Dodaj do ulubionych

Widzieliście okładkę Wprost z Angelą Merkel?

25.06.07, 11:55
Bo ja dzisiaj zobaczyłem na billboardzie i mnie trochę wkurzyła. Zdjęć
mężczyzn-polityków jakoś nikt nie łączy z atrybutami płciowymi - ciekawe
dlaczego...
Obserwuj wątek
    • pavvka Re: Widzieliście okładkę Wprost z Angelą Merkel? 25.06.07, 12:11
      Zdjęcie jest na stronie www.wprost.pl/
    • bri Re: Widzieliście okładkę Wprost z Angelą Merkel? 25.06.07, 12:23
      Uff, ściągało się godzinę.

Faktycznie nie specjalnie mi się podoba.
      • ggigus Re: Widzieliście okładkę Wprost z Angelą Merkel? 25.06.07, 12:31
        u mnie tez, dlatego weszlam na stron wprost i bylo szybciej

mam nadzieje, ze Niemcy zaprotestuja
        powinni wg mnie
        • pavvka Re: Widzieliście okładkę Wprost z Angelą Merkel? 25.06.07, 12:42
          A ja mam nadzieję, że nie zaprotestują. Oficjalne protesty rządu w sprawie tego
          co opublikuje jakieś piśmidło w innym kraju (przypominam, mamy wolność prasy -
          rząd nie ma wpływu na okładki prasowe) są śmieszne.
          • bri Re: Widzieliście okładkę Wprost z Angelą Merkel? 25.06.07, 12:45
            Zresztą dlaczego Niemcy akurat. Raczej kobiety, niezależnie od narodowości.
            Ewentualnie kobiety-politycy.
            • ggigus Re: Widzieliście okładkę Wprost z Angelą Merkel? 25.06.07, 12:47
              Niemcy są dumni z Angeli, że się wyrobiła:))
              nawet zaczęła się malować jako kanclerka
              • pavvka Re: Widzieliście okładkę Wprost z Angelą Merkel? 25.06.07, 13:12
                Moim zdaniem się właśnie nie wyrobiła. Jeśli chodzi o image, wypada IMO
                niewiele lepiej od Kaczyńskich (ale merytorycznie różnica na jej korzyść jest
                niestety duuuża).
          • ggigus akurat nie mialam na mysli rzadu, a raczej zlosliw 25.06.07, 12:45
            e komentarze prasy, ktora ostatnio malo sprzyja Polsce
            • pavvka Re: akurat nie mialam na mysli rzadu, a raczej zl 25.06.07, 12:52
              Ale kto i w jakiej formie powinien wg Ciebie protestować?
              • ggigus Re: akurat nie mialam na mysli rzadu, a raczej zl 25.06.07, 12:54
                prasa w formie złośliwych komentarzy, jak pisałam powyżej, widać
                jakaś mała satyra, jakiś mały artykulik i już napięcie polsko-niemieckie rośnie
                • pavvka Re: akurat nie mialam na mysli rzadu, a raczej zl 25.06.07, 12:57
                  Eee, ja mam nadzieję, że Niemcy nie mają takich kompleksów na punkcie Polski
                  jak odwrotnie. I że Angela z cycami nie spowoduje takiej reakcji jak niemieckie
                  teksty o kartoflach.
                  • ggigus Re: akurat nie mialam na mysli rzadu, a raczej zl 25.06.07, 13:00
                    Angela z cycami jest niesmaczna, jak by np. Suchocka była
                    jest poziom, poniżej którego się nie schodzi
                    tak uważam ja, chociaż w mojej wizytówce Pamela Anderson się wzbrania, brać samą
                    siebie serio
                    • pavvka Re: akurat nie mialam na mysli rzadu, a raczej zl 25.06.07, 13:09
                      Ależ ja się zgadzam, że jest niesmaczna. Ale rozniecanie wojny polsko-
                      niemieckiej z powodu jednego głupiego redaktora naczelnego byłoby monstrualnie
                      głupie.
    • 444a Re: Widzieliście okładkę Wprost z Angelą Merkel? 25.06.07, 13:29
      Kobiece piersi można pokazać w tv, a męskiego członka nie. Za to owłosione torsy
      w karykaturach już się zdażały.
      Że nie wspomnę o polityku, który nie chciał byc oceniany po tym jak zaczyna, ale
      kończy...
      Także chyba się czepiasz...
      • pavvka Re: Widzieliście okładkę Wprost z Angelą Merkel? 25.06.07, 13:35
        444a napisał:

> Kobiece piersi można pokazać w tv, a męskiego członka nie.

Już niedługo - skoro policja nad Bałtykiem zaczęła ścigać plażowiczki topless

> Za to owłosione tors
        > y
        > w karykaturach już się zdażały.

Hmmm, ale jednak męski tors jest uważany za mniej intymną część ciała niż
        damski biust. Dla mnie męskim odpowiednikiem tego obrazka byłby polityk w
        slipkach z widoczną erekcją.

> Że nie wspomnę o polityku, który nie chciał byc oceniany po tym jak zaczyna,
        al
        > e
        > kończy...

Ale on to sam o sobie mówił, to co innego. A swoją drogą skończył kiepsko.
        • lolyta Re: Widzieliście okładkę Wprost z Angelą Merkel? 25.06.07, 18:17
          > Hmmm, ale jednak męski tors jest uważany za mniej intymną część ciała niż
          > damski biust. Dla mnie męskim odpowiednikiem tego obrazka byłby polityk w
          > slipkach z widoczną erekcją.

damski biust w kontekscie matki karmiacej ma jednak zupelnie inna wymowe niz w
          kontekscie erotycznym.
          A moim skromnym zdaniem okladka nei miala na celu odwetu na germanach, tylko
          szum medialny w Polsce i wzrost sprzedazy tego numeru (zeby zilustrowac
          dokladnie ta sama idea ten biust moglby byc ciut bardzie zakryty, ale widac go
          tyle ze wiadomoze raczej chodzi o polskie pieniactwo na temat golych kobit w
          mediach niz o niemiecka reakcje, gdzie skadinad jest zdaje sie wieksze
          przyzwolenei spoleczne na nagosc).
      • lolyta Re: Widzieliście okładkę Wprost z Angelą Merkel? 25.06.07, 14:03
        no sorry, ale ten polityk SAM to powiedzial a reszta podchwycila (no bo trudno
        zeby nie), on sie o to prosil.
        • 444a Re: Widzieliście okładkę Wprost z Angelą Merkel? 25.06.07, 22:52
          Gdyby kobieta palnęła coś w stylu Millera, to można by tak samo dusić ją
          mentalnie brakiem kobiecości? Czy twoje byłabyś wtedy ostrzejsza?
          • lolyta Re: Widzieliście okładkę Wprost z Angelą Merkel? 26.06.07, 00:22
            ze co?
    • bengal It's disgusting! 25.06.07, 15:16
      No w koncu udalo mi sie siagnac okladke

ciekawe, czy 'wprost' osmielilby sie tak potraktowac mamusie Kaczynska...
    • pavvka Re: Widzieliście okładkę Wprost z Angelą Merkel? 25.06.07, 15:50
      Okładka najwyraźniej zwróciła nie tylko moją uwagę:
      wiadomosci.onet.pl/1559924,11,item.html
      • kochanica-francuza To jest ten Tradycyjny System Wartości? 25.06.07, 16:51
        No cóż... "Wprost" zajmuje się właściwie głównie tropieniem lewaków i feministek
        wszędzie oraz promowaniem Tradycyjnego Systemu Wartości (popkultura be, wiara
        cacy). No więc...?
        • pavvka Re: To jest ten Tradycyjny System Wartości? 25.06.07, 17:00
          Gołe cyce na okładce to Tradycyjny System Wartości? Całe życie człowiek się
          uczy...
          • kochanica-francuza Zapytaj "Wprost" 25.06.07, 17:10
            Jak sobie poczytasz dowolny numer, to co chwila masz aluzje do tradycyjnego etc.
            • pavvka Re: Zapytaj "Wprost" 25.06.07, 17:11
              Ja tam nie wiem, nie czytuję.
              • kochanica-francuza Puffek, pochwalę ci się 25.06.07, 17:17
                celnym przekładem BEZ użycia słownika (znałam tylko słowo "luggage")

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=64786167&a=64822219
                • pavvka Re: Puffek, pochwalę ci się 25.06.07, 17:21
                  Należy Ci się medal. Z kartofla (smażonego na głębokim tłuszczu) :-P
                  • kochanica-francuza Re: Puffek, pochwalę ci się 25.06.07, 20:07
                    pavvka napisał:

> Należy Ci się medal. Z kartofla (smażonego na głębokim tłuszczu) :-P
                    Małp jesteś. :-PPPPP
    • karolana Re: Widzieliście okładkę Wprost z Angelą Merkel? 26.06.07, 00:44
      wiecie, ja codziennie mam na twarzy rumieniec wstydu za naszych polityków, choć
      pewnie niesłusznie. dziś moja współlokatorka w kroczyła do mieszkania z tekstem,
      ze w radio słyszała o ściganiu kobiet topless na plaży... wcześniej był pomysł
      zakazu spódniczek mini...zapytała kiedy każą nam założyć burki... wieczorem
      weszłam na strony informacyjne <błąd, błąd, błąd> i zobaczyłam okładkę Wprost...
      druga koleżanka zajrzała mi przez ramię i zapytała jakim cudem takie rzeczy
      można robić, ponieważ jest to obraźliwe dla Merkel jako polityczki przede
      wszystkim, a również kobiety, bo może ona nie życzy sobie "mieć przy cycu takich
      gnomów"...czy to się nigdy nie skończy??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka