Dodaj do ulubionych

zaparcia w ciąży

IP: 217.67.198.* 28.08.01, 15:16
Czy są bezpieczne,łagodne środki przeczyszczające do stosowania w ciąży? Czy
można awaryjnie zastosować czopki glicerynowe? Dziekuję za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: mala Re: zaparcia w ciąży IP: *.warszawa.ppp.tpnet.pl 29.08.01, 10:32
      czesc andzi mam ten sam problem jak bylam w ciazy lekarz mi polecil syrop
      homeopatyczny ALVIA jest pyszny i jesli chodzi o mnie skuteczny wszystkiego
      najlepszego dla dzidzi mala
      • Gość: Andzia Re: zaparcia w ciąży IP: 217.67.198.* 30.08.01, 09:16
        Dziękuję Mała za odpowiedź,to moja pierwsza, na razie udana ciąża,(po
        poronieniu),dlatego ciągle mam różne wątpliwości i jestem przewrażliwiona.
        • Gość: Magna Re: zaparcia w ciąży IP: 210.176.197.* 30.08.01, 11:00
          Metamucil - naturalny 100% blonnik bez dodatkow ktory rozwiaze problem.
          Byc moze w POlsce wystepuje pod inna nazwa, nie wiem
    • monika.antepowicz Re: zaparcia w ciąży 31.08.01, 01:39
      W razie zagrażajacego poronienia bardzo ważną sprawa jest troska o regularne
      wypróżnienia!Z prepasratów łagodnych, na pewno nieszkodliwych mozna polecic
      laktuloze i Duphalac dry.Prosze wystrzegac sie kory kruszyny- czyli tasbletek z
      rzewienia!MA
      • Gość: Kasia Re: zaparcia w ciąży IP: *.polkomtel.com.pl 05.09.01, 16:10
        W jakiej postaci jest duphalac dry? Pytałam w kilku aptekach i panie
        farmaceutki robią zdziwione miny -sie słyszały o tym specyfiku.
        • monika.antepowicz Re: zaparcia w ciąży 06.09.01, 23:29
          Proszek w torebeczkach. Jest to laktuloza w proszku, ale można kupić bez
          recepty. Na pewno istnieje, bo sama przyjmowałam. Producentem jest f-ma
          SOLVAY.ma
          • Gość: Kasia Re: zaparcia w ciąży IP: *.polkomtel.com.pl 12.09.01, 14:30
            Pani Moniko,
            mam jeszcze jedno pytanie dotyczące preparatu duphalac dry i jego
            bezpieczenstwa dla ciężarnych. Wreszcie udalo mi się go dostać i w ulotce
            czytam "W badaniach na zwierzętach nie wykazano ryzyka dla płodu, jednak nie
            wykonano odpowiednio liczebnych, dobrze kontrolowanych badań u kobiet
            ciężarnych. W związku z tym duphalac dry może być stosowany u kobiet w ciąży
            jedynie w przypadku zdecydowanej konieczności".
            Czy w związku z tym mogę bezpiecznie go stosować? Jestem w 27 tygodniu ciąży.
            Mój ginekolog niestety nie potrafił mi pomóc z uciążliwym problemem, jakim są
            dla mnie zaparcia.

serdecznie pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka