Gość: Andzia IP: 217.67.198.* 28.08.01, 15:16 Czy są bezpieczne,łagodne środki przeczyszczające do stosowania w ciąży? Czy można awaryjnie zastosować czopki glicerynowe? Dziekuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mala Re: zaparcia w ciąży IP: *.warszawa.ppp.tpnet.pl 29.08.01, 10:32 czesc andzi mam ten sam problem jak bylam w ciazy lekarz mi polecil syrop homeopatyczny ALVIA jest pyszny i jesli chodzi o mnie skuteczny wszystkiego najlepszego dla dzidzi mala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andzia Re: zaparcia w ciąży IP: 217.67.198.* 30.08.01, 09:16 Dziękuję Mała za odpowiedź,to moja pierwsza, na razie udana ciąża,(po poronieniu),dlatego ciągle mam różne wątpliwości i jestem przewrażliwiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magna Re: zaparcia w ciąży IP: 210.176.197.* 30.08.01, 11:00 Metamucil - naturalny 100% blonnik bez dodatkow ktory rozwiaze problem. Byc moze w POlsce wystepuje pod inna nazwa, nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: zaparcia w ciąży 31.08.01, 01:39 W razie zagrażajacego poronienia bardzo ważną sprawa jest troska o regularne wypróżnienia!Z prepasratów łagodnych, na pewno nieszkodliwych mozna polecic laktuloze i Duphalac dry.Prosze wystrzegac sie kory kruszyny- czyli tasbletek z rzewienia!MA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: zaparcia w ciąży IP: *.polkomtel.com.pl 05.09.01, 16:10 W jakiej postaci jest duphalac dry? Pytałam w kilku aptekach i panie farmaceutki robią zdziwione miny -sie słyszały o tym specyfiku. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: zaparcia w ciąży 06.09.01, 23:29 Proszek w torebeczkach. Jest to laktuloza w proszku, ale można kupić bez recepty. Na pewno istnieje, bo sama przyjmowałam. Producentem jest f-ma SOLVAY.ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: zaparcia w ciąży IP: *.polkomtel.com.pl 12.09.01, 14:30 Pani Moniko, mam jeszcze jedno pytanie dotyczące preparatu duphalac dry i jego bezpieczenstwa dla ciężarnych. Wreszcie udalo mi się go dostać i w ulotce czytam "W badaniach na zwierzętach nie wykazano ryzyka dla płodu, jednak nie wykonano odpowiednio liczebnych, dobrze kontrolowanych badań u kobiet ciężarnych. W związku z tym duphalac dry może być stosowany u kobiet w ciąży jedynie w przypadku zdecydowanej konieczności". Czy w związku z tym mogę bezpiecznie go stosować? Jestem w 27 tygodniu ciąży. Mój ginekolog niestety nie potrafił mi pomóc z uciążliwym problemem, jakim są dla mnie zaparcia. serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś