzenia, umocnionego przez nakazy wiary, nie jest to jakakolwiek bezczelność, ponieważ ktoś, kto nie jest wyznawcą Allaha nie jest w ogóle godzien miana człowieka i jako istota niższego rzędu nie ma prawa głosu. Dlatego też jestem głęboko, bardzo głęboko przekonany, że islam nie jest niczym innym, jak zaledwie głosem szatana i jako taki powinien zostać zgładzony. Czego serdecznie całej ludzkości - włączając mieszkańców bliskiego wschodu - serdecznie życzę. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś