Dodaj do ulubionych

usuwanie blizny pooperacyjnej

23.08.10, 12:42
Witam,

Czy ktoras z was moglaby mi polecic dobrego lekarza/klinike w Krakowie w ktorej moglabym zoperowac moja blizne po wyrostku? Operacja odbyla sie gdy mialam 10 lat, blizna jest wielka i ma zrosty "do srodka". Mam teraz 33 lata i mysle ze najwyzsza pora sie jej pozbyc.

pozdrawiam i dziekuje za pomoc
kajamaja
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: usuwanie blizny pooperacyjnej IP: *.szczecin.mm.pl 23.08.10, 13:52
      Już nie przesadzaj, to że są zrosty to masz pewność? Być może
      powstał bliznowiec, a jeśli tak będzie to nie warto usuwać blizny
      gdyż może się utworzyć następny.
      • kajamaja Re: usuwanie blizny pooperacyjnej 23.08.10, 14:47
        Mam pewność. Blizna nie jest ładna, juz dlugo sie z nia mecze, dlatego chce ja
        usunac. Ktos moze mi klinike lub chirurga polecic?

..Tymon:28.09.2007..
        • Gość: emka Re: usuwanie blizny pooperacyjnej IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 24.08.10, 01:09
          Powtórzę za poprzednikiem- w większości przypadków usuwanie bliznowców lub
          zrostów powoduje powstanie w ich miejsce nowych i większych.
        • Gość: z blizną Re: usuwanie blizny pooperacyjnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 21:06
          w 3 miesiąciu życia musialam przejsc operacje usunięcia nerki. Była bardzo konieczna , gdyż mogłabym umrzeć gdyby nie operacja. Mam teraz 16lat i do tej pory mam bliznę po operacji. Blizna jest długa, w jednym miejscu jest wgłebiona i "przecina" mój bok (od brzucha do pleców) bardzo się jej wstydze, dopiero teraz zaczelam stosować maści na blizne, bo wczesniej wcale mi nie przeszkadzała. Stosowałam wiele masci tkj : " maść na blizny", " maść perłową ", A TERAZ CEPAN.
          Miałam jeszcze jedna blizne z ktora sie urodziłam. Ona byla od nosa do ust . Była okropna: duża , wypukła, i podnosila mi usta, przy czym usta wygladały po jednej stronie jak usta kota. W lipcu przeszłam operacje plastyczną otóż tej blizny na twarzy. po 4 miesiacach mam jeszcze zaczerwienie na miejscu ciecia. smaruje to miejsce masciami cepan i no scar.
          mam nadzieje ze te blizny mi kiedys zejdą. Słowa Profesora ktory mnie operował " blizna bedzie czerwona do kilku , kilkunastu miesiecy i rezultaty bedzie widac ale nie od razu. Należy tylko ją masować, ćwiczyć, żeby nie była taka jak tamta (KRÓTKA I WYPUKŁA) i smarować 3 razy dziennie mascią. Operacja odbyła się w Polanicy Zdrój.
          Według mnie niektorzy ludzie są piękni od urodzenia ,a niektórzy muszą trochę popracować ,zeby byc pieknym.
    • ewa1125 Re: usuwanie blizny pooperacyjnej 24.08.10, 17:27
      Chirurgiczne usuniecie blizny sprawi,ze nadal bedziesz miala blizne.
      Byc moze w twoim przypadku efekty przyniosly by zabiegi laserem
      frakcyjnym. Umow sie na wizyte w Centrum Medycyny Estetycznej
      Consensus na pl Szczepanskim 3 w Krakowie, maja tam lekarzy z duzym
      doswiadczeniem w likwidacji bliznsmile
    • agnieszkakarolak Re: usuwanie blizny pooperacyjnej 22.09.10, 16:36
      Czy któraś z pań stosowała może jakiś preparat z tych tutaj? www.lekomaniak.pl/leki/skora_blizny-rozstepy-cellulit,126.html Co mogłybyście polecić? Jakie przynosiło to efekty? Mam blizny pooperacyjne na brzuchu, nie bardzo chcą schodzić. Szukam czegoś skutecznego. Lekarz mówi, że tak musi być, ale ja nie chcę tego tak zostawić i chcę spróbować czegoś, ale nie wiem co moze być skuteczne. Z góy dziękuję za pomoc.
    • Gość: Wiktoria Lipiec Re: usuwanie blizny pooperacyjnej IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.08.13, 21:41
      Mam dobrą koleżankę, która poddała się takiemu zabiegowi usuwania blizny, laserem frakcyjnym GB9. Długo się zastanawiała, bo obawiała się jednak tego rodzaju rozwiązań. Na szczęście wszystko odbyło się bez problemów i teraz jest zadowolona z efektu końcowego smile
      • Gość: Lenka Re: usuwanie blizny pooperacyjnej IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.13, 16:52
        Ja widziałam w szpitalu kobietę po laserowym usuwaniu blizny i nadal było ją widać, chirurgia plastyczna czyni większe cuda. Ale ja znam tylko lekarzy z Polanicy.
    • Gość: malinka Re: usuwanie blizny pooperacyjnej IP: *.play-internet.pl 23.11.13, 12:16
      jakoś mnie to nie dziwi, że chcesz się tej blizny pozbyć na pewno nie wygląda ona dobrze i może wpędzić w kompleksy. Niestety nie znam klinik z Krakowa, ale jak chcesz dobrych namiarów to ta triclinium.pl/ klinika jest przeze mnie sprawdzona i wiem, że na pewno uzyskasz pomoc.
      • Gość: anika34 usuwanie blizny pooperacyjnej-makijaż paramedyczny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.01.14, 12:17
        Czy któraś z Was usuwała blizny za pomocą makijażu paramedycznego? W Polsce wykonuje je tylko pani Marzena Kotowska (gabinet kosmetyczny Perfect Glamour we Wrocławiu ->> info ze strony www.zdrowiekwartalnik.pl/kontakt/archiwum/paramedyczny-makijaz-permanentny/). Zastanawiam się nad tym rozwiązaniem, dlatego szukam osób, które są po usuwaniu blizn tym sposobem.
        • Gość: małgorzata-23 Re: usuwanie blizny pooperacyjnej-makijaż paramed IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.02.14, 13:02
          To mało znany sposób usuwania blizn w Polsce, a szkoda, bo bardzo skuteczny pod warunkiem, że wykonujący ten zabieg potrafi dobrać pigmenty...
          W artykule masz sporo informacji. Ja byłam w tym salonie i mogę potwierdzić, że pani Marzena wie, co robi.
          Salon jest przystosowany do przeprowadzania tego typu zabiegów.
          Nie wiedziałam natomiast, że perfecta Glamour to jedyny salon, w Polsce, który takie zabiegi wykonuje.
    • Gość: megusta Re: usuwanie blizny pooperacyjnej IP: *.play-internet.pl 13.03.14, 15:18
      na pewno nie są one ładne i mogą być przyczyną wielu kompleksów, co też może rzutować na nasze życie i samopoczucie. Ale na szczęście są sposoby na to, żeby się ich pozbyć. Czytałam gdzieś, że dr Wasiluk wykorzystuje frakcyjną radiofrekwencją mikroigłową do usuwania blizn, efekty jak przy laserze, ale mniej inwazyjna metoda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka