Dodaj do ulubionych

ból brzucha

22.03.12, 18:31
Jestem w 16dniu cyklu wiec moze to byc zwiazane z owulacja ale zaczynam sie niepokoic wiec moze wy mi podpowiecie. Boli mnie bardzo brzuch od wczoraj (15i16dzien cyklu) mam lekkie upłwy jakby, w szczegolnosci boli mnie prawy jajnik ale dosc mocno, ze zaczynam sie niepokoic. Wczoraj mnie tak nie bolało i wstrzymałam się z ginekologiem myslac, ze przejdzie a przed godzina mi sie znacznie nasiliło i zaczynam sie denerwowac. Co to moze być? Co robić?
Obserwuj wątek
    • klubgogo Re: ból brzucha 22.03.12, 18:33
      Ile Ty masz lat, że owulacji nie poznajesz?
      • xola92 Re: ból brzucha 22.03.12, 18:35
        Mam 20lat.Miałam zawsze inne bóle owulacyjne teraz mnie boli znacznie bardziej niz przy misiaczce i boję się, że może mam jakiś stan zapalny.
        • xola92 Re: ból brzucha 22.03.12, 18:37
          Tylko nie wiem co robic czy sie zgłosic gdzieś na pogotowie i niech mnie przebadaja czy wytrzymac do jutro i wtedy iść do ginekologa. Tylko nie chce zeby mnie na pogotowiu nie wysmiali jak Ty w tej chwilii ze nie rozpoznaje boli owulacyjnych
          • bez_seller Re: ból brzucha 22.03.12, 18:40
            Moze to wyrostek robaczkowy. Wiesz jak sie zbadac?
            • xola92 Re: ból brzucha 22.03.12, 18:41
              Nie
              • bez_seller Re: ból brzucha 22.03.12, 18:48
                Poloz sie na plecach i delikatnie nacisnij brzuch powyzej prawej pachwiny. Poczuj co czujesz. Wyprostuj nogi i majac lewa nage ciagle prosta, zegnij prawa w kolanie i wolno przybblizaj do brzucha, tak, jakbys chciala udem dotknac brzucha. Rob to powoli i delikatnie, jesli zaboli nie przyciagaj dalej uda do brzucha, bo jesli to wyrostek, mozesz go uszkodzic.
                • xola92 Re: ból brzucha 22.03.12, 18:53
                  To w takim razie nie jest wyrosrtek, nie boli . Jadę jednak do szpitala, lepiej wykluczyc te bole brzucha. Najwyzej beda sie smiac, ze boli owulacyjnych nie rozpoznaje ale tak mnie jeszcze nigdy nie bolało i te upławy.
                  • bez_seller Re: ból brzucha 22.03.12, 19:00
                    Bardzo dobrze. Zycze powodzenia.
                  • chcesztomasz Re: ból brzucha 22.03.12, 19:03
                    Jak dla mnie to wysiedzisz się w poczekalni a na końcu dadzą ci tabletkę przeciwbólową.
                    ja bym poczekała, wzięła tabletkę przeciwbólową i się obserwowała i w razie pogorszenia pojechała. Przy najbliżej wizycie u ginekologa wspomniałabym o tym incydencie i postarałabym się o usg w celu spr czy wszystko ok. ( Jak mi się stworzyła cysta to moje bóle około owulacyjne były dłuższe i bardziej bolesne)

Ale tak ja bym zrobiła a ja jestem raczej ignorantką..ale ciężko nią nie być jak się ma takie rzeczy na co dzień a lekarz i tak głownie w prochach widzi rozwiązanie.

Rzeczywistość jest jaka jest ale jakby coś obserwuj się.
    • zebra12 Re: ból brzucha 22.03.12, 19:05
      Jak żyję nigdy nie miałam bóli owulacyjnych.
      Napisz, co Ci lekarz powiedział.
      • chcesztomasz Re: ból brzucha 22.03.12, 19:06
        A ja miałam i mam i chętnie oddam - chce ktoś. K>O>S>Z>M>A>R

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka