Dodaj do ulubionych

ile miałyście lat!

IP: *.vline.pl 16.08.04, 19:24
ciekawi mnie ile mialyscie lat kiedy zaszlyscie w ciaze. niewazne czy byla to
wpadka czy nie. choc interesuje mnie zagadnienie zaplanowanej ciazy. jak to
czy pewnego dnia mowi sie "ok to juz"?
mam 25 lat i chyba..wpadlam
na razie zyje jeszcze w niepewnosci ale ciekawi mnie jak to bylo u was.
czy swiat sie wali czy raczej jest po co zyc?
ja nie lubie dzieci i nie czuje instynktu ale wiem ze pewnie to sie zmieni
jak stane przed faktem dokonanym i bede trzymac w ramionach takie male cos wink
Obserwuj wątek
    • Gość: Athena Re: ile miałyście lat! IP: *.wloclawek.sdi.tpnet.pl 16.08.04, 20:57
      Hej!Ja mam 26 lat, za tydzien 2 rocznicę ślubu i ciągle planujemy i planujemy
      że jeszcze tylko te 3listki anty a pomyślimy o dzidzi. Tak schodzi na
      myślach.Ale dziś wzięłam ostatnią*p* i chyba na jakiś czas w inny sposób będę
      wspierała koncenny farmaceutyczne.
      Zazdroszczę Ci więc to chyba ten czas i już więcej tabletek nie wykupuje tylko
      tak się zastanwawiam ile mogę czekać na Twoje radosne wątpliwości.
      Trzymaj - cie się. Papa
    • Gość: ania Re: ile miałyście lat! IP: *.vline.pl 19.08.04, 14:39
      ponawiam swoje pytanie
      bo ciekawośc rośnie
      smile
    • zamia1 Re: ile miałyście lat! 19.08.04, 14:48
      Miałam 22 lata, byłam dwa lata po ślubie, ciąża planowana, po dwóch latach
      druga.
      Chcieliśmy mieć dzieci i wszystko sie udało. Jak doszło do tego "chcenia"? Nie
      mam pojęcia, zawsze było to dla nas oczywiste.

> czy swiat sie wali czy raczej jest po co zyc?
      Dopiero wtedy jest po co żyć!smile

> ja nie lubie dzieci i nie czuje instynktu ale wiem ze pewnie to sie zmieni
      > jak stane przed faktem dokonanym i bede trzymac w ramionach takie male cos wink

Zapewne tak, a nawet szybciej. Małe "coś" to wielka radość, nie do porównania z
      czymkolwiek. Nie matrw się, po to jest tych dziewięć miesięcy, żeby się
      przyzwyczaić do tego, co bywa na początku szokiem.

Pozdrawiam
    • Gość: ja Re: ile miałyście lat! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 15:14
      polecam stronke jak poczytasz mozesz zechcesz i zobaczysz ze to wcale nie jest
      takie proste tylko chciec.
    • Gość: ja Re: ile miałyście lat! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 15:14
      oto stronka:
      f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=614529&start=1350
      • zaba_i_kijanka Re: ile miałyście lat! 19.08.04, 18:12
        Ja miałam 26 lat, już ponad 2-lata po ślubie.
        Poprostu któregoś pieknego dnia postanowiliśmy ze nierozpoczynam kolejnego
        opakowania tabletek, odczekaliśmy trzy cykle (zabezpieczalismy się inaczej).
        Pierwsza próba i udało się. Gdy robilismy test bylismy szczęsliwi i
        jednoczesnie zaskoczeni że tak szybko. Bo wcześniej dużo naczytałam się o
        problemach innych, ile czasu, wyczekiwań, nadziei mieli zanim zobaczyli te dwie
        kreski. Tym bardziej dziękowaliśmy Bogu i naturze.

Te dziewięć miesięcy to takie przygotwanie, by potem cieszyć się maleństwem.
        Głowa do góry.
    • Gość: mordka Re: ile miałyście lat! IP: *.sasiedzi.pl 19.08.04, 18:19
      A ja Ci zazdroszczę. Mam prawie 30 lat i jeszcze nie mam dzdziusia sad
    • Gość: Ania Re: ile miałyście lat! IP: *.vline.pl 19.08.04, 21:20
      ach..
      ta niepewnosc mnie zabija
      jutro robie test
      z samego rana...
      i stad te moje pytania
      bo ja chyba jeszcze nie chce miec dziecka
      sama sie tak czuje na razie -jak wielkie dziecko
      najgorsze jest to ze tak naprawde kazdy normalny czlowiek powiedzialby mi ze
      nie jestem w ciazy bo raczej nie mialam wypadku z peknieta gumka czy cos
      ryzyko bylo oczywiscie ale nie sadzilam..
      gdyby jednak nie te 13 dni zwloki
      NIGDY nie spoznial mi sie okres...
      no ale dosc o mnie
      piszcie o tym jak to u was bylo
      smile
    • Gość: Janka Re: ile miałyście lat! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.08.04, 22:19
      A co moga oznaczac bolace sutki w polowie cyklu?
    • annakto Re: ile miałyście lat! 20.08.04, 08:51
      czesc mam 23 lata i synka 17 miesiecznego dla na s to tez byl szok.Ja koncze
      studia w tym roku na początku,pokrzyzowal wszystkie plany - a teraz nie wyobzam
      sobie zycia bez meza i maluszka juz nie dlugo bedzie mial póltora roku a ten
      czas leci. Jak zostalismy rodzicami -mysle o poczeciu mielismy 21 lat super ze
      jestes w ciązy to najwspanialszy czas dla kobiety- a teraz tak mysle o0
      karmieniu piersią i nie umiem z tego zrezygnować pokochasz to malenstwo, ja do
      dzis pamietam pierwsze ruchy to cos wspanialszego od pierszeko kroku- takie
      przyjemne gilanie. no ale sie rozczulilam .Powodzenia i duzo optymizmu pa
      pozdrawiam ania
    • sympatyczna7 Ania i jak? 20.08.04, 09:23
      Ania zrobilas tescik? Jak wynik?? Daj znac smile
      • Gość: ona 23 Re: Ania i jak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 10:21
        Cześć Aniu, ja zostałam mamą w wieku 20 lat, była to wpadka, na poczatku
        płakałam jak głupia, różne myśli miałam, jak to będzie,bo było to na I roku
        moich studiów. Teraz nie wyobrażam sobie zycia bez dziecka. Ma już 3 latka.
        Teraz mam dla kogo żyć. Te głupie myśli mijaja, pierwsze ruchy dziecka, a pod
        kociec czeka sie na rozwiązanie z niecierpliwością. Ja tez nie lubiłam dzieci,
        a teraz planujemy powoli z mezem drugie, żeby różnica nie była za duża między
        dzieciakami.
        Pozdrawiam, i zycze powodzenia.
        Daj znac jak wyszedł teścik smile)
        • Gość: lisa23 Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 11:20
          Droga Aniu ja mam 23 lata i od roku jestem mezatka- oboje od kilku miesiecy
          staramy sie o dzidziusia i jak na razie jeszcze nam sie nie udalo ale czekamy
          na ten moment z niecierpliwoscia...
          glowa do gory- nawet jezeli jednak jestes w ciazy to powinnas byc z tego powodu
          bardzo szczesxliwa. wiem ze na poczatku to ogromny szok ale zobaczysz z czasem
          dojdziesz do wniosku ze bylo to najwieksze szcsescie na swiecie!!! pozdrawiam
          • driadea Re: 20.08.04, 11:29
            Urodziłam dziecko w wieku 23 lat, ciąża nieplanowana, ale wyczekana smile
    • Gość: Ania Re: ile miałyście lat! IP: *.vline.pl 20.08.04, 12:44
      hej!no test jest negatywny czyli dzidzi nie bedzie
      wiecie co...
      cos wam powiem w tajemnicy...troche mi smutno..
      bo sama chyba nigdy sie nie zdecydowalabym na dziecko
      myslalm ze wypadek by to zalatwil smile
      bo nie jestem gotowa ale przeciez czy na to mozna sie przygotowac??
      w kazdym razie juz sie nie martwie (choc okresu nie ma)
      dzieki wam za wszystkie wasze historie
      bo dzieki nim mysle sobie ze dac komus zycie, obojetne jak do tego doszlo, to
      jest cud a nie- jak poczatkowo sie mysli tragedia smile

ale powiedzcie mi jeszcze
      czy nigdy
      ale tak nigdy
      ani przez chwile nie zalowalyscie?
      • Gość: ona23 Re: ile miałyście lat! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 12:53
        Cześć Aniu, powiem ci że ja nigdy, nawet mi przez myśl nie przeszło że mogłabym
        żałować. Wiadomo na poczatku sa duże obawy, ale to tylko obawy.
        A dziecko naprawde daje szczęscie i to jakie.
        Pozdrawiam

mamusia Kacperka
      • rozalka8 Re: ile miałyście lat! 20.08.04, 13:44
        No to ja się wyłamię.Zaszłam w ciążę w wieku 21 lat-była to ciąża nieplanowana
        i niechciana.Przez całą ciążę chciałam najpierw na poronienia ,a później
        przedwczesnego porodu.Myślałm też o oddaniu dziecka do adopcji,ale mąż nie
        chciał się zgodzić.Opieka nad noworodkiem i niemowlakiem to był dla mnie horror.
        Kiedy tylko mogłam zostawiałam dziecko pod opieką mamy-bałam się zostać z nim
        sama.Przez cały czas czułam się pokrzywdzona i nieszczęśliwa-nie mogłam się
        odnaleźć w roli matki.Nie zaniedbywałam dziecka pod względem opieki i
        pielęgnacji,ale jeśli chodzi o uczucia to...tak naprawdę ciągle myślę,że lepiej
        by mi było gdybym nigdy nie miała dziecka.Wiem,że to jest straszne,ale nic nato
        nie poradzę.Dlatego też nie zdecydowałam się urodzić drugiego dziecka.
        Wiem,że temu ,które już mam nie zapewniłam odpowiedniego podłoża emocjonalnego,
        a to jest -wg mnie - gorsze niż aborcja.
        Widocznie jestem emocjonalną kaleką.
    • maja2 Re: ile miałyście lat! 20.08.04, 20:48
      Ja mam 23 lata, od roku jestem mężatką. Nie mamy dzidzi, ale chcemy i planujemy
      tylko, ze nam nie wychodzisadAle wyjdzie pewnie kiedyś i wtedy będę jeszcze
      szczęśliwsza niż teraz. Mimo, ze mam tylko 23 lata chcę dziecka z mężem, choć
      są obawy czy damy radę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka