pavvka 25.06.07, 11:55 Bo ja dzisiaj zobaczyłem na billboardzie i mnie trochę wkurzyła. Zdjęć mężczyzn-polityków jakoś nikt nie łączy z atrybutami płciowymi - ciekawe dlaczego... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pavvka Re: Widzieliście okładkę Wprost z Angelą Merkel? 25.06.07, 12:11 Zdjęcie jest na stronie www.wprost.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Widzieliście okładkę Wprost z Angelą Merkel? 25.06.07, 12:23 Uff, ściągało się godzinę. Faktycznie nie specjalnie mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus Re: Widzieliście okładkę Wprost z Angelą Merkel? 25.06.07, 12:31 u mnie tez, dlatego weszlam na stron wprost i bylo szybciej mam nadzieje, ze Niemcy zaprotestuja powinni wg mnie Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Widzieliście okładkę Wprost z Angelą Merkel? 25.06.07, 12:42 A ja mam nadzieję, że nie zaprotestują. Oficjalne protesty rządu w sprawie tego co opublikuje jakieś piśmidło w innym kraju (przypominam, mamy wolność prasy - rząd nie ma wpływu na okładki prasowe) są śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Widzieliście okładkę Wprost z Angelą Merkel? 25.06.07, 12:45 Zresztą dlaczego Niemcy akurat. Raczej kobiety, niezależnie od narodowości. Ewentualnie kobiety-politycy. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus Re: Widzieliście okładkę Wprost z Angelą Merkel? 25.06.07, 12:47 Niemcy są dumni z Angeli, że się wyrobiła:)) nawet zaczęła się malować jako kanclerka Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Widzieliście okładkę Wprost z Angelą Merkel? 25.06.07, 13:12 Moim zdaniem się właśnie nie wyrobiła. Jeśli chodzi o image, wypada IMO niewiele lepiej od Kaczyńskich (ale merytorycznie różnica na jej korzyść jest niestety duuuża). Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus akurat nie mialam na mysli rzadu, a raczej zlosliw 25.06.07, 12:45 e komentarze prasy, ktora ostatnio malo sprzyja Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: akurat nie mialam na mysli rzadu, a raczej zl 25.06.07, 12:52 Ale kto i w jakiej formie powinien wg Ciebie protestować? Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus Re: akurat nie mialam na mysli rzadu, a raczej zl 25.06.07, 12:54 prasa w formie złośliwych komentarzy, jak pisałam powyżej, widać jakaś mała satyra, jakiś mały artykulik i już napięcie polsko-niemieckie rośnie Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: akurat nie mialam na mysli rzadu, a raczej zl 25.06.07, 12:57 Eee, ja mam nadzieję, że Niemcy nie mają takich kompleksów na punkcie Polski jak odwrotnie. I że Angela z cycami nie spowoduje takiej reakcji jak niemieckie teksty o kartoflach. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus Re: akurat nie mialam na mysli rzadu, a raczej zl 25.06.07, 13:00 Angela z cycami jest niesmaczna, jak by np. Suchocka była jest poziom, poniżej którego się nie schodzi tak uważam ja, chociaż w mojej wizytówce Pamela Anderson się wzbrania, brać samą siebie serio Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: akurat nie mialam na mysli rzadu, a raczej zl 25.06.07, 13:09 Ależ ja się zgadzam, że jest niesmaczna. Ale rozniecanie wojny polsko- niemieckiej z powodu jednego głupiego redaktora naczelnego byłoby monstrualnie głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: Widzieliście okładkę Wprost z Angelą Merkel? 25.06.07, 13:29 Kobiece piersi można pokazać w tv, a męskiego członka nie. Za to owłosione torsy w karykaturach już się zdażały. Że nie wspomnę o polityku, który nie chciał byc oceniany po tym jak zaczyna, ale kończy... Także chyba się czepiasz... Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Widzieliście okładkę Wprost z Angelą Merkel? 25.06.07, 13:35 444a napisał: > Kobiece piersi można pokazać w tv, a męskiego członka nie. Już niedługo - skoro policja nad Bałtykiem zaczęła ścigać plażowiczki topless > Za to owłosione tors > y > w karykaturach już się zdażały. Hmmm, ale jednak męski tors jest uważany za mniej intymną część ciała niż damski biust. Dla mnie męskim odpowiednikiem tego obrazka byłby polityk w slipkach z widoczną erekcją. > Że nie wspomnę o polityku, który nie chciał byc oceniany po tym jak zaczyna, al > e > kończy... Ale on to sam o sobie mówił, to co innego. A swoją drogą skończył kiepsko. Odpowiedz Link Zgłoś
lolyta Re: Widzieliście okładkę Wprost z Angelą Merkel? 25.06.07, 18:17 > Hmmm, ale jednak męski tors jest uważany za mniej intymną część ciała niż > damski biust. Dla mnie męskim odpowiednikiem tego obrazka byłby polityk w > slipkach z widoczną erekcją. damski biust w kontekscie matki karmiacej ma jednak zupelnie inna wymowe niz w kontekscie erotycznym. A moim skromnym zdaniem okladka nei miala na celu odwetu na germanach, tylko szum medialny w Polsce i wzrost sprzedazy tego numeru (zeby zilustrowac dokladnie ta sama idea ten biust moglby byc ciut bardzie zakryty, ale widac go tyle ze wiadomoze raczej chodzi o polskie pieniactwo na temat golych kobit w mediach niz o niemiecka reakcje, gdzie skadinad jest zdaje sie wieksze przyzwolenei spoleczne na nagosc). Odpowiedz Link Zgłoś
lolyta Re: Widzieliście okładkę Wprost z Angelą Merkel? 25.06.07, 14:03 no sorry, ale ten polityk SAM to powiedzial a reszta podchwycila (no bo trudno zeby nie), on sie o to prosil. Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: Widzieliście okładkę Wprost z Angelą Merkel? 25.06.07, 22:52 Gdyby kobieta palnęła coś w stylu Millera, to można by tak samo dusić ją mentalnie brakiem kobiecości? Czy twoje byłabyś wtedy ostrzejsza? Odpowiedz Link Zgłoś
bengal It's disgusting! 25.06.07, 15:16 No w koncu udalo mi sie siagnac okladke ciekawe, czy 'wprost' osmielilby sie tak potraktowac mamusie Kaczynska... Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Widzieliście okładkę Wprost z Angelą Merkel? 25.06.07, 15:50 Okładka najwyraźniej zwróciła nie tylko moją uwagę: wiadomosci.onet.pl/1559924,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza To jest ten Tradycyjny System Wartości? 25.06.07, 16:51 No cóż... "Wprost" zajmuje się właściwie głównie tropieniem lewaków i feministek wszędzie oraz promowaniem Tradycyjnego Systemu Wartości (popkultura be, wiara cacy). No więc...? Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: To jest ten Tradycyjny System Wartości? 25.06.07, 17:00 Gołe cyce na okładce to Tradycyjny System Wartości? Całe życie człowiek się uczy... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Zapytaj "Wprost" 25.06.07, 17:10 Jak sobie poczytasz dowolny numer, to co chwila masz aluzje do tradycyjnego etc. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Puffek, pochwalę ci się 25.06.07, 17:17 celnym przekładem BEZ użycia słownika (znałam tylko słowo "luggage") forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=64786167&a=64822219 Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Puffek, pochwalę ci się 25.06.07, 17:21 Należy Ci się medal. Z kartofla (smażonego na głębokim tłuszczu) :-P Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Puffek, pochwalę ci się 25.06.07, 20:07 pavvka napisał: > Należy Ci się medal. Z kartofla (smażonego na głębokim tłuszczu) :-P Małp jesteś. :-PPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
karolana Re: Widzieliście okładkę Wprost z Angelą Merkel? 26.06.07, 00:44 wiecie, ja codziennie mam na twarzy rumieniec wstydu za naszych polityków, choć pewnie niesłusznie. dziś moja współlokatorka w kroczyła do mieszkania z tekstem, ze w radio słyszała o ściganiu kobiet topless na plaży... wcześniej był pomysł zakazu spódniczek mini...zapytała kiedy każą nam założyć burki... wieczorem weszłam na strony informacyjne <błąd, błąd, błąd> i zobaczyłam okładkę Wprost... druga koleżanka zajrzała mi przez ramię i zapytała jakim cudem takie rzeczy można robić, ponieważ jest to obraźliwe dla Merkel jako polityczki przede wszystkim, a również kobiety, bo może ona nie życzy sobie "mieć przy cycu takich gnomów"...czy to się nigdy nie skończy?? Odpowiedz Link Zgłoś